Greek Airsoft Forum
Αεροβόλα Airsoft - Εξοπλισμός - Τεχνικά θέματα - Απορίες - Πληροφορίες => Αναβαθμίσεις - Υποβαθμίσεις - Μετατροπές - Βλάβες => Μήνυμα ξεκίνησε από: dimitris68 στις 30 Μαρτίου, 2010, 10:02:12
-
Καλημερα θα ηθελα να αλλαξω ελατηριο στο m4 και να βαλω 130 θα πρε[ει να αλλαξω και κατι αλλο η θα ειναι οκ μονο με ελλατηριο?
Ευχαριστω
-
Αν και νέος επειδή έκανα τη διαδικασία θα σου πω την άποψη μου.
Σε ένα Marui Μ4 χρησιμοποίησα ένα κιτ της SYSTEMA M150.
Ρίχνει τέλεια και δυνατά.
Μην αλλάξεις μόνο το ελατήριο μπορεί να έχεις πρόβλημα.
Α) Ενημερώσου από το δίκτυο τι ακριβώς θα χρεαστείς για τον τύπο του όπλου σου και το gearbox που έχεις.
Υπάρχουν και κάποια video που σου δέιχνουν τι να κάνεις.
Β) Για ένα σκληρό ελατήριο θα χρειαστεί Bushings ή ρουλεμάν της διαμέτρου του gearbox σου, Μεταλλικό οδηγό του ελλατηρίου, ελατήριο, κεφαλή και πιστόνι, σετ από γρανάζια γράσσο απλό και σιλικόνης, μπαταρία κ.α.
Γ) Αν σου ακούγονται πολλά υπάρχουν, έτοιμα σετ που τα έχουν όλα μέσα εκτός από την μπαταρία.
Δ) Αν τα έχεις όλα και αποφασίσεις να το κάνεις μόνος σου (αν πιάνουν τα χέρια σου στο συνιστώ αν και θα σε παιδέψει) να δεις καλά τα video που θα βρεις, και να τραβάς φωτογραφίες ( Με μια ψηφιακή μηχανή) από το όπλο ή το gear box πριν προχωρήσεις σε ένα βήμα ώστε να μπορείς να δεις την προηγούμενη κατάσταση.
Ε) Προσοχή όταν θα ανοίξεις το gearbox και να έχεις ένα κατσαβίδι στην πίσω εσοχή από τον οδηγό το ελατηρίου για να μην σου πεταχτεί και από εκεί να το κλείσεις και πάλι.
Στ) Να έχεις υπόψη σου ότι τα περισσότερα μέρη του κιβωτίου (gear box) θα έχουν λιπαντικά και θα γλυστράνε.
Ζ) Υπάρχουν και έτοιμα κιβώτια με την ισχύ που θες και δεν θα ιδρώσεις καθόλου.
Ενημερώσου από το internet πριν αγοράσεις οτιδήποτε.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ
Μην πας καθόλου στο κατάστημα του κέντρου ή αν πας δώστους το να το κάνουν (δεν γνωρίζω τι θα κάνουν) αλλά θα σου δώσουν μόνο ότι στοκ έχουν θα σου πουν τα μισά κ.α.
ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ.
-
Οπως ειπες μαλλον θα παρω ενα ετοιμο κιτ αναβαθμισης πιστευω οτι ειναι η καλυτερη λυση και η ποιο ευκολη
Σε ευχαριστω παρα πολυ για της πληροφοριες
-
Dimitris68 όπως είπε πολύ σωστά και ο Δημήτρης πιο πάνω, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ασχοληθείς μόνος σου με το AEG σου, γιατί τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια και καλύτερα να μάθεις και να χαλάσεις εσύ για εσένα, παρά να μάθουν άλλοι επάνω στο δικό σου.
Προσωπική άποψη είναι να δοκιμάσεις πρώτα ένα gearbox φθηνό made in Κίνα με ~30 Euro http://www.ebairsoft.com/dboys-spare-gearbox-p-966.html (http://www.ebairsoft.com/dboys-spare-gearbox-p-966.html) και απόδοση περίπου στα 400fps, τα οποία είναι από ιδανικά έως δεν χρειάζονται περισσότερα, και με όφελος όπως.
A)Έχεις καβάτζα το μαμά gearbox ώστε και να σπάσει το άλλο, ακόμα και την μέρα του παιχνιδιού, σε 10 λεπτά να το αλλάξεις και να μην χάσεις την μέρα σου.
B)Φθηνό, με αρκετά καλή απόδοση όχι τα θεότρελα fps άρα και normal φθορές (με λίγο τύχη)
Γ)Θα σου περισσέψουν σε περίπτωση στραβής και μερικά ανταλλακτικά επιπλέον από ότι ένα έτοιμο kit όπως το σώμα για παράδειγμα. (και αχρείαστα να είναι)