Κάποια στιγμή ήθελα να παραγγείλω ένα front set (rails , outer barrel κλπ) το οποίο είχε 90$. Όταν έστειλα μαιλ να μου πουν για τα μεταφορικά επειδή ΔΕΝ τα έγραφε μου είπαν οτι θα το δουν πόσο πάει όταν το πάνε στην μεταφορική κ θα με ειδοποιήσουν. Όπως κ έγινε, 2 μέρες μετά είχα μαιλ που μου έλεγε οτι τα μεταφορικά ήταν 40$ (το πακέτο ήταν 1,5 κιλό κ μέγεθος περίπου 50 εκατοστά).
Τους ζήτησα να ακυρωθεί η παραγγελεία κ την επόμενη εργάσιμη (έπεσα σε Σαββατοκύριακο) μου είπαν οτι σε 2 μέρες τα λεφτά θα είναι πίσω στον λογαριασμό που τους πλήρωσα). Όλα μέλι γάλα... πολύ καλή εξυπηρέτηση ευγενικά μαιλ κ δεν τρέχει ζημιά. Μετά παρήγγειλα κάτι σχετικά πολύ μικρό γιατί το είχαν σε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία το οποίο είχε 15$ τα μεταφορικά άλλα 15$ μου είπαν πάλι με το ίδιο σκεπτικό όπως πριν. Το πακέτο σε 10 μέρες ήταν στο σπίτι μου.
Το τελωνείο στο Ελ. Βενιζέλος (αν είσαι Αθήνα) θα στο κρατήσει αν φέρεις όπλο.
Οτιδήποτε με τιμολόγιο του οποίου το κόστος (ΜΕ τα μεταφορικά) ξεπερνάει τα 100$ πέρνει δασμούς-φ.π.α. κλπ κλπ. Εκτός αυτού αν δουν μεγάλο πακέτο το περνάνε απο Χray scaner κ βλέπουν τί έχει μέσα. Εμένα σκέψου οτι το πακέτο μου ήταν σκισμένο στην μια γωνία κ ο ταχυδρόμος μου ζήτησε συγνώμη αλλά στο τελωνείο ήθελαν να το ελέξουν κ οτι είναι συνήθες φαινόμενο για πακέτα εκτός Ε.Ε.
Τώρα αν θέλεις να το ρισκάρεις κάντο. Τα παιδιά απο Θεσσαλονίκη έχουν πει οτι 2 στα 10 κρατάνε (άλλοι τελώνες). Στην Αθήνα ξέρω οτι 8/10 τα κρατάνε.
Απλά τα παιδιά έχουν κ ένα δίκιο...το τελωνίο χρεώνει ΟΤΙ γουστάρει σαν έξοδα εκτελωνισμού. Άλλο πακέτο, απο Κίνα, με μικρότερο κόστος απο 30$ σύνολο μου ζήτησε 3 ευρό ο ταχυδρόμος για έξοδα τελωνίου γιατί λέει πως ότι είναι λιγότερο απο 100$ τόσο χρεώνει το τελωνίο. Απο το evike την παραγγελεία δεν μου ζήτησε τίποτα. Οπότε κατάλαβες... ότι ναναι κάνουνε.