Αποστολέας Θέμα: Αποριες για Ρυθμιση σε ενα L96 Mauser SR Sniper Rifle  (Αναγνώστηκε 17786 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ubhae

• Δεκανέας
  • *
Αποριες για Ρυθμιση σε ενα L96 Mauser SR Sniper Rifle
« στις: 13 Μαρτίου, 2013, 01:03:50 »
Καλησπερα σε ολους.
Προσφατα αγορασα ενα Mauser L96 sniper rifle απο ελληνικο καταστημα, ενα σετ σκοπευτικα και μια διοπτρα 3-9Χ50 της UTG.
Γενικα δειχνει καλοδεμενο οπλο και γερο (για κινεζικο), ευκολο στην συναρμολογηση και αποσυναρμολογηση και με πληθωρα ανταλλακτικων και αναβαθμισεων (μαγαζια & internet).
Οταν ομως παω να ριξω σε στοχο 10 μετρων κοιτωντας μεσα απο τη διοπτρα, η μια βολη παει πανω αριστερα και η αλλη πανω δεξια.
Εφαγα ωρες για να καταλαβω και να ρυθμισω τα turrets στη διοπτρα και την εχω φερει σε ενα μετριο σημειο.
Δεν εχω ομως την απαραιτητη ακριβεια που περιμενα στα 10 μετρα, κι αν δεν μπορω να πετυχω ενα κουτακι κοκα κολας στα 10 μετρα, τοτε σιγα μην πετυχουμε ανθρωπινη φιγουρα στα 20 και 30.
Υπαρχει κανενας οδηγος στα ελληνικα για να καταλαβουμε εννοιες οπως hop-up και milidots ετσι ωστε να μπορεσουμε να μαθουμε να ρυθμιζουμε μονοι μας το οπλο μας? το hop up μου ηρθε απο τον κατασκευαστη με τερμα σφιγμενη βιδα. θα προτιμουσα οδηγιες για το συγκεκριμενο μοντελο αν και εφοσων ειναι εφικτο, αλλιως και οποιοδηποτε sniper rifle μας κανει.
Πιστευω πως κατι βασικο μου διαφευγει, γιατι δεν μπορω να δεχτω οτι ενα πλαστικο αεροβολο ελατηριου απο το Σκλαβενιτη εχει την ακριβεια να ριξει σε ενα κουτακι  κοκα κολας και δεν εχει ενα airsoft τετοιο με διοπτρα πανω.
Χρησιμοποιω 0,28g πλαστικα σφαιρακια.
Συνηθως για προβληματα ακριβειας, τι κοιταμε? απο που ξεκιναμε το troubleshooting ? Μηπως απλα χρειαζεται καποιο εξαρτημα λαδωμα?Υπαρχει καποιος που να ξερει το συγκεκριμενο οπλο?

Ακομα κι αν η διοπτρα δεν ειναι σωστα ρυθμισμενη, δεν θα επρεπε τουλαχιστων η συγκεντρωση 2-3 διαδοχικων βολων να ειναι κοντα η μια με την αλλη? Δεν μπορει η μια να ειναι στην πανω αριστερη γωνια του στοχου καιη αλλη πανω δεξια.

Θα δοκιμασω αυριο την ιδια διοπτρα σε ενα Dragunov το οποιο ξερουμε απο πριν οτι ειναι ρυθμισμενο σωστα και εχει ακριβεια να πετυχαινει τσιγαρο ορθιο στα 25 μετρα με μια ιδια διοπτρα πανω, και θα επιστρεψω με τα αποτελεσματα.

Αποσυνδεδεμένος paliou

• Ανθυπασπιστής
  • *
Απ: Αποριες για Ρυθμιση σε ενα L96 Mauser SR Sniper Rifle
« Απάντηση #1 στις: 13 Μαρτίου, 2013, 17:34:49 »
Φιλε μου ο μονος τροπος να φταιει η διοπτρα ειναι να την εχεις απλως ακουμπησει στο οπλο ή να την συγκρατεις με σαλιο :) ... Φυσικα αστειευομαι.
Το προβλημα μαλλον βρισκεται στο Χοπ-Απ. Στο συγκεκριμενο μοντελο (που ειναι rebranding της Well, η οποια βγαζει κλώνους της Marouzen..και τρεχα γυρευε) ο βραχιονας που "πατα" το λαστιχακι του Χοπ Απ ειναι πλαστικος με ενα αδυνατο σημειο στην υποδοχη του ελατηριου. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα πολλες φορες - προσωπικα μου εχει τυχει σε 2 οπλα - ο βραχιονας να σπαει αν σφιξεις πολυ την βιδα.
Το οτι το παρελαβες με την βιδα τερμα με βαζει σε σκεψεις.
Λυσε το οπλο, τσεκαρε τον βραχιονα, αν ειναι οκ δες το λαστιχο του Χοπ-Απ μηπως ειναι σχισμενο - στραβωμενο, αν ολα δειχνουν ενταξει βγαλε την καννη και ελεγξε μηπως ειναι στραβη ή μηπως μεσα εχει μάκα απο τα λιπαντικα του εργοστασιου. Καθάρισε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την καννη σου.
Αν ολα φαινονται ενταξει, συναρμολογησε προσεκτικα το οπλο και δοκιμασε το.
Σε περιπτωση που το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει... αναμενουμε νεο ποστ

Φιλικα Paliou

Υ.Γ. Ξεχνα την διοπτρα για την ωρα. Ακομα και το χειροτερο χρέπι δεν ειναι δυνατον αν αποσυντονιζεται απο τον αστειο κραδασμο ενος οπλου αιρσοφτ.

Αποσυνδεδεμένος ubhae

• Δεκανέας
  • *
« Απάντηση #2 στις: 14 Μαρτίου, 2013, 02:11:40 »
Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση, θα ασχοληθω με το hopup το οποιο δειχνει να ειναι ο ενοχος, ολοες οι αποκλισεις μου περιοριστηκαν στον κατακορυφο αξονα προς το παρον.

Τι ειναι ο βραχιονας?
η καννη με το ματι δειχνει να ειναι ενταξη, υπαρχει αλλος τροπος να την ελενξω? εχω μια βεργα πλαστικη που ηρθε μαζι με το κουτι, δειχνει να πηγαινοερχεται ομαλα μεσα στην κανη.
Εχουμε οδηγο για καθαρισμα κανης? μπορω να σκουπισω εντελως την κανη χρησιμοποιωντας τη βεργα  αυτη αλλα μετα δεν ξερω τι λαδι να χρησιμοποιησω για να ξαναλαδωσω την κανη.
Η Διοπτρα στο dragunov δουλευει ρολοι, περναμε την μια σφαιρα μεσα απο την τρυπα της αλλης στα 15 μετρα, Σαββατοκυριακο θα δοκιμασουμε και μεγαλυτερη αποσταση.
Hopup δειχνει να ειναι το προβλημα ή κατι γυρω απο αυτο, απλα δεν ξερω και δεν μπορω να καταλαβω αν εχει προβλημα μηχανικο ή αν κανω εγω κατι λαθος.
Θα λασκαρω το hop up να πεσει η σφαιρα κατω απο το σταυρο και θα αρχισω να σφιγκω λιγο λιγο μεχρι να συμφωνησω στο κατακορυφο αξονα.
Στην αρχη δεν ηξερα πως να δω μεσα απο τη διοπτρα, δεν ηξερα καν για το eye relief. ουτε προσπαθουσα να κεντραρω τον σταυρο στο κεντρο της εικονας που εβλεπα, γι αυτο εδειχνε να πηγαινουν οπου να ναι.
Ειμαι νεος και μαθαινω διαβαζοντας στο internet και βλεποντας βιντεακια. Ειμαι σε φαση εκμαθησης του αντικειμενου
Θα επανελθω με νεοτερα.

Αποσυνδεδεμένος Artist

• Αντιστράτηγος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #3 στις: 14 Μαρτίου, 2013, 11:29:53 »
Aγαπητέ φίλε καλημέρα,
καταλαβαίνω από την αλληλογραφία που έχει ανέβει στο forum ότι έχεις ταλαιπωρηθεί και ενδεχομένως απογοητευθεί από τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις.Δεν είμαι ειδικός στο τι να σου πω, αλλά γιατί δεν κοιτάζεις να επωφεληθείς από την προσφορά χωρίς χρέωση της τεχνικής υποστήριξης του Greek Airsoft Shop; Από ότι γνωρίζω (προσοχή δεν κάνω διαφήμιση αλλά ότι και να πείς ο τεχνικός τους κάνει θαύματα) ακόμα και εαν δεν το έχεις αγοράσει από αυτούς η εργασία είναι χωρίς χρέωση, εαν χρειαστείς ανταλλακτικά  υπάρχει ανάλογη χρέωση. Καλή τύχη.

Αποσυνδεδεμένος vampiros

• Ταξίαρχος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #4 στις: 14 Μαρτίου, 2013, 11:48:33 »
Aγαπητέ φίλε καλημέρα,
καταλαβαίνω από την αλληλογραφία που έχει ανέβει στο forum ότι έχεις ταλαιπωρηθεί και ενδεχομένως απογοητευθεί από τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις.Δεν είμαι ειδικός στο τι να σου πω, αλλά γιατί δεν κοιτάζεις να επωφεληθείς από την προσφορά χωρίς χρέωση της τεχνικής υποστήριξης του Greek Airsoft Shop; Από ότι γνωρίζω (προσοχή δεν κάνω διαφήμιση αλλά ότι και να πείς ο τεχνικός τους κάνει θαύματα) ακόμα και εαν δεν το έχεις αγοράσει από αυτούς η εργασία είναι χωρίς χρέωση, εαν χρειαστείς ανταλλακτικά  υπάρχει ανάλογη χρέωση. Καλή τύχη.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ !  ;)
... what we do in life ,
 echoes in eternity ...

Αποσυνδεδεμένος ubhae

• Δεκανέας
  • *
« Απάντηση #5 στις: 15 Μαρτίου, 2013, 12:30:32 »
Απο εκει το αγορασα, απλα ειπα μηπως ειναι κατι απλο και διαβαζωντας βγαλω ακρη και μαθω κιολας κανα δυο πραματακια να ξερω να ρυθμιζω και για μελλοντικη χρηση.
Το σκεφτηκα να τους το παω, αλλα ειπα ασε πρωτα να το ψαξω λιγο, μην ειναι κατι απλο (πχ καθαρισμα κανης) και τους ταλαιπορω τους ανθρωπους τζαμπα (και γελανε μαζι μου)
Αλλα δειχνει να ειναι κατι πιο σοβαρο.
Θα τους το παω λοιπων και θα επανελθω με νεοτερα.