Δεν παίζω καιρό αλλά μου έχουν τύχει διάφορα σχετικά με το θέμα σας:
Α) στο τελευταίο παιχνίδι στο hotel "ειχα" παίχτη στα 5 μέτρα πλαγίως με σκοπό τον αιφνιδιασμό εκείνου και των υπολοίπων που ήταν γύρω. Επέλεξα να μην του ρίξω, στα πλάγια ελάχιστοι έχουν προστασία και θα τον εσκιζα στον πόνο.
Β) Σε άλλο παιχνίδι έριξα σε συμπαίκτη που πετάχτηκε απο γωνία στο στήθος απο 1 μέτρο νομίζοντας οτι ήταν 2 άτομα και μπαμ δεν έπαιζε και κακό υπολογισμό. Μου έκανε παρατήρηση, τη δέχτηκα και μετά πήγα να τον βρω να ζητήσω συγνώμη.
Γ) σε παιχνίδι στις διακοπές μου έχασα δόντι απο βολή στο πρόσωπο. Ίσως μ@λ@κια του συμπαίκτη μου που δεν πρόσεξε αλλά η ευθύνη να παίξω χωρις προστασία εκτός απο τα μάτια ειναι ΟΛΗ δική μου. Έβαλα το κεφάλι κάτω και δεν είπα τίποτα.
Δ) στις διακοπές παλι, σε παρόμοια φάση σε θάμνο ο συμπαίκτης μου την έφαγε στο λαιμό. Εγώ έφαγα ριπή απο τα 3 μέτρα που με δίπλωσε στη μέση απο τον πόνο, έφαγα μπίλια και μου έσκισε το μάγουλο κάτω απο τα γιαλιά. Κανένας δεν είπε κουβέντα, όλα στο παιχνίδι ειναι.
Πάμε να παίξουμε και να διασκεδάσουμε, οχι να γυρίσουμε μπλαβιασμένοι (απαραίτητα). Προσωπικά δεν θα ρίξω σκόπιμα σε σημείο που θα πονέσει ο άλλος και ας βγω απο το παιχνίδι.
Το σπορ όμως ειναι επικίνδυνο και πολλά μπορει να συμβούν χωρις κανένας να το θέλει οπότε η προστασία ειναι καθαρά προσωπική υπόθεση και αν πονέσεις σε σημείο ακάλυπτο δε μιλάς.
Θα βρεθεί και ο κόπανος που θα σου την "ανάψει" άτσαλα και δε θα ιδρώσει, ακόμα και εκεί δε μιλάς, φροντίζεις να καλύψεις όλα τα σημεία που μπορει να σε βρει μπίλια και θα πονέσει. (Δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο συμβάν, γενικά μιλάω).
Δεν ήμουν εκεί να δω τι έγινε απλώς καταθέτω την (μικρή) πείρα μου. Ελπίζω να τα βρείτε ρε παιδιά, τρεις και ο κούκος είμαστε και ο αποκλεισμός ειναι βαριά ποινή αν δεν υπάρχει σοβαρότατος λόγος.