Ήθελα να φτιάξω ένα καλό AEG ...και νομίζω τα κατάφερα.
Βέβαια το <καλό> είναι σχετικό με το τι θέλει-αρέσει στον καθένα γι αυτό θα σας αναλύσω τι θέλω εγώ από ένα AEG και πως το έφτιαξα.
Ευθυβολία:Οπότε χρειαζόμαστε μακριά κάννη αλλά όχι πολύ μακριά διότι θα υπάρχει πρόβλημα χρηστικότητας.
Ταχύτητα μπίλιας: Λόγο του ότι προορίζετε για woodland το θέλω κοντά στα 430 fps.
Ταχυβολία:Πάνω από 1000 βολές το λεπτό.
Μεγάλο χώρο μπαταρίας:Για να βάζω ότι μπαταρία βρεθεί στο διάβα μου.
Χωρητικότητα γεμιστήρας:Όσο πιο μακριά είναι η γεμιστήρα τόσο πιο σπάνια χρειάζεται κούρδισμα.
RIS:Για να προσαρμόζω ότι προκύψει.
&ΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ πάνω απ όλα.
Με αυτά τα κριτήρια κατέληξα στο CYMA CM.042A.

Το AEG αποτελείται από:
Μεταλλικά τμήματα: Κάννη, σκοπευτικό, κύριο σώμα, μπροστινά σκοπευτικά, φλογοκρύπτης.
Πλαστικά τμήματα: χειροφυλακτήρας,πτυσσόμενη εμπρόσθια λαβή, κοντάκι, πιστολοειδής λαβή RIS.
Χαρακτηριστικά
Ταχύτητα μπίλιας 426 FPS.
Βάρος 3,850 Κιλά.
Χωρητικότητα γεμιστήρα:600+ΒΒs.
Ταχυβολία:650 ΒΒs το λεπτό.
Μήκος κάννης 455 χιλιοστά.
Μπαταρία:Ni-Cd 8,4V 1500mAh Large type.
Απ ότι βλέπουμε το παραπάνω AEG καλύπτει όλα τα κριτήρια που έχω βάλει στην αρχή
εκτός την ταχυβολία όπως και να χει άρχισε η
ΒελτίωσηΑν και είναι αρκετά ευθύβολο AEG του έβαλα μια κάννη Prometheus 6,03χιλιοστα και έχω καλλίτερη συγκέντρωση πυρών &+10 FPS
Έβαλα μεγαλύτερη μπαταρία Li-Po 11.1V 2400mAh και ανέβηκε θεαματικά το ROF.
Μπήκε mufa scope διότι τα σκοπευτικά των ΑΚ δεν βολεύουν καθόλου και άλλαξα τα πλαστικά & φλογοκρύπτη για αισθητικούς λόγους.
Ο αορτήρας που είχε το AEG δεν βόλευε και αντικαταστάθηκε με έναν μονού σημείου & πήρα άλλους δυο γεμιστήρες έναν μεταλλικό και έναν 1000Rd.
Το Gearbox δεν έχει ανοιχτεί ποτέ διότι δουλεύει άψογα κι αθόρυβα.

Τα χαρακτηριστικά του AEG που αλλάξαν μετά τη βελτίωση:
Ταχυβολία:1090 ΒΒs το λεπτό
Ταχύτητα μπίλιας 437 FPS
Χωρητικότητα γεμιστήρα:1000 ΒΒs.

Στην επόμενη βελτίωση θα αλλαχτεί το μοτέρ με ένα matrix 3000 για λίγο ROF ακόμα, κι ένα πιστόνι full teeth διότι το παλιό είναι πολύ δουλεμένο και σύντομα θα το πάρω στη μασχάλη!!