Καλησπερα σε ολους.
Προσφατα αγορασα ενα Mauser L96

rifle απο ελληνικο καταστημα, ενα σετ σκοπευτικα και μια διοπτρα 3-9Χ50 της UTG.
Γενικα δειχνει καλοδεμενο οπλο και γερο (για κινεζικο), ευκολο στην συναρμολογηση και αποσυναρμολογηση και με πληθωρα ανταλλακτικων και αναβαθμισεων (μαγαζια & internet).
Οταν ομως παω να ριξω σε στοχο 10 μετρων κοιτωντας μεσα απο τη διοπτρα, η μια βολη παει πανω αριστερα και η αλλη πανω δεξια.
Εφαγα ωρες για να καταλαβω και να ρυθμισω τα turrets στη διοπτρα και την εχω φερει σε ενα μετριο σημειο.
Δεν εχω ομως την απαραιτητη ακριβεια που περιμενα στα 10 μετρα, κι αν δεν μπορω να πετυχω ενα κουτακι κοκα κολας στα 10 μετρα, τοτε σιγα μην πετυχουμε ανθρωπινη φιγουρα στα 20 και 30.
Υπαρχει κανενας οδηγος στα ελληνικα για να καταλαβουμε εννοιες οπως hop-up και milidots ετσι ωστε να μπορεσουμε να μαθουμε να ρυθμιζουμε μονοι μας το οπλο μας? το hop up μου ηρθε απο τον κατασκευαστη με τερμα σφιγμενη βιδα. θα προτιμουσα οδηγιες για το συγκεκριμενο μοντελο αν και εφοσων ειναι εφικτο, αλλιως και οποιοδηποτε

rifle μας κανει.
Πιστευω πως κατι βασικο μου διαφευγει, γιατι δεν μπορω να δεχτω οτι ενα πλαστικο αεροβολο ελατηριου απο το Σκλαβενιτη εχει την ακριβεια να ριξει σε ενα κουτακι κοκα κολας και δεν εχει ενα airsoft τετοιο με διοπτρα πανω.
Χρησιμοποιω 0,28g πλαστικα σφαιρακια.
Συνηθως για προβληματα ακριβειας, τι κοιταμε? απο που ξεκιναμε το troubleshooting ? Μηπως απλα χρειαζεται καποιο εξαρτημα λαδωμα?Υπαρχει καποιος που να ξερει το συγκεκριμενο οπλο?
Ακομα κι αν η διοπτρα δεν ειναι σωστα ρυθμισμενη, δεν θα επρεπε τουλαχιστων η συγκεντρωση 2-3 διαδοχικων βολων να ειναι κοντα η μια με την αλλη? Δεν μπορει η μια να ειναι στην πανω αριστερη γωνια του στοχου καιη αλλη πανω δεξια.
Θα δοκιμασω αυριο την ιδια διοπτρα σε ενα Dragunov το οποιο ξερουμε απο πριν οτι ειναι ρυθμισμενο σωστα και εχει ακριβεια να πετυχαινει τσιγαρο ορθιο στα 25 μετρα με μια ιδια διοπτρα πανω, και θα επιστρεψω με τα αποτελεσματα.