4 πράγματα παίζουν ρόλο.
1) Πόσο εύκολα βρίσκει κανείς ανταλλακτικά για την συγκεκριμένη μάρκα / όπλο
2) Πώς είναι εσωτερικά κατασκευασμένο το συγκεκριμένο όπλο
3) Το μέγεθος αερίου που χωράει ο γεμιστήρας
4) Τα υλικά που χρησιμοποιούνται
Για παράδειγμα. Έχουμε ένα 1911 τις KJW και ένα GLOCK τις WE.
1) Είναι ευκολότερο να βρει κανείς ανταλλακτικά για WE από ανταλλακτικά για KJW
2) Εσωτερικά το 1911 έχει κατά πολύ καλύτερο σχεδιασμό κατασκευής. Δηλαδή, το GLOCK έχει ένα μικρό μεταλάκι στο τέλος του Slide που παρόλο μεταλικό, έτσι και πέσει κάτω έχει σπάσει διμηουργώντας ζημιά 40 ευρώ. Το 1911 έχει το ίδιο μέταλλο 5 φορές μεγαλύτερο, που σημαίνει ότι δεν σπάει από ατύχημα τόσο εύκολα (το λέω γιατί το δικό μου στο GLOCK έσπασε με τον τρόπο που περιέγραψα). Επίσης το GLOCK έχει ένα περίεργο και εύθραυστο κόκορα σε σχέση με τον εξωτερικό καλοφτιαγμένο (σχεδιαστικά πάντα) κόκορα του 1911
3) Το GLOCK έχει έναν beefατο γεμιστήρα 1 φορά σχεδόν μεγαλύτερο από εκείνον του 1911. Που σημαίνει ότι θα ρίξει πολύ - πολύ περισσότερα bbs από τον αντίστοιχο του 1911 και με μεγαλύτερη δύναμη κάνωντας την βολή πολύ ποιο ευθύβολη από το 1911.
4) Η εταιρία KJW έχει καλύτερης ποιότητας υλικά από την WE το ξέρουμε όλοι αυτό.
Βλέπει κανείς ότι δεν υπάρχει το 'τέλειο όπλο'. Εγώ προσωπικά δεν θα ξανά-αγόραζα WE αλλά πολοί έχουν WE, τα προσέχουν και τους μένουν. Εγώ δεν το πρόσεχα και τόσο και έσκασα 40 ευρώ...
Παρόλα αυτά κάθε φορά που παίζω... Με το GLOCK τους βγάζω όλους