Αποστολέας Θέμα: Γεια σας!  (Αναγνώστηκε 25207 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Diamantis

• Επιλοχίας
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Γεια σας!
« στις: 04 Νοεμβρίου, 2010, 23:09:19 »
Γεια σε όλους. Λέγομαι Διαμαντής και είμαι 20 χρονών. Παίζω airsoft εδώ και ένα χρόνο αλλά μέχρι τώρα στην Ιταλία. Για προσωπικούς λόγους αναγκαστικά να γυρίσω στην Ελλάδα και έχω μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούν κυρίως τη νομοθεσία, την ασφάλεια και την οργάνωση του airsoft στην Ελλάδα.

1)  Υπάρχει όριο για τη μέγιστη ενέργεια βλήματος?

2) Εγώ στην Ιταλία έπαιζα ασφαλισμένος ούτως ώστε ότι και να μου συνέβαινε ενώ έπαιζα, η ασφάλεια κάλυπτε όλα τα έξοδα για την ιατρική περίθαλψη. Στην Ελλάδα υπάρχει κάτι τέτοιο?

3) Το club στο οποίο έπαιζα στην Ιταλία είναι ένας κανονικότατος αθλητικός σύλλογος καταχωρημένος στον δήμο. Εδώ οι ομάδες πως είναι οργανωμένες από αυτήν την άποψη?

4) Στην Ιταλία για να παίξουμε σε κάποιο μέρος, παίρναμε άδεια από τον ιδιοκτήτη και τον ειδοποιούσαμε κάθε φορά που ήταν να παίξουμε όπως επίσης ειδοποιούσαμε την αστυνομία για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Εδώ πως είναι τα πράγματα?

5) Υπάρχει κάποιος πανελλήνιος σύλλογος airsoft? Στην Ιταλία δεν υπάρχουν σύλλογοι σε εθνικό επίπεδο παρά μόνο σε τοπικό.

6) Υπάρχουν ομάδες και παιχνίδια MilSim εδώ στην Ελλάδα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
Απ: Γεια σας!
« Απάντηση #1 στις: 04 Νοεμβρίου, 2010, 23:35:59 »
Γεια σε όλους. Λέγομαι Διαμαντής και είμαι 20 χρονών. Παίζω airsoft εδώ και ένα χρόνο αλλά μέχρι τώρα στην Ιταλία. Για προσωπικούς λόγους αναγκαστικά να γυρίσω στην Ελλάδα και έχω μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούν κυρίως τη νομοθεσία, την ασφάλεια και την οργάνωση του airsoft στην Ελλάδα.

1)  Υπάρχει όριο για τη μέγιστη ενέργεια βλήματος?
Είσαι Αθήνα? Έχει διαφορετικά όρια... 328+5% για όλα τα όπλα. Αλλού είναι αναλόγως με την κοινότητα αλλά 350 cqb και 450 woodland νομιζω ειναι το πιο συνηθες

2) Εγώ στην Ιταλία έπαιζα ασφαλισμένος ούτως ώστε ότι και να μου συνέβαινε ενώ έπαιζα, η ασφάλεια κάλυπτε όλα τα έξοδα για την ιατρική περίθαλψη. Στην Ελλάδα υπάρχει κάτι τέτοιο?
Δεν έχω ακούσει για κάτι τέτοιο...

3) Το club στο οποίο έπαιζα στην Ιταλία είναι ένας κανονικότατος αθλητικός σύλλογος καταχωρημένος στον δήμο. Εδώ οι ομάδες πως είναι οργανωμένες από αυτήν την άποψη?
Δεν είναι έτσι οργανωμένα εδώ.

4) Στην Ιταλία για να παίξουμε σε κάποιο μέρος, παίρναμε άδεια από τον ιδιοκτήτη και τον ειδοποιούσαμε κάθε φορά που ήταν να παίξουμε όπως επίσης ειδοποιούσαμε την αστυνομία για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Εδώ πως είναι τα πράγματα?
Την αστυνομία σπάνια. Τον ιδιοκτήτη ακόμα πιο σπάνια.

5) Υπάρχει κάποιος πανελλήνιος σύλλογος airsoft? Στην Ιταλία δεν υπάρχουν σύλλογοι σε εθνικό επίπεδο παρά μόνο σε τοπικό.
Ούτε εθνικό ούτε τοπικό. Μόνο ομάδες.

6) Υπάρχουν ομάδες και παιχνίδια MilSim εδώ στην Ελλάδα?
Ναι.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

« Τελευταία τροποποίηση: 04 Νοεμβρίου, 2010, 23:38:03 από Dtq »

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #2 στις: 04 Νοεμβρίου, 2010, 23:38:33 »
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όσων αφορά την πρώτη μου ερώτηση, μένω Πειραιά.

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #3 στις: 04 Νοεμβρίου, 2010, 23:39:54 »
Ισχύουν τα όρια για Αθήνα. Δηλαδή μέχρι 345 fps για όλα τα όπλα.

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #4 στις: 04 Νοεμβρίου, 2010, 23:46:36 »
Ισχύουν τα όρια για Αθήνα. Δηλαδή μέχρι 345 fps για όλα τα όπλα.

345 fps ανεξαρτητου βλήματος? Αυτό το ρωτάω γιατί 345 fps με 0,2g μπίλιες κάνουν 1,1025J ενέργεια ενώ με μπίλιες 0,4g βγαίνουν 2,2J τα οποια είναι πολύ περισσότερα.

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • OPERATOR OPERATING OPERATIONALLY
« Απάντηση #5 στις: 05 Νοεμβρίου, 2010, 00:07:41 »
1J για όλα τα πεδία της Αττικής.
ΜΕ 0,2γραμμάρια ΒΒ 328 fps με ανοχή της τάξεως του 5%(ΜΑΧ ~344 δηλαδή).

Αναφορικά με τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου,δεν υπάρχει κάποιο είδος ασφάλειας και,συνήθως τα πεδία που χρησιμοποιούνται είναι είτε δημόσιες εκτάσεις ή ξεχασμένα από τον ιδιοκτήτη.Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια ενδέχεται να επέμβει ο ιδιοκτήτης και να απαγορεύσει την είσοδο και διεξαγωγή παιχνιδιών στην ιδιοκτησία του.

Σύλλογοι και ομοσπονδίες δεν υπάρχουν προς το παρόν.

Όσον αφορά τις ομάδες μπορείς να ανατρέξεις στο ανάλογο τμήμα του φορουμ.

Τέλος θα σου πρότεινα να μην λαμβάνεις υπόψιν ότι διαβάζεις στα φορα,γιατί θα ξεχάσεις κι όσα ξέρεις.Έλα με το καλό σε κανένα παιχνίδι να δεις πως έχουν τα πράγματα.

Ελπίζω να μη σε αποθάρρυνα.Σου εύχομαι καλά παιχνίδια και εδώ πλέον.

ΥΓ.Αν θες πες δυο λόγια για την ομάδα που άνηκες.Αν κατάλαβα καλά ήσουν του μιλσιμ παιδί;

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #6 στις: 05 Νοεμβρίου, 2010, 00:36:47 »
Χίλια ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σου!

Ειλικρινά έμεινα λίγο δυσαρεστημένος κυρίως όσον αφορά την επικοινωνία με ιδιοκτήτες και αστυνομία αλλά πέρα απ' αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχουν προβλήματα.

Εγώ έπαιζα σε μια ομάδα που ασχολείτο με MilSim δηλαδή μια διαφορετική νοοτροπία παιχνιδιού η οποία επικεντρώνεται στον ρεαλισμό. Παίζαμε με περιορισμένους στην χωρητικότητα γεμιστήρες (Mid-Cap MAX) όπως επίσης περιορισμένο αριθμός βολών. Επίσης είχαμε και "γιατρούς". Όλα αυτά συν άλλοι κανόνες έκαναν έτσι ώστε να μην έχει νόημα να "γαζώνεις" αλλά έδιναν αξία στην στρατηγική, στην τακτική, στο ομαδικό παιχνίδι και στον αθλητισμό.

Εγώ προσωπικά έχω λάβει μέρος μόνο σε τέτοιου είδους παιχνίδια με εξαίρεση κάνα δυο άκυρα φιλικά που κάναμε και τις πιο χαλαρές προπονήσεις. Γενικότερα δεν είμαι ο τύπος που "γαζώνει" γιατί θεωρώ ότι τα συστήματα στοχεύσεις δεν υπάρχουν τυχαία. :P

Όσων αφορά τον εξοπλισμό που διαθέτω, αρκεί μέχρι και για ένα παιχνίδι 24Η.

Στην πρώην ομάδα μου χρησιμοποιούσαμε όλοι το αυθεντικό camouflage των USMC δηλαδή το "MARPAT" Woodland. Μπορώ να πω πως είναι μακράν το καλύτερο camouflage που έχω δει ποτέ και έχω δει πολλά αυθεντικά και μη.

Αν καταλαβαίνετε από Ιταλικά αυτό είναι το website τους:

http://www.basoftair.altervista.org/

Για τους υπόλοιπους υπάρχει πάντοτε το google translate. :P
« Τελευταία τροποποίηση: 05 Νοεμβρίου, 2010, 00:38:39 από Diamantis »

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • OPERATOR OPERATING OPERATIONALLY
« Απάντηση #7 στις: 05 Νοεμβρίου, 2010, 01:01:09 »
Τα περισσότερα δημόσια παιχνίδια είναι τύπου deathmatch με respawns.Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις(λίγες στα δημόσια παιχνίδια) που γίνεται χρήση του medic.Το αυτό ισχύει και για low/mid caps.

Συχνά πυκνά διοργανώνονται σενάρια MilSim οπότε μην αποθαρρύνεσαι.Γενικότερα,σε επίπεδο ομάδων,ένα μεγάλο ποσοστό είναι στραμμένο στο MilSim.

ΥΓ.Vorrei la variazione multiland.Dove posso trovarla?

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #8 στις: 05 Νοεμβρίου, 2010, 12:07:48 »
ΥΓ.Vorrei la variazione multiland.Dove posso trovarla?

Ορίστε:

http://www.arcoefrecce.it/softair/detail.asp?Codice=14733

http://www.arcoefrecce.it/softair/detail.asp?Codice=17665

Δεν ξέρω αν στέλνουν στο εξωτερικό αλλα αξίζει να ρωτήσεις.