@Kaliostro
Χωρίς να θέλω να αντικρούσω τα περι ορίων FPS γιατί συμφωνώ και επαυξάνω, νομίζω όμως ότι πρέπει να βάλεις και σύ λίγο νερό στο κρασί σου. Όταν ένα όπλο καλύπτεται από εγγύηση εγώ προσωπικά δεν το πειράζω. Επίσης όταν από το μαγαζί μου έχει πωληθεί νόμιμα με 350 FPS χωρίς μέσα στην τιμή ένα δευτερο ελατήριο δεν είμαι υποχρεωμένος νομικά να τα κατεβάσω. Έγκειται μόνο στην καλή μου θέληση. Επίσης λίγο το θέμα του "φτιάχτο μόνος σου" ή "ψάξτο μόνος σου" πρέπει να λήξει. Δέν θα εμπιστευτώ το youtube για να μάθω τα όρια ή τις επιπτώσεις των FPS και να αυτορρυθμίζομαι για να έχω το δικαίωμα να παίζω.
Θα αναφέρω παράδειγμα από άλλον χώρο όπου νιώθω ότι έχω καλύτερη άποψη.
Στο paintball όταν αγοράζεις όπλο ούτε καταγράφουν το S/N, η απόδειξη γράφει απάνω "παιχνίδι", οι οδηγίες είναι στα αγγλικά, οι φιάλες έρχονται χωρίς οδηγίες και ενημέρωση για τα FPS δεν γίνεται. Στο τέλος με τις φιάλες γίνονται τόσα λάθη και μερικοί κράζουν λές και έχουν μοιραστεί πουθενά οδηγίες και δεν το ξέρουμε. επιπλέον θα δείς έμπειρους να αθετούν τους κανονισμούς οπότε δημιουργείτε μπλέξιμο. Εκεί ευτυχώς μερικοί οικειοθελώς μέσω φόρουμ και οι καταστηματάρχες κάνουν κάποια ενημέρωση. Το θέμα είναι ότι κατά την άποψή μου θα έπρεπε -ελλείψει ομοσπονδίας-
όλοι οι καταστηματάρχες να κάνουν δοκιμές για τα FPS, να βγάλουν ένα PDF με γενικές οδηγίες για τις φιάλες, τη συντήρηση, ασφάλεια, κανόνες , νομοθεσία περι αεροβόλων κλπ και να μοιράζεται ΜΑΖΙ με οποια δήποτε αγορά όπλου ή επικίνδυνου περιφεριακού εξαρτήματος. Θα προλάβουν πολλά άμα γίνει αυτό, είναι δηλαδή επένδυση για τη δουλειά τους.
Γιατί και εγώ ψάχτηκα στο ίντερνετ αλλά αυτό δεν μου εξασφαλίζει ένα ασφαλές παιχνίδι. Το ασφαλές παιχνίδι εξασφαλίζεται καλύτερα άν αμέσως κατά την αγορά εξοπλισμού, προσφέρεις ενημέρωση ακόμα και σε αυτόν που δεν έχει ίντερνετ.
Τώρα αυτό προσαρμόστε το και στον κόσμο του airsoft και ταιριάζει κουτί...
Αν η κοινότητα ενδιαφέρεται να τεθούν universal κανόνες χωρίς να χρειαστεί να τεθούν από ομοσπονδία ή από κανένα δικαστήριο μετά από ατύχημα, τότε πρέπει οι επόμενοι μεγάλοι παράγοντες να το προσπαθήσουν και αυτοί είναι τα μαγαζιά... όχι τα φόρουμ ή οι επιμέρους ομάδες. Από τα μαγαζιά περνάνε όλοι όταν πρωτοπιάσουν όπλο. Από τα φόρουμ αμα θές περνάς και πάντα αμφισβητούνται γιατί ακούγονται και απόψεις που είναι εξτρήμ...
Να σας πώ βέβαια κάτι που έγινε σε μαγαζί. Ζητήθηκε σημαντικός αριθμός όπλων-παιχνιδιών όπως γράφει η απόδειξη, με στόχο να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε αστυνομικούς. Οπως καταλαβαίνετε ενημερώθηκαν όλα τα μαγαζιά. Εάν δεν οριοθετηθούν κάποια πράγματα και δεν γίνουν πιό αυστηρά, το παραμικρό ατύχημα θα εκθέσει όλο το Hobby και δεν θα υπάρχουν ελαφρύνσεις και για την κοινότητα που δεν έκανε τίποτα για να οριοθετηθεί η χρήση.
Κατά την άποψή μου θα έπρεπε να πωλούνται τα όπλα ακόμα και με καταγραφή του S/N.
Επαναλαμβάνω:
Πάντα φιλικά και με σεβασμό προς τις απόψεις όλων.