Αποστολέας Θέμα: Βιοδιασπωμενες ΒΒ  (Αναγνώστηκε 39264 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Nikolas16

• Ανθυπολοχαγός
  • *
Βιοδιασπωμενες ΒΒ
« στις: 08 Ιουλίου, 2011, 11:03:42 »
Τι γνωμη εχετε για αυτες τις μπιλιες ? Θα διατηρηθουν μεσα σε ενα συρταρι η θα λιωσουν και θα γινουν πατε?
Ειναι εξισου αποδοτικες ?

Αν καποιος τις εχει δοκιμασει ας μου απαντησει παρακαλω

Αποσυνδεδεμένος NITROX

• Λοχαγός
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Βιοδιασπωμενες ΒΒ
« Απάντηση #1 στις: 16 Αυγούστου, 2011, 15:14:47 »
Πολύ καλό για το περιβάλλον, μέχρι εκεί  όλα καλά . Από προσωπική εμπειρία τώρα τα παίρνεις,  τώρα τα ρίχνεις , αν τα βάλεις στο συρτάρι την επόμενη φορά θα τα πετάξεις με τη συσκευασία . Εγώ την έχω πατήσει έτσι ,όταν τα έβαλα στο όπλο τα μεγαλύτερα κομμάτια δύο, τρία για τα υπόλοιπα καταλαβαίνεις . 8) 8) 8)             

Αποσυνδεδεμένος Crimsonhell

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #2 στις: 16 Αυγούστου, 2011, 16:27:52 »
κοιτα κρατάν αμα της μεταχειριστείς οπως οριζει ο κατασκευαστης. καλες ειναι απλος θελουν λιγη δουλεια ακομα. επιπλεον βολευει να της περνεις πριν το παιχνιδι συνεταιρικα με καποιον. Εγω πχ αμα παρω 3000 βιο θα χρειαστω περιπου 5-6 ισως και 7 παιχνιδια για να της ριξω οποτε καταλαβαινεις οτι δεν....

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #3 στις: 16 Αυγούστου, 2011, 16:48:28 »
εγω που ειμαι και ασχετος απο αυτα γιατι ειμαι καινουριος οι βιοδιασπωμενες απο τι ειναι φτιαγμενες και γιατι ειναι φιλικες προς το περιβαλλον ?
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Αυγούστου, 2011, 14:17:10 από mixalis »

Αποσυνδεδεμένος mikig

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #4 στις: 06 Νοεμβρίου, 2011, 16:49:15 »
Επειδή ακούγονται διαφορα(από προσωπική εμπειρία λένε κάποιοι) για τα συγκεκριμένα bbs αγόρασα 2 συσκευασίες εδώ και ένα μηνα και έχω αρχίσει ενός είδους <<ερευνα>> Εδώ και ένα μηνα λοιπoν έχω βάλει 2 bbs μέσα σε νερό και άλλa 2 ελεύθερα στο περιβάλλον και μάλιστα σε περιβάλλον με αρκετή έως πολύ υγρασία. Για τον πρώτο μηνα λοιπόν τα αποτελέσματα είναι τα έξης:
Τα bbs που είναι στο νερό δεν έχουν καμια αλλαγή στη διάμετρο τους(μετρημένη με "παχυμετρο") το μονο που έχει παρατηρηθεί είναι ένα ελαφρό γρετζο στην υφή τους και όχι γύρω γύρω.
Στα bbs που είναι εκτεθειμένα απλώς στο περιβάλλον δεν υπάρχει ακόμη η παραμικρή αλλαγή η αλλοίωση
Η <<ερευνα>> διεξαγετε με http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2289 τα συγκεκριμενα bbs
Η επομενη μετρηση σε 1-2 μηνες εκτος αν παρατηρηθει μεγαλη αλλαγη στα bbs
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Νοεμβρίου, 2011, 17:55:01 από mikig »

Αποσυνδεδεμένος NO NAME

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #5 στις: 06 Νοεμβρίου, 2011, 20:20:19 »
Αυτές χρησιμοποιώ και εγώ και είμαι ευχαριστημένος και από ότι έχω διαβάσει είναι από της καλύτερες βιοδιασπώμενες.
Τώρα για χρόνο αποσύνθεσης άγνωστο.

Αποσυνδεδεμένος mikig

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #6 στις: 07 Νοεμβρίου, 2011, 10:58:31 »
Θα μας ληθουν ολες οι αποριες φιλε εγω θα τις παρακολουθησω οσο χρειαστει γιατι βαρεθικα να ακουω <<προσωπικες>> εμπειριες για μπιλιες που διαλυθηκαν σε μερικες μερες η εβδομαδες λες και αν υπηρχε τετοιο πλαστικο δεν θα το χρησιμοποιουσαν παντου για να σωθει ο πλανητης απ αυτην την αποψη τουλαχιστον.

Αποσυνδεδεμένος Vangelis

• Λοχαγός
  • *
    • SWAT Airsoft Team
« Απάντηση #7 στις: 07 Νοεμβρίου, 2011, 13:27:33 »
Θα μας ληθουν ολες οι αποριες φιλε εγω θα τις παρακολουθησω οσο χρειαστει γιατι βαρεθικα να ακουω <<προσωπικες>> εμπειριες για μπιλιες που διαλυθηκαν σε μερικες μερες η εβδομαδες λες και αν υπηρχε τετοιο πλαστικο δεν θα το χρησιμοποιουσαν παντου για να σωθει ο πλανητης απ αυτην την αποψη τουλαχιστον.

Πολυ καλη η κινηση σου να κανεις τετοιες πειραματικες δοκιμες.
Μην ξεχασεις ομως να προβεις και σε αξιολογηση αντοχης του σφαιριδιου μετα απο γεμισμα & πυροδοτηση.

Ειναι σημαντικο να γνωριζουμε τις αντοχες που εχει και οτι δεν θα παραμορφωθει ή σπασει μεσα στον γεμιστηρα (low/mid-cap κατα το γεμισμα με speed-loader) ή στο hop-up/Inner barrel,  κατα την βολη.

Αποσυνδεδεμένος mikig

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #8 στις: 08 Νοεμβρίου, 2011, 09:44:38 »
Μετα τον τριτο μηνα θα τις κοπανησω και με σφυρακι ελαφρα στην αρχη να δω ποσο αντεχουν
« Τελευταία τροποποίηση: 09 Νοεμβρίου, 2011, 09:38:07 από mikig »

Αποσυνδεδεμένος HeeroYuy

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #9 στις: 09 Δεκεμβρίου, 2013, 21:09:31 »
Τελικα τι έγιναν οι μπίλιες ?
εγώ έχω ένα κουτί εδώ και κανα δύο μήνες και είναι κομπλέ.

Αποσυνδεδεμένος specfor21

• Αρχιλοχίας
  • *
  • Τα πάντα ήταν διαφορετικά, πριν αλλάξουν όλα
« Απάντηση #10 στις: 10 Δεκεμβρίου, 2013, 10:12:12 »
Δεν έχουν ανάγκη. Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια μόνο βιοδιασπώμενες σε πολλά διαφορετικά όπλα (πιστόλι, smg, aeg, sniper) και είναι μια χαρά. Έχω αγορασμένες μπίλιες πάνω από εξάμηνο και είναι εντάξει. Απλά τις έχω μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού με βιδωμένο το καπάκι και έχω μέσα και δύο "παγίδες υγρασίας" (κάτι υφασματινα λευκά τετραγωνάκια που έχουν μπιλίτσες).
Για αυτό που προσφέρουν το παραπάνω κόστος είναι αστείο.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #11 στις: 10 Δεκεμβρίου, 2013, 13:55:27 »
Δεν έχουν ανάγκη. Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια μόνο βιοδιασπώμενες σε πολλά διαφορετικά όπλα (πιστόλι, smg, aeg, sniper) και είναι μια χαρά. Έχω αγορασμένες μπίλιες πάνω από εξάμηνο και είναι εντάξει. Απλά τις έχω μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού με βιδωμένο το καπάκι και έχω μέσα και δύο "παγίδες υγρασίας" (κάτι υφασματινα λευκά τετραγωνάκια που έχουν μπιλίτσες).
Για αυτό που προσφέρουν το παραπάνω κόστος είναι αστείο.
αυτά που αναφέρεις είναι τα silica τα φακελακια που τα βάζουν σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευες...

παρομόιως εχω βάλει 2 μπιλιες βιοδιασπώμενες εδω και 2 εβδομαδες σε νερο και δεν εχουν πάθει τίποτα. θεωρω οτι εχουν την αναγκη παραπάνω χρόνου για να διασπαστουν ή να παρουσιασουν φθορα στην εποφάνεια τους.
Πολλοί άνθρωποι ζουν γιατί απλά είναι παράνομο να τους πυροβολήσεις..

Αποσυνδεδεμένος giorgos georgiou

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • INDEPEDENT  PLAYER
« Απάντηση #12 στις: 10 Δεκεμβρίου, 2013, 15:18:44 »
αν δεν απατωμαι πρεπει να φτιαχνονται απο φλοιο καλαμποκιου . Εγω π χρησιμοποιουσα καποτε δεν εχουν καμμια διαφορα με τις κανονικες bb's ,εκτος του κοστους ,π αν ''πεσει''  (κ δν εννοω προσφορες) πιστευω  θα στραφουν πολλοι στις βιοδιασπομενες μιας κ δεν υστερουν σε τπτ απ τις κανονικες .Επισης  παιζει ρολο η εταιρια που τις φτιαχνει (καποια αξιοπιστη δλδ). Σε πεδιο παντως που χρησιμοποιουν αποκλειστικα bio's εχω δει οτι  χρειαζονται  χρονο και βαλε  , για να αρχιση να φαινεται δια γυμνου οφθαλμου η αποσυνθεση της μπιλιας.
Δυο πραγματα δεν εχουν τελος ... : το συμπαν κ η ανθρωπινη βλακεια , αν κ για το πρωτο δεν ειμαι σιγουρος.. Α.ΑΙΝΣΤΑΙΝ
PLAY FAIR-HAVE FUN

Αποσυνδεδεμένος giorgos georgiou

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • INDEPEDENT  PLAYER
« Απάντηση #13 στις: 10 Δεκεμβρίου, 2013, 15:19:05 »
,
Δυο πραγματα δεν εχουν τελος ... : το συμπαν κ η ανθρωπινη βλακεια , αν κ για το πρωτο δεν ειμαι σιγουρος.. Α.ΑΙΝΣΤΑΙΝ
PLAY FAIR-HAVE FUN

Αποσυνδεδεμένος Ozymandias

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #14 στις: 11 Δεκεμβρίου, 2013, 08:48:30 »
Οι βιοδιασπωμενες δεν ειναι φτιαγμενες για να διασπωνται αμεσα, ή σε σχετικα μικρο χρονικο διαστημα. Μπορει να παρει εβδομαδες/μηνες/χρονο για να διασπαστουν, ωστοσο σε καθε περιπτωση ειναι προοδος συγκριτικα με τις απλες πλαστικες μπιλιες που δεν διασπωνται ποτε.

Ειδικα για δασικα πεδια, σκεψου την ζημια που κανουμε πχ στα μεταλλεια καθε παιχνιδι με χιλιαδες μπιλιες οι οποιες θα μεινουν εκει για χρονια ή δεκαετιες.