Αποστολέας Θέμα: Celcius CTW M4A1 Celcius Training Weapon x-max  (Αναγνώστηκε 45576 φορές)

Αποσυνδεδεμένος MORGAN

• Λοχίας
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Celcius CTW M4A1 Celcius Training Weapon x-max
« στις: 30 Νοεμβρίου, 2009, 14:03:41 »
καλημερα παιδια ψαχνοντας οπως παντα επεσα πανω σε αυτο http://www.celciustechnology.com/ μια παρα πολυ καλη επιλογη κατα την γνωμη μου αφου ειναι κλωνος των systema και σε παρα πολυ καλη τιμη απο αμερικη καταριπτωντας το φραγμα των ptw των 1000 και ευρω!!! το εχει κανενας να μασ δωσει καποιες πρωτες εντυπωσεις???? και θα μετραγε παρα πολυ και η γνωμη των παλιων στο χωρο αξιζει να το φερουμε???

Αποσυνδεδεμένος Misericord

• Επιλοχίας
  • *
Απ: Celcius CTW M4A1 Celcius Training Weapon x-max
« Απάντηση #1 στις: 01 Δεκεμβρίου, 2009, 12:57:00 »
Μόλις πήρα απάντηση από το Evike (αν υπάρχει θέμα με την αναφορά σε κάποιο μαγαζί ασ σβηστεί το όνομα παρακαλώ).

Το AEG υπάρχει, είναι Gen II, και σε πολύ καλή τιμή.

Μήτσο άντε να ανοίξεις να το φέρεις αρχηγέ  ;D
Ο πόνος έρχεται από το δάσος.

-- Orion, King in the Woods --

Αποσυνδεδεμένος Dimitrios

• Διαχειριστής
  • Αντισυνταγματάρχης
    • Greek Airsoft
« Απάντηση #2 στις: 15 Ιανουαρίου, 2010, 18:05:27 »
Κυριοι ειναι ηδη υπο παραλαβή
Ουδεις Επικινδυνότερος εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #3 στις: 15 Ιανουαρίου, 2010, 18:35:34 »
Χοχοχο παραλάβαμε !!!

Σπέρνει, υπέροχο εργαλείο και  φοβερή βάση για πολλές μόντες.

Αποσυνδεδεμένος MORGAN

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #4 στις: 15 Ιανουαρίου, 2010, 20:17:04 »
mipos tha mporoysate na kanete kanena review??? me foto ;D ;D ;D ;D

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #5 στις: 16 Ιανουαρίου, 2010, 01:18:05 »
Λοιπόν κλείνοντας μια μέρα πλέον με το AEG στην κατοχή μου.

Οι πρώτες σκέψεις αφορούν όλες τη σύγκριση με το Systema.

Κουτί
Το κουτί με το οποίο έρχεται το M4 της Systema δεν έχει αφρολέξ με αποτέλεσμα να παραδίδεται με σχεδόν διαλλυμένο κουτί. Το AEG φυσικά δεν έχει υποστεί καμία ζημιά αλλά άμα είσαι ψείρας, σε ενοχλεί η σκισμένη κούτα. Από την άλλη το Celcius είναι φτιαγμένο από αφρό οπότε το AEG έρχεται στενά τοποθετημένο στη θέση του.
Systema 0 - Celcius 1

Παρελκόμενα
Και τα δύο AEG έρχονται με 120άρι γεμιστήρα, μεταλλικό. Η διαφορά είναι το follower top το οποίο δεν προβλέπεται στο γεμιστήρα του Celcius με αποτέλεσμα η τελευταία μπίλια να μην feedάρετε ποτέ στο AEG. Κάκιστα για εμένα, όταν πρόκειται για ένα τόσο ακριβό παιχνίδι. Περιμένω να δω να φεύγει μέχρι και το τελευταίο bb. Βέβαια μπορεί να εγκατασταθεί πανεύκολα το follower top αλλά πρέπει να γίνει παραγγελία extra.
Από εκεί και πέρα. Το Systema παρέχει ειδικό 50άρι γεμιστηράκι ενώ το  Celcius παρέχει το κλασσικό και άβολο ταχυγεμιστήρι.
Στο πακέτο του Celcius περιέχεται και ειδικό εργαλείο καθαρισμού κάνης, πράγμα που εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί σε κάποιο άλλο παιχνίδι.
Τέλος κανένα κουτί δεν περιέχει μπαταρία.
Systema 1 - Celcius 2

Σώμα
Και τα 2 παιχνίδια έρχονται με CNC receivers, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικά. Και τα 2 παρέχουν την δυνατότητα για άπειρες μόντες με σώματα που ήδη κυκλοφορούν από εταιρείες όπως η DYTAC (προσωπική αγαπημένη). Το M4 της Systema υπερτερεί στους πύρους. Οι πύροι στο Systema δεν έχουν κανένα woombling effect (κοινώς δεν παίζουν) κάτι που δεν μπορώ να πω για το Celcius. Το πάνω σκοπευτικό και  χερουλί είναι αποσπώμενα και στα 2 παιχνίδια αφήνωντας έτσι rail για εγκατάσταση σκοπευτηκών. Η λαβή είναι πλέον άβολη αλλά οι δυνατότητες αλλαγής της είναι εντυπωσιακά πολλές με την G&P να βγάζει 5-6 διαφορετικούς τύπους και χρώματα.
Systema 2 - Celcius 2

Butt Stock & Stock Tube
Εδώ το Systema υπερτερεί χαρακτηριστικά. Το Μ4 την Celcius έχει εντυπωσιακή πλην μη πρακτική καλωδίωση που περνάει μέσα από το stock tube με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα με την προσαρμογή της μπαταρίας. Με δεδομένο ότι οι Li-Po είναι απαγορευτικές και για τα 2 παιχνίδια τότε το Celcius δεν αφήνει περιθώρια για να τοποθετηθεί μια κλασσική Sanyo 9άρα στο κοντάκι όταν αυτό βρίσκεται στην πρώτη σκάλα. Αν το κοντάκι τοποθετηθεί στη 2η και πίσω σκάλες τότε το πρόβλημα με την μπαταρία λύνεται. Και τα 2 κοντάκια είναι σταθερά και αν το ring που κρατάει στη θέση του το tube βιδωθεί σωστά δεν πρόκειται να κουνηθούν ακόμα και αν κάνουν ελεύθερη πτώση ολόκληρο όροφο.
Systema 3 - Celcius 2

Κάννη
Εδώ είναι που αρχίζει το Celcius να λάμπει. Κάννη 6.01 βλέπουμε σπάνια ακόμα και σε παιχνίδι ελεύτερου σκοπευτή. Φανταστείτε τι γίνεται αν εγκατασταθεί σε AEG με την ταχυβολία του Celcius. Η αντίστοιχη της Systema βγαίνει μαμά σε 6.04.
Systema 3 - Celcius 3

Hop-up unit
To hop-up unit είναι ακριβώς το ίδιο και στα δύο AEGs. Αυτό της Celcius βγαίνει σε μεταλλικό χρώμα ενώ αυτό της Systema έχει περαστεί με μαύρη μπογιά. Κάνενα από τα 2 hop-up δεν έχει σχέση με τα συμβατικά AEGs. Ακολουθούν περίπου την λογική των GBB riffles.
Systema 4 - Celcius 4

Gear Box
Planetary gearbox και στα 2 AEGs. Πραγματικό νοσοκομείο. Όλα έρχονται ζυγισμένα και τοποθετημένα στο σωστό σημείο και με την χρήση ξεχωριστών κομματιών μένουν εκεί. Τα κομμάτια αυτά είναι πλαστικά για το Systema και μεταλλικά για το Celcius κάτι που κάνει γενικότερα το gbox της Celcius πιο ανθεκτικό. Φυσικά και τα 2 χρησιμοποιούν την τεχνολογία των κυλλίνδρων για γρήγορη εναλλαγή fps.
Systema 4 - Celcius 5

Mosfet
Εδώ έγινε η έκπληξη τουλάχιστον για μένα. Αν και δεν έχω πλακέτα για να τρέξω τον κώδικα του mosfet για κανένα από τα 2 παιχνίδια μπορώ να πω ότι με τα 8pinα chipάκια δεν περιμένα να έχουν εντυπωσιακές διαφορές. Και όμως η λειτουργίες από τη Celcius είναι ένα βήμα παραπάνω. Το χαρακτηριστικό μπλε led άρχισε να αναβοσβήνει σε ένδειξη τελειωμένης μπαταρίας. Βλέποντας την συγκεκριμένη λειτουργία δοκίμασα να δω το συνοδευτικό cd manual που είχε μέσα στο πακέτο (υπάρχει και στο πακέτο της Systema). Το συγκεκριμένο led αναβοσβήνει με διαφορετικό τρόπο για να υποδείξη τυχόν προβλήματα στο χρήστη όπως χαμηλή μπαταρία, καμμένο motor και τα ρέστα...
Systema 4 - Celcius 6

Καλωδίωση
Η καλωδίωση της Systema είναι σαφώς πιο πρακτική. Τα πάντα είναι ζυγισμένα σωστά από τη θέση μέχρι το πάχος των καλωδίων. Ακόμα και τα κυκλώματα που καταλήγουν στη μπαταρία είναι μαζεμένα σε πλαστικό κουτάκι μεγέθους μπαταρίας ΑΑ. Από την άλλη τα καλώδια της Celcius είναι υπερπροστατευμένα με αποτέλεσμα λόγω πάχουν να γίνονται μη λειτουργικά. ΑΛΛΑ το Clecius έρχεται με 30άρα ασφάλεια αντί για 35άρα που έχουν τα Systema. Για κάποιον που έχει κάψει το motor δύο φορές αυτό είναι πολύ πολύ σημαντικό.
Systema 5 - Celcius 6

Επιδόσεις
Με 9άρα μπαταρία το Celcius ρίχνει στα 380 fps μαμά με δυνατότητα αλλαγής κυλλίνδρου για λιγότερα και περισσότερα. Η γκάμα αρχίζει από 310 και σταματάει στα... 600 !!! Το Systema από την άλλη έρχεται μαμά στα 310 και με τις εναλλαγές κυλλίνδρων φτάνει μέχρι τα 540 αν δεν κάνω λάθος στην έκδοση Super Max. Το Systema μέτρησε 14.5 bbs/s ενώ αυτό της Celcius 14.9 bbs/s.
Systema 5 - Celcius 7

Απόδοση - τιμή
Χωρίς μεταφορικά, τελωνεία και τα ρέστα και θεωρώντας ότι η αγορά γίνεται από Ευρώπη.
Systema 1350 euros.
Celcius 650 euros.
Systema 5 - Celcius 100 !!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αποσυνδεδεμένος leonardo sunbird

• Υποστράτηγος
  • *
« Απάντηση #6 στις: 16 Ιανουαρίου, 2010, 01:55:19 »
Ορέστη ... Μήπως...λέω μήπως ...σκέφτηκες να αλλάξεις ποτέ επάγγελμα???  ;D ;D ;D ;D

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #7 στις: 16 Ιανουαρίου, 2010, 01:57:58 »
Ορέστη ... Μήπως...λέω μήπως ...σκέφτηκες να αλλάξεις ποτέ επάγγελμα???  ;D ;D ;D ;D

Περιμένω μια καλή πρόταση για να το κάνω αλλά δεν έρχεται.

Αποσυνδεδεμένος MORGAN

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #8 στις: 18 Ιανουαρίου, 2010, 01:10:47 »
Επαγγελματικοτατο  και απιστευτα κατατοπιστικο review!!! χιλια μπραβο!!! σ'ευχαριστω

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #9 στις: 18 Ιανουαρίου, 2010, 17:33:36 »
Λοιπόν κλείνοντας μια βδομάδα και έχοντας της δυνατότητα να το δω και σε πεδίο.

Τα fps που έρχεται μαμά είναι 343 με 345 (5-6 βολές) με 20άρες bbs.

Ευθυβολία από άλλο πλανήτη.

Εμβέλεια που σε παραπέμπει σε 450+ fps, τελικά το hop-up kαι η κάννη παίζουν σημαντικό ρόλο.

Βασικές ανάγκες.

1. Εγκατάσταση δακτυλιδιού για να περάσει αορτήρας ενός σημείου.
2. Εγκατάσταση rail system κατά πάσα πιθανότητα με το φαντασικό CASV m της King Arms.
3. Οπωσδήποτε εγκατάσταση σκοπευτικού. Τα σκοπευτικά που έχει μαμά είναι ψιλοάκυρα σε μεσαίες αποστάσεις και έπειτα.
4. Μερικούς τόνους γεμιστήρων γιατί με την ταχυβολία που έχει δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις πότε τελειώνουν.
5. Να μάθει ο χειριστής τους να πατάει το bolt catcher γιατί αλλιώς το AEG δεν ρίχνει την πρώτη bb...
6. Kαλής ποιότητας bbs. Ενδεχομένως τα bbs της Celcius και τα Excel να είναι οι καλύτερες επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση. Έχω δει συμβατικά AEGs στο ίδιο κόστος να μην πραγματοποιούν τις ίδιες λειτουργίες ούτε στο ελάχιστο.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #10 στις: 25 Μαρτίου, 2010, 23:35:26 »
Το κατάστημα πότε ανοίγει?
Το site πότε?
Δώστε κάποιες ημερομηνίες.
Αν θέλω να αγοράσω ένα CELCIUS πόσο έχει?
Υπάρχει διαθέσιμο και το 600 ?
Πλησιάζει πάσχα και πρέπει να κάνουμε κανένα δώρο.

Αποσυνδεδεμένος Goodspeed

• Λοχαγός
  • *
  • Chew my bbs...
« Απάντηση #11 στις: 25 Μαρτίου, 2010, 23:54:34 »
Πλησιάζει πάσχα και πρέπει να κάνουμε κανένα δώρο.

Νονέ μου, εσύ είσαι ??   ;D ;D
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

Αποσυνδεδεμένος dimitris68

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #12 στις: 27 Μαρτίου, 2010, 07:17:05 »
Καλημέρα σε όλα τά παίδια λοίπον εχω παθει πλακα με αυτο το CELCIUS  αλλα απο τι εχω δει μεχρει τωρα δεν υπαρχει στην ελλ αγορα γνωριζει κανεις αν τα παιδια απο το e-shop θα το φερουν?
Ευχαριστω Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος Dimitrios

• Διαχειριστής
  • Αντισυνταγματάρχης
    • Greek Airsoft
« Απάντηση #13 στις: 27 Μαρτίου, 2010, 13:35:04 »
Καλημέρα σε όλα τά παίδια λοίπον εχω παθει πλακα με αυτο το CELCIUS  αλλα απο τι εχω δει μεχρει τωρα δεν υπαρχει στην ελλ αγορα γνωριζει κανεις αν τα παιδια απο το e-shop θα το φερουν?
Ευχαριστω Δημητρης

Αγαπητέ υπάρχουν ηδη και τα δυο
Ουδεις Επικινδυνότερος εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου

Αποσυνδεδεμένος dimitris68

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #14 στις: 27 Μαρτίου, 2010, 13:40:25 »
Σ ευχαριστω παρα πολυ μηπως μπορεις να μου πεις πως μπορω να δω τιμες απο το συγκεκριμενω aeg και απο που μπορω να το παραγγειλω λογω οτι ειμαι απο σαλονικη?
Ευχαριστω φιλικα δημητρης