Αποστολέας Θέμα: Νέος με απορίες  (Αναγνώστηκε 37101 φορές)

Αποσυνδεδεμένος benalexandert

• Λοχίας
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Νέος με απορίες
« στις: 22 Αυγούστου, 2011, 16:25:05 »
Καταρχάς να σας χαιρετίσω και εγώ με τη σειρά μου σαν νέος που είμαι :) Γεια σας λοιπόν και από εμένα . Λέγομαι Βενιαμίν Αλέξανδρος και είμαι από Σέρρες περίχωρα . Είμαι 19 χρονών και σπουδάζω επίσης στη Σέρρες στο Α.Τ.Ε.Ι Μηχανολογίας . Χθες ενώ σερφαρα στη σελίδα μιας φίλης μου , είδα ότι είχε κατι φωτογραφίες με όπλα και μαζί της και άλλα άτομα . Λέω από μέσα μου παιντμπαλλ :P Έλα όμως που στα σχόλια λέγανε αιρσοφτ....Έτσι λοιπόν έψαξα να δω τι είναι το αιρσοφτ και βρήκα εσάς....! Αυτή είναι η ιστορία η δικιά μου γύρω από το αιρσοφτ :P Μεγάλη ε ??  :P

Οι απορίες που έχω τώρα είναι οι εξής : πόσο πονάει η μπίλια , υπάρχουν κάποιοι κανόνες που να λένε ότι πχ αν βρίσκεσαι στα 10 μέτρα από κάποιον απαγορεύεται να τον βαρέσει με όπλο με μεγάλο fps , ποια είναι η διαφορά των όπλων με αέριο και με co2 , έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά στη λειτουργία του όπλου ??

Αυτά για αρχή...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Αυγούστου, 2011, 16:27:05 από benalexandert »

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
Απ: Νέος με απορίες
« Απάντηση #1 στις: 22 Αυγούστου, 2011, 22:19:12 »
καταρχιν καλως ηρθες,κατα δευτερον δεν υπαρχει εννοητε μοναδα μετρησης πονου αλλα αν σ ριξει καποιος απο τα 5 μετρα με ενα ασ πουμε ηλεκτρικο μ4 στο χερι θα σ κανει καλη μελανια η μικρο πριξημο σαν σπυρακι φαντασου,γιαυτο θα διαβαζεις τους κανονες ασφαλειας για να καλυφθεις,συνηθως μεσα σε κτηρια απαγορευετει η βολη καταριπας κ οι αποστασεις εμπλοκης ειναι απο 5 μετρα κ πανω,αν κ συνηθως δε προλαβενεις να βρεθεις τοσο κοντα!!!!3.υπαρχουν τα ηλεκτρικα οπλα τα αεριου με χρηση μποτιλιας πρασινου η κοκκινου αεριου κ τα co2,συνηθως τα co2 ειναι πιο δυνατα απο το πρασινο η κοκκινο αεριο κ ειναι οι γνωστες αμπουλες που μπαινουν στο γεμιστηρα σε ειδικη υποδοχη,ενω το αεριο μπαινει σαν να γεμιζεις αναπτηρα στο γεμιστηρα!! οσο αναφορα τα λειτουργικα μερη θα βρεις πολλα ποστς στο φορουμ επειδη δε το κατεχω αυτο ιδιαιτερα!!καλη αρχη
ΕΩΣ ΑΝ ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΠΡΟΠΕΣΕΙΝ...

Palladin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: 23 Αυγούστου, 2011, 00:38:44 »
Καταρχάς να σας χαιρετίσω και εγώ με τη σειρά μου σαν νέος που είμαι :) Γεια σας λοιπόν και από εμένα . Λέγομαι Βενιαμίν Αλέξανδρος και είμαι από Σέρρες περίχωρα . Είμαι 19 χρονών και σπουδάζω επίσης στη Σέρρες στο Α.Τ.Ε.Ι Μηχανολογίας . Χθες ενώ σερφαρα στη σελίδα μιας φίλης μου , είδα ότι είχε κατι φωτογραφίες με όπλα και μαζί της και άλλα άτομα . Λέω από μέσα μου παιντμπαλλ :P Έλα όμως που στα σχόλια λέγανε αιρσοφτ....Έτσι λοιπόν έψαξα να δω τι είναι το αιρσοφτ και βρήκα εσάς....! Αυτή είναι η ιστορία η δικιά μου γύρω από το αιρσοφτ :P Μεγάλη ε ??  :P

Οι απορίες που έχω τώρα είναι οι εξής : πόσο πονάει η μπίλια , υπάρχουν κάποιοι κανόνες που να λένε ότι πχ αν βρίσκεσαι στα 10 μέτρα από κάποιον απαγορεύεται να τον βαρέσει με όπλο με μεγάλο fps , ποια είναι η διαφορά των όπλων με αέριο και με co2 , έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά στη λειτουργία του όπλου ??

Αυτά για αρχή...

πόσο πονάει η μπίλια
εξαρτάται που θα τη φας, πρόσωπο? πολύ, πισινός? καλούτσικα, σε σημείο με κόκκαλο? θα βογκήξεις, σε προστατευμένο σημείο? ίσως την καταλάβεις, ίσως όχι...
υπάρχουν κάποιοι κανόνες που να λένε ότι πχ αν βρίσκεσαι στα 10 μέτρα από κάποιον απαγορεύεται να τον βαρέσει με όπλο με μεγάλο fps
Υπάρχει κανόνας όπου λέει ότι απαγορεύεται να ρίξεις σε απόσταση μικρότερη των 10 μ. με πάνω από ορισμένα fps. Στην Αθήνα υπάρχουν όρια για τα fps που θεσπίστηκαν από τα captains meeting που έγιναν και είναι 328 fps + 5% απόκλιση (=344 fps max). Στην επαρχία ο κάθε διοργανωτής ζητά από τους παίκτες ότι νομίζει αυτός καλύτερο για το παιχνίδι του αλλά συνήθως είναι σε ανεκτά επίπεδα. Πέρα από τους κανόνες για τα fps υπάρχουν κανόνες όπως σε κάθε άθλημα/παιχνίδι που ανακοινώνονται σε κάθε ανάρτηση παιχνιδιού ώστε να τους γνωρίζουν όλοι από πριν. Μην ξεχνάμε και τους κανόνες ασφάλειας οι οποίοι είναι standart και υπάρχουν όχι για να μας περιορίζουν αλλά για να μας προστατεύουν.
ποια είναι η διαφορά των όπλων με αέριο και με co2 , έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά στη λειτουργία του όπλου ??
Ισχύει ότι σου έγραψε ο The End αλλά γιατί ρωτάς? Αν σκέφτεσαι να πάρεις κάποιο αεροβόλο αερίου θα σε απέτρεπα για αρχή, ξεκίνα με κάποιο ηλεκτρικό για να μάθεις και έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου για να πάρεις αερίου. Για να σε προλάβω τα αερίου ναι μεν είναι πολύ πιο ρεαλιστικά αλλά πολύ απαιτητικά σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά που χρειάζονται μια μπαταρία και ένα καθάρισμα που και που...
Καλή αρχή  ;)

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #3 στις: 23 Αυγούστου, 2011, 05:40:41 »

Αυτά για αρχή...

πόσο πονάει η μπίλια
εξαρτάται που θα τη φας, πρόσωπο? πολύ, πισινός? καλούτσικα, σε σημείο με κόκκαλο? θα βογκήξεις, σε προστατευμένο σημείο? ίσως την καταλάβεις, ίσως όχι...
υπάρχουν κάποιοι κανόνες που να λένε ότι πχ αν βρίσκεσαι στα 10 μέτρα από κάποιον απαγορεύεται να τον βαρέσει με όπλο με μεγάλο fps
Υπάρχει κανόνας όπου λέει ότι απαγορεύεται να ρίξεις σε απόσταση μικρότερη των 10 μ. με πάνω από ορισμένα fps. Στην Αθήνα υπάρχουν όρια για τα fps που θεσπίστηκαν από τα captains meeting που έγιναν και είναι 328 fps + 5% απόκλιση (=344 fps max). Στην επαρχία ο κάθε διοργανωτής ζητά από τους παίκτες ότι νομίζει αυτός καλύτερο για το παιχνίδι του αλλά συνήθως είναι σε ανεκτά επίπεδα. Πέρα από τους κανόνες για τα fps υπάρχουν κανόνες όπως σε κάθε άθλημα/παιχνίδι που ανακοινώνονται σε κάθε ανάρτηση παιχνιδιού ώστε να τους γνωρίζουν όλοι από πριν. Μην ξεχνάμε και τους κανόνες ασφάλειας οι οποίοι είναι standart και υπάρχουν όχι για να μας περιορίζουν αλλά για να μας προστατεύουν.
ποια είναι η διαφορά των όπλων με αέριο και με co2 , έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά στη λειτουργία του όπλου ??
Ισχύει ότι σου έγραψε ο The End αλλά γιατί ρωτάς? Αν σκέφτεσαι να πάρεις κάποιο αεροβόλο αερίου θα σε απέτρεπα για αρχή, ξεκίνα με κάποιο ηλεκτρικό για να μάθεις και έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου για να πάρεις αερίου. Για να σε προλάβω τα αερίου ναι μεν είναι πολύ πιο ρεαλιστικά αλλά πολύ απαιτητικά σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά που χρειάζονται μια μπαταρία και ένα καθάρισμα που και που...
Καλή αρχή  ;)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! :)

Διάβασα τα θέματα προστασίας και τους κανόνες παιχνιδιού...απλός είχα κάποιες απορίες σχετικά με το πόνο και με τα fps σε σχέση με την απόσταση , στα οποία με καλύψατε :)

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα πιο απαιτητικά...Θα κάτσω να ασχοληθώ και θα μάθω :) Έτσι και αλλιώς μου αρέσουν πράγμα που έχουν διαδικασία , όπως το στριφτό , να αποσυναρμολογώ τον υπολογιστή και να τον καθαρίζω , τον ενισχυτή των ηχείων , στο αυτοκίνητο κάνω διάφορα με τα ηχεία , επίσης ασχολούμαι με μαστορέματα ξύλου και γενικότερα πιάνουν τα χέρια...και πέρα από αυτό κάνω κάτι επειδή μου αρέσει και όχι γιατί είναι δύσκολο :D

Επίσης κάτι που θυμήθηκα τώρα , είδα ότι έχει διάφορες διαμέτρους bbs . Η διάμετρος και το βάρος της μπίλιας καθορίζει το βεληνεκές και κατά πόσο ευθεία θα πάει η μπίλια ? Αν ναι , ποια είναι η αναλογία ? Όσο βαρύτερη , τόσο πιο ευθεία και μακρυά θα πάει ??

Ευχαριστώ και πάλι :)

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #4 στις: 23 Αυγούστου, 2011, 16:44:56 »
να υποθεσω οτι θες να πεις οτι υπαρχουν διαφορα βαρη κ οχι διαμετρηματα,γιατι τα οπλα ερσοφτ παιρνουν αποκλειστικα μπιλιες πλαστικες διαμετρου 6χιλιοστων,τα αλλα διαμετριματα που πιθανος εχεις δει π.χ. 4.5 ΜΜ ειναι για σκοποβολι κ συνηθως ειναι μεταλλικα οποτε μαλλον υπαρχει θεμα με αυτα!!! ;) ;) ;)
τωρα σε οτι αφορα το βαρος συνηθως οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν των 0.20γρ μαζι με αυτους κ εγω ,αλλα κατι λιγα που ξερουμε ολοι απο φυσικη ειναι οτι αν ριξεις με μπιλια 0.12γρ θα παει πολυ μακρυτερα απο την 0.40γρ αλλα δε σημαινει οτι θα βρει σιγουρα το στοχο της ενω μια βαρια θα παει καλυτερα σε συνθηκες με ενα πολυ ελαφρυ αερακι καθως δεν επιρρεαζεται τοσο πολυ λογο του βαρους,αλλα συνηθως η ευθυβολια κ η αποσταση δεν εχει να κανει με τα ΒΒς αλλα με το πως θα στησεις το οπλο σ,με το πως θα ρυθμησεις το χοπ απ,τι χοπ απ εχεις,τι μηκος καννης εχεις κ γενικα απο καποια μηχανικα εσωτερικα του οπλου που δε τα πολυξερω να σ τα πω,αλλα αν ψαξεις θα δεις οτι πιο πολυ σημασια εχει η ποιοτητα κ τα υλικα του οπλου παρα το βαρος των ΒΒς χωρις αυτο να σημαινει οτι αμα παρεις τα κιτρινα απο το πανηγηρι θα πετυχενεις καρφιτσα στο χλμ!!!τωρα σε οτι αφορα του αεριου κ γω σ λεω μη παρεις για αρχη,γιατι αν απλα σ κατσει ενας γεμηστηρας να εχει διαρροη σ λεω εγω θα ξενερωσεις,ενω με ενα ηλεκτρικο αν εχεις προβλημα με μπαταρια ολο κ καποιος θα εχει να σ δωσει να παιξεις!!!κ μη νομιζεις οτι με τα ηλεκτρικα δεν εχει βιδωνε ξεβιδωνε εχουν κ αυτα τα εξαρτηματα τους κ δεν εχουν να ζηλεψουν σε τπτ του αεριου καθως υπαρχουν μεταλλικα με μπλοου μπακ(κινηση του κλειστρου) που τα περνας για αληθινα!!!!ξεκινα με τα ευκολα κ οταν δεις οτι εχεις το μικροβιο κ σ αρεσει πανε παρε ενα σνιπερ αεριου κ καντο να ριχνει 10χλμ που λεει ο λογος με ευστοχια 100%!!!
ΕΩΣ ΑΝ ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΠΡΟΠΕΣΕΙΝ...

Αποσυνδεδεμένος Dulas

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #5 στις: 23 Αυγούστου, 2011, 17:36:52 »
να υποθεσω οτι θες να πεις οτι υπαρχουν διαφορα βαρη κ οχι διαμετρηματα,γιατι τα οπλα ερσοφτ παιρνουν αποκλειστικα μπιλιες πλαστικες διαμετρου 6χιλιοστων,τα αλλα διαμετριματα που πιθανος εχεις δει π.χ. 4.5 ΜΜ ειναι για σκοποβολι κ συνηθως ειναι μεταλλικα οποτε μαλλον υπαρχει θεμα με αυτα!!! ;) ;) ;)

Ένα μικρό συμπλήρωμα.

Υπάρχουν και 8mm airsoft BBs για μερικά μοντέλα, όχι μόνο 6mm.

Επίσης υπάρχουν και μεταλλικής επιφάνειας BBs στα 6mm για airsoft, αλλά η χρήση τους δεν ενδείκνυται για λόγους φυσικής.
Του τρόπου δηλαδή που μεταφέρουν την κινητική δύναμη στο τομάρι μας, σε σχέση με τα πλαστικής επιφάνειας.
The strong AEG/GBB/GBBR/NBB/SPRING... come with great responsibility---> Airsoft player rules

The best things come to those who wait--->Sniping rules

ΟΙ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ---> HELL RECKIES RULES

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #6 στις: 23 Αυγούστου, 2011, 21:03:01 »
Δεν μιλάω για σιδερένιες..Απλός είχα δει κάτι μπίλιες 8μμ και για αυτές μιλούσα :P Προτιμώ να μην χρησιμοποιώ τα ηλεκτρικά :D Δεν μου αρέσει η ιδέα  :) Σίγουρα θα πάρω αερίου.... :D

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας  :) Από τον άλλον μήνα θα πάω και σε κανένα παιχνίδι θεσσαλονική να δω και από κοντά :P

Υ/Γ Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι εδώ θα είμαι :D

Αποσυνδεδεμένος Dulas

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #7 στις: 24 Αυγούστου, 2011, 15:16:45 »
Όταν αναφέρθηκα σε μεταλλικές εννοούσα για αλουμινένιες 6mm ΓΙΑ AIRSOFT.

Απλά επειδή λόγο υλικού η πρόσκρουση είναι πιο επώδυνη απλά αποφεύγονται, στο εξωτερικό πολλοί τις έχουν απαγορεύσει από τα παιχνίδια τους, (και καλά κάνουν).

The strong AEG/GBB/GBBR/NBB/SPRING... come with great responsibility---> Airsoft player rules

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #8 στις: 25 Αυγούστου, 2011, 04:13:13 »
Στο παιχνίδι εννοείτε πως ούτε κατά διάνοια δεν θα βάλω όταν αρχίσω...Να παίξουμε είπα όχι να τραυματιστούμε :P Για σκοποβολή είναι καλύτερες ?? Επίσης μπορεί να χαλάσεις το όπλο από αυτές ??

Αποσυνδεδεμένος Crimsonhell

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #9 στις: 25 Αυγούστου, 2011, 06:34:55 »
εαν περιμενεις οτι θα παρεις αεριου και θα νιώσεις οτι κρατας κατι που μοιάζει με αληθινό ητε στο "κλωτσιμα" ητε στο λύσιμο δεσιμο θα απογοητευτείς παααααρα πολυ. Η μονη διαφορα ειναι οτι τα ηλεκτρικα ειναι απλος ποιο ευκολα για εναν αρχαριο....τωρα αμα επιμενεις να παρεις αεριου οκ. Ισως και να σκαλοσεις με αυτα. αλλα να ξερεις οτι οταν ο αλλος εχει ενα γεμιστιρα με 500 bb (bb = το "πυρομαχικο" του airsoft) και εσυ εχεις 30 θα καταλαβεις οτι το GBB (gas blow back - αεριου) ειναι για καποιες Κυριακές μεσα στο χρονο, οχι για ολες. Το επαναλαμβάνω γιατι πρέπει να ξεκαθαρίσεις καποια πράγματα πριν ασχοληθείς δεν υπάρχει ρεαλισμός στις ρεπλίκες μας. Ειναι παιχνίδια που χαλανε με το παρα μικρο θέλουν προσοχή στον χειρισμό και σοβαρότητα για να μην υπάρξει ατύχημα. Το μονο που εχουν κοινο με τα πραγματικά όπλα είναι στο πως τα χειρίζεσαι. Με σεβασμό και προσοχή. Trigger discipline, αφαίρεση μπαταρίας - γεμιστήρα οταν δεν χρειαζεται να ειναι πανω στο Aeg - GBB κτλ.

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #10 στις: 25 Αυγούστου, 2011, 12:40:14 »
Μάλλον σε σνίπερ με σούστα θα πάω...Σίγουρα δεν είναι όπως τα πραγματικά όπλα...Άλλη δύναμη εκείνα και άλλη αυτά...  :P

Αποσυνδεδεμένος Dulas

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #11 στις: 25 Αυγούστου, 2011, 18:29:09 »
Βιάζεσαι... sniper

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #12 στις: 25 Αυγούστου, 2011, 21:10:56 »
Γιατί ? Έτσι και αλλιώς το περισσότερο καιρό σπίτι στο χωριό θα είμαι....θα αράζω και θα βαράω κάπου μακριά  :)

Αποσυνδεδεμένος Dulas

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #13 στις: 25 Αυγούστου, 2011, 22:40:24 »
Μην μπερδεύεις στην εικόνα που έχεις μέχρι τώρα σχηματίσει για το airsoft, ένα SNIPER RIFLE με την απόσταση, και την σχέση με κάτι το πραγματικό, και κυρίως τη διαφορά με τα AEG ή τα GBB-GBBR.

Κανε delete την εικόνα ότι πήρες ένα SNIPER RIFLE, ελατηρίου που είναι και σχετικά φθηνότερα, και όπως το πήρες από το ράφι, θα κάθεσαι μέσα από το μπαλκόνι και θα ρίχνεις βολές σχετικής ακρίβειας σε μεγάλες αποστάσεις.
 Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αλλιώς όλοι θα τα είχαν προμηθευτή και ξαφνικά το hobby θα αποτελούταν μόνο από σκοπευτές.

Κάνεις το ίδιο λάθος που κάνουν όλοι όταν ξεκινάμε, και εγώ κάποια στιγμή είχα την λάθος εικόνα, αλλά μέχρι να αποφασίσω ότι είμαι έτοιμος να ασχοληθώ με το sniping πέρασαν πρώτα και 5 χρόνια.

Δεν σου λέω μην το πάρεις, κουμάντο στο πορτοφόλι σου εσύ κάνεις, αυτό που σου λέω είναι...

Ξεκαθάρισε τι είναι το κάθε τι, δες τι είναι το hobby και ΑΝ τελικά πάρεις απόφαση να ασχοληθείς τότε ξεκινα τα πράγματα με την σειρά, όπως πρώτα μαθαίνουμε να μπουσουλάμε, μετά να κάνουμε μερικά βήματα και μετά να τρέχουμε, έτσι και εδώ.
Πρώτα μαθαίνεις να τις αρπάζεις και να τις νιώθεις (BBs), μετά να κίνησε και να γίνεσαι αξιόμαχος σε ένα παιχνίδι, και μετά να αποστασιοποιείσαι και αν είσαι "κάτι άλλο"

Και πριν από όλα αυτά...SAFETY 8)

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #14 στις: 26 Αυγούστου, 2011, 03:31:50 »
Μέσα στο Σεπτέμβριο θα πάω να παρακολουθήσω κάποιο παιχνίδι και να πιάσω κάποιο όπλο στα χέρια μου να δω πως είναι για να αποφασίσω :P Ελπίζω να μην μπερδεύω τα πραγματικά με τις ρέπλικες . Υποθέτω όμως ότι με το σνιπερ λόγο μακρύτερης κάνης και δύναμης θα μπορεί να βαράει από πιο μακριά  με μεγαλύτερη ευστοχία . Είμαι σωστός μέχρι εδώ ? Βέβαια όταν πιάσω κάποιο όπλο στα χέρια μου και αν βαραίσω μερικές ίσως αλλάξουν τα πράγματα . Τώρα απλός λέω τις σκέψεις μου :P

Ευχαριστώ πάντως που μου λέτε τις εμπειρίες σας για να μην κάνω κάποιο λάθος  :)