Αποστολέας Θέμα: Εγγυήσεις σε όπλα.  (Αναγνώστηκε 37980 φορές)

Αποσυνδεδεμένος powerplantmaster

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
Εγγυήσεις σε όπλα.
« στις: 13 Δεκεμβρίου, 2009, 22:05:13 »
Πριν λίγο καιρό έστειλα ένα e-mail στην ΕΚΠΟΙΖΩ για να ρωτήσω τι ακριβώς παίζεται με τις εγγυήσεις στα όπλα επειδή φίλος ταλαιπωρήθηκε πολύ.
Παραβάλω την ερωτησή μου και το απαντητικό της ΕΚΠΟΙΖΩ. Ο μόνος λόγος είναι για πληροφόρηση και διάλογο. Δεν κατηγορώ κανέναν. Το υπουργείο τηλεφωνικά μου το επιβεβαίωσε. Δεν γουστάρω την ρουφιανιά αλλά θέλω κάποιοι να σέβονται τα χρηματά μου.

Θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο είναι νόμιμο ένας εισαγωγέας να πουλάει ένα προϊον με την ένδειξη ότι αυτό δεν έχει καμία εγγύηση και δεν γίνονται δεκτές επιστροφές λόγω ότι κατασκευάζεται στην Κίνα. Αυτό δεν παραβαίνει τον Ν.2251/1994, άρθρο 6, παράγραφο 12; Αν αγοράσω ένα τέτοιο προϊον πράγματι δεν έχω κανένα δικαίωμα;

Kαλησπέρα σας κ. χχχχχχχ

Βεβαίως και το προϊόν πρέπει να συνοδεύεται από την έγγραφη εγγύησή του καθώς και με οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να το καταγγείλετε στο Υπ. Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αρμόδιο φορέα να προβεί σε έλεγχο του συγκεκριμένου καταστήματος- εισαγωγέα και με δυνατότητα επιβολής κυρώσεων. Το τηλ. είναι το 1520 το καλείτε απευθείας , το φαξ το 210-3842642 και το e-mail  info@efpolis.gr
Στη διάθεσή σας
Φιλικά

Κλεοπάτρα Κρητικοπούλου
Γραμματεία ΕΚΠΟΙΖΩ
Βαλτετσίου 43-45
106 81 Αθήνα
Τηλ. 210  330 4444
Φαξ  210 330 0591
e-mail: secretariat@ekpizo.gr ,  info@ekpizo.gr
www. ekpizo.gr , http://ekpizo.gr/blog/
Φθονέεσθαι κρέσσον εστίν ή οικτείρεσθαι.

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • OPERATOR OPERATING OPERATIONALLY
Απ: Εγγυήσεις σε όπλα.
« Απάντηση #1 στις: 13 Δεκεμβρίου, 2009, 23:31:42 »
kickass move

Αποσυνδεδεμένος Cataphract

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #2 στις: 14 Δεκεμβρίου, 2009, 16:55:51 »
What he said.

Αποσυνδεδεμένος VELOUXIOTIS

• Ανθυπασπιστής
  • *
« Απάντηση #3 στις: 31 Δεκεμβρίου, 2009, 22:16:30 »
πολυ καλο φιλε μου !!!!
Lost infantry division

Αποσυνδεδεμένος VagBlack

• Λοχαγός
  • *
    • Hell Reckies
« Απάντηση #4 στις: 05 Ιανουαρίου, 2010, 14:43:01 »
Να τολμήσω να ρωτήσω, αν αυτό έχει δημοσιευτεί και στο αλλο Forum;

Αν ναι, ποια ήταν η απάντηση;
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Νοεμβρίου, 2010, 01:29:38 από Dimitrios »
Δώσ' μοι παν στω και ταν γαν κινάσω.
http://www.erepublik.com/en/referrer/VagBlack

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #5 στις: 05 Ιανουαρίου, 2010, 14:54:24 »
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!
Καλό, πολύ καλό! Να'σαι καλά μας έκανες και γελάσαμε!

Τα παραπάνω είναι χωρίς ίχνος ειρωνείας για εσένα VagBlack. Μπορείς να φανταστείς ότι αν το έβαζα θα ήμουν εκτός φορουμ και θα έμπαινα σε μαύρη λίστα.
Μια φορα είπα κάτι για θέμα εξυπηρέτησης και έπεσαν να με φάνε και υπονόησαν με διαγραφή (έχω τα ΠΜ των admin).
Τα υπόλοιπα τα κρατάω για μένα.

Αποσυνδεδεμένος VagBlack

• Λοχαγός
  • *
    • Hell Reckies
« Απάντηση #6 στις: 05 Ιανουαρίου, 2010, 15:14:32 »
Είναι τόσο σημαντικό να είσαι μέλος ενός forum που φτάνεις στο σημείο να φιμώσεις τον εαυτό σου;
Δώσ' μοι παν στω και ταν γαν κινάσω.
http://www.erepublik.com/en/referrer/VagBlack

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #7 στις: 05 Ιανουαρίου, 2010, 19:38:08 »
Αν είσαι νέος σε ένα χώρο, σου αρέσει αυτό που κάνεις και σε αυτό το χώρο υπάρχουν στρεβλές καταστάσεις, δυστυχώς θα υποστείς κάποια πράγματα αν θέλεις να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Δεν μπορώ μόνος και μάλιστα καινούργιος να αλλάξω πράγματα και καταστάσεις που τόσοι άλλοι πριν από εμένα ανέχτηκαν και πιθανόν δεν έκαναν και κάτι για να αλλάξει.
Είμαι πάρα πολύ καινούργιος στον χώρο (από τον Σεπτέμβρη) και ως τώρα η μοναδική μου επιλογή ήταν αυτό το φορουμ για να μπορώ να βρίσκω παιχνίδια να παίζω. Άτομα να με καλέσουν σε πριβέ δεν ήξερα οπότε αν έχανα την επαφή με το φορουμ θα έχανα και επαφή με τα παιχνίδια.  Διαφωνώ με την πολιτική τους, δεν μου αρέσει η συμπεριφορά τους (των ιδιοκτητών) σε πολλά αλλά τα περισσότερα παιχνίδια τα έχω παίξει με άτομα που είναι μέλη του συγκεκριμένου φορουμ και έχω αποκτήσει μια οικειότητα μαζί τους. Βλέποντας και μια κατάσταση να έχουν χωριστεί σε "στρατόπεδα" το να επιλέξω να φύγω απο κάπου για εμένα θα ήταν σαν να τα παρατάω.
Να είμαι απόλυτα ειλικρινής έμαθα τα άλλα 2 φορουμ τελευταία και ορισμένα πράγματα με έκαναν να αισθάνομαι ξένος. Έχω δεχτεί πολλές "επιθέσεις" και μάλιστα μου είπαν ότι είμαι "πολύ νέος" στο χώρο και να σέβομαι τους "παλιούς" όταν μιλάω και λέω γνώμη. Πρόσεξε: όχι να χαρακτηρίσω, όταν είπα γνώμη και γεγονότα. Και να σου πω και ένα παράδειγμα που με αποξένωσε περισσότερο. Ανέβηκε ένα τόπικ με κάτι σκυλάκια που είχαν παρατήσει στη Ελευσίνα και προσπαθούσαμε να βρούμε μια λύση. Γίνεται μία μ΄......α από κάποιους με τα σκυλιά, μπαίνω σε έταιρο φορουμ και βλέπω το τοπικ κλειδωμένο γιατί ήταν άσχετο λεει με το airsoft. Βέβαια μετα από μέρες ξεκλείδωσε και πάλι αλλά στην τελική, είναι admin και είναι δικαιωμά του. Εγώ λοιπόν τι θα πρέπει να κάνω; Να μείνω σε ένα φορουμ με στραβά και άσχημα που ξέρω κάποιους και με αποδέχονται 'ή να τα πετάξω όλα και να είμαι σε ένα φορουμ που θα κάθομαι να διαβάζω τι λένε οι άλλοι, να κοιτάω φωτο από παιχνίδια που έπαιξαν αλλοι μεταξύ τους και να γράφω "μπράβο ωραία τα είπες","είσαι θεος αγόρι μου", "πόσα ξέρεις, είσαι το ειδωλό μου" μπας και με δεχτούν να με παίξουν και εμένα;Τώρα βλέποντας να εμφανίζονται οι ανακοινώσεις και στα 3 φορα μου έδωσε μια μεγαλύτερη ασφάλεια να ενημερώσω για κάτι που έμαθα γιατί για εμένα αυτό είνια το φορουμ. Μέρος να μοιράζεσαι και όχι να επιδεικνύεσαι.
« Τελευταία τροποποίηση: 06 Ιανουαρίου, 2010, 20:00:25 από powerplantmaster »

Αποσυνδεδεμένος GrGeo

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #8 στις: 21 Ιανουαρίου, 2010, 19:38:23 »
παντα να λες αυτο που ΠΡΕΠΕΙ να ακουγετε φιλε μου.
DOOM ON YOU

Αποσυνδεδεμένος Dadias

• Υπολοχαγός
  • *
    • Nemesis Mil-Sim Larissa
« Απάντηση #9 στις: 21 Ιανουαρίου, 2010, 20:10:48 »
φίλε μου αυτό πρέπει να μαθευτεί...!δεν είναι κατάσταση αυτή... προσωπικά απο Ελλάδα τα μόνο που αγοράζω είναι μπίλιες και αέριο, όλα τα άλλα είναι πανάκριβα και συν τα άλλα κακόβουλα παρελκόμενα... βλέπε αυτά που μας ανέφερες

Αποσυνδεδεμένος zinja

• Στρατηγός
  • *
  • ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΟΙΤΕΥΕ---ΓΟΙΤΕΥΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ
« Απάντηση #10 στις: 21 Ιανουαρίου, 2010, 20:18:11 »
ευχαριστω για το νομο!οπου μου χρειαστει θα το χρεισιμοποιοισω!μου αρεσε πολυ αυτο το νεο!νασε καλα!
Airsoft is a social thing!! it’s what makes the sport so good. We always say that a good airsoft day is 60% social, and 40% airsoft. Think about it - it’s true.

Αποσυνδεδεμένος zinja

• Στρατηγός
  • *
  • ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΟΙΤΕΥΕ---ΓΟΙΤΕΥΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ
« Απάντηση #11 στις: 21 Ιανουαρίου, 2010, 20:26:22 »
Αν είσαι νέος σε ένα χώρο, σου αρέσει αυτό που κάνεις και σε αυτό το χώρο υπάρχουν στρεβλές καταστάσεις, δυστυχώς θα υποστείς κάποια πράγματα αν θέλεις να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Δεν μπορώ μόνος και μάλιστα καινούργιος να αλλάξω πράγματα και καταστάσεις που τόσοι άλλοι πριν από εμένα ανέχτηκαν και πιθανόν δεν έκαναν και κάτι για να αλλάξει.
Είμαι πάρα πολύ καινούργιος στον χώρο (από τον Σεπτέμβρη) και ως τώρα η μοναδική μου επιλογή ήταν αυτό το φορουμ για να μπορώ να βρίσκω παιχνίδια να παίζω. Άτομα να με καλέσουν σε πριβέ δεν ήξερα οπότε αν έχανα την επαφή με το φορουμ θα έχανα και επαφή με τα παιχνίδια.  Διαφωνώ με την πολιτική τους, δεν μου αρέσει η συμπεριφορά τους (των ιδιοκτητών) σε πολλά αλλά τα περισσότερα παιχνίδια τα έχω παίξει με άτομα που είναι μέλη του συγκεκριμένου φορουμ και έχω αποκτήσει μια οικειότητα μαζί τους. Βλέποντας και μια κατάσταση να έχουν χωριστεί σε "στρατόπεδα" το να επιλέξω να φύγω απο κάπου για εμένα θα ήταν σαν να τα παρατάω.
Να είμαι απόλυτα ειλικρινής έμαθα τα άλλα 2 φορουμ τελευταία και ορισμένα πράγματα με έκαναν να αισθάνομαι ξένος. Έχω δεχτεί πολλές "επιθέσεις" και μάλιστα μου είπαν ότι είμαι "πολύ νέος" στο χώρο και να σέβομαι τους "παλιούς" όταν μιλάω και λέω γνώμη. Πρόσεξε: όχι να χαρακτηρίσω, όταν είπα γνώμη και γεγονότα. Και να σου πω και ένα παράδειγμα που με αποξένωσε περισσότερο. Ανέβηκε ένα τόπικ με κάτι σκυλάκια που είχαν παρατήσει στη Ελευσίνα και προσπαθούσαμε να βρούμε μια λύση. Γίνεται μία μ΄......α από κάποιους με τα σκυλιά, μπαίνω σε έταιρο φορουμ και βλέπω το τοπικ κλειδωμένο γιατί ήταν άσχετο λεει με το airsoft. Βέβαια μετα από μέρες ξεκλείδωσε και πάλι αλλά στην τελική, είναι admin και είναι δικαιωμά του. Εγώ λοιπόν τι θα πρέπει να κάνω; Να μείνω σε ένα φορουμ με στραβά και άσχημα που ξέρω κάποιους και με αποδέχονται 'ή να τα πετάξω όλα και να είμαι σε ένα φορουμ που θα κάθομαι να διαβάζω τι λένε οι άλλοι, να κοιτάω φωτο από παιχνίδια που έπαιξαν αλλοι μεταξύ τους και να γράφω "μπράβο ωραία τα είπες","είσαι θεος αγόρι μου", "πόσα ξέρεις, είσαι το ειδωλό μου" μπας και με δεχτούν να με παίξουν και εμένα;Τώρα βλέποντας να εμφανίζονται οι ανακοινώσεις και στα 3 φορα μου έδωσε μια μεγαλύτερη ασφάλεια να ενημερώσω για κάτι που έμαθα γιατί για εμένα αυτό είνια το φορουμ. Μέρος να μοιράζεσαι και όχι να επιδεικνύεσαι.

καλα με εστειλες φιλε! :'( :'( :'(  αξιος και παλι αξιος!
Airsoft is a social thing!! it’s what makes the sport so good. We always say that a good airsoft day is 60% social, and 40% airsoft. Think about it - it’s true.

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #12 στις: 21 Ιανουαρίου, 2010, 20:58:22 »
Δεν είναι περίεργο που ξαφνικά ανακάλυψαν την 6μηνη εγγύηση ενώ πριν σε έβριζαν κιόλας. Το θέμα είναι ξεκάθαρο. Υπάρχει εγγύηση σε όλα τα πράγματα. Αν αγοράσουμε ένα προιόν και αυτό δεν έχει τις προδιαγραφές που μας είπαν ή χαλάσει είναι δικιά μας επιλογή αν θα ζητήσουμε καινούργιο, επισκευή του ίδιου ή επιστροφή χρημάτων ή αποδοχή του προιόντος με το "ελάτωμα" αλλά με μείωση τιμής και επιστροφή διαφοράς. "Ελάτωμα" για τον νόμο θεωρείται και να σου πει ο πωλητής ότι βγάζει 350 fps και το όπλο να βγάζει 300 ή 400.
Τέλος να τονίσω ότι για λόγους συντομίας δεν παρέθεσα e-mail που με ρωτούσε η ΕΚΠΟΙΖΩ για τι προιόν ρωτάω και απάντησα "αεροβόλα και παρελκομενά τους". Οπότε καμία αμφιβολία για το αν καλύπτει ο νόμος τα AEG.

Αποσυνδεδεμένος leonardo sunbird

• Υποστράτηγος
  • *
« Απάντηση #13 στις: 06 Φεβρουαρίου, 2010, 00:44:08 »
Ο καταναλωτης στην Ελλαδα προστατευεται ουσιαστικα απο 3 νομους:

1) Ν. 2251/1994 (Φ.Ε.Κ. Α' 191/16.11.1994)

2) Ν. 3043/2002 (Φ.Ε.Κ. Α' 192/21.08.2002), που τροποποιει τον Ν. 2251/1994 και ενσωματωνει στο ελλ. δικαιο την 1999/44/ΕΚ κοινοτικη οδηγια (αυτη λεει για τα 2 χρονια minimum στις εγγυησεις)

3) Π.Δ. 301/2002 (Φ.Ε.Κ. Α' 267/4.11.2002), Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της οδηγίας 98/27/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Μαίου 1998 "περί των αγωγών παραλείψεως στον τομέα της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών" (ΕΕ αριθ. L 166 της 11/06/1998, σ. 51-55) και τροποποίηση του Ν. 2251/1994.

Ο Ν. 3043/2002 στο αρθρο 4 λεει:

"Με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου προσαρμόζεται η ελληνική
νομοθεσία στις διατάξεις της οδηγιας 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Μαίου 1999 σχετικά με
ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών".

Αυτο το αρθρο 4 ειναι που μας προστατευει απο το 2002 και μετα, και επιβαλει στις εγγυησεις την 2ετια ως minimum χρονικη διαρκεια...

Επισης, σε καποιο αρθρο αυτων των νομων (νομιζω στο Π.Δ. 301/2002, δεν θυμαμαι ακριβως), λεει οτι τα ελλ. δικαστηρια ειναι υποχρεωμενα να κρινουν τετοιες διαφορες, συμφωνα με κοινοτικες οδηγιες που ειναι προς οφελος των καταναλλωτων, ακομα και αν αυτες δεν εχουν ενσωματωθει σε καποιο νομο.

ΕΠΙΣΗΣ:

1) Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας νέου δικτυακού κόμβου για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή , όπου οι καταναλωτές θα μπορούν αν υποβάλλουν on-line καταγγελίες που αφορούν προβλήματα σε διασυνοριακές συναλλαγές. Στην ιστοσελίδα www.eccefpolis.gr , οι καταναλωτές μπορούν να βρουν πληροφορίες για τα δικαιώματά τους όσον αφορά τις συναλλαγές που πραγματοποιούν στην Ε.Ε., καθώς και να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που μπορεί να τους παρέχει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή.

2) Τα άρθρα 540, 541, 548, 554, 555, 556, 557 και 558 του Αστικου Κωδικα, όπως αυτά τροποποιήθηκαν από το Ν. 3043/2002 «Ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων», ορίζουν ότι τα δικαιώματα του αγοραστή (διόρθωση του πράγματος ή αντικατάσταση με άλλο ή μείωση του τιμήματος ή υπαναχώρηση από τη σύμβαση) λόγω πραγματικού ελαττώματος ή ελλείψεως συμφωνηθείσας ιδιότητας, παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών από την παράδοση του πράγματος.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Άρθρο 540
Δικαιώματα του αγοραστή
Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. α μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.
Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.
(Όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν 3043/2002)

Άρθρο 541
Ο αγοραστής μπορεί, αν διαπιστωθεί αργότερα και άλλο ελάττωμα, να ασκήσει εκ νέου ένα από τα δικαιώματα του προηγούμενου άρθρου. Το ίδιο ισχύει και όταν λείπει συνομολογημένη ιδιότητα.

Άρθρο 548
Καταστροφή ή χειροτέρευση του πράγματος
Ο αγοραστής έχει δικαίωμα να ζητήσει αντικατάσταση ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση ή να μειώσει το τίμημα και αν ακόμη το πράγμα καταστράφηκε ή χειροτέρεψε εξαιτίας του ελαττώματος.

Άρθρο 554
Παραγραφή
Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά.

Άρθρο 555
Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα.
Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη η παραγραφή διακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής.

Άρθρο 556
Αν συμφωνήθηκε προθεσμία ευθύνης του πωλητή για ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας, αυτό σε περίπτωση αμφιβολίας σημαίνει ότι η παραγραφή για τα ελαττώματα ή τις ελλείψεις που εκδηλώθηκαν μέσα στην προθεσμία αρχίζει από τότε που εκδηλώθηκαν.

Άρθρο 557
Ο πωλητής δεν μπορεί να επικαλεστεί την παραγραφή των προηγούμενων άρθρων, αν απέκρυψε ή αποσιώπησε με δόλο το ελάττωμα ή την έλλειψη της συνομολογημένης ιδιότητας.
Άρθρο 558
Ο αγοραστής μπορεί και μετά τη συμπλήρωση του χρόνου της παραγραφής να ασκήσει με ένσταση τα δικαιώματά του από το ελάττωμα ή από την έλλειψη της συνομολογημένης ιδιότητας, εφόσον ειδοποίησε γι' αυτά τον πωλητή μέσα στο χρόνο της παραγραφής.

Αστικος Κωδικας

Άρθρο 537

Ευθύνη για ελλείψεις

Ο πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατά τη σύναψη της σύμβασης γνώριζε ότι το πράγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής.

Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης.

Αυτό που ισχύει είναι ότι, για όλες τις χώρες της ΕΕ, προβλέπεται μια εγγύηση δύο ετών για τις πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών (οδηγία
1999/44/ΕΚ). Σε ορισμένες χώρες μπορεί η διάρκεια να είναι μεγαλύτερη ενώ κάποιοι κατασκευαστές μπορεί να προσφέρουν μία ακόμα
μεγαλύτερη περίοδο εγγύησης.
Όταν αγοράζετε ένα καινούργιο προϊόν, θα πρέπει να είναι και να λειτουργεί ακριβώς όπως στη διαφήμιση.

• Αν το αντικείμενο που αγοράσατε δεν είναι ή δεν λειτουργεί όπως στη διαφήμιση ή αν
δεν σας ικανοποιεί, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την αντικατάστασή του ή την επι-
στροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση που η αντικατάσταση δεν έχει γίνει μέσα σε
ένα εύλογο χρονικό διάστημα και χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
• Αν αγοράσατε ένα προϊόν που αποδείχθηκε ελαττωματικό, ο κατασκευαστής οφείλει να
σας αποζημιώσει για τυχόν προσωπική βλάβη ή ζημία στην περιουσία σας.
• Όταν αγοράζετε κάποιο προϊόν ή υπηρεσία
από έναν εμπορικό αντιπρόσωπο μέσω ταχυδρομείου, τηλεφώνου, τηλεομοιοτυπίας ή του Διαδικτύου,  
έχετε τα ίδια δικαιώματα ως προς την εγγύηση με αυτά που θα
είχατε αν επρόκειτο για μια αγορά από κατάστημα.

ec.europa.eu/consumers/cons_int/safe_shop/guarantees/index_en.htm.

Εδω ειναι μερικες σχετικες διευθυνσεις για οποιαδήποτε απορία/πληροφορία:

α) Ο Συνήγορος του Καταναλωτή :
http://www.synigoroskatanaloti.gr/

β)Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή :
http://www.eccefpolis.gr/

γ) Η Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη:
http://www.efpolis.gr/content/content.asp?catid=141

δ) Το Ινστιτουτο Καταναλωτων (ΙΝΚΑ):
www.inka.org

ε) Η Ένωση Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής» (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.)
http://www.ekpizo.gr/

Αυτά τα ολίγα...................  ;D (προς το παρών)

« Τελευταία τροποποίηση: 06 Φεβρουαρίου, 2010, 01:15:31 από leonardo sunbird »

Συνδεδεμένος Dimitrios

• Διαχειριστής
  • Αντισυνταγματάρχης
    • Greek Airsoft
« Απάντηση #14 στις: 06 Φεβρουαρίου, 2010, 01:25:33 »
Αγαπητε Λεωνιδα ετσι ειναι οπως τα λες και συμφωνω οτι ολα πρεπει να εχουν εγγυηση κατι που ισχυει στη δικη μας περιπτωση εγγυηση σε ολα αν και οι χρονοι εγγυησης δεν ειναι οπως αναφερεις διαφερουν ανα κατηγοριες αγαθων περιπτωσεις και τροπoυς χρησης.

Αλλα εχω μια απορια τις προαλλες μου δανεισες μια λιπο 11.1 την εβαλα  στο Sig και ξεχαρμανιασα και τον ξεκολιασα τον κακομοιρη τον κινεζο να παω στον εμπορο να του πω ρε τι πατατα μου πουλησες?   ;D ;D
Ουδεις Επικινδυνότερος εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου