Αποστολέας Θέμα: ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ BBs  (Αναγνώστηκε 17815 φορές)

Αποσυνδεδεμένος mikig

• Υπολοχαγός
  • *
ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ BBs
« στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 17:56:49 »
Επειδή ακούγονται διαφορα(από προσωπική εμπειρία λένε κάποιοι) για τα συγκεκριμένα bbs αγόρασα 2 συσκευασίες εδώ και ένα μηνα και έχω αρχίσει ενός είδους <<ερευνα>> Εδώ και ένα μηνα λοιπoν έχω βάλει 2 bbs μέσα σε νερό και άλλa 2 ελεύθερα στο περιβάλλον και μάλιστα σε περιβάλλον με αρκετή έως πολύ υγρασία. Για τον πρώτο μηνα λοιπόν τα αποτελέσματα είναι τα έξης:
Τα bbs που είναι στο νερό δεν έχουν καμια αλλαγή στη διάμετρο τους(μετρημένη με "παχυμετρο") το μονο που έχει παρατηρηθεί είναι ένα ελαφρό γρετζο στην υφή τους και όχι γύρω γύρω.
Στα bbs που είναι εκτεθειμένα απλώς στο περιβάλλον δεν υπάρχει ακόμη η παραμικρή αλλαγή η αλλοίωση
Η <<ερευνα>> διεξαγετε με http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2289 τα συγκεκριμενα bbs
Η επομενη μετρηση σε 1-2 μηνες εκτος αν παρατηρηθει μεγαλη αλλαγη στα bbs

Αποσυνδεδεμένος SAPPER

• Ταγματάρχης
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Si Vis Pacem Para Bellum
Απ: ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ BBs
« Απάντηση #1 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 20:37:48 »
Το πείραμα με το νερό το έχω κάνει και εγώ αν και βιοδιασπώμενες από βιοδιασπώμενες αλλάζουν στης Tokyo Marui που είναι ποιοτικές σαν μπίλιες έκανα το πείραμα και για 6 μήνες δεν υπήρξε καμιά αλλαγή, στο εξωτερικό από παρόμοιες μελέτες που είχα διαβάσει με διαφορετικές μάρκες βιοδιασπώμενων πολλές δεν είχαν αλλαγές ούτε στον 1,5 χρόνο και το πείραμα ακόμα τρέχει.

Αποσυνδεδεμένος G.P.S.

• Συνταγματάρχης
  • *
  • Global\General Positionable\Purpose Soldier
« Απάντηση #2 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 23:10:27 »
Καποιες ταπεινες παρατηρησεις :
Α) Για να υπαρχει μια αντικειμενικη συγκριση μεταξυ ΒΙΟ & μη ΒΒs
καλο θα ηταν η ερευνα να τρεξει παραλληλα και για τα 2 ειδη BBs.
Β) Τα εν λογω BBs ειναι βιοδιασπωμενα & οχι υδατοδιαλυτα.

Καποιες ταπεινες προτασεις :
1) Παρε bbs ΒΙΟ & μη απο την ιδια εταιρεια.
2) Ριξε τα με τα το ιδιο AEG & στον ιδιο στοχο
3) Παρατηρησε\μετρησε τυχον φθορες
4) Βαλτα σε μια γλαστρα στο μπαλκονι σου
5) Ανα τακτα χρονικα διαστηματα κανε τις μετρησειςσυγκρισεις σου & βγαλε τα συμπερασματα σου.

Αποσυνδεδεμένος Vaszi bacsi

• Γενικός συντονιστής
  • Συνταγματάρχης
« Απάντηση #3 στις: 17 Νοεμβρίου, 2011, 10:26:13 »
+1 στις προτάσεις του GPS και θα πρότεινα στην λίστα να προστεθούν τα:

1. Μέτρηση της εξωτερικής περιμέτρου πριν, κατά την διάρκεια και μετά το πείραμα
2. Μέτρηση του βάρους πριν, κατά την διάρκεια και μετά το πείραμα
3. Άνοιγμα του BB στα δύο, έλεγχος και φωτογράφηση της εσωτερικής διαμόρφωσης και πυκνότητας

Σημείωση: Στην επιστημονική κοινότητα για να είναι αποδεκτά τα αποτελέσματα ενός πειράματος πρέπει να έχεις τουλάχιστον 100 δείγματα για να μπορείς να βγάζεις εκατοστιαία ποσοστά. Στην περίπτωσή μας τα 10 είναι αρκετά.

Καλή τύχη στο πείραμα. Τα απότελέσματα θα εκτιμηθούν από όλους.

Αποσυνδεδεμένος mikig

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #4 στις: 17 Νοεμβρίου, 2011, 11:43:45 »
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να κανω οτιδηποτε αφορα τα κανονικα ΒΒς!!!! Ολοι ξερουμε οτι το πλαστικο κανει χροοοοονια για να αλλοιωθει εγω εκεινο που θελω να καταριψω ειναι οι<<προσωπικες>> εμπειριες που ακουγωνται και γραφωνται οτι ανοιξαν την συσκευασια και σε λιγες μερες η εβδομαδες τα ΒΒς ειχαν γινει <<σουπα>>

• Γενικός συντονιστής
  • Συνταγματάρχης
« Απάντηση #5 στις: 17 Νοεμβρίου, 2011, 12:02:11 »
Μέσα σε ημέρες σούπα δεν μπορούν να γίνουν σε καμία περίπτωση. Σε εβδομάδες μπορεί και να έχουν αλλοιωθεί πάντα εξαρτόμενα από το υλικό κατασκευής. Κάποτε σε κατάστημα του εξωτερικού υπήρχαν βιοδιασπώμενα τα οποία είχαν βάση το καλαμποκάλευρο  :o :o :o Όσο και να φαίνεται κουλο, ο πωλητής είχε μια σακουλίστα ανοικτή (μικρή συσκευασία διότι χαλάγανε σε μικρό διάστημα) και μασούλαγε. Μου πρότεινε να δοκιμάσω, τον κοίταξα με το ύφος "φιλαράκι, δεν την παλεύεις μία...", αλλά όταν τον είδα να τα βάζει στο στόμα του και να τα τρώει δοκίμασα. Όντως ήταν φαγώσιμα και ήταν και ελαφρά γλυκά. Ποιά εταιρεία ήταν και αν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δεν έχω ιδέα καθώς το γεγονός συνέβη το 2007 και ο καμένος μου από το πολύ προπάνιο εγκέφαλος δεν βοηθάει ιδιαιτέρως  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος batrax46

• Υπολοχαγός
  • *
  • CERBERUS IS KILLER
« Απάντηση #6 στις: 17 Φεβρουαρίου, 2012, 18:34:47 »
 :) αρα μουφα
CERBERUS

• Γενικός συντονιστής
  • Συνταγματάρχης
« Απάντηση #7 στις: 17 Φεβρουαρίου, 2012, 22:23:11 »
Είναι σίγουρα μούφα η άποψη που λέει πως σε μια εβδομάδα οι μπίλιες γίνονται χώμα. Για τον ακριβή χρόνο, δεν έχω ιδέα...

Αποσυνδεδεμένος dive

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #8 στις: 21 Δεκεμβρίου, 2013, 20:16:12 »
ας το συνεχισουμε εδω που ειναι πιο προσφατο.
http://www.greekairsoft.gr/forum/index.php?topic=2119.0
Πολλοί άνθρωποι ζουν γιατί απλά είναι παράνομο να τους πυροβολήσεις..