Αποστολέας Θέμα: ΤΙ ΟΠΛΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ???  (Αναγνώστηκε 11383 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Αντώνιος Παπασηφάκης

• Υποδεκανέας
  • *
ΤΙ ΟΠΛΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ???
« στις: 02 Ιανουαρίου, 2013, 00:04:50 »
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ (ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ) ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΡΧΑΡΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ( ΧΡΩΜΟΣΦΑΙΡΙΣΗ) ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΠΛΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΕΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ; ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ MP5K SMG ΤΗΣ GALAXY ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ SIDEARM. ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ MP5 ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ GLOCK; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΤΑ GBB ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ AEG; ΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ BLOWBACK ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ.

Αποσυνδεδεμένος powerplantmaster

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
Απ: ΤΙ ΟΠΛΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ???
« Απάντηση #1 στις: 02 Ιανουαρίου, 2013, 15:16:20 »
Αρχικά ρίξε κανένα βλέφαρο και σε παλαιότερες ερωτήσεις νέων παικτών και θα σου απαντηθούν πολλές απορίες περί AEG/GBB blowback, recoil, και άλλα ωραία. Αρκετοί συνχομπίστες έχουν απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις και μεν μπορεί να το έκαναν με αφορμή ερώτηση κάποιου, αλλά η απάντηση αφορά ΟΛΟΥΣ όσους έχουν κοινή απορία.

Δεν ξέρω αν με το "ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ" εννοείς κάτι σε Speedball. Αν ναι, για εμένα μια χαρά αγορά έκανες (σαν πλατφόρμα μιλάω γιατί δεν ξέρω σαν μάρκα) και μείνε σε αυτό. Ούτε side-arm, ούτε GBB, ούτε PMR. Γυαλιά, μια φόρμα, μια προστασία προσώπου και βουρ στον πατσά. Light is right λένε. Τώρα αν εννοείς κάτι άλλο και ψάχνεις κάτι άλλο από φθηνότερο paintball, τότε προκαταβολικά συγνώμη.
Φθονέεσθαι κρέσσον εστίν ή οικτείρεσθαι.

Αποσυνδεδεμένος Vaszi bacsi

• Γενικός συντονιστής
  • Συνταγματάρχης
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΤΙ ΟΠΛΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ???
« Απάντηση #2 στις: 02 Ιανουαρίου, 2013, 15:31:36 »
Καλησπέρα,

το δευτερεύον όπλο έχει χρήση όταν:

1. Τελειώνουν οι μπίλιες ή η μπαταρία στο πρώτο
2. Παίζοντας σε περιορισμένους χώρους, φτάνουμε σε γωνία όπου και θέλουμε μοντέλο που να έχει μικρό όγκο

και στις 2 περιπτώσεις είναι αρκετά χρήσιμο.

Περί AEG και GBB δεν τείθεται ζήτημα καλύτερου. Και τα δύο έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Τα ηλεκτρικά είναι πιο εύκολα στην συντήρηση, πιο εύκολα διαθέσιμα ανταλλακτικά, οι γεμιστήρες τους είναι πιο φθηνοί. Από την άλλη τα αερίου είναι πιο ρεαλιστικά στην χρήση τους.

Για δεύτερο όπλο θα πρότεινα ένα μεγαλύτερο ΜΡ5. Ο λόγος; Συμβατότητα σε γεμιστήρες και εξοπλισμό. Είναι πολύ πιο πρακτικό να έχεις 1, 2, 3, 18 γιλέκα με τις ίδιες θήκες ώστε να μην χρειάζεται αλλαγή στις θήκες των γεμιστήρων πριν από κάθε παιχνίδι...

Τα blowback έχουν το πλεονέκτημα του ρεαλισμού στην χρήση τους. Το κλείστρο κινείται σε κάθε βολή, οπότε μετά από αυτήν ο χρήστης πρέπει να ξανααποκτήσει σκοπευτική εικόνα. Το αρνητικό τους είναι πως χρειάζονται καθάρισμα και λίπανση πιο συχνά από τα όπλα σταθερού κλείστρου.