Ξεκαθαρίζω ότι απαντάω σε αυτό που είπε ο Vampiros σαν περιστατικό ΜΟΝΟ και δεν του την λέω προσωπικά (μην μου πείτε λοιπόν για παλιους που πάνε να φάνε τους νέους)
"Mπαμ" από μπροστά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Ο λόγος ύπαρξης του ΜΠΑΜ είναι για να αποφύγουμε πόνο στον άλλον χωρίς λόγο ΑΛΛΑ με ένα kill που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από το θύμα και επίσης δεν μπορεί να αντιδράσει (αφού δεν σε έχει αντιληφθεί). Από μπροστά μπορεί και ο άλλος να σου ρίξει και να βγείτε και οι δύο. Γιατί να καβατζώσεις το kill και να αποφύγεις το

με το στόμα; Αν είσαι fair-player πήγαινε το par-lay.
Kαι το θέμα δεν είναι επί προσωπικού αλλά επί την ευκαιρία του να μάθουμε να παίζουμε σωστά γιατί δυστυχώς έχουν βάλει το χεράκι τους τζιμάνια και τα νέα παιδιά ταίζονται με ημι-μάθεια. Χαρακτηριστικά άκουσα από "παλιό" παίκτη την Κυριακή, όταν είπα σε παίκτη να μην πυροβολεί ότι απλά κινείται και να μάθει να πειθαρχεί το δακτυλό του, να γυρνάει και να του λέει "δεν πειράζει" και "δεν τρέχει τίποτα". Και ναι δεν πειράζει να κάνεις ένα λάθος (άλλον βάρεσε έτσι και αλλιώς οπότε έπρεπε "λογικά" να αδιαφορήσω) αλλά είναι εις βάρος της ασφάλειας όλων να μην κρατάμε το δακτυλό μας. Οι περισσότερες στραβές για αυτό τον λόγο έχουν γίνει. (και εννοείται και εγώ το έχω κάνει το λάθος αυτό αλλά δεν ήθελα να ξαναδώ συμπαίκτη μου η αντίπαλο να υποφέρει για την δικιά μου λαλακία).
Την Κυριακή στο Hotel έπεσα και σε περίπτωση παίκτη που μου έκανε μπαμ από μπροστά και βγήκα απλά λέγοντας του ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κόντρα σε παλιό παίκτη δεν θα έβγαινα. Όχι ότι άλλος κανόνας για νέο-παλιό αλλά "ήξερε, ας πρόσεχε". Δυστυχώς όμως ξέρω ότι ο απέναντι μου δεν το έκανε επίτηδες. Αυτό ήξερε.
Έπεσα και σε περίπτωση παίκτη που στριμώχθηκε σε δωμάτιο και στο ντου που κάναμε δήλωσε παράδοση παρότι θα μπορούσε να το παίζει καμικάζι και να με πάρει μαζί του επίσης άνετα θα μπορούσε να ζητήσει par-lay και να ξενερώσουμε όλοι την ζωή μας. Εκεί είναι ο ορισμός fair-play και βγήκα έξω μαζί του γιατί δεν κόλλησε το παιχνίδι επιβραβεύοντας την προσπάθεια μας. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε το νόημα το ότι πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο, να είμαστε τυπικοί και όχι τυπολάτρες και να αντιλαμβανόμαστε ότι συμμετέχουμε σε παιχνιδι μαζί με άλλους και δεν είμαστε μόνοι μας.
Και σας παρακαλώ μην το πάτε "παλιοί" και "νέοι" γιατί ούτε το ένα, ούτε το άλλο κάνει τον σωστό παίκτη. Αν ο άλλος απλά εκμεταλλεύεται την παλαιότητα του για να κερδίσει πράγματα και όχι για να βοηθήσει (αρκει να επιθυμεί και ο άλλος να μάθει γιατί έχουμε γεμίσει παντογνώστες με 5 παιχνίδια ενεργητικό) τότε δεν είναι παλιός αλλά παλιό-μ.......ς.