Αποστολέας Θέμα: ΑΠΩΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ  (Αναγνώστηκε 24346 φορές)

Αποσυνδεδεμένος SOUTHGOODWIND2006

• Λοχίας
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • AND THE SUN NO LONGER RIZES
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ,ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΩΡΕΙΑ.
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ WOODLAND ΑΠΑΓΩΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΚΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΕ CQB ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΦΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ.
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΥΣΧΙΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΠΛΟ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ WOODLAD ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10 ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΓΩΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΩ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΧ 7 ΜΕΤΡΑ Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΙΧΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ.
ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ CQB ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΧ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 7 ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΖΩ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΟΠΛΟ?
ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΣΕ CQB ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΩΜΕΝΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΒΟΛΗΣ ΛΟΓΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ΑΥΤΟ.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΝΤΑΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΘ ΜΕΝΟΥΝ Η ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΛΥ ΕΝΕΡΓΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟ " ΜΠΑΜ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΕΤΡΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ.
ΕΠΕΙΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ..ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΤΕ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΝΙΩΘΩ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΛΙΑΝΑ.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΟΝΤΡΑΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΛΑ ΘΕΤΩ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

Υ.Γ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ADMIN ΑΝ ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΝΩΤΗΤΑ

Αποσυνδεδεμένος sarge

• ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ!
  • Συνταγματάρχης
  • *
  • I'm right behind you....that's a promise!
Απ: ΑΠΩΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
« Απάντηση #1 στις: 13 Ιουνίου, 2013, 22:04:44 »
Βασικα φιλε μου ο κανονισμος θα μπορουσε να ειναι:
Δεν κανεις στον αλλο αυτο που δε θα ηθελες να σου κανουν!
Το οπλο σου και το πιστολι σου ξερεις πανω - κατω τι μπορει να κανει... λοιπον, να η απαντηση σου!
Τωρα, αν ειναι 9 μετρα η 11, το θεμα ειναι να μην τραυματισουμε ο ενας τον αλλο.
Και σαφως, αν μπορεις να το αποφυγεις, ΔΕΝ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ - ΠΡΟΣΩΠΟ!!!

Αποσυνδεδεμένος SOUTHGOODWIND2006

• Λοχίας
  • *
  • AND THE SUN NO LONGER RIZES
« Απάντηση #2 στις: 13 Ιουνίου, 2013, 22:18:15 »
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΛΟ ΣΩΣΤΑ?
CQB ΜΕΧΡΙ ΤΑ 5 ΜΕΤΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΕΙΣ
WOODLAND ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10 ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΠΕΙΣΗΣ ΡΙΧΝΕΙΣ.
ΤΟ ΠΙΑΣΑ ΑΔΕΡΦΕ??

Αποσυνδεδεμένος giorgos georgiou

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • INDEPEDENT  PLAYER
« Απάντηση #3 στις: 14 Ιουνίου, 2013, 04:16:23 »
βασικα κ αυτο ειναι λιγο υποκειμενικο διοτι πανω στη φουρια της μαχης δν εχεις ισως κ το χρονο, καμμια φορα ,να υπολογισεις . οποτε υπολογιζεις στο περιπου . πολυ βασικο ειναι κ αυτο π ειπε ο sarge  αν το κατανοησεις δν θα εχεις ποτε προβλημα μ αλλους ουτε οι αλλοι μ εσενα 4sure !  :)  ελπιζω να βοηθησα
Δυο πραγματα δεν εχουν τελος ... : το συμπαν κ η ανθρωπινη βλακεια , αν κ για το πρωτο δεν ειμαι σιγουρος.. Α.ΑΙΝΣΤΑΙΝ
PLAY FAIR-HAVE FUN

Αποσυνδεδεμένος powerplantmaster

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #4 στις: 14 Ιουνίου, 2013, 11:32:11 »
Aν ρωτάς για το ποιος είναι ο κανόνας μάλλον έχασες. Άλλοι παίζουν με τις αποστάσεις που είπες (5 και 10μ.) και δουλεύουν το "μπαμ" και το par-lay, άλλοι παίζουν ακόμα και με "μπαμ" από μπροστά, άλλοι που θέτουν όριο 10μ. στα 400+ FPS και για εμπλοκές σε μικρότερη απόσταση ή εντός κτιρίων πιστόλι και πάει λέγοντας.

Τώρα αν πάμε στο πιο είναι το "σωστό" μάλλον θα μπλέξουμε. Ο κανόνας μπαίνει όχι για να μας δυσκολέψει την ζωή και να μας περιορίσει την "διασκέδαση" και θυμίζω μια ρήση ότι "οι νόμοι είναι για να υπακούουν οι ηλίθιοι και να καθοδηγούνται οι σοφοί". Μακάρι να είχαμε μια κοινωνία που δεν χρειάζονταν κανόνες γιατί όλοι θα είχαν αρχές αλλά είναι πολλοί που θέλουν να αποκτούν "πλεονέκτημα" λόγω κόμπλεξ. Όπου βλέπεις γενικώς πολύ free και "παρεϊστικα" και "διασκέδαση" χωρίς κανόνες να προσέχεις.
Δυστυχώς δεν πρόκειται να βγει άκρη όσο δεν υπάρχει κοινή προσπάθεια για τήρηση κανόνων γιατί κάποιοι θεωρούν ότι "καταπιέζονται", άλλοι πιστεύουν κατέχουν την γενική σοφία, άλλοι τους εφαρμόζουν σε άλλους αλλά όχι για τους κολλητούς και πάει λέγοντας και στην τελική το airsoft όπως και άλλα αθλήματα - χόμπυ δεν είναι ένα μονόχνωτο πράγμα να ισχύουν παντού και πάντα τα ίδια. Αλλά πρέπει την όποια δεδομένη στιγμή να ισχύουν κανόνες που προάγουν την ασφάλεια και ισχύουν για όλους στο πεδίο.

Προσωπικά δεν μου αρέσει ούτε το par-lay, ούτε το "μπαμ" (για ορισμένους τύπους σεναρίων είναι προβληματικός σαν κανόνας), για CQB έχω όπλο και πιστόλι κάτω από 300 FPS και είτε μου αρέσει ή συμφωνώ είτε όχι παίζω με τους κανόνες που θα θέσει ο διοργανωτής. Από εκεί και πέρα αυτό που είπε ο Sarge Δεν κανεις στον αλλο αυτο που δε θα ηθελες να σου κανουν! να το έχεις Νο1 στο κεφάλι σου.
Φθονέεσθαι κρέσσον εστίν ή οικτείρεσθαι.

Αποσυνδεδεμένος zinja

• Στρατηγός
  • *
  • ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΟΙΤΕΥΕ---ΓΟΙΤΕΥΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ
« Απάντηση #5 στις: 14 Ιουνίου, 2013, 15:29:42 »
Aν ρωτάς για το ποιος είναι ο κανόνας μάλλον έχασες. Άλλοι παίζουν με τις αποστάσεις που είπες (5 και 10μ.) και δουλεύουν το "μπαμ" και το par-lay, άλλοι παίζουν ακόμα και με "μπαμ" από μπροστά, άλλοι που θέτουν όριο 10μ. στα 400+ FPS και για εμπλοκές σε μικρότερη απόσταση ή εντός κτιρίων πιστόλι και πάει λέγοντας.

Τώρα αν πάμε στο πιο είναι το "σωστό" μάλλον θα μπλέξουμε. Ο κανόνας μπαίνει όχι για να μας δυσκολέψει την ζωή και να μας περιορίσει την "διασκέδαση" και θυμίζω μια ρήση ότι "οι νόμοι είναι για να υπακούουν οι ηλίθιοι και να καθοδηγούνται οι σοφοί". Μακάρι να είχαμε μια κοινωνία που δεν χρειάζονταν κανόνες γιατί όλοι θα είχαν αρχές αλλά είναι πολλοί που θέλουν να αποκτούν "πλεονέκτημα" λόγω κόμπλεξ. Όπου βλέπεις γενικώς πολύ free και "παρεϊστικα" και "διασκέδαση" χωρίς κανόνες να προσέχεις.
Δυστυχώς δεν πρόκειται να βγει άκρη όσο δεν υπάρχει κοινή προσπάθεια για τήρηση κανόνων γιατί κάποιοι θεωρούν ότι "καταπιέζονται", άλλοι πιστεύουν κατέχουν την γενική σοφία, άλλοι τους εφαρμόζουν σε άλλους αλλά όχι για τους κολλητούς και πάει λέγοντας και στην τελική το airsoft όπως και άλλα αθλήματα - χόμπυ δεν είναι ένα μονόχνωτο πράγμα να ισχύουν παντού και πάντα τα ίδια. Αλλά πρέπει την όποια δεδομένη στιγμή να ισχύουν κανόνες που προάγουν την ασφάλεια και ισχύουν για όλους στο πεδίο.

Προσωπικά δεν μου αρέσει ούτε το par-lay, ούτε το "μπαμ" (για ορισμένους τύπους σεναρίων είναι προβληματικός σαν κανόνας), για CQB έχω όπλο και πιστόλι κάτω από 300 FPS και είτε μου αρέσει ή συμφωνώ είτε όχι παίζω με τους κανόνες που θα θέσει ο διοργανωτής. Από εκεί και πέρα αυτό που είπε ο Sarge Δεν κανεις στον αλλο αυτο που δε θα ηθελες να σου κανουν! να το έχεις Νο1 στο κεφάλι σου.

++++++ 1000 μαζι σου ΑΨΟΓΟΣ! ;)
Airsoft is a social thing!! it’s what makes the sport so good. We always say that a good airsoft day is 60% social, and 40% airsoft. Think about it - it’s true.

Αποσυνδεδεμένος vampiros

• Ταξίαρχος
  • *
« Απάντηση #6 στις: 14 Ιουνίου, 2013, 20:55:40 »
να θεσω κι εγω ερωτηση εδω ...

το ΜΠΑΜ ισχυει για αποστασεις μεχρι 3 μετρα και μονο απο πισω.

τοτε... σε τρια μετρα αποσταση φατσα καρτα με τον αντιπαλο
εγω ειπα ΜΠΑΜ την ωρα που ο αλλος μου εριξε.
ειπα ΜΠΑΜ γιατι θεωρησα επικινδυνο να του ριξω στα τρια μετρα.
αυτος μου εριξε (παλιος και εμπειρος παικτης) και θεωρησε οτι δεν βγαινει αυτος.

και πρεπει να βγω εξω εγω που ειπα ΜΠΑΜ και δεν εριξα ???

(εγω που πανω απ το παιχνιδι βαζω την σωστη συμπεριφορα βγηκα αλλα ... ηταν δικαιο ???
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιουνίου, 2013, 22:15:08 από vampiros »
... what we do in life ,
 echoes in eternity ...

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • INDEPEDENT  PLAYER
« Απάντηση #7 στις: 14 Ιουνίου, 2013, 21:58:58 »
κατα την γνωμη μ φιλε μ  εσυ ησουν ο σωστος απ ολες τις πλευρες , ακομη κ επειδη βγηκες ( θα μπορουσε βεβαια να παει parley ) το να καθεσαι να βρεις τα τη κ τα πως πανω στο παιχνιδη με καποιον π προφανως μπορει να μην καταλαβαινει , ειναι ανωφελο κ μονο εσυ μπορει να χαλαστης.
Δυο πραγματα δεν εχουν τελος ... : το συμπαν κ η ανθρωπινη βλακεια , αν κ για το πρωτο δεν ειμαι σιγουρος.. Α.ΑΙΝΣΤΑΙΝ
PLAY FAIR-HAVE FUN

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #8 στις: 14 Ιουνίου, 2013, 22:56:08 »
Ξεκαθαρίζω ότι απαντάω σε αυτό που είπε ο Vampiros σαν περιστατικό ΜΟΝΟ και δεν του την λέω προσωπικά (μην μου πείτε λοιπόν για παλιους που πάνε να φάνε τους νέους)

"Mπαμ" από μπροστά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Ο λόγος ύπαρξης του ΜΠΑΜ είναι για να αποφύγουμε πόνο στον άλλον χωρίς λόγο ΑΛΛΑ με ένα kill που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από το θύμα και επίσης δεν μπορεί να αντιδράσει (αφού δεν σε έχει αντιληφθεί). Από μπροστά μπορεί και ο άλλος να σου ρίξει και να βγείτε και οι δύο. Γιατί να καβατζώσεις το kill και να αποφύγεις το hit με το στόμα; Αν είσαι fair-player πήγαινε το par-lay.
Kαι το θέμα δεν είναι επί προσωπικού αλλά επί την ευκαιρία του να μάθουμε να παίζουμε σωστά γιατί δυστυχώς έχουν βάλει το χεράκι τους τζιμάνια και τα νέα παιδιά ταίζονται με ημι-μάθεια. Χαρακτηριστικά άκουσα από "παλιό" παίκτη την Κυριακή, όταν είπα σε παίκτη να μην πυροβολεί ότι απλά κινείται και να μάθει να πειθαρχεί το δακτυλό του, να γυρνάει και να του λέει "δεν πειράζει" και "δεν τρέχει τίποτα". Και ναι δεν πειράζει να κάνεις ένα λάθος (άλλον βάρεσε έτσι και αλλιώς οπότε έπρεπε "λογικά" να αδιαφορήσω) αλλά είναι εις βάρος της ασφάλειας όλων να μην κρατάμε το δακτυλό μας. Οι περισσότερες στραβές για αυτό τον λόγο έχουν γίνει. (και εννοείται και εγώ το έχω κάνει το λάθος αυτό αλλά δεν ήθελα να ξαναδώ συμπαίκτη μου η αντίπαλο να υποφέρει για την δικιά μου λαλακία).

Την Κυριακή στο Hotel έπεσα και σε περίπτωση παίκτη που μου έκανε μπαμ από μπροστά και βγήκα απλά λέγοντας του ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κόντρα σε παλιό παίκτη δεν θα έβγαινα. Όχι ότι άλλος κανόνας για νέο-παλιό αλλά "ήξερε, ας πρόσεχε". Δυστυχώς όμως ξέρω ότι ο απέναντι μου δεν το έκανε επίτηδες. Αυτό ήξερε.
Έπεσα και σε περίπτωση παίκτη που στριμώχθηκε σε δωμάτιο και στο ντου που κάναμε δήλωσε παράδοση παρότι θα μπορούσε να το παίζει καμικάζι και να με πάρει μαζί του επίσης άνετα θα μπορούσε να ζητήσει par-lay και να ξενερώσουμε όλοι την ζωή μας. Εκεί είναι ο ορισμός fair-play και βγήκα έξω μαζί του γιατί δεν κόλλησε το παιχνίδι επιβραβεύοντας την προσπάθεια μας. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε το νόημα το ότι πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο, να είμαστε τυπικοί και όχι τυπολάτρες και να αντιλαμβανόμαστε ότι συμμετέχουμε σε παιχνιδι μαζί με άλλους και δεν είμαστε μόνοι μας.

Και σας παρακαλώ μην το πάτε "παλιοί" και "νέοι" γιατί ούτε το ένα, ούτε το άλλο κάνει τον σωστό παίκτη. Αν ο άλλος απλά εκμεταλλεύεται την παλαιότητα του για να κερδίσει πράγματα και όχι για να βοηθήσει (αρκει να επιθυμεί και ο άλλος να μάθει γιατί έχουμε γεμίσει παντογνώστες με 5 παιχνίδια ενεργητικό) τότε δεν είναι παλιός αλλά παλιό-μ.......ς.

Αποσυνδεδεμένος zinja

• Στρατηγός
  • *
  • ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΟΙΤΕΥΕ---ΓΟΙΤΕΥΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ
« Απάντηση #9 στις: 15 Ιουνίου, 2013, 12:38:43 »
Ξεκαθαρίζω ότι απαντάω σε αυτό που είπε ο Vampiros σαν περιστατικό ΜΟΝΟ και δεν του την λέω προσωπικά (μην μου πείτε λοιπόν για παλιους που πάνε να φάνε τους νέους)

"Mπαμ" από μπροστά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Ο λόγος ύπαρξης του ΜΠΑΜ είναι για να αποφύγουμε πόνο στον άλλον χωρίς λόγο ΑΛΛΑ με ένα kill που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από το θύμα και επίσης δεν μπορεί να αντιδράσει (αφού δεν σε έχει αντιληφθεί). Από μπροστά μπορεί και ο άλλος να σου ρίξει και να βγείτε και οι δύο. Γιατί να καβατζώσεις το kill και να αποφύγεις το hit με το στόμα; Αν είσαι fair-player πήγαινε το par-lay.
Kαι το θέμα δεν είναι επί προσωπικού αλλά επί την ευκαιρία του να μάθουμε να παίζουμε σωστά γιατί δυστυχώς έχουν βάλει το χεράκι τους τζιμάνια και τα νέα παιδιά ταίζονται με ημι-μάθεια. Χαρακτηριστικά άκουσα από "παλιό" παίκτη την Κυριακή, όταν είπα σε παίκτη να μην πυροβολεί ότι απλά κινείται και να μάθει να πειθαρχεί το δακτυλό του, να γυρνάει και να του λέει "δεν πειράζει" και "δεν τρέχει τίποτα". Και ναι δεν πειράζει να κάνεις ένα λάθος (άλλον βάρεσε έτσι και αλλιώς οπότε έπρεπε "λογικά" να αδιαφορήσω) αλλά είναι εις βάρος της ασφάλειας όλων να μην κρατάμε το δακτυλό μας. Οι περισσότερες στραβές για αυτό τον λόγο έχουν γίνει. (και εννοείται και εγώ το έχω κάνει το λάθος αυτό αλλά δεν ήθελα να ξαναδώ συμπαίκτη μου η αντίπαλο να υποφέρει για την δικιά μου λαλακία).

Την Κυριακή στο Hotel έπεσα και σε περίπτωση παίκτη που μου έκανε μπαμ από μπροστά και βγήκα απλά λέγοντας του ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κόντρα σε παλιό παίκτη δεν θα έβγαινα. Όχι ότι άλλος κανόνας για νέο-παλιό αλλά "ήξερε, ας πρόσεχε". Δυστυχώς όμως ξέρω ότι ο απέναντι μου δεν το έκανε επίτηδες. Αυτό ήξερε.
Έπεσα και σε περίπτωση παίκτη που στριμώχθηκε σε δωμάτιο και στο ντου που κάναμε δήλωσε παράδοση παρότι θα μπορούσε να το παίζει καμικάζι και να με πάρει μαζί του επίσης άνετα θα μπορούσε να ζητήσει par-lay και να ξενερώσουμε όλοι την ζωή μας. Εκεί είναι ο ορισμός fair-play και βγήκα έξω μαζί του γιατί δεν κόλλησε το παιχνίδι επιβραβεύοντας την προσπάθεια μας. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε το νόημα το ότι πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο, να είμαστε τυπικοί και όχι τυπολάτρες και να αντιλαμβανόμαστε ότι συμμετέχουμε σε παιχνιδι μαζί με άλλους και δεν είμαστε μόνοι μας.

Και σας παρακαλώ μην το πάτε "παλιοί" και "νέοι" γιατί ούτε το ένα, ούτε το άλλο κάνει τον σωστό παίκτη. Αν ο άλλος απλά εκμεταλλεύεται την παλαιότητα του για να κερδίσει πράγματα και όχι για να βοηθήσει (αρκει να επιθυμεί και ο άλλος να μάθει γιατί έχουμε γεμίσει παντογνώστες με 5 παιχνίδια ενεργητικό) τότε δεν είναι παλιός αλλά παλιό-μ.......ς.

και ενα like απο μενα σε αυτο!
   Για να κανουμε ΠΑΙΧΝΙΔΙ πρεπει να εχουμε ΦΙΛΟΤΙΜΟ σε ολα και ολοι να ακουλουθουμε τους σωστους ΚΑΝΟΝΕΣ!!!!!!!!!!
Airsoft is a social thing!! it’s what makes the sport so good. We always say that a good airsoft day is 60% social, and 40% airsoft. Think about it - it’s true.

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • INDEPEDENT  PLAYER
« Απάντηση #10 στις: 15 Ιουνίου, 2013, 19:23:48 »
να ρωτησω  κ εγω κατι ρε παιδια για να μ φυγουν οι αποριες? δλδ αν πιασω κανεναν ''απροσεκτουλη'' ευθεια μπροστα μ στο 1,5 μετρο του τη σκαω με το aeg  350fps  κ ας προσεχε ??
  φιλε power , πολυ σωστα γραφεις για το 'θεμα' της σκανδαλης κ να προσεχουμε π βαραμε ,αλλα δυστηχως δν γινεται να εχουμε ολοι την ιδια εκπαιδευση η τα ιδια αντανακλαστικα , ολα αυτα ερχονται με την εξασκηση κ την συνεχη εκπαιδευση. ειδικα σε public παιχνιδια (οπως θα γνωριζεις αλλωστε λογο εμπειριας ) ερχομαστε αντιμετωποι με διαφορες καταστασεις ευχαριστες η μη
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιουνίου, 2013, 02:52:34 από giorgos georgiou »
PLAY FAIR-HAVE FUN

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #11 στις: 17 Ιουνίου, 2013, 13:54:14 »
Φίλε Γιώργο (αν υποθέτω σωστά από το nickname), ναι αυτό κάνεις (δεν χρειάζεται νομίζω να ξεκαθαρίσω ότι σημαδεύεις γιλέκο) και είσαι απόλυτα σωστός. Ξέρεις πόσες περιπτώσεις έχω δει που δεν παίζει το ΜΠΑΜ και ο άλλος χάνει την βολή γιατί το όπλο του δεν ρίχνει επειδή εμεινε από ΒΒ ή ξεκούρδισε η hi-cap; Σε ΄΄διάσημο΄΄ παιχνίδι CQB παίκτης πάει και κάνει ΜΠΑΜ σε αντίπαλο και επιτόπου ζητάει γεμιστήρα από τον διπλανό του γιατί η δικιά του χάλασε!!! Κοινώς έκανε ΜΠΑΜ με ένα οπλο που δεν μπορούσε να ρίξει!!!

Για το θέμα trigger discipline είναι θέμα φιλοσοφίας και ειλικρινά σου λέω δεν προκειται ποτέ να εξαλείψουμε τα λάθη αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε πρώτα μόνοι μας αλλά και όσοι έχουν κάποια παραπάνω εμπειρία να βοηθήσει το σύνολο να το μειώσουμε.
Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι θέμα αντανακλαστικών και εκπαίδευσης - προπόνησης. Όπως είναι το να είσαι τερματοφυλακας σε μια ομάδα 5Χ5. Αν δεν εισαι καλός θα πονεσει η μέση σου να μαζεύεις την μπάλλα από τα δίκτυα. Αν το γουστάρεις όμως θα το παλέψεις να γίνεις καλύτερος και για να μην βλέπεις και τους φίλους σου να παιδεύονται να βάζουν ένα και να τρώνε 2 αλλά κύρια να το ευχαριστιέσαι και εσύ.
Τώρα αν πάμε σε ασχολίες που μπορεί οι ενέργειες μας και οι παραλείψεις μας να προκαλέσουν ατύχημα ή και δυστύχημα (και το airsoft είναι κάτι τετοιο από την στιγμη και μόνο που  χρησιμοποιείς όπλα) πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην τα βλέπουμε ελαφρώς.
Δες ένα πολύ σοβαρό πράγμα που είναι η οδήγηση που την έχουμε υποβιβάσει σε επίπεδο μαγειρέματος όπου ο καθένας παίρνει ένα αυτοκίνητο και θεωρεί εαυτόν αλάνθαστο και βασιλιά του δρόμου και πιστεύει πως ότι κάνει σπίτι του μπορεί να το κάνει και πίσω από το τιμόνι (να μιλησει στο κινητό, να φαει, να πιει, να δει τηλεόραση, και να χαζολογήσει) και όταν γίνει η στραβή είναι η κακιά η ώρα. Ότι δεν δώσαμε 90 ευρώ να πάμε να κάνουμε ένα σεμινάριο πως αντιδρούμε σωστά ή δεν προσπαθουμε μόνοι μας να κάνουμε το αυτονόητο και το ελάχιστο με το να είμαστε συγκεντρωμένοι πίσω από το τιμόνι και να οδηγάμε σύμφωνα με την κατάσταση (αυτοκινητο, δρομος, καιρός, κινηση) είναι επιλογες μας από την στιγμή που από τις αρχές δεν υπάρχει καμια μέριμνα.  Και μετά μας φταίει η τροχαία που μας έγραψε ή γιατί βαζει χαζα όρια και αυστηρα πρόστιμα.
Και για να κλείσω το παράδειγμα και στην οδήγηση και στο airsoft πρώτα μας νοιάζει να γυρίσουμε σπίτι μας ασφαλής και μετά να έχουμε ευχαριστηθεί την βολτα μας χωρίς να έχουμε δημιουργήσει πρόβλημα και αυτο πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε αλλιώς λεωφορειο/ ταξι/ ποδηλατο/ ψαρεμα κτλ . Ούτε για πρωτάθλημα πάμε, ούτε για χρόνους. Όποιος δεν θέλει/ δεν μπορεί/ θέλει κάτι άλλο, καλύτερα να πάει αλλού ...   

Τώρα για το θέμα public θα συμφωνήσω Γιώργο αλλά όλοι λειτουργούμε σαν παράδειγμα. Ένα νέο μέλος στον χωρο λογικό ειναι να βλέπει και να πράττει. Στο ξανά-είπα και το πιστεύω ότι σωστοι παίκτες και άτομα με διάθεση, μπορούν να βοηθήσουν και δεν έχουν πρόβλημα να δεχτούν το λάθος και προσωπικά το θεωρώ υποχρέωση γιατί με βοήθησαν και εμένα από το να μου δώσουν όπλο να παίξω  μέχρι και να με ξεχέσουν διαδικτυακά και δια ζώσης για λάθη (και το έκαναν για να μπορούν να ξαναπαίξουν μαζί μου και όχι για να μου την πουν και να με ξεσκαρτάρουν όπως κάποια νεα παιδιά νομίζουν τώρα ότι γίνεται) . Οι σωστοί παίκτες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τραβήξουν και οσους έχουν ελλείψεις και όλοι μαζί να αποβάλλουν τους πονηρούς που ξεχνάνε ή εφαρμόζουν κανονισμούς κατά το δοκούν και χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους για να επιβληθούν (γνωριμίες, ΄΄παλαιοτητα΄΄ κτλ. )

Αποσυνδεδεμένος Vangelis

• Λοχαγός
  • *
    • SWAT Airsoft Team
« Απάντηση #12 στις: 17 Ιουνίου, 2013, 14:40:35 »
Ξέρεις πόσες περιπτώσεις έχω δει που δεν παίζει το ΜΠΑΜ και ο άλλος χάνει την βολή γιατί το όπλο του δεν ρίχνει επειδή εμεινε από ΒΒ ή ξεκούρδισε η hi-cap; Σε ΄΄διάσημο΄΄ παιχνίδι CQB παίκτης πάει και κάνει ΜΠΑΜ σε αντίπαλο και επιτόπου ζητάει γεμιστήρα από τον διπλανό του γιατί η δικιά του χάλασε!!! Κοινώς έκανε ΜΠΑΜ με ένα οπλο που δεν μπορούσε να ρίξει!!!

Χαχαχα.. επική κουτοπονηριά... δεν μπορείς να πεις όμως; Είναι αυτό που λέμε "του την έφερε"!  ;)

Βέβαια υπάρχει και το κλασικό περιστατικό:
Αμυνόμενος αλλάξει θέση για να αποφύγει τους επιτιθέμενους... καλυπτόμενος πίσω από τον φωτογράφο!!!! χαχαχα..