Αποστολέας Θέμα: CQB  (Αναγνώστηκε 19471 φορές)

Αποσυνδεδεμένος SOTOS46

• Λοχίας
  • *
CQB
« στις: 05 Ιουλίου, 2013, 13:09:23 »
Ειμαι νεος στο χωρο και θα ηθελα να ρωτησω  για αγορα οπλου και αν σε οπλο CQB αλλαζει η κανη με μια μεγαλυτερη !!!
Εχχω δει σχετικες ερωτησεις αλλων αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι τα βασικα κριτηρια αγορας πρωτου οπλου (εκτος απο το χρημα  :D )

Αποσυνδεδεμένος powerplantmaster

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
Απ: CQB
« Απάντηση #1 στις: 05 Ιουλίου, 2013, 13:55:36 »
Στο πρώτο ερώτημα και αν υποθέσουμε ότι η κάνη ήταν σαν τις ζάντες και τις αλλάζαμε "έτσι απλά", για CQB θα έπρεπε να βάλεις κοντή κάνη και όχι μακρυά. CQB σημαίνει Close Quarters Battle (το βρισκεις και ως CQC με το τελευταίο να σημαίνει Combat) και εξ ορισμού είναι συμπλοκές σε μικρές αποστάσεις και κυριώς εντός κτιρίων που θέλεις ένα "κοντό" όπλο για ευελιξία και δεν σε ενδιαφέρουν τα βεληνεκή.
Δεν θα μπω σε διαδικασία ανάλυσης για τι είναι εξωτερική και τι εσωτερική κανη γιατί το θέμα έχει αναλυθεί εδώ μέσα πολλάκις.

Τώρα όσο αφορά τα κριτήρια, νομίζω ότι έχουμε αναφερθεί επίσης πολλάκις κάποια αντικειμενικά κριτήρια όσο και κάποια υποκειμενικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας παίκτης για να αγοράσει ένα όπλο. Αυτά ισχύουν για νέους και παλιούς αλλά ανάλογα την εμπειρία και την εμπλοκή με το airsoft αλλά και τα προσωπικά δεδομένα αλλάζει η ιεράρχηση τους. Μερικά ερωτήματα να σκεφτείς όσο θα ψάχνεις το forum:
Για τι χρήση το θέλω; Θα παίξω σαν shooter ή θέλω κάποιον ειδικό ρόλο πχ. sniper;
Τι μου αρέσει σαν πλατφόρμα;
Ποιο έχω δοκιμάσει αν "κάθεται" πάνω μου και το βολεύομαι να το χρησιμοποιώ;
Ποια είναι τα όρια των FPS; Με ποιο θα μπορώ να παίζω παντού χωρίς να πρέπει να το πειράξω;

Πάμε και σε ένα παράδειγμα:
Βρήκα ότι μου αρέσει το G36, το Μ4 και το MP5. (Bγαζεις όλα τα άλλα εκτός)
Πήγα δοκίμασα και σε κάποιο μαγαζί/ πεδίο και  βολεύομαι αφάνταστα το G36 (πετάς έξω και τα MP5 &M4)
Πόσα μοντελα G36 υπάρχουν; 10; Μέχρι πόσα είναι τα λεφτά που μπορώ να δώσω; ΧΧΧ; Πόσα μοντέλα καλύπτεις; 4 (βγάζεις τα 6 έξω)
Τα 4 μοντέλα ποια είναι μέχρι 350 FPS και άρα μπορώ να παίξω παντού; Τα 3.
Τα 3 είναι το short list σου. Αυτά σε καλύπτουν και μπορείς να αγοράσεις. Εκεί ψάχνεις reviews και ρωτάς εδώ αν υπάρχει κάποιος κάτοχος για να σου πει γνώμες.

Υποθετικό σενάριο που μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκο αν βάλεις και άλλες τεχνικές παραμέτρους.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να κινηθείς σε κάτι ηλεκτρικό, μέχρι 350 FPS, αξιόπιστο που δεν θα χρειαστεί εξωτερικό χτίσιμο (να πρέπει να βάλεις RIS ή έξτρα βάσεις για να προσθέσεις αξεσουάρ). Προτίμησε κάτι σε μέσο μήκος, ούτε πολύ κοντό (πχ ΜΡ5) ή πολύ μακρύ (πχ G3).
Φθονέεσθαι κρέσσον εστίν ή οικτείρεσθαι.

Αποσυνδεδεμένος giorgos georgiou

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • INDEPEDENT  PLAYER
« Απάντηση #2 στις: 05 Ιουλίου, 2013, 13:58:39 »
πιθανοτατα ,κ αναλογως το μοντελο κ την εταιρεια να γινεται κ να μπορουν να σε βοηθησουν στο καταστημα απ οπου το πηρες . εναλλακτικα , , αλλαζεις την εσωτερικη κανη με μια μεγαλυτερη κ βαζεις μια προεκταση στην εξωτερικη η ενα σιγαστηρα-ρεπλικα . ψαχνω να κανω  το ιδιο κ στο δικο μ κ ειμαι μεταξυ εσωτ.καννης ακριβειας η μιας απλα μεγαλυτερης
Δυο πραγματα δεν εχουν τελος ... : το συμπαν κ η ανθρωπινη βλακεια , αν κ για το πρωτο δεν ειμαι σιγουρος.. Α.ΑΙΝΣΤΑΙΝ
PLAY FAIR-HAVE FUN

Αποσυνδεδεμένος sarge

• ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ!
  • Συνταγματάρχης
  • *
  • I'm right behind you....that's a promise!
« Απάντηση #3 στις: 05 Ιουλίου, 2013, 14:39:29 »
Παιδια το παλλικαρι μαλλον ρωταει για μια κατηγορια "φτηνων" οπλων με 240 fps... αν ειναι αυτο ΜΑΚΡΙΑ!
Πολλες εταιριες εχουν βγαλει μια σειρα φτηνες ρεπλικες με λιγα fps που κανουν μονο για να στολιζουν τοιχους!
Πολλοι οταν ξεκινανε βλεπουν αυτα τα οπλα για φτηνα και μετα καταλαβαινουν οτι ειναι πεταμενα λεφτα!

Αποσυνδεδεμένος SOTOS46

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #4 στις: 05 Ιουλίου, 2013, 14:48:52 »
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις ... με βοηθησαν αρκετα πιστευω !! Παντως ψαχνω για και μεσο να μπορω να ο χρησιμοποιω οσο το δυνατον ποιο πολυ !!! και με ενδιαφερει και η ρεαλιστικότητα π.χ. ισως full metal !!  θα ετοιμασω μια λιστα συμφωνα με τα οσο ειπε ο  " powerplantmaster " !!! :D

Αποσυνδεδεμένος sarge

• ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ!
  • Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #5 στις: 05 Ιουλίου, 2013, 16:28:47 »
Φιλαρακο, προσωπικη μου αποψη:
Κοιτα να ξεκινησεις με καποιο AEG καλης ποιοτητας, δοκιμασμενο, και τα full metal ας' τα για αργοτερα... πολλοι απο μας δεν εχουμε ακομα και μετα απο χρονια full metal...
Εγω προσωπικα προσφατα απεκτησα ενα και θα παιζει μονο σε μεγαλα παιχνιδια. Για την προπονηση εχω ενα MP5 που με εχει βγαλει ασπροπροσωπο!
Εσυ πας κατευθειαν για μεγαλα ποσα μονο με την αγορα οπλου, ενω μπορεις με αυτο το ποσο να αγορασεις ολο τον εξοπλισμο!

Αποσυνδεδεμένος SOTOS46

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #6 στις: 08 Ιουλίου, 2013, 12:09:43 »
Ok Sarge  !! καταλαβα για πες μου καμια προταση καλη  !!! σε τι ποσα να κυμανθώ δηλαδη ? εωσ πχ 150 ειναι καλα ?

Αποσυνδεδεμένος Vangelis

• Λοχαγός
  • *
    • SWAT Airsoft Team
« Απάντηση #7 στις: 08 Ιουλίου, 2013, 12:39:02 »
Πάμε και σε ένα παράδειγμα:
Βρήκα ότι μου αρέσει το G36, το Μ4 και το MP5. (Bγαζεις όλα τα άλλα εκτός)
Πήγα δοκίμασα και σε κάποιο μαγαζί/ πεδίο και  βολεύομαι αφάνταστα το G36 (πετάς έξω και τα MP5 &M4)
Πόσα μοντελα G36 υπάρχουν; 10; Μέχρι πόσα είναι τα λεφτά που μπορώ να δώσω; ΧΧΧ; Πόσα μοντέλα καλύπτεις; 4 (βγάζεις τα 6 έξω)
Τα 4 μοντέλα ποια είναι μέχρι 350 FPS και άρα μπορώ να παίξω παντού; Τα 3.
Τα 3 είναι το short list σου. Αυτά σε καλύπτουν και μπορείς να αγοράσεις. Εκεί ψάχνεις reviews και ρωτάς εδώ αν υπάρχει κάποιος κάτοχος για να σου πει γνώμες.

Υποδειγματική ανάλυση!  ;)

Αποσυνδεδεμένος sarge

• ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ!
  • Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #8 στις: 08 Ιουλίου, 2013, 12:44:24 »
Πανω κατω ναι..., για καινουριο οπλο.
Υπ' οψην οτι θα χρειαστεις και γυαλια.
Αυτα ειναι τα βασικα για ενα αρχικο πακετο. Δεν ξερω το πορτοφολι σου, μπορει να αντεχεις να παρεις και πολυ ακριβο οπλο.
Εγω ξεκινησα με ενα καινουριο και συνεχισα με μεταχειρισμενα. Στην αγορα του καινουριου δεν ειχα υπολογισει πολλες παραμετρους που προεκυψαν στο παιχνιδι. Κι αν το μεταχειρισμενο ειναι προσεγμενο, σου βγαινει "παληκαρι"!
Τελος παντων, συμβουλη μου ειναι να πας σε καποιο πεδιο να γνωριστεις με παικτες και να δεις απο κοντα οπλα και να ριξεις κιολας.
Επισης και στα airsoft καταστηματα μπορουν να σε κατατοπισουν σχετικα.
Ειναι πολυ εξυπηρετικα ατομα με γνωσεις οχι μονο εγκυκλοπαιδικα αλλα και πρακτικα καθως σχεδον ολοι παιζουν.
Επισης σε ενα πεδιο θα καταλαβεις και το ρολο που σου ταιριαζει (assault, sniper, υποστηριξη, κλπ) και θα βρεις τα οπλα που ταιριαζουν σ' αυτο το ρολο. Κι οταν καταληξεις σε οπλο, τοτε μιλαμε για μαρκα και budget!

Αποσυνδεδεμένος SOTOS46

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #9 στις: 08 Ιουλίου, 2013, 13:46:21 »
Ευχαριστω και παλι Sarge !!!!! Που υπαρχουν πεδια εντος Αττικης (εγω μενω Πειραια ) που να εχουν συχνη δραση για να παω ???  μαλλον θα προτιμουσα το  assault για αρχη  !!             

Αποσυνδεδεμένος powerplantmaster

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #10 στις: 08 Ιουλίου, 2013, 14:22:22 »
Διάβαζε εδώ:

http://www.greekairsoft.gr/forum/index.php?board=5.0

όπου γίνονται οι ανακοινώσεις για παιχνίδια.

Εδώ:

http://www.greekairsoft.gr/forum/index.php?board=39.0

οδηγίες για τα πεδία όταν δεις στο σενάριο σε ποιο πεδίο γίνεται.
Φθονέεσθαι κρέσσον εστίν ή οικτείρεσθαι.

Αποσυνδεδεμένος sarge

• ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ!
  • Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #11 στις: 08 Ιουλίου, 2013, 15:06:14 »
Σ' ευχαριστω powerplantmaster!
Φιλε SOTOS46, assault σε cqb πεδιο ειναι εντελως διαφορετικο απο το πεδιο woodland.
Και απαιτει διαφορετικο οπλο.
Τα cqb πεδια ειναι συνηθως εντος κτηριων και σε βολευει ενα ελαφρυ και κοντο οπλο, ακομα και πιστολι!
Στα woodland (δασικα) πεδια θες ενα μακρυτερο οπλο με μεγαλυτερο βεληνεκες και ευστοχια.
Και τα δυο assault ειναι αλλα ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα, και σε αναγκη σε οπλο και σε τροπο παιχνιδιου (και βαλε μεσα στρατηγικη - τροπο κινησης κ.α.)
Γι' αυτο σου λεω πηγαινε πρωτα σε καποιο πεδιο που θα σε βολεψει...

Αποσυνδεδεμένος SOTOS46

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #12 στις: 08 Ιουλίου, 2013, 16:47:05 »
Οκ ..καταλαβα ... πολλα διαφορετικα παιχνιδια πκαι διαφορετικα οπλα ... θα ακολουθησω αυτα που ειπατε ...!!!