Αποστολέας Θέμα: Λίγα λόγια περι ασυρμάτων και PMR.  (Αναγνώστηκε 80076 φορές)

Αποσυνδεδεμένος babaros

• Υποδεκανέας
  • *
Απ: Λίγα λόγια περι ασυρμάτων και PMR.
« Απάντηση #15 στις: 21 Οκτωβρίου, 2017, 11:24:46 »
Μια ερωτηση βουνου αγαπητε μου φιλε. Εστω οτι αντι για πμρ εχουμε 5βατα vhf uhf σε διαδρομη βουνου συντονισμενα σε συχνοτητα πμρ. Το οτι ειναι παραπανω βατ απο τα απλα πμρ βοηθαεει στην καλυτερη ληψη οταν μεταξυ των δυο μεσολαβησουν καποιες πλαγιες και υψομετρικες διαφορες ή οχι;
Το ρωταω επειδη με τα απλα πμρ μας υπαρχουν πολλες φορες που το σημα ειτε εξασθενει ειτε χανεται τελειως μολις ο ενας περασει πχ στην αλλη μερια ενος λοφου.
Σ ευχαριστω εκ τω  προτερων

Αποσυνδεδεμένος PHenoM

• Λοχαγός
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #16 στις: 21 Οκτωβρίου, 2017, 15:20:29 »
Καλησπέρα φίλε, ναι το οτι είναι 5 watt και μαζί με αυτό το οτι έχουν καλύτερη κεραία βοηθάει στη διάδοση του σήματος.
Το έδαφος και τα εμπόδια παίζουν πάντα τον μεγαλύτερο ρόλο, σε ανοιχτό μέρος μπορεί το pmr να ακουστεί στα 10χλμ,
με λόφο μπροστά σου μπορεί να μην ακουστείς πέρα απο αυτόν, ακόμα και με 10watt φορητό.

Αποσυνδεδεμένος prepper

• Υποδεκανέας
  • *
« Απάντηση #17 στις: 05 Απριλίου, 2020, 08:50:03 »
Καλημέρα σας
Γνωρίζετε με την τρέχουσα νομοθεσία τι ισχύει; Μπορεί κάποιος να είναι στα 446.00625 με PMR ή UHF ελεύθερα χωρίς άδεια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος 195A

• Υποδεκανέας
  • *
« Απάντηση #18 στις: 26 Νοεμβρίου, 2020, 06:30:43 »
 (bandit)ΑΙS1 και AIS2 ερωτηση

(smoke)διαβασα στο pdf που εμφανιζει το google ως πρωτη επιλογη  του search στην λεξη AIS1 AIS2 ,pdf το οποιο ειναι αναρτημαίνο σε σελιδα του USgov, ο,τι:
 ολοι οι ασυρμάτοι που εχουν AIS ,δηλαδη όλοι. οταν δεχθουν κραδασμους,εντονους ηχους,μετακηνιθούν με ταχιτιτα μεγαλιτερη του ορίου ταχητιτας τις περιωχης οπου βρισκονται ,,μπορουν να ανοιξουν μόνοι τους ,να στίλουν σινεγερμο στο πυργο ελενχου-ρανταρ-κεντρο ,ή και να ακουσουν τι ακουγετε στο χόρο τους και να το καταγραφει το κεντρο. Ο σινεγερμος ειναι κοδικοποιημενος βαση του για ποιο λογο ανοιξε.Και μπορει ενα ασιρματακι να στίλει μεχρι και "καταγγελια" παρόμια καταγγελίας γραπτου κειμένου!!!
 Εγω εχω PMR,σκετα,χωρις walkie=tolkie.Εχουν AIS. ειναι τα φθινα αυτα που μιαζουν με μπουκαλακι saltsa chili pepperone
Tα αποθικευω στο χώρο που ειναι και ο καυστίρας του καλοριφερ στο σπιτι μου, καθως δε βολευει πουθενα αλού αν σκευτεις οτι ανοιγουν μόνα τους. :tongue:Ξερει κανεις απο σας αν κινδινευουν να ανοιξουν απο τους ηχους το καυστίρα;;;;;-αν στελνουν σιναγερμο μαλων θα πρεπει να βρω να τα βαλο αλου και ειναι σχεδων αδινατο//