Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις για νομοθεσία απο νέο μέλος  (Αναγνώστηκε 12214 φορές)

Αποσυνδεδεμένος SpartacusGr

• Δεκανέας
  • *
Ερωτήσεις για νομοθεσία απο νέο μέλος
« στις: 29 Οκτωβρίου, 2016, 21:41:43 »
Καλησπέρα σε όλους!

Σκεφτόμαστε με την παρέα μου (ανω των 20 ετων όλοι) να μπούμε στο χώρο του airsoft. Καλώς ή κακώς έχει πέσει πάνω μου η ευθύνη της οργάνωσης και της έρευνας οπότε έχω πελαγώσει. Ψάχνω στο internet 3 ώρες τώρα και έχω τρελαθεί με το πόσες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σχετικά με τη νομοθεσία. Οπότε σας παρακαλώ αν μπορείτε αφιερώστε λίγο χρόνο να με κατατοπίσετε σε μερικά θέματα.

Θα μπορούσα να διαβάσω τη σχετική νομοθεσία και καταλαβαίνω πως πολλοί ίσως πείτε "καλά ρε φίλε, εμείς χαζοί είμαστε που τη διαβάσαμε;" .
Εν μέρη έχετε δίκιο. Απλά ζητάω βοήθεια από άτομα που έχουν εμπιρεία στο χώρο. Αν δε τη βρω θα καταφύγω στο να ψάξω μόνος μου προφανώς. Ελπίζω πάντως να βρεθεί κάποια ευγενική ψυχή με 10 λεπτά ελεύθερο χρόνο  ;D ;D ;D

Έχω τις εξής απορίες:

• Είναι τελικά νόμιμο το να παίζουμε με αεροβόλα;
  • Υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το fps ή/και με το είδος του όπλου;
  • Υπάρχουν "ειδικά" μέρη για να παίζουμε ή όπου βρούμε χώρο χωρίς φύλαξη και ανθρώπους τριγύρω;

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με την μεταφορά. Απ' όσες πληροφορίες έχω συλλέξει μέχρι στιγμής, καταλαβαίνω πως ΔΕΝ είναι παράνομο να μεταφέρεις, αρκεί να προσέχεις. Να μη τα έχεις δηλαδή σε κοινή θέα, να μην είναι γεμάτα, οι γεμιστήρες και τα βλήματα σε ξεχωριστή τσάντα και αν σε σταματήσουν να τους πεις ακριβώς τι μεταφέρεις και για ποιο σκοπό.

Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους ασχοληθούν με τις ερωτήσεις μου!
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Οκτωβρίου, 2016, 22:38:00 από SpartacusGr »

Αποσυνδεδεμένος Palladin

• Λοχίας
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ερωτήσεις για νομοθεσία απο νέο μέλος
« Απάντηση #1 στις: 30 Οκτωβρίου, 2016, 10:50:58 »
Για αρχή καλώς ήρθατε στην κοινότητα  ;)

Τσεκάρεις εδώ: http://www.greekairsoft.gr/forum/index.php?topic=70.0 Νόμος περί όπλων. ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΤΕ ΤΟΝ  :battle103:  :gunfight30:
Επίσης αν ασχοληθείτε και με ασύρματες επικοινωνίες (που θα ασχοληθείτε.. το ξέρω!) τσεκάρετε εδώ: http://www.greekairsoft.gr/forum/index.php?topic=71.0 και αφορά τις συσκευές ασύρματης επικοινωνίας τύπου walkie-talkie ή PMR (Personal Mobile Radio) που μπορούμε να κατέχουμε και χρησιμοποιούμε ελεύθερα επειδή η εκπομπή τους είναι σχετικά μικρή (στα 0,5 watts)

Εν συντομία, είμαστε ημιπαράνομοι και ημινόμιμοι. Τι θέλω να πω με αυτό, ναι μεν μπορούμε να κατέχουμε αεροβόλα, μπορούμε να τα κουβαλάμε, μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε, ΑΛΛΑ (!!) βάση του νόμου (που είπα να ξεκοκαλίσετε) δεν μπορούμε να βάλλουμε ο ένας προς τον άλλον (απόπειρα σωματικής βλάβης ή σε τραυματισμό σωματική βλάβη) και μπορούμε να ρίχνουμε μόνο σε συγκεκριμένους χώρους (σκοπευτήρια), δεν μπορούμε επίσης να έχουμε πάνω στα αεροβόλα μας σκοπευτικά βοθήματα (red dots, διόπτρες, καταδείκτες laser) ούτε φυσικά ξιφολόγχες!! Άρα απαντώντας στις εύλογες ερωτήσεις σου:
1. Είμαστε νόμιμοι να κατέχουμε και παράνομοι σε όλα τα υπόλοιπα.
2. Οι περιορισμοί στα fps αφορούν τα εκάστοτε παιχνίδια και τα καθορίζει ο εκάστοτε διοργανωτής. Συνήθως τα όρια είναι μεταξύ των 350 και 400 στα rifles/sidearms kai 500 me 550 στα snipers και υποστήριξης. Τα όρια αυτά υπάρχουν ώστε να αποφεύγουμε τραυματισμούς (όσο περισσότερο γίνεται). Ο περιορισμός στα αεροβόλα υπάρχει μόνο για αυτά με τις μεταλλικές μπίλιες που απαγορεύονται στα παιχνίδια μας διά ροπάλου  :gunfight14:
3. Παίζεις όπου θες, προτίμησε όμως τα λεγόμενα "πεδία" όπου πλέον είναι γνωστό ότι γίνονται παιχνίδια και τα αποφεύγει ο κόσμος ώστε να μην υπάρξει κανένα θέμα με περιφερόμενους ηλικιωμένους π.χ. που βγήκαν να μαζεψουν χόρτα και σαλιγκάρια, έχει συμβεί στο παρελθόν να εμφανιστούν εκδρομείς σε πεδίο εν μέσω παιχνιδιού με καταιγισμό πυρών και να είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε για να μην τους τραυματίσουμε, να τους καθυσηχάσουμε και να εξηγήσουμε ότι δεν είμαστε του στρατού και δεν κάνουμε εκπάιδευση και ότι απλά παίζουμε (ναι ναι σαν παιδάκια που παίζουν πόλεμο  (headbang). Ειδικά μέρη υπάρχουν αλλά η κοινότητα τα έχει ρίξει στο πυρ το εξώτερον λόγω του ότι πρέπει να πληρώνεις για να παίζεις και δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο (χωράφια με παλλέτες κλπ).
Τέλος για τη μεταφορά είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες.
Καλή αρχή  ;)

Αποσυνδεδεμένος SpartacusGr

• Δεκανέας
  • *
« Απάντηση #2 στις: 30 Οκτωβρίου, 2016, 11:34:15 »
Ευχαριστώ για την απάντηση, με κατατόπισες πλήρως. Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα..

Από περιέργεια, σας έχει τύχει ποτέ να έρθει η αστυνομία εκεί που παίζετε; Φαντάζομαι πως όχι διότι δε βρήκα κάποια σχετική αναφορά στο forum.

Ουσιαστικά, η ερώτηση είναι τι γίνεται στην περίπτωση που όντως έρθουν οι  :police: :police: :police: . Παίζει να δείξουν κατανόηση ή σε μπουζουριάζουν και μετά σπαταλάς 2 μέρες να προσπαθείς να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας;;  (headbang)

Αποσυνδεδεμένος Palladin

• Λοχίας
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #3 στις: 21 Νοεμβρίου, 2016, 00:47:29 »
Φυσικά και έχουν έρθει, ουκ ολίγες φορές. Συνήθως είναι ένα τυπικός έλεγχος επείδη ακούστηκαν κάποιες χειροβομβίδες να σκάνε αλλά αυτά γινόντουσαν παλαιότερα, τώρα οι περισσότεροι έλεγχοι γίνονται από αστυνομικούς που ξέρουν τι είναι το airsoft και με το που έρχονται χαζεύουν λίγο και φεύγουν. Υπάρχουν βέβαια και τα παιχνίδια που οι διοργανωτές έχουν αιτηθεί στο οικείο τμήμα παρουσία αστυνομικής δύναμης (συνήθως ένα περιπολικό) για την αποφυγή περιστατικών με περαστικούς και γείτονες όπως επίσης έχουν διοργανωθεί events από συλλόγους airsoft που κάνοντας προσπάθειες να αναγνωριστεί το airsoft πήγαν επίσημα (με επιστολές, αριθμούς πρωτοκόλλου, αιτήσεις) και ζήτησαν άδειες από αστυνομίες, δήμους, κλπ. για την χρήση συγκεκριμένων δημόσιων χώρων. Μην ξεχνάμε επίσης ότι υπάρχουν και πάρα πολλοί παίκτες που είναι οι ίδιοι αστυνομικοί. Το μπουζούριασμα θα πέσει σε άλλες περιπτώσεις που οι αστυνομικοί θα έρθουν "καρφωτοί" για να χαλάσουν ένα παιχνίδι και το πολύ πολύ να σε πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση και θα μείνεις μέχρι να έρθει οπλουργός για να δει ότι αυτά που κουβαλάς είναι ρέπλικες και όχι αληθινά.