Αποστολέας Θέμα: Καλησπέρα στην κοινότητα , θα ήθελα μια γενική καθοδήγηση για την αγορά air soft  (Αναγνώστηκε 16151 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Charmediamsure

• Δεκανέας
  • *
Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Ψάχνω κάτι που με μια συντομη αναζήτησή δεν βρήκα στο φόρουμ και σκέφτηκα να ανοίξω το θέμα αυτό.
Αν εχει απαντηθεί κάπου ζητάω συγνώμη και σας παρακαλώ να μου υποδείξετε το αντίστοιχο ποστ

Λοιπόν στο διαταυτα.

Επειδή ειμαι άσχετος με την ορολογία σας παρακαλώ λιγο υπομονή .

Πριν αρκετά χρόνια έπαιζα με κάτι αεροβόλα του πατέρα μου σκοποβολή ( έπαιρναν μολυβένια βλήματα που τα έλεγαν και ποτηράκια ) ήταν πολύ παλια. Με ελατήριο , έπαιρναν ενα βλήμα τη φορά και γέμιζαν σπάζοντας τα στη μέση . Ελπίζω να έγινα κατανοητός .

Τώρα είδα εδω στο φόρουμ κυρίως παίζετε παιχνίδια με αεροβόλα οπότε μιλάτε κυρίως για πλαστικές
Μπίλιες και πιθανότατα για διαφορετικά όπλα απο αυτό που ψάχνω ( υποθέτω , περιμένω θα φώτα σας επι του θέματος )

Τα αεροβόλα αυτά έχουν χαλάσει εδω και λίγα χρόνια και σκέφτομαι να πάρω ενα για τον ίδιο ακριβώς σκοπό

( αν και μου αρέσει πολύ η ιδέα του παιχνιδιού , δεν εχω τόσο χρόνο

Και φαινεται και σχετικά δαπανηρό χόμπι. )

Τι πρέπει να ψάξω ; τι τύπο ; ίσως και μοντέλα και μαγαζιά αν έχετε να προτείνετε . απο θέμα budget προτιμώ κάτι σχετικά φθηνό αλλα θα προτιμούσα

Να ξέρω περίπου και τι παίζει σε κανένα δυο price range πιο πάνω να δω αν αξίζει την παραπάνω επένδυση

Έψαξα και βλέπω κάτι φορτιστές ηλεκτρικά και δε ξέρω καν αν ειναι κάτι που

Θα έπρεπε να κοιτάω η αν δεν " με ενδιαφέρουν " με την έννοια ότι μπορεί να αφορούν περισσότερο
Άτομα που παίζουν σε παιχνίδια.

Ελπίζω να εξήγησα την κατάσταση με σαφήνεια αλλα εάν θέλετε κάποια διευκρίνιση θα απαντάω

Οσο πιο συχνά μπορώ .

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας .

Αποσυνδεδεμένος Palladin

• Λοχίας
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Καλησπέρα
Το αεροβόλο που λες ότι έκανες σκοποβολή, τα λεγόμενα "Diana" υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν απλά θα πρέπει να ψάξεις σε καταστήματα με κυνηγετικά όπλα, αλλιώς θα μπορούσες να προμηθευτείς κάποιο αεροβόλο από το e-shop του φόρουμ εδώ το οποίο όμως ρίχνει μεταλλικές μπίλιες και όχι "ποτηρακια". Αν θέλεις κάποια Κυριακή που έχεις ελεύθερη να ξεσκάσεις και να παίξεις "πόλεμο" (όπως λέγαμε μικροί) θα πρέπει να προμηθευτείς ένα αεροβόλο που πετάει πλαστικές μπίλιες, γι' αυτό ξεκοκάλισε τις αναρτήσεις που αφορούν τους αρχάριους για να πάρεις όση πληροφορία αντέχεις :) . Να σου επισημάνω σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις όλα τα αεροβόλα, είτε εκτοξεύουν πλαστικές μπίλιες, είτε μεταλλικές, είτε ποτηράκια, είτε εκτοξεύουν κάτι άλλο τέλος πάντων εμπίπτουν στον νόμο "περί όπλων και εκρηκτικών", τα κατέχουμε και τα χρησιμοποιούμε με βάση και σεβόμενοι αυτόν τον νόμο.
Αυτά από μένα, καλή αναζήτηση.

• Δεκανέας
  • *
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση !

για αυτό που το θέλω δηλαδή μπορώ άνετα να πάρω και όπλο με πλαστικές μπίλιες ; μιλάμε για σκοποβολή σε μικρές αποστάσεις  στα 20-60 μέτρα κάτι τέτοιο. Εχει κάποιο πλεονέκτημα η μειονέκτημα  το αν θα πετάει μεταλλικές η πλαστικές μπίλιες ; η με δεν με ενδιαφέρει ; γιατί κάποια λέει ότι πετάνε πλαστικές και σε αλλα δεν το διευκρινίζει ( παράδειγμα πιο κάτω )  . Έψαξα στο σάιτ και λέει gas blowback weapons. Κάτι τέτοιο ψάχνω ; δεν είδα να αναφέρουν ηλεκτρικά μπαταρίες κλπ  στα χαρακτηριστικά τους . Αυτά ειναι " αναλογικά " σαν τα Diana ;

Τι χάνω και τι κερδίζω αν πάρω ηλεκτρικό η Οχι ; ( εκτός του προφανές ότι το ενα θέλει φόρτιση κλπ )

Βρήκα πχ

http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=6578

Και αυτό
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=8360

Το ενα λέει gas και το άλλο co2 . Τι διαφορά εχει για εμένα αυτό ;

Και γενικότερα τι διάφορες πρέπει να προσέξω μεταξύ τους ; γιατί δεν καταλαβαίνω πέρα απο τα αυτονόητα ( πχ πόσες μπίλιες παίρνει ο γεμιστήρας. )

Επίσης το ενα λέει ότι οι μπίλιες ειναι πλαστικές ενώ το άλλο Οχι. Υποθέτω ότι οι άλλες ειναι μεταλλικές ;

Εχει και κάποια αλλα με κάτω των €100. Αυτά τι " χειρότερο έχουν ; μπορούν ως επι το πλείστον να εξυπηρετήσουν τον σκοπό που τα θέλω ; τι ταχύτητα FPS χρειάζομαι περίπου ( εάν αυτό ειναι το μόνο πχ χαρακτηριστικό που θέλω )

Ποια ειναι η προσωπική σου άποψη ; αν ήσουν στη θέση μου τι θα κοιτούσες ;

Σε βομβάρδισα με ερωτήσεις  :-[
 ευχαριστώ για τον χρόνο σου

ΥΓ Έτυχε να φέρω για παραδείγματα rifles αλλα και σε τύπου πιστόλι δεν εχω θέμα να κοιτάξω αν φτάνουν τα παραπάνω μέτρα

Αποσυνδεδεμένος Artist

• Αντιστράτηγος
  • *
Εαν είσαι Αθήνα μια επισκεψη σε ενα απο τα μαγαζιά του χώρου, θα σου έλυνε ολες τις απορίες.Το προσωπικο σε αυτά τα μαγαζιά είναι πολυ ευγενικό, έμπειρο,  θα  δεις απο κοντα διάφορα μοντέλα και τιμές και θα κάνεις τις αντιστοιχες συγκρίσεις. Ειδικότερα στο Greek Airsoft Shop, που ανήκει αυτό το forum ο Βασίλης το πρωί και ο Ανέστης το απόγευμα είναι καταπληκτικοί. Οτι και να σου πουνε εαν δεν τα δεις απο κοντά δεν λέει,,,,,

• Δεκανέας
  • *
Έχεις δίκιο . Ειμαι απο Αθήνα αλλα δεν βρίσκομαι στην Αθήνα αυτό το διάστημα . Απλά έλεγα να εχω μια ιδέα
Πριν πάω κάπου γιατί όντως πριν το πάρω θα ήθελα να το δω σε μέγεθος βάρος κλπ πως κάθεται κλπ.

Αποσυνδεδεμένος Palladin

• Λοχίας
  • *
Εαν είσαι Αθήνα μια επισκεψη σε ενα απο τα μαγαζιά του χώρου, θα σου έλυνε ολες τις απορίες.Το προσωπικο σε αυτά τα μαγαζιά είναι πολυ ευγενικό, έμπειρο,  θα  δεις απο κοντα διάφορα μοντέλα και τιμές και θα κάνεις τις αντιστοιχες συγκρίσεις. Ειδικότερα στο Greek Airsoft Shop, που ανήκει αυτό το forum ο Βασίλης το πρωί και ο Ανέστης το απόγευμα είναι καταπληκτικοί. Οτι και να σου πουνε εαν δεν τα δεις απο κοντά δεν λέει,,,,,
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα και θα σου έλεγα να πας να τα δεις από κοντά. Η διαφορά μεταξύ CO2 και gas είναι στον τρόπο που παίρνει το αέριο το αεροβόλο, το gas παίρνει το αέριο στην γεμιστήρα με φιάλη σαν των αναπτήρων ενώ το co2 είναι με αμπούλα.