Αποστολέας Θέμα: φορτηση αποφορτηση  (Αναγνώστηκε 74341 φορές)

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Απ: φορτηση αποφορτηση
« Απάντηση #30 στις: 19 Οκτωβρίου, 2010, 02:28:39 »
ενταξη παντοσ 2 φιλοι μου που εχουν λιπο στα δικα τουσ δεν εχουν κανενα προβλημα μαλιστα του ενα του αδειασε τελειως κανα 2 φορεσ κ δ του εβγαλε προβλημα,γιαυτο μου μπηκε η ιδεα για λπο τωρα τι να πω απλα ειναι απογοητευση γιατι ειναι ολα καινουργια κ δεν εχω προηγουμενη εμπειρια σ ερσοφτ κ ξενερωνω με τετοια τωρα γιατι δεν εχω ευχαριστηθει πολυ παιχνιδια.
ΕΩΣ ΑΝ ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΠΡΟΠΕΣΕΙΝ...

Αποσυνδεδεμένος Wolf-X

• Λοχαγός
  • *
  • Don't run...you'll only die tired!
« Απάντηση #31 στις: 19 Οκτωβρίου, 2010, 12:07:28 »
 Το θέμα με τις LiPo δεν είναι τόσο τραγικό...
Όπως κάθε τύπος μπαταρίας,έχει κι αυτή τα "χούγια" της...

Βασικό....ΔΕΝ είναι τόσο επικύνδινες όσο τις κάνουν να ακούγονται!
Γίνονται επικύνδινες αν δεν τις αντιμετωπίζεις σωστά...

Αν χρησιμοποιήσεις τον σωστό φορτιστή (κοινώς έναν balance charger) δε θα έχει ποτέ ούτε φόβο,ούτε πρόβλημα.
Οι υπόλοιποι φορτιστές,λειτουργούν κατά κύριο λόγο ώς ταχυφορτιστές στέλνωντας ρεύμα σε όλα τα στοιχεία της χωρίς
να βλέπουν αν κάποιο είναι γεμάτο...
Αλλά για να πάρει φωτιά,ή να "σκάσει" θα πρέπει να την αφήσεις αρκετή ώρα χωρίς να δίνεις σημασία...
Ακόμα και τις NiMh,όταν τις φορτίζω,ανα τακτά διαστήματα τις ελέγχω για θερμοκρασία...
Έτσι πρέπει να γίνεται και με μια LiPo αν φορτίζεται με έναν απλό ταχυφορτιστή.

Με την αγορά ενός Balance Charger δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο...Δεν ζεσταίνεται ποτέ,και όταν τα στοιχεία φορτίσουν πλήρως,ο φορτιστής σταματάει
την παροχή ρεύματος αυτόματα.

Απο τη στιγμή που πήρα την πρώτη LiPo,έχω αντικαταστήσει όλες μου τις μπαταρίες με LiPo...
Σχεδόν όλες 7.4V εκτός απο μια 11.1V που αγοράστηκε λόγο σχήματος και λόγο ιδιαιτερότητας αεροβόλου.

Αυτό που λέει ο Dtq ισχύει...ΠΟΤΕ δεν την αφήνεις να πέσει κάτω απο 20%...Σίγουρα θα επιβιώσει,αλλά ο χρόνος ζωής της μειώνεται δραματικά!

ΠΑΝΤΑ η LiPo φυλάσσεται φορτισμένη πλήρως και καλό είναι αν περάσει μεγάλη περίοδος χωρίς χρήση,να επαναφορτιστεί στο ενδιάμεσο.
Wolf is the sniper....X marks the spot!

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #32 στις: 19 Οκτωβρίου, 2010, 13:32:56 »
καλα παντως εγω εχω υποψην τισ λιπο.απλα δε ξερω τι βολτ κ μιλιαμπερ να παρω για το οπλο μου,βασικα εχω μπει πλεον σε σταδιο αναζητησησ τησ καταλληλησ λιπο κ φυσικα φορτηστη,η αλλη που εχω τη πηγα για μετρηση σημερα κ αυριο θα εχω αποτελεσματα για το αν τελικα τα επαιξε.
για το συγκεκριμρνο οπλο http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=646 που παιρνει 9.6ν 1600μΑ ΝΙΜΗ μπαταριες με 8cell τι προτεινετε?γιατι απο οτι βλεπω λιπο εχει μονο στα 7 η στα 11 βολτ????κ ποσα μΑ???για να μη καταστραφει το οπλο?

Αποσυνδεδεμένος Wolf-X

• Λοχαγός
  • *
  • Don't run...you'll only die tired!
« Απάντηση #33 στις: 19 Οκτωβρίου, 2010, 14:02:56 »
 Υπολόγισε οτι η 7.4V LiPo είναι αντίστοιχη της 9.6V...
To πόσα mAh θα έχει,δεν έχει να κάνει με τη δύναμη,αλλά με την "αντοχή"...Πόσες ώρες δηλαδή μπορέι να κρατήσει...
Στις 7.4V LiPo που έχω,είναι στα 1200-1600mAh.

Για το συγκεκριμένο αεροβόλο,και λόγο του περιορισμού (λόγο σχεδίου stock) σε τύπους μπαταριών,θα έλεγα ότι
αυτή http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=1170 θα είναι ότι πρέπει.

Αν το δάχτυλό σου δεν είναι κολλημένο στη σκανδάλη,σου βγάζει άνετα μια μέρα παιχνιδιού!

Αν πας σε πιο μεγάλη "χωρητικότητα",μεγαλώνει και ο όγκος της μπαταρίας,και το κόστος της (μια 7.4V 3300mAh κοστίζει γύρω στα 60-80€).
Και το κόστος πάει κι έρχεται,στον όγκο θα έχεις θέμα,αφού μπορεί να μπεί μόνο σε Peq στο δικό σου αεροβόλο,εξωτερικά.
Wolf is the sniper....X marks the spot!

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #34 στις: 20 Οκτωβρίου, 2010, 02:17:40 »
καλος,παντως τελικα η μπαταρια τα ειχε παιξει τωρα θα παω αυριο κ το οπλο απο εκει μηπως την εχει κανει αυτο τη ζημια,ειδομεν,παντως περα απο τα φοβιστικα που ακουω ολοι λιγο πολυ εχουν να πουν καλα λογια σ οτι αφορα τισ λιπο για αντοχεσ κ δυναμη,οσο για το stock crane ειδα λιπο ειδικα για στοκ απλα ηθελα τα βολτ!!!ευχαριστω!!η ταχυβολια απο τι εξαρτατε?απο μΑ η απο Βολτ?
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Οκτωβρίου, 2010, 02:20:05 από The End »

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #35 στις: 20 Οκτωβρίου, 2010, 02:26:13 »
κ κατι τελευταιο,τα βολτ ειναι για τη δυναμη του οπλου?οσο πιο πολλα τοσο πιο δυνατο αλλα κ πιο ευκολα να χαλασει?κ τα μΑ οσο πιο πολλα τοσο πιο μεγαλη διαρκεια εχει αλλα κ ταχυβολια?

Αποσυνδεδεμένος G.P.S.

• Συνταγματάρχης
  • *
  • Global\General Positionable\Purpose Soldier
« Απάντηση #36 στις: 20 Οκτωβρίου, 2010, 07:04:01 »
Οσο πιο πολλα Volt τοσο πιο μεγαλη ταχυβολια.
Οσο πιο πολλα mAh τοσο πιο μεγαλη διαρκεια.

Προσοχη μην το παρακανεις με τα Volt γιατι υπαρχει κινδυνος να καψεις μοτερ
& γενικα να προκαλεσεις βλαβη στο οπλο σου.
Συμβουλεψου το manual του οπλου για το ποσα Volt θελει & αν εχει προδιαγραφες για LiPo.
Μεγαλο ρολο στην διαρκεια της μπαταριας σε ενα παιχνιδι παιζει ο τροπος βολης.
Μονες βολες=μεγαλη διαρκεια, Happy trigger\Ριπες=μικροτερη διαρκεια

Αποσυνδεδεμένος VagBlack

• Λοχαγός
  • *
    • Hell Reckies
« Απάντηση #37 στις: 29 Οκτωβρίου, 2010, 10:41:27 »
1. 7.4, η 11.1 είναι υπερβολή και φθείρει πολύ το όπλο σου.
Από την δική μου εμπειρία και γνώση θα έλεγα ότι εξαρτάται περισσότερο από τι FPS βγάζει το AEG σου.
Δηλαδή, αν το AEG σου βγάζει μέχρι ~370fps τότε η 7.4V είναι μια χαρά. Αν βγάζει παραπάνω τότε καλό είναι να πας σε 11.1V. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις 11.1V μπαταρία σε AEG που βγάζει πχ 350fps τότε ναι θα το ταλαιπωρήσεις.

2. Θ έλεγα όχι λίπο αλλά αν το θες πολύ, να ξέρεις ότι α) θέλουν όλη την ώρα φόρτισμα,
Αυτό εξαρτάται από την χωρητικότητα της μπαταρίας δηλαδή τις mAh. Όσο μεγαλύτερο το νούμερα τόσο μεγαλύτερη χωρητικότητα λιγότερη φόρτιση (εξαρτάται βέβαια και από τη χρήση.

β)μην τις αποφορτιζεις κάτω από 20%
Σωστός

γ) όταν τις φορτίζεις, θέλουν πολλή προσοχή και κατά προτίμηση πάνω σε κάτι μη εύλεκτο καθώς μπορεί να πάρει και φωτιά με το παραμικρό.
4. Θα χρειαστείς άλλο φορτιστή.
Αυτά τα ολίγα.
Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα φορτιστή που είτε να σταματάει τη φόρτιση όταν φορτιστεί η μπαταρία ή ένα που να σε ειδοποιεί.

3. Οι λιπο έχουν πολύ διαφορετικό σχήμα από τις NiMh και NiCa. Θα βρεις σε μικρότερο μέγεθος και θα χωράει σχεδόν όπου θες.
Ναι μεν αλλά, υπάρχουν LiPo μπαταρίες ακριβώς όπως τη θες.
Δώσ' μοι παν στω και ταν γαν κινάσω.
http://www.erepublik.com/en/referrer/VagBlack

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #38 στις: 29 Οκτωβρίου, 2010, 15:48:02 »
ευχαριστω παιδια τελικα λυθηκε το προβλημα με τη βοηθεια τεχνικου απο το μαγαζι αγοαρα οποτε ολα καλα πηρα κ μια λιπο 7.4 στα 1100 κ ελπζω τερμα η ταλαιπωρια!!!απλα λογω crane stock ειχε φθαρει το καλωδιο κ μ ''εκαψε'' τη μπαταρια γιατι εκανε βραχυκυκλωμα συνεχεια επειδη τα καλωδια χασανε τη μονωση τους!!