Αποστολέας Θέμα: red dot ή ACOG?  (Αναγνώστηκε 45628 φορές)

Αποσυνδεδεμένος specfor21

• Αρχιλοχίας
  • *
  • Τα πάντα ήταν διαφορετικά, πριν αλλάξουν όλα
Απ: red dot ή ACOG?
« Απάντηση #15 στις: 10 Οκτωβρίου, 2013, 11:06:07 »
Τα 35 μέτρα είναι μικρή απόσταση, ότι AEG και να έχεις θα φτάσει.
Εμπειρικά αναφέρω ότι χρησιμοποιώ τον magnifier σε αποστάσεις από 35μ και επάνω. Το red dot το έχω μηδενισμένο στα 40μέτρα και έχω συγκέντρωση βολών ένα κύκλο με ακτίνα 15εκ. στα 55 περίπου μέτρα.

Τον magnifier μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και για μικρότερες αποστάσεις αν θέλεις να σκανάρεις σημεία για να δεις αν υπαρχει κάποιος κρυμμένος, αλλά σε γενικές γραμμές τον χρησιμοποιώ για μεγάλες αποστάσεις. Ποτέ δεν χρειάστηκα μεγέθυνση μεγαλυτερη από Χ3. Και σε ένα άλλο sniper που έχω (L96) με διόπτρα 3-9Χ40 σχεδόν πάντα στο 3 την χρησιμοποιώ.
Αν θας πας στην λύση red dot & magnifier, να προσέξεις να "κάθονται" στο ίδιο ύψος. Το eotech πχ κάνει με το magnifier που έχω, το (καλύτερο για εμένα) T1 όμως είναι πιο ψηλό και χρειάζεται μοντιφιές για να μπορείς να το ευθυγραμμίσεις.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Υπολοχαγός
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Απ: red dot ή ACOG?
« Απάντηση #16 στις: 10 Οκτωβρίου, 2013, 12:24:13 »
θεωρώ οτι στα 40 μέτρα και πάνω είναι πολυ πιθανόν να τον πετύχεις οπου να ναι τον συναδελφο σου π.χ στο κεφαλι ενω σημαδευεις αλλου
και αυτο λογο αποστασεως. Δεν μπορεις να το υπολογισεις τέλεια.
ετσι με μια διοπτρα σημαδευεις όπως πρέπει θεωρω χωρις να γινονται παρεξηγήσεις αν χτυπηθει ο αλλος κατα λάθος κάπου αλλου.
μπορεί να κάνω και λάθος.
πάντως πρωτιστως θα αγορασω το red dot..... και βλεπουμε για παραπανω. :)
Πολλοί άνθρωποι ζουν γιατί απλά είναι παράνομο να τους πυροβολήσεις..