Αποστολέας Θέμα: συντηρηση οπλου?  (Αναγνώστηκε 44292 φορές)

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
  • Φύλο: Άντρας
συντηρηση οπλου?
« στις: 13 Οκτωβρίου, 2010, 19:17:01 »
καλησπερα μπορει να μου πει καμποιος καποια  απλα πργματα για τη συντηρηση κ τον κα8αρισμο του AEG μου?εχω ενα Μ4 raider G&G αυτο με τα 220ε κ το μονο που ειχε μεσα ηταν μια ραβδο για καθαρισμο καννης,τα αλλα μεροι που θελουν λαδι κλπ πως συντηρουνται κ ποια ειναι που πρεπει να προσεξω?
ΕΩΣ ΑΝ ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΠΡΟΠΕΣΕΙΝ...

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
Απ: συντηρηση οπλου?
« Απάντηση #1 στις: 13 Οκτωβρίου, 2010, 21:22:58 »
Το όπλο σου δεν θα χρειαστεί τίποτα για αρκετό καιρό από την αγορά του.

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #2 στις: 13 Οκτωβρίου, 2010, 23:44:48 »
ουτε ενα ξεσκονισμα τπτ?μεσα σ σκονεσ κ ολα αυτα δε παιζει να χρειαζετε τπτ?

Αποσυνδεδεμένος KRATOS

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #3 στις: 14 Οκτωβρίου, 2010, 09:17:54 »
καλημερα!! εχω και εγω το ιδιο οπλο!! δεν καταλαβαινει τιποτα !!! ;D αντε το πολυ πολυ λιγακι λαδακι με προσοχη ομως. ;D

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #4 στις: 14 Οκτωβρίου, 2010, 12:59:39 »
Που βάζεται λάδι στα AEG? Να ητανε GBB Rifle να έλεγα ενταξει αλλα σε AEG που βαζεται? Τα AEG μονο καθαρισμα στην καννη θέλουνε

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #5 στις: 14 Οκτωβρίου, 2010, 15:32:58 »
κ γω την ιδια απορια εχω που βαζουμε λαδι?υπαρχουν συγκεκριμενα λαδια για συγεκριμενα σημεια?

Αποσυνδεδεμένος KRATOS

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #6 στις: 14 Οκτωβρίου, 2010, 15:33:19 »
 μια σταγονα  πολυ πολυ λιγο εκει που περνανε τα bbs απο την γεμιστηρα στην καννη....ελαχιστο ! ενα τσακ..και σιλικονι μπορεις..καλυτερο ειναι :)

Αποσυνδεδεμένος KRATOS

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #7 στις: 14 Οκτωβρίου, 2010, 15:36:42 »
καλο καθαρισμα στην καννη . και υπαρχουν σπραι για τα μηχανικα μερη του aeg.φανταζομαι οτι αυτο το ξερετε. παντος και εγω απο την μερια μου πολυ απλη συντηρηση του εχω κανει.

Αποσυνδεδεμένος The End

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #8 στις: 14 Οκτωβρίου, 2010, 17:16:30 »
καλα λογικο ειναι να βαζεισ λαδι μονο σε μεταλλα!!!οποτε μια φορα το μηνα νομιζω ειναι καλα να το ξεσκονιζουμε!!

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #9 στις: 14 Οκτωβρίου, 2010, 20:38:14 »
 Υπάρχουνε σπρευ σιλικονης για airsoft  βαζεις λιγακι στην καννη και την καθαριζεις  και καλο ειναι πριν απο καθε παιχνιδι, τουλαχιστον ετσι το κανω εγω.

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #10 στις: 14 Οκτωβρίου, 2010, 20:42:03 »
ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
Δεν χρειάζονται τίποτα.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι καθάρισμα στην κάννη. Και αυτό δεν χρειάζεται και πολύ συχνά. Νομίζω ούτε 1 φορά τον μήνα.
Προς θεού, όχι λάδια και σιλικόνες στο hop up! Τα μπιλάκια θα αποκτήσουν την δική τους βούληση!
Τα λάδια (γράσσο βασικά) χρειάζονται μέσα στο gearbox και δεν το προτείνω σε κάποιον που φοβάται μην χαλάσει το όπλο του ή κάποιον που δεν έχει υπομονή.
Μου πήρε 2 μέρες νομίζω μέχρι να κλείσω σωστά το πρώτο μου gearbox. Οπότε θέλει υπομονή μέχρι να μάθεις.

Αποσυνδεδεμένος Atsalakotos

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • ~EDGE Airoft Team~
« Απάντηση #11 στις: 02 Νοεμβρίου, 2010, 23:41:22 »
Η κάννη κανονικά θέλει καθάρισμα μετά από κάθε παιχνίδι. (Για μέγιστη απόδοση) Αλλά όταν λέμε για καθαρισμό, εννοούμε η κάννη και το hop-up να είναι τελείως στεγνά, και να μην έχουν καθόλου υπολείμματα. Εγώ πιστεύω πως κάθε 3 παιχνίδια είναι το καλλίτερο, μιας και μετά απο κάθε παιχνίδι είναι σφοδρά βαρετό.
Η επίδοση του Gearbox άμα δε το συντηρείς (σωστά) πέφτει σιγά και σταθερά μετά τους 3, και απότομα μετά τους 8-9 μήνες. (Εκτεταμένη χρήση)
Είμαι της άποψης ότι συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε 4-5 μήνες, και ένα gearbox με 100αρι ελατήριο μπορεί και να αντέξει 50.000 βολές μέχρι να σπάσει κάτι. Όταν λέμε συντήρηση είναι μέσα και το checkup φυσικά, γιατί καλλίτερα το να προλάβεις κάτι παρά να περιμένεις να χαλάσει.
Εγώ έχω ένα VFC gearbox V3, και το συντηρώ κάθε 3 μήνες και έχει αντέξει 15 μήνες (35000+ ΒΒ), και δεν έχει ούτε γρατζουνιά μέσα. Μόνο πρόβλημα η ραγισμένη κεφαλή κυλίνδρου, που την άλλαξα, οπότε συνεχίζουμε να μετράμε :). (Μόνος λόγος το οτι χρησιμοποιώ αλουμινένια κεφαλή πιστονιού)

Υ.Γ: Λάδι στα AEG πουθενά. Όταν λέμε για συντηρήσεις εννοούμε γράσα. Λάδι είναι για γενικές χρήσεις, και τα GBB.
« Τελευταία τροποποίηση: 02 Νοεμβρίου, 2010, 23:43:55 από Atsalakotos »

Αποσυνδεδεμένος Moric

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #12 στις: 03 Νοεμβρίου, 2010, 10:44:16 »
ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ AEG ΜΑΣ

1.   Αφαιρούμε τη γεμιστήρα από το AEG και το στρέφουμε προς ασφαλή κατεύθυνση και ρίχνουμε 2-3 βολές για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει μπίλια στο hop-up chamber, στη συνέχεια αφαιρούμε την μπαταρία από το AEG και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον καθαρισμό.

2.   Καθαρισμός κάνης:Μαζί με το AEG μας πήραμε και μια ράβδο καθαρισμού (εκείνο το βεργάκι μέσα στο κουτί) αφού μηδενίσουμε το hop-up παίρνουμε μικρά κομμάτια από πανί και τα περνάμε στη σχισμή στο βεργάκι καθαρισμού ψεκάζουμε ελαφρά με λάδι σιλικόνης (ίσα να βραχεί όχι να κολυμπάει) και στη συνέχεια με περιστροφικές κινήσεις το βάζουμε στην κάνη και καθαρίζουμε σε όλο το μήκος της,επαναλαμβάνουμε μέχρι να βγαίνουν τα πανάκια καθαρά από την κάνη. ΠΡΟΣΟΧΗ σκοπός μας είναι να καθαρίσουμε την κάνη όχι να την πλημμυρίσουμε με λάδι γιαυτό το λάδι λίγο λίγο.

3.   Με ένα μαλακό πανί και λίγο νεράκι καθαρίζουμε την εξωτερική επιφάνεια του AEG μας από τα χώματα και ότι άλλο έχει μείνει από τα παιχνίδια μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: περαιτέρω συντήρηση του AEGμας (Gearbox,trigger assembly,battery control όπου υπάρχει) πρέπει να γίνεται από τεχνικό ή να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη για της κινήσεις μας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ελπίζω να βοήθησα
[url]http://www.redcircle.gr/misc/redcircle_signature.png[url]

Αποσυνδεδεμένος VagBlack

• Λοχαγός
  • *
    • Hell Reckies
« Απάντηση #13 στις: 03 Νοεμβρίου, 2010, 10:50:49 »
Υ.Γ: Λάδι στα AEG πουθενά. Όταν λέμε για συντηρήσεις εννοούμε γράσα. Λάδι είναι για γενικές χρήσεις, και τα GBB.
Και όταν λέμε γράσο, εννοούμε γράσο με βάση τη σιλικόνη και όχι το πετρέλαιο.
Δώσ' μοι παν στω και ταν γαν κινάσω.
http://www.erepublik.com/en/referrer/VagBlack

Αποσυνδεδεμένος valam

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #14 στις: 21 Δεκεμβρίου, 2013, 11:44:06 »
 H Jing Gong JG αναφερει στα manuals οτι σε περιπτωση που συχνα παρατηρειται εμπλοκη, ριχνουμε λιγο σπρευ σιλικονης στην εισαγωγη των BBs. Αναφερει ρητα "ΟΧΙ ΟΡΥΚΤΟ ΛΑΔΙ", μαλλον εννοωντας σπρευ λιπανσης με βαση το πετρελαιο.