Η κάννη κανονικά θέλει καθάρισμα μετά από κάθε παιχνίδι. (Για μέγιστη απόδοση) Αλλά όταν λέμε για καθαρισμό, εννοούμε η κάννη και το hop-up να είναι τελείως στεγνά, και να μην έχουν καθόλου υπολείμματα. Εγώ πιστεύω πως κάθε 3 παιχνίδια είναι το καλλίτερο, μιας και μετά απο κάθε παιχνίδι είναι σφοδρά βαρετό.
Η επίδοση του Gearbox άμα δε το συντηρείς (σωστά) πέφτει σιγά και σταθερά μετά τους 3, και απότομα μετά τους 8-9 μήνες. (Εκτεταμένη χρήση)
Είμαι της άποψης ότι συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε 4-5 μήνες, και ένα gearbox με 100αρι ελατήριο μπορεί και να αντέξει 50.000 βολές μέχρι να σπάσει κάτι. Όταν λέμε συντήρηση είναι μέσα και το checkup φυσικά, γιατί καλλίτερα το να προλάβεις κάτι παρά να περιμένεις να χαλάσει.
Εγώ έχω ένα VFC gearbox V3, και το συντηρώ κάθε 3 μήνες και έχει αντέξει 15 μήνες (35000+ ΒΒ), και δεν έχει ούτε γρατζουνιά μέσα. Μόνο πρόβλημα η ραγισμένη κεφαλή κυλίνδρου, που την άλλαξα, οπότε συνεχίζουμε να μετράμε

. (Μόνος λόγος το οτι χρησιμοποιώ αλουμινένια κεφαλή πιστονιού)
Υ.Γ: Λάδι στα AEG πουθενά. Όταν λέμε για συντηρήσεις εννοούμε γράσα. Λάδι είναι για γενικές χρήσεις, και τα GBB.