Αποστολέας Θέμα: Νέος στον χώρο + μια ερώτηση  (Αναγνώστηκε 14342 φορές)

Αποσυνδεδεμένος rooster

• Δεκανέας
  • *
Νέος στον χώρο + μια ερώτηση
« στις: 16 Οκτωβρίου, 2010, 20:39:21 »
Χαιρετώ όλη την παρέα σας. Έχω γραφτεί εδώ και λίγο καιρό στο forum χωρίς όμως να ποστάρω, αφού προσπαθούσα να μάθω όσα περισσότερες πληροφορίες μπορούσα για τον χώρο του Αirsoft. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο μου post και με την ευκαιρία να συστηθώ και εγώ στα υπόλοιπα μέλη. Ονομάζομαι Δημήτρης, είμαι 33 χρονών και δεν είχα ποτέ καμιά επαφή με το Αirsoft. Έχω παίξει paintball (εραστιτεχνικά) αλλά ανακάλυψα ότι ορισμένα στοιχεία του δεν ταιριάζουν το με αυτό που έχω στο μυαλό μου ως χόμπι. Πιο συγκεκριμένα, το κόστος του για έναν άνθρωπο με βασικές υποχρεώσεις είναι υπερβολικό (τουλάχιστον για μένα). Όπλο+κάνη+φιάλη+remote+μπίλιες+κόστος συμμετοχής στα πεδία, έβγαινε πολύ πάνω από τις οικονομικές μου δυνατότητες. Από την άλλη το Airsoft είναι σαφώς πιο οικονομικό σαν χόμπι αλλά και πιο "παρεϊστικο" από την άποψη ότι δεν υπάρχει πεδίο ή κάποια διοργανώτρια αρχή τέτοιου είδους. Αντίθετα, τα παιχνίδια διοργανώνονται από τους ίδιους τους παίκτες και οι ίδιοι οι παίκτες έχουν την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής τους και της τήρησης των κανόνων (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Έχω κατασταλάξει λοιπόν ότι στην θεωρία με ενδιαφέρει το airsoft. Τώρα μένει να το δω και στην πράξη. Πως μπορώ να παρακολουθήσω ως θεατής ένα από τα παιχνίδια σας; Θα πρέπει να συνεννοηθώ με κάποιο συγκεκριμένο άτομο ή απλά να εμφανιστώ στον τόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού; Με ενδιαφέρει βασικά να δω τις διαφορές paintball-airsoft κατά τη διάρκεια μιας "μάχης".

Καλώς σας βρήκα λοιπόν και sorry για το μακροσκελές ποστ.

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
Απ: Νέος στον χώρο + μια ερώτηση
« Απάντηση #1 στις: 16 Οκτωβρίου, 2010, 21:47:02 »
Απλά πήγαινε σε κάποιο πεδίο που παίζουν παιχνίδι. Μπορείς και να δηλώσεις ότι θα πας.
Αν ζητήσεις, πιθανότατα θα βρεθεί κάποιο δεύτερο όπλο για να παίξεις αν θελήσεις.
Ακόμα και να πας ως θεατής, πάρε ένα ζευγάρι γυαλιά. Θα σου χρειαστεί.
Αυτά τα ολίγα. Σε ποια περιοχή είσαι?

Καλή αρχή με το χόμπι μας και καλή διασκέδαση. Ό,τι χρειαστείς, ρώτα.

Αποσυνδεδεμένος rooster

• Δεκανέας
  • *
« Απάντηση #2 στις: 16 Οκτωβρίου, 2010, 21:50:26 »
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Αυτό για τα γυαλιά ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί, good point. Μένω Μπραχάμι. Ελπίζω σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια να γνωριστούμε και από κοντά.

Palladin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: 16 Οκτωβρίου, 2010, 22:55:58 »
Μπορείς να πας εδώ:
http://www.greekairsoft.gr/forum/index.php?topic=926.0;topicseen
ή εδώ που είναι και πιο κοντά:
http://www.greekairsoft.gr/forum/index.php?topic=923.0
Και τα 2 είναι για αύριο οπότε πήγαινε σε όποιο θες να δεις από κοντά  ;)

Αποσυνδεδεμένος rooster

• Δεκανέας
  • *
« Απάντηση #4 στις: 17 Οκτωβρίου, 2010, 11:33:45 »
Ευχαριστώ Palladin. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάω σήμερα αλλά απ' ότι κατάλαβα, παιχνίδια γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή. Κάποια από τις επόμενες φορές λοιπόν θα δώσω το παρόν.

Και δυο νιούφικες ερωτήσεις. Στο Airsoft υπάρχουν ρόλοι-θέσεις (εκτός medic) σε μια ομάδα; Φαντάζομαι ότι λόγω χωρητικότητας γεμιστήρων δεν υπάρχει διάκριση heavy gunner - assault για παράδειγμα. Επίσης τα σκοπευτικά βοηθήματα λειτουργούν σε ένα όπλο Airsoft ή είναι μόνο για εμφάνιση όπως στο Paintball;   

Αποσυνδεδεμένος Maleficus

• Ταγματάρχης
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #5 στις: 17 Οκτωβρίου, 2010, 11:58:59 »
Καλημέρα φίλε rooster και καλωσόρισες !
To μοναδικό σκοπευτικό που μπορεί να λειτουργήσει κατα την άποψή μου ,  είναι το red dot και αυτό όχι με ακρίβεια αλλά για να μπορείς να ακολουθείς καλλίτερα το στόχο σου μόνο για μία συγκεκριμένη απόσταση βεβαίως .
Γυαλάκια , και στο πεδίο για να παρακαλουθήσεις ή ακόμα και να παίξεις ... αν στην ανακοίνωση του παιχνιδιού δηλώσεις ότι δεν έχεις όπλο όλο και κάποιος θα προσφερθεί να σου δώσει όπως είχε γίνει και σε ένα φίλο μου . 
Υπάρχουν γεμιστήρες που έχουν χωρητικότητα 30 ΒΒ αλλά τους ρόλους κυρίους τους θέτει το ίδιο το όπλο με το οποίο έχεις εξοπλιστεί μιάς και υπάρχουν σχεδόν όλα τα αντίγραφα με το ίδιο βάρος .

Ελπίζω να βοήθησα και καλωσόρισες στη φωτεινή πλευρά του MilSim !
Κωνσταντίνος
Let the Valkyries ride again.