Αποστολέας Θέμα: Ελατήριο  (Αναγνώστηκε 35143 φορές)

Αποσυνδεδεμένος TheBigL

• Ανθυπολοχαγός
  • *
Ελατήριο
« στις: 24 Νοεμβρίου, 2010, 13:41:51 »
'Εχω ένα AK47 της King Armsτο οποίο η εταιρία λέει ότι είναι 350 fps.Επειδή δεν το έχω μετρήσει για να τα ρίξω λίγο τί ελατήριο προτείνετε να βάλω?

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
Απ: Ελατήριο
« Απάντηση #1 στις: 24 Νοεμβρίου, 2010, 13:57:50 »
90αρι συνηθως ειναι οτι πρεπει.

Αποσυνδεδεμένος Myrmidon

• Υπολοχαγός
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #2 στις: 27 Νοεμβρίου, 2010, 03:14:33 »
Φίλε μην το πειράξεις αν δεν το μετρήσεις. Αν μπορείς βρες ένα φίλο σου που έχει μετρητή να δεις πόσα βγάζει. Μπορεί να λέει 350 το κουτί αλλά μπορεί και να σου βγάλει και πιο λίγα ή πιο πολλά. Πραγματικά είναι κρίμα να το ανοίξεις χωρίς λόγο. Μέτρησε το και βλέπεις, δεν πειράζει να χαθεί 1 παιχνίδι. Καλύτερα ένα παιχνίδι παρά να το ανοίξεις και να πεις αντίο στην εγγύηση σου
ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Ζήνων ο Κιτιεύς
336 - 264 π.Χ.

Αποσυνδεδεμένος TheBigL

• Ανθυπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #3 στις: 27 Νοεμβρίου, 2010, 11:25:13 »
'Εχεις δίκιο Μυρμιδών.Αν και δεν καταλαβαίνω κατά πόσο διαφορά έχουν τα 340 fps με τα 360 fps.Δηλαδή με 345 δεν παίζεις ενώ με 344 παίζεις στα παιχνίδια.

Αποσυνδεδεμένος Myrmidon

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #4 στις: 07 Δεκεμβρίου, 2010, 20:52:57 »
Αν και δεν καταλαβαίνω κατά πόσο διαφορά έχουν τα 340 fps με τα 360 fps.Δηλαδή με 345 δεν παίζεις ενώ με 344 παίζεις στα παιχνίδια.

Τη διαφορά μπορώ να σου την εξηγήσω εύκολα. Τα όρια των fps που ισχύουν για την Αθήνα είναι 328 fps με μέγιστη ανοχή 5% που ισοδυναμεί με τα 344 fps. Αυτό αποφασίστηκε στα 2 captains meetings που έγιναν κάποια στιγμή και μπορείς να δεις τις αποφάσεις που πήραν εύκολα αν ψάξεις στο άλλο forum που αφορά κυρίως παιχνίδια που γίνονται στην Αττική  ;)
Όσο για τη διαφορά μεταξύ 340 και 360 είναι στη ζημιά που μπορεί να σου κάνει η μπίλια και αποδείχτηκε με κάποια ιατρική έρευνα. Σχετικά υπάρχουν πάλι στο forum που σου αναφερα πιο πάνω.
Αν το ψάξεις λίγο θα τα βρεις τα τοπικ και θα σου έλεγα να τα διαβάσεις για να σου λυθούν οι απορίες σου.
Αν θες κάποια άλλη βοήθεια εδώ είμαστε  :)
ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Ζήνων ο Κιτιεύς
336 - 264 π.Χ.

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #5 στις: 08 Δεκεμβρίου, 2010, 05:27:32 »
Διαφωνώ καθέτως (και οριζοντίως άμα τύχει...), η "ιατρική" "έρευνα", δεν έχει αποδείξει τίποτα καθώς δεν μιλάει για αεροβόλα airsoft. Σταματήστε σας παρακαλώ να παραπληροφορείτε τους νέους... Τα 340 με τα 360 η μόνη διαφορά που έχω ζήσει είναι το διαφορετικό τσούξιμο... Όχι, τα 360 δεν με τρύπησαν ούτε τα 370 ούτε τα 430! Πόνεσαν? Ναι, πόνεσαν... Και γι'αυτό θα πάρω μάσκα για το πρόσωπο...

Αποσυνδεδεμένος Myrmidon

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #6 στις: 08 Δεκεμβρίου, 2010, 13:18:39 »
Διαφωνώ καθέτως (και οριζοντίως άμα τύχει...), η "ιατρική" "έρευνα", δεν έχει αποδείξει τίποτα καθώς δεν μιλάει για αεροβόλα airsoft. Σταματήστε σας παρακαλώ να παραπληροφορείτε τους νέους... Τα 340 με τα 360 η μόνη διαφορά που έχω ζήσει είναι το διαφορετικό τσούξιμο... Όχι, τα 360 δεν με τρύπησαν ούτε τα 370 ούτε τα 430! Πόνεσαν? Ναι, πόνεσαν... Και γι'αυτό θα πάρω μάσκα για το πρόσωπο...

Συγγνώμη για το off topic αλλά την έρευνα δεν την ανέβασα εγώ. Απλά τη διάβασα και τον παροτρύνω α την διαβάσει και αυτός. Επίσης ξεκαθαρίζω ότι τα όρια αυτά ισχύουν ΜΟΝΟ για την Αθήνα. Στην Κόρινθο όταν πήγαμε και παίξαμε (που παρεπιπτώντων είναι πολύ καλά παιδιά όλοι τους) παίζαμε με 350. Οπότε δεν καταλαβαίνω την τόση αντίθεση που έχεις στα όρια από τη στιγμή που εφαρμόζονται σε μια περιοχή που δεν παίζεις. Αν θες να μου πεις κάτι άλλο ευχαρίστως στείλε μου ένα pm και να συνεχίσουμε τη συζήτηση εκεί για να μην βγουμε περισσότερο εκτός θέματος

Ζήνων ο Κιτιεύς
336 - 264 π.Χ.

Αποσυνδεδεμένος nayl

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #7 στις: 03 Φεβρουαρίου, 2011, 22:16:16 »
τωρα μου δημιουργη8ηκε ενα ερωτημα,
εχω ενα aeg το κουτι λεει 340 και  το προσπεκτους 360 οποτε καποια στιγμη 8α βρω και 8α δω ποσο βγαζει.
σκεφτηκα λοιπον να κανω αλλη μια αγορα οποτε να στησω ενα για public κ ενα για οπου ναναι.σημερα ειδα ενα που μου αρεσε στο greek airshoft αλλα ειναι 420 fps.
η ερωτηση μου λοιπον .αν αγορασω το συγκεκριμενο aeg απο  greekairshoft  και ζητησω να αλλαχτει το ελατηριο κ να μειω8ουν τα fps, αυτοματος δεν 8α εχω και εγγυηση???στην ουσια το μαγαζι δεν δινει την εγγυηση??αν γινει κατι  ο αν8ρωπος μου λογικα ειναι ο μαγαζατορας ,οχι ο τσιν κον κουν.
κανω λα8ος?
(φυσικα ολη η μετατρωπη να γινει στο καταστημα κατα την αγορα και οχι απο το μητσο τον βαρκαρη που λυνει κ σασμαν βαφει κ τοιχους) :D
« Τελευταία τροποποίηση: 04 Φεβρουαρίου, 2011, 00:59:15 από nayl »

Αποσυνδεδεμένος leonardo sunbird

• Υποστράτηγος
  • *
« Απάντηση #8 στις: 04 Φεβρουαρίου, 2011, 11:57:17 »
τωρα μου δημιουργη8ηκε ενα ερωτημα,
εχω ενα aeg το κουτι λεει 340 και  το προσπεκτους 360 οποτε καποια στιγμη 8α βρω και 8α δω ποσο βγαζει.
σκεφτηκα λοιπον να κανω αλλη μια αγορα οποτε να στησω ενα για public κ ενα για οπου ναναι.σημερα ειδα ενα που μου αρεσε στο greek airshoft αλλα ειναι 420 fps.
η ερωτηση μου λοιπον .αν αγορασω το συγκεκριμενο aeg απο  greekairshoft  και ζητησω να αλλαχτει το ελατηριο κ να μειω8ουν τα fps, αυτοματος δεν 8α εχω και εγγυηση???στην ουσια το μαγαζι δεν δινει την εγγυηση??αν γινει κατι  ο αν8ρωπος μου λογικα ειναι ο μαγαζατορας ,οχι ο τσιν κον κουν.
κανω λα8ος?
(φυσικα ολη η μετατρωπη να γινει στο καταστημα κατα την αγορα και οχι απο το μητσο τον βαρκαρη που λυνει κ σασμαν βαφει κ τοιχους) :D

Εαν αγοράσεις ένα αεροβόλο όπλο και ζητήσεις υποβάθμιση στα fps απο το κατάστημα που είναι υπέυθυνο για το service και την εγγύηση του προϊόντος και βέβαια ισχύει η αρχική εγγύση από την  ημερομηνία αγοράς του αεροβόλου όπλου.

Αποσυνδεδεμένος maxristos

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #9 στις: 25 Απριλίου, 2011, 12:36:32 »
Καλησπέρα σας.
Εδώ και λίγες ημέρες είμαι κάτοχος ενός D-Boys M4A1 Metal.Aνατρέχοντας σε site (ελληνικά & ξένα),συμπέρανα πως το συγκεριμένο μοντέλο είναι μεταξύ 330-350fps.Δεν προσδιορίζει κάνενα site ότι είναι 330fps και τέλος αυτό είναι.Εκτός και εάν γνωρίζει ακριβώς πόσα fps είναι το συγκεκριμένο μοντέλλο απο την γνώση και την εμπειρία του.Παρατήρησα πως για να πάρεις μέρος θα πρέπει να είναι 328fps+5% = 345fps περίπου και οι απορίες μου είναι η κάτωθι :

α. Εαν τελικά μετρηθεί και είναι 350fps και όχι 345fps δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω?
β. Είναι κανέις κατοχος το ιδίου όπλου,που να μην έχει προβεί σε μετατροπή ελλατηρίου και να είναι στα παραπάνω δεδομένα ? ( δηλαδή :328fps+5%)
γ. Εάν το συγκεκριμένο όπλο χρειάζετε αλλάγη ελάτηριου ,τότε θα χρειαστώ να βάλλω 90άρι??

Ρωτάω όλα τα παραπάνω δίοτι όπως καταλαμβαίνετε δεν θα ήθελα την πρώτη φορά που θα έρθω να μην μπορώ τελικά να πάρω μέρος (καταλαμβάινετε το ξενέρωμα)

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
WARLORDS

Palladin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: 25 Απριλίου, 2011, 14:55:47 »
Επειδή έχω και εγώ ένα D-Boys Μ4 s-system θα σου πω ότι στο δικό μου άλλαξα ελατήριο για να παίζω και από 360 τώρα μου βγάζει ~310 και ναι το έκανα με 90αρι ελατήριο. Να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι το ποσοστό ανοχής των +5% αφορά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ. Δυστυχώς δεν μετράνε το ίδιο όλοι οι μετρητές, σε άλλον μπορεί να βγάλει 340 και σε άλλον 310 οπότε προσπαθούμε να φτιάξουμε τις ρέπλικες μας ~328 και ΞΕΧΝΑΜΕ το 5%. Μη μπαίνετε στο τριπάκι να το φτιάξετε ΑΚΡΙΒΩΣ 343-344 γιατί θα ξενερώσετε πολύ άσχημα αν στο επόμενο παιχνίδι σας βγάλει στο μέτρημα 349 ο Χ μετρητής και κοπείτε. Να έχετε πάντα στο μυαλό ότι τα FPS που βγάζει μια ρέπλικα και ειδικά κινέζικη είναι απροσδιόριστα (εκτός από κάποιες μάρκες), οι λόγοι είναι πολλοί, από το τι κατσαρόλα πήρε ο κινέζος και εφτιαξε το ελατήριο και με πόσες σπείρες μέχρι τι ποσότητα γράσου έβαλε στα γρανάζια του gear box. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ελάτε σε ένα παιχνίδι, μετρήστε το και αν δεν παίξετε δεν έγινε και τίποτα, θα έχετε τουλάχιστον τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε από κοντά την εξέλιξη του παιχνιδιού, να εμπεδώσετε τους κανόνες ασφαλείας και παιχνιδιού, να δείτε αν γίνουν λάθη από άλλους παίκτες ώστε να μην τα κάνετε εσείς στο μέλλον και θα έχετε την ηθική ικανοποίηση ότι είχατε την υπευθυνότητα να μην παίξετε και να προκαλέσετε κάποιο τραυματισμό σε κάποιον. Μετά θα έχετε όλη σας την άνεση να το πάτε σε κάποιον για να το κάνει downgrade.
Συγνώμη αν βγήκα off topic.
Φιλικά Palladin

Υ.Γ. Όταν γράφω για όρια γράφω πάντοτε για τα όρια της Αθήνας.

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #11 στις: 25 Απριλίου, 2011, 15:33:54 »
σ ευχαριστώ για την απάντηση σου.υπάρχει καποιος μετρήτης ή κάποιος που να έχει ώστε να μπορώ να το μετρήσω πριν,ώστε να αλλάξω ελατήριο.
WARLORDS

Palladin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: 25 Απριλίου, 2011, 19:04:11 »
Μετρητές υπάρχουν φίλε μου, στο επόμενο open game που θα ανέβει όλο και κάποιος θα έχει μαζί του για να το μετρήσεις.

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #13 στις: 28 Απριλίου, 2011, 01:10:06 »
Μετρήθηκε το D-Boys κοντά στα 415fps!! :o
Τοποθετήθηκε 90 ελατήριο και έπεσε στα 315fps
WARLORDS

Αποσυνδεδεμένος TheBigL

• Ανθυπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #14 στις: 28 Απριλίου, 2011, 01:27:31 »

Συμφωνώ φίλε μου
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Απριλίου, 2011, 01:29:52 από TheBigL »