Στις 5 Ιουνίου 2010 είχε γίνει το πρώτο Captains Meeting σήμερα είναι 14 Ιουνίου 2011, έκλεισε αισίως ένα χρόνο και μέσα σε αυτό το χρόνο σχεδόν όλοι όσοι πήραν μέρος και συμφώνησαν να ακολουθήσουν τα όρια σχεδόν όλοι δεν τα τηρούνε.
Την Κυριακή που πέρασε σε παιχνίδι από τα 48 περίπου AEG, τα σχεδόν 20 ήταν πάνω από τα όρια.
Θα παίζανε με 350 και όσοι ήρθαν είχαν την εντύπωση ότι τα AEG τους πραγματικά ήταν εντός ορίων, γιατί με αυτά παίζουνε τόσο καιρό.
Έβλεπες από 360 έως 410.
Όλοι είχαν αλλάξει ελατήρια, και λέω εγώ τώρα, άντε και οι μετρητές που είχα είναι λάθος (δυο μετρητές).
Πως όμως στο μαμά το TM μέτραγε όλες από 270 έως 280, πως στο μαμά ήταν σωστά και όλα τα άλλα μόλις μετράγαμε με δικες μας BBs φεύγανε προς τα επάνω.
Γιατί δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι μετρητές.
Και μην παίρνετε όρκο ότι ένα 100-90αρι ελατήριο δεν βγάζει περισσότερα από ότι θεωρητικά πουλιέται.
Και το λέω γιατί δοκιμες έχουν γίνει πολλές, δοκιμάζουμε πχ ένα ΑΚ-47 TM, με ένα madbull και το έβγαζε μέσο ορο στα 230fps, μαμά το AEG κούτα, το μετράμε με τους XCORTECH μέσος ορος τα 290 όσο αναφέρεται και στις εργοστασιακές του μετρήσεις. πάρε μετά αυτά τα 50 fps και αν νομίζεις ότι είναι πολύ λίγα ανέβασε το λίγο και τραβα παίξε, και όχι ένας μόνο.
Και το δυστυχώς είναι ότι όλοι έχουν δίκιο, και το μαγαζί που το πούλησε θεωρώντας ότι το 90αρι είναι ok, και ο παίχτης που το πήρε και τραβιέται να παίξει και ο διοργανωτής που το πέρασε.
Και μετά μιλάμε για όρια.
Και να αναφέρω ξανά ένα παράδειγμα.
Παίρνουμε ολόκληρο το gearbox από ένα TM ΑΚ-47 το μετράμε και ρίχνει 290FPS, το παίρνουμε και το φορέσαμε σε ένα Dboys ΑΚSU, το μετράμε και έριχνε 400FPS, όπως είναι του αλλάζουμε ξανά σώμα και έριχνε πάλι 290FPS, αποτέλεσμα το ΑΚSU για να ρίξει το 100αρι κάτω από 349FPS έπρεπε να το κόψω 5 σπείρες ελατήριο και πάλι δούλευε μέγιση βολή στα 348FPS.
Δεν είναι μονο τα ελατήρια.
μετρήστε τα ρημάδια 100 φορες πριν χτυπήσει κανένας.
Γιατί πονηριές όπως η πρόσφατη που πέρασε την Κυριακή ότι "άλλαξα μπαταρία έλα μέτρησε με" και όντως το AEG έριχνε 320 περίπου από 360, αλλα μόλις κούμπωσε 0,20 BBs ήταν τα ίδια πάλι, θέλουν προσοχή
Και τα λέω για open game, σε μιλημένο κάντε ότι σας φωτίσει ο μεγαλοδύναμος και κρατήστε το μούγκα, γιατί οι κουταμάρες στα open τα βλέπουν και κόσμος που δεν πρέπει.