Παιδιά σύμφωνα με τον υπολογιστή του Arnie άν σε ένα όπλο που μετριέμαι με 0,20γρ μπίλια στα 328 FPS βγάζω περίπου 1 Joule. Αμα αλλάξω μέσα στο παιχνίδι με 0,25 τότε πώς θα ξέρω πόσα Joule βγάζει? Αφού για να το βρω στον υπολογιστή θα έπρεπε να ξέρω και πόσο έχει πέσει η ταχύτητα εξόδου της μπίλιας, πράγμα που δέν το ξέρω γιατί ποτέ δεν μετρήθηκα με 0,25. Λογικά θα πέσει λίγο η ταχύτητα των FPS αλλάζοντας βάρος μπιλιας, δέν θα πέσει?.
Και τότε άν με την αύξηση του βάρους της μπίλιας πέφτουν επαρκώς τα FPS για να πέσουν και τα Joule μπορουμε να πούμε ότι είμαστε ίσως ασφαλείς. Αν όμως δέν επηρεάζεται και πολύ η ταχύτητα και τα joule αυξηθούν επικίνδυνα?
Μήπως πρέπει οι μετρήσεις να γίνονται ανάλογα με την μπίλια που θα χρησιμοποιεί κανείς και σαν όρια να βάζουμε τα Joule και όχι τα FPS? (πχ όριο στο 1 Joule ανεξαρτήτως μπίλιας ή FPS?
Και σημαντικό ερώτημα:***********Τα Joule δεν είναι αυτά που μας δείχνουν πόσο θα πονέσουμε?*********
Επίσης νομίζω ότι οι μετρητές μπορούν να υπολογίζουν Joule. Σωστά? γιατί έτσι αρκεί να ομαδοποιούμαστε ανάλογα με τις μπίλιες και πρώτα πχ να μετριούνται όσοι έχουν 0,20, μετά οι 0,25 κλπ προκειμένου να σετάρουμε τον μετρητή.
Ίσως μιά φορά μπορούμε να κάνουμε μια δοκιμή υπολογίζοντας πλέον σε Joule με διαφορετικές μπίλιες στο ίδιο όπλο, και απο περιέργεια να σημειώσουμε και την πτώση FPS που θα υπάρξει ή δεν υπάρξει.
Παιδιά δεν έχω μετρητή οπότε κάνω προτάσεις βάσει των όσων θυμάμαι ότι μπορεί να κάνει ο μετρητής. Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος.
Και στη φυσική δεν είμαι και σαϊνι πλέον....

Εν τω μεταξύ ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σχετικά με τους κανονισμούς αλλά και τις απαντήσεις σχετικά με την κουβέντα περι υπολογισμών κλπ.
Υπέροχα τα 2 υπολογιστικά προγραμματάκια.