Επειδη το θεμα με αφορα αμεσα, και αισθανομαι θιγομενος απο τα γραφομενα συγκεκριμενου χρηστη στο φορουμ, επιτρεψτε μου να απαντησω σε καποιες απο τις εμμεσες κατηγοριες, που σε καποιες περιπτωσεις αγγιζουν τα ορια της προσβολης. Θα ζητησω συγγνωμη για το μακροσκελες του ποστ μου, ωστοσο θα σας παρακαλεσω ν α το διαβασετε μεχρι το τελος.
Το airsoft εχει διαφορετικες πλευρες και διαφορετικες προσεγγισεις απο τις οποιες καποιος μπορει να το θεωρησει.
Για καποιους αποτελει παιχνιδι, εξ'ου και airsoft skirmishing, για καποιους αλλους ειναι παιχνιδι ρολου, συλλογη, μοντελισμος, αναπαρασταση, η και εγω δεν ξερω τι. Μπορει καποιος να μην ασχολειται με ενα κομματι του συνολου, ποιος ομως μπορει να του απαγορευσει να εχει γνωμη για το ολο χομπυ, να θελει το καλο της συγκεκριμμενης ενασχολησης, πολλω δε μαλλον οταν προκειται για θεματα που ξεφευγουν απο τα στενα ορια του airsoft και απτονται γενικοτερων θεματων οπως αυτο της προστασιας του περιβαλλοντος, ή της νομιμοτητας.
Μια αναδρομη στην ιστορια του Ελληνικου airsoft, την οποια εχω την τιμη και χαρα να παρακολουθω σχεδον απο την αρχη της, θα δειξει αρκετες περιπτωσεις οπου κανονες και συμπεριφορες τις οποιες σημερα θεωρουμε εκ των ουκ ανευ ωφειλονται στις παρεμβασεις καποιων μυστηριων "εξωθεσμικων" οι οποιοι ειτε εκαναν ανταποκρισεις απο νησια του Ατλαντικου (Εδω λονδινο) ειτε μολις ειχαν ερθει απο κατι περιεργες χωρες της κεντρικης ευρωπης(Ρε σεις, προς τα που πεφτει η Ουγγαρια;), ειτε δεν συμμετειχαν ενεργα στα Ελληνικα δρωμενα. Σε καθε περιπτωση οι παρεμβασεις αυτες και οι "αιρετικες" αποψεις που αυτοι εξεφραζαν (περιορισμος στα fps, διαφοροποιηση στα ορια woodland/CQB, χρηση medic/respawn) ηταν αντιθετες στις συνηθειες των εδω παιχτων και πολεμηθηκαν, συχνα μετα μανιας στα φορα της εποχης, αποτελεσαν ομως βαση για γονιμο διαλογο και συνεχη διαπραγματευση εως οτου η κοινοτητα της αποδεχτηκε και τις θεωρει στις μερες μας -προς μεγαλη μου χαρα- αυτονοητες.
Σε καμμια περιπτωση καποιος απο αυτους τους "εξωθεσμικους" δεν αποζητησε καποια θεση, ουτε θεωρησε οτι ομιλει ex cathedra και ως εκ τουτου κατεχει μια ανωτερη αληθεια.
Προσωπικα δεν θεωρω οτι καποιοι εδω μεσα ειναι περισσοτερο ή λιγοτερο "υπολογισιμοι" οσον αφορα την γνωμη τους. Οι αποψεις τους ειναι αυτες που μετρανε, η οχι, στο βαθμο που μπορουν να σταθουν υπο το φως της κριτικης. Ουτε προσπαθω να δημιουργησω κλιμα, ουτε προσπαθω να προκαταλαβω την κοινοτητα. Υποστηριζω αυτα που πιστευω, σε πραγματα που γνωριζω και εχω ιδιαν αποψη και καλω δημοσια, μεσα απο το φορουμ την κοινοτητα να κρινει τα γραφομενα μου και τις αποψεις μου και να τις υιοθετησει αν τις θεωρει σωστες, η να τις απορριψει αν τις θεωρει λαθος.
Σε καθε περιπτωση ελπιζω οτι οι οποιες αποψεις μου να αποτλελεσουν εναυσμα γονιμου διαλογου ωστε στο τελος κατι καλο να βγει απο την ολη συζητηση, κατι το οποιο θα ωφελησει συνολικα το χομπυ το οποιο ολοι αγαπαμε με τον τροπο μας και στο οποιο ολοι συμμετεχουμε με τον εναν η αλλον τροπο