Ψηφοφορία

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ AIRSOFT ?

ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΑΔΙΑΦΟΡΟ

Αποστολέας Θέμα: ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ  (Αναγνώστηκε 65549 φορές)

Iskios

• Επισκέπτης
ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ
« στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 09:39:17 »
Παρατηρώ κατά καιρούς άτομα που δεν συμμετέχουν σε παιχνίδια (public ή prive) να εκφέρουν γνώμες και απόψεις που επηρεάζουν το AIRSOFT με διάφορους και ποικίλους τρόπους.

Είναι αποδεκτές από εσάς αυτές οι "γνώμες" και γιατί ?

« Τελευταία τροποποίηση: 16 Νοεμβρίου, 2011, 20:50:34 από Iskios »

Αποσυνδεδεμένος G.P.S.

• Συνταγματάρχης
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Global\General Positionable\Purpose Soldier
Απ: ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ
« Απάντηση #1 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 09:56:19 »
Απαντησα ΟΧΙ & συμφωνω απολυτα μαζι σου, με ενα ΑΛΛΑ ομως.
Πως μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι αν καποιος παιζει prive ?!?

Αποσυνδεδεμένος NO NAME

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #2 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 10:41:30 »
Από τον καναπέ καλό είναι να παραγγέλνεις καμία πίτσα η κάνα σουβλάκι και όχι να έχεις άποψη για το Airsoft.
Αλλά όπως λέει και ο G.P.S. πώς ξέρουμε αν κάποιος παίζει prive?

Αποσυνδεδεμένος Vabap Bap Bap

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #3 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 15:46:32 »
Ο καθενας μπορει να εκφερει αποψη αρκει να μην προσβαλει αλλους. Ειτε εχει παιξει μια η καμια η εχει αποσυρθει απο το χομπι ενδεχεται να εχει ιδεες χρησιμες στην κοινοτητα που οι υπολοιποι να μην εχουν σκεφτει. Για να εκφερεις αποψη για την μπαλα δηλαδη πρεπει να παιζεις κιολας καθε κυριακη? Αλλα ειναι τα προβληματα που εχει η κοινοτητα μας και οχι αυτοι που εκφερουν γνωμη απο τον καναπε. Και για να μην παρεξηγηθω δεν λεω οτι οσοι δεν ειναι ενεργοι στο χομπι ειναι αγιοι ολοι, οπως πρεπει να παραδεχτουμε οτι και οι ενεργοι στο χομπι δεν ειναι αγιοι ολοι. Προφανως και ψηφησα ΝΑΙ διοτι βρισκω οτι να φιμωνεις τις αποψεις αλλων οταν αυτες ειναι αριστα διατυπωμενες ειναι αντιθετο με τα πιστευω μου αλλα και τον πολιτισμο μας.

@ Iskios
 Φιλε Ισκιε επειδη θεωρω πως εισαι απο τους συζητησιμους χομπιστες και πιθανοτατα δεν θα παρεξηγηθεις, βρισκω αφορμη το πρωτο σου ποστ περι γνωμων του "καναπε". Ειναι λαθος το οποιο κανουν πολλοι εξ υμων να προσπαθουν ηθελημενα η αθελα τους να οδηγησουν την κουβεντα σε σαφες συμπερασμα. Σε τετοιου ειδους ψηφοφοριες οταν δινεις το θεμα υπο ψηφηση θα πρεπει τα γραπτα σου να ειναι τελειως ουδετερα, μιας και ειναι το πρωτο πραγμα που διαβαζει κανεις. Απο κει και περα σε αλλο ποστ διατυπωσε την γνωμη σου οπως εσυ κρινεις σωστη.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Νοεμβρίου, 2011, 16:16:30 από Vabap Bap Bap »
Rebels Airsoft Team

Αποσυνδεδεμένος Sierraxray

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #4 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 17:49:11 »
+1 στον Vabap Bap Bap

Ψήφισα "Ναι" γιατί υπάρχουν και θέματα στα οποία μπορεί κάποιος να βασιστεί απλά στην κοινή λογική του ή σε προηγούμενη εμπειρία στο χώρο, προτού δηλαδή απλωθεί στον Καναπέ.
Με αυτό δεν θέλω να πώ όμως ότι η κοινή λογική έχει το αλάθητο, ούτε ότι η προηγούμενη εμπειρία είναι πάντα ανάλογη με τις τρέχουσες καταστάσεις. Ομως για λέμε και την αλήθεια, ακόμα και κάποιος να είναι στο "πεδίο" συνέχεια, δεν μας εξασφαλίζει ότι σχηματίζει σωστή άποψη και την κάνει να ευσταθεί σε μιά συζήτηση. Μπορεί ένας "απ΄έξω" να δεί τα πράγματα πιό νηφάλια και να προτείνει κάτι που να έχει αξία...

Εν ολίγοις εξαρτάται από το πώς το στηρίζει κανείς αυτό που λέει, και προφανώς να μήν έχει ύφος επιθετικό γιατί εκείνη τη στιγμή μπαίνει με ένα disadvantage στην κουβέντα.. Να μιλάει, και θα κριθεί αφού τον ακούσουν οι άλλοι. Δέν χρειάζεται να τον φιμώσει κανένας έμπειρος προτού τον ακούσει.

Οταν κάποιος μπαίνει με ταπεινοφροσύνη και λέει την αποψή του, και λάθος να είναι για τους πολλούς αυτή η άποψη, κανένας δεν θα τον κρίνει αρνητικά.
"O ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα"  - Goya

Αποσυνδεδεμένος powerplantmaster

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #5 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 18:28:08 »
Να δεις πως το είχε πει κάποιος δημοκράτης, σε μια κουβέντα:

"Το δικαίωμα της γνώμης και της έκφρασης το έχουν όλοι, το δικαίωμα του κριτή το έχει μόνο Ένας". Τι άλλαξε τώρα;

Και θα ήθελα να υποδειχθούν 2-3 που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι "καναπέδες" και επηρέασαν το Airsoft με διαφόρους τρόπους.
Φθονέεσθαι κρέσσον εστίν ή οικτείρεσθαι.

Iskios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 20:49:37 »
@ Iskios
Ειναι λαθος το οποιο κανουν πολλοι εξ υμων να προσπαθουν ηθελημενα η αθελα τους να οδηγησουν την κουβεντα σε σαφες συμπερασμα. Σε τετοιου ειδους ψηφοφοριες οταν δινεις το θεμα υπο ψηφηση θα πρεπει τα γραπτα σου να ειναι τελειως ουδετερα

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση "κατεύθυνσης", συμφωνώ και έγινε η ανάλογη διόρθωση...

Να σημειώσω το εξής: Η ελευθερία του λόγου δεν έχει καμία σχέση με την βαρύτητα και εδώ θα μετρήσουμε μόνο κιλά :)

Iskios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 21:12:46 »
Να δεις πως το είχε πει κάποιος δημοκράτης, σε μια κουβέντα:

"Το δικαίωμα της γνώμης και της έκφρασης το έχουν όλοι, το δικαίωμα του κριτή το έχει μόνο Ένας". Τι άλλαξε τώρα;

Και θα ήθελα να υποδειχθούν 2-3 που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι "καναπέδες" και επηρέασαν το Airsoft με διαφόρους τρόπους.

Το ερώτημα είναι απλό και απλουστεύθηκε κι άλλο... δεν μιλάμε για κρίση, μιλάμε για το ειδικό βάρος μιας άποψης από εν λόγω άτομα και πόσο ή όχι είναι υπολογίσιμο από εσάς... αν δεν έχεις υπόψιν σου τέτοια άτομα δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχεις :)

Αποσυνδεδεμένος G.P.S.

• Συνταγματάρχης
  • *
  • Global\General Positionable\Purpose Soldier
« Απάντηση #8 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 21:47:11 »
Πως μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι αν καποιος παιζει prive ?!?
Διορθωνω με την σειρα μου την απαντηση μου για ειναι "στο ιδιο μηκος κυματος".
Πως ειμαστε βεβαιοι αν καποιος ειναι ή οχι ενεργος παικτης ?!?[/quote]

Αποσυνδεδεμένος agent 47

• Αρχιλοχίας
  • *
« Απάντηση #9 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 21:56:11 »
Εφόσον η γνώμη είναι τεκμηριωμένη χωρίς να εμπεριέχει ειρωνία(ως συνήθως του "παλιού"... πχ και ποιος είσαι εσύ ρε νέος που θα με αμφισβητήσεις, και εγώ έπαιζα πριν γεννηθείς εσυ.....) είναι πέρα ως πέρα δεκτή.
Να διασαφηνίσω όμως κάτι.
Υπάρχει ο καναπεδάτος ο original, δηλαδή αυτός που έπαιξε όσο έπαιξε (δεν μας ενδοιαφέρει), έγινε γνωστός με κάποιον τρόπο (ούτε αυτό μας ενδοιαφέρει) και δεν κατεβαίνει στα παιχνίδια είτε επειδή δεν μπορεί να ρίξει το επίπεδο του παίζοντας σε "πρόχειρα οργανωμένα παιχνιδάκια" , είτε έχει βαρεθεί να παίζει και ασχολείται μόνο με τα forum (πράγμα το οποίο για μένα δεν είναι σωστό από πολλές σκοπιές).
Υπάρχει όμως και ο εξαναγκασμένος καναπεδάτος, δηλαδή αυτός που δεν του επιτρέπει η δουλειά του να έρχεται κάθε κυριακή, αλλά όταν μπορεί έρχεται έστω και για deathmatchακια αλλά προσπαθεί με την εμπειρία του να βοηθήσει τους υπόλοιπους.

Το ερώτημα είναι απλό και απλουστεύθηκε κι άλλο... δεν μιλάμε για κρίση, μιλάμε για το ειδικό βάρος μιας άποψης από εν λόγω άτομα και πόσο ή όχι είναι υπολογίσιμο από εσάς... αν δεν έχεις υπόψιν σου τέτοια άτομα δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχεις :)

Κατα την άποψή μου η βαρύτητα μιάς άποψης ενός καναπεδάτου εκτός της επιχειρηματολογιάς του, είναι και θέμα στήριξης.
Θέλω να πω ότι για εμένα εφόσον δεν ξέρω τον "καναπεδάτο" στο μόνο που μπορώ να στηριχτώ εκτός της επιχειρηματολογίας του είναι η υποστήριξη των άλλων ατόμων που συμμετέχουν συχνότερα στα παιχνίδια προς το πρόσωπο του.
If you can't beat them
DIE TRYING!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Vaszi bacsi

• Γενικός συντονιστής
  • Συνταγματάρχης
« Απάντηση #10 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 22:17:16 »
Το πρόβλημά μας είναι οι μη ενεργοί παίκτες με άποψη;

Προσωπικά έχω περισσότερο πρόβλημα με τους ενεργούς παίκτες οι οποίοι έχουν άποψη ακόμα και στο αν είναι καλά τα λαστιχάκια της Prometheus ακόμα και αν δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ κανένα...

Iskios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: 16 Νοεμβρίου, 2011, 23:29:46 »
Το πρόβλημά μας είναι οι μη ενεργοί παίκτες με άποψη;

Η ερώτηση δεν μιλάει για πρόβλημα, μιλάει για κάτι που γίνεται. Το "επηρεάζει με διάφορους και ποικίλους τρόπους" δεν σημαίνει αναγκαστικά κάτι κακό.

Ορίστε και ένα παράδειγμα/αφορμή για την εν λόγω ψηφοφορία:

http://www.greekairsoft.gr/forum/index.php?topic=824.0;topicseen

Προσωπικα θεωρω επιβεβλημενη την χρηση βιοδιασπωμενων ΒΒς στα παιχνιδια δασους.

Η απόλυτη γνώμη σου "προσωπικά" με αφήνει αδιάφορο και αυτό γιατί εδώ και 2 χρόνια δεν σε έχω συναντήσει σε κανένα παιχνίδι.

Αποσυνδεδεμένος Vaszi bacsi

• Γενικός συντονιστής
  • Συνταγματάρχης
« Απάντηση #12 στις: 17 Νοεμβρίου, 2011, 10:18:24 »
Καλημέρα, αν δεν πρόκειται για πρόβλημα, τότε μάλλον δεν υπάρχει θέμα ψηφοφορίας και κατ' επέκτασην συζήτησης...

Αν η αφορμή σου είναι το νήμα που παραθέτεις, τότε το θέμα δεν αφορά τους μη-ενεργούς παίκτες, αλλά τους "από την εποχή των δεινοσαύρων, μη ενεργούς παίκτες που έχουν άποψη". Προσωπικά με ενοχλούν περισσότερο οι παίκτες οι οποίοι αγοράζουν ένα μοντέλο airsoft την Δευτέρα, ρίχνουν 3 μπίλιες την Τρίτη και την Τετάρτη απαντάμε στα φόρα για το αν είναι καλό το μοντέλο που αγόρασαν πριν 2 ημέρες λες και έχουν σοβαρά επιχειρήματα ή άλλες airsoftικές παραστάσεις για να το συγκρίνουν....

Στην τελική όλοι οι προλαλήσαντες το έθεσαν σωστά. Με το να δέχεσαι την άποψη κάποιου που έχει κάποια πείρα (ασχέτως αν δεν είναι ενεργός στα παιχνίδια πλέον) μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Αλλιώς δεν έχει νόημα να διαβάζει κανένας τον Πλάτωνα, γιατί "έλα μωρά τι ξέρει αυτός, έχει πεθάνει πριν 2000 χρόνια και είναι μη ενεργός στα κοινωνικά δρώμενα..." (χαριλογώ, μην με παρεξηγήσεις).

Υ.Γ. Τον παίκτη που αναφέρεις ως πέτρα του σκανδάλου, τον γνωρίζω προσωπικά από το 2007. Μπορώ να εγγυηθώ πως συνδράμει σε νήματα τα οποία κατέχει και μόνο, γεγονός που δεν ισχύει για το 78,5% των παικτών του airsoft ανά τον κόσμο. Εάν είμαστε διατεθειμένοι να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία για το ποιός πληρεί προυποθέσεις για να μιλάει (και ποιές είναι αυτές οι προυποθέσεις πρώτιστα...), θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να έροθουμε αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα του να μην είμαστε εμείς οι ίδιοι άξιοι να έχουμε λόγο (πράγμα που δεν έχει γίνει στην Ελλάδα εδώ και 2000 χρόνια, διότοι ΕΜΕΙΣ ξέρουμε, οι άλλοι όχι...)

Με όλη την φιλικά πρωινή διάθεση, Vaszi.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Νοεμβρίου, 2011, 10:21:09 από Vaszi bacsi »

Iskios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: 17 Νοεμβρίου, 2011, 12:27:44 »
@ Vacsi

το θεωρώ σαν ΝΑΙ...

Δεν μιλάμε για ποινικοποίηση της γνώμης. Δεν μιλάμε προσωπικά για τον Ozy, είπα "αφορμή". Στο συγκεκριμένο link που παρέθεσα θεωρώ υπερβολικό να μιλάει για "επιβολή" και "απαγόρευση" ένα άτομο που δεν είναι ενεργό και στην ουσία επηρεάζει (λίγο ή πολύ, φτιάχνοντας κλίμα υπέρ ή κατά ενός θέματος πχ ΑΠΟΚΛΕΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΟ ΒΒs) τους υπόλοιπους που είναι κάθε Κυριακή στα πεδία. Το θέμα λοιπόν είναι αν είναι υπολογίσιμη αυτή η γνώμη από εσάς ή όχι και γιατί.

Είναι απλό το ερώτημα και δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση._

[Αν δεν υπάρχει θέμα να διαγραφεί το topic]

Αποσυνδεδεμένος Ozymandias

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #14 στις: 17 Νοεμβρίου, 2011, 15:16:18 »
Επειδη το θεμα με αφορα αμεσα, και αισθανομαι θιγομενος απο τα γραφομενα συγκεκριμενου χρηστη στο φορουμ, επιτρεψτε μου να απαντησω σε καποιες απο τις εμμεσες κατηγοριες, που σε καποιες περιπτωσεις αγγιζουν τα ορια της προσβολης. Θα ζητησω συγγνωμη για το μακροσκελες του ποστ μου, ωστοσο θα σας παρακαλεσω ν α το διαβασετε μεχρι το τελος.

Το airsoft εχει διαφορετικες πλευρες και διαφορετικες προσεγγισεις απο τις οποιες καποιος μπορει να το θεωρησει.
Για καποιους αποτελει παιχνιδι, εξ'ου και airsoft skirmishing, για καποιους αλλους ειναι παιχνιδι ρολου, συλλογη, μοντελισμος, αναπαρασταση, η και εγω δεν ξερω τι. Μπορει καποιος να μην ασχολειται με ενα κομματι του συνολου, ποιος ομως μπορει να του απαγορευσει να εχει γνωμη για το ολο χομπυ, να θελει το καλο της συγκεκριμμενης ενασχολησης, πολλω δε μαλλον οταν προκειται για θεματα που ξεφευγουν απο τα στενα ορια του airsoft και απτονται γενικοτερων θεματων οπως αυτο της προστασιας του περιβαλλοντος, ή της νομιμοτητας.

Μια αναδρομη στην ιστορια του Ελληνικου airsoft, την οποια εχω την τιμη και χαρα να παρακολουθω σχεδον απο την αρχη της, θα δειξει αρκετες περιπτωσεις οπου κανονες και συμπεριφορες τις οποιες σημερα θεωρουμε εκ των ουκ ανευ ωφειλονται στις παρεμβασεις καποιων μυστηριων "εξωθεσμικων" οι οποιοι ειτε εκαναν ανταποκρισεις απο νησια του Ατλαντικου (Εδω λονδινο) ειτε μολις ειχαν ερθει απο κατι περιεργες χωρες της κεντρικης ευρωπης(Ρε σεις, προς τα που πεφτει η Ουγγαρια;), ειτε δεν συμμετειχαν ενεργα στα Ελληνικα δρωμενα. Σε καθε περιπτωση οι παρεμβασεις αυτες και οι "αιρετικες" αποψεις που αυτοι εξεφραζαν (περιορισμος στα fps, διαφοροποιηση στα ορια woodland/CQB, χρηση medic/respawn) ηταν αντιθετες στις συνηθειες των εδω παιχτων και πολεμηθηκαν, συχνα μετα μανιας στα φορα της εποχης, αποτελεσαν ομως βαση για γονιμο διαλογο και συνεχη διαπραγματευση εως οτου η κοινοτητα της αποδεχτηκε και τις θεωρει στις μερες μας -προς μεγαλη μου χαρα- αυτονοητες.
Σε καμμια περιπτωση καποιος απο αυτους τους "εξωθεσμικους" δεν αποζητησε καποια θεση, ουτε θεωρησε οτι ομιλει ex cathedra και ως εκ τουτου κατεχει μια ανωτερη αληθεια.

Προσωπικα δεν θεωρω οτι καποιοι εδω μεσα ειναι περισσοτερο ή λιγοτερο "υπολογισιμοι" οσον αφορα την γνωμη τους. Οι αποψεις τους ειναι αυτες που μετρανε, η οχι, στο βαθμο που μπορουν να σταθουν υπο το φως της κριτικης.  Ουτε προσπαθω να δημιουργησω κλιμα, ουτε προσπαθω να προκαταλαβω την κοινοτητα. Υποστηριζω αυτα που πιστευω, σε πραγματα που γνωριζω και εχω ιδιαν αποψη και καλω δημοσια, μεσα απο το φορουμ την κοινοτητα να κρινει τα γραφομενα μου και τις αποψεις μου και να τις υιοθετησει αν τις θεωρει σωστες, η να τις απορριψει αν τις θεωρει λαθος.

Σε καθε περιπτωση ελπιζω οτι οι οποιες αποψεις μου να αποτλελεσουν εναυσμα γονιμου διαλογου ωστε στο τελος κατι καλο να βγει απο την ολη συζητηση, κατι το οποιο θα ωφελησει συνολικα το χομπυ το οποιο ολοι αγαπαμε με τον τροπο μας και στο οποιο ολοι συμμετεχουμε με τον εναν η αλλον τροπο