Δεν ξέρω αν πρέπει όντως να γράψω τις σκέψεις μου εδώ (με φόβο να διολισθήσουμε σε αντιπαραθέσεις) αλλά θα το ρισκάρω.
1η Σκέψη: Με λυπεί το γεγονός ότι υπήρξε άλλη μια διαμάχη στο χώρο της αεροσφαίρισης. Από την άλλη, τι να κάνουμε, άνθρωποι είμαστε, προσπαθούμε να το αποφύγουμε αλλά κάποιες φορές συμβαίνει. Ίσως στο δικό μας χώρο πιο συχνά από ότι θα περίμενε κανείς πάντως.
2η Σκέψη: Από τα screenshots και την επίσκεψη στο άλλο forum, βλέπω ότι η ομάδα HADES όντως δεν ήταν προσβλητική. Τουλάχιστον στα public posts, δεν έδειξαν τέτοια διάθεση. Από την άλλη, ούτε ο moderator έδρασε υπερβολικά (επαναλαμβάνω, με βάση τα screenshots). Θεώρησε ότι πρέπει να διευθετηθεί το θέμα των public vs. prive και έφτιαξε poll για να δει τι λέει η κοινότητα. Χμ... Διέγραψε το αρχικό thread και αυτό είναι λίγο υπερβολικό αλλά όχι και τόσο ώστε να πυροδοτήσει σύσσωμη αποχώρηση ομάδας.
3η Σκέψη: Δεν έχω άλλες πληροφορίες για να αποδώσω το δίκιο στη μία ή την άλλη πλευρά. Δεν φαίνεται από τα screenshots (και δεν ξέρω αν γίνεται να φανεί) εάν ο moderator ξεκίνησε να κλιμακώνει το θέμα κάνοντας αδιάκριτα BAN στους HADES και τελικά εκείνοι αποχώρησαν ή εάν οι HADES κλιμάκωσαν το θέμα υβρίζοντας σε PM και τελικά έγινε BAN και ήρθε η αποχώρηση. Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ τους HADES να δυσανασχετούν τόσο πολύ με ότι είχε γίνει (μέχρι το σημείο που φαίνεται στα screenshots) που να αρχίσουν να προσβάλουν τον moderator, ούτε και μπορώ να φανταστώ τον moderator να θεωρεί ανάρμοστα ότι έχουν γράψει οι HADES (μέχρι το σημείο που φαίνεται στα screenshots) και να τους κάνει BAN. Δεν μπορώ να τα φανταστώ αυτά γιατί μέχρι τότε τα πράγματα φαίνονται... cool! Συζήτηση, λεκτική αντιπαράθεση αλλά σε λογικά επίπεδα.
4η Σκέψη: Ελπίζω η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Ίσως να φταίει μια παρεξήγηση, ίσως μια απόφαση που ελήφθηκε εν θερμώ και μετά να ήταν αδύνατο κανείς να υπαναχωρήσει.
5η Σκέψη: Όταν τσακωθούμε με κάποιον, δύσκολα συμφιλιωνόμαστε γιατί διστάζουμε να κάνουμε την πρώτη κίνηση. Θεωρείται (κακώς) ότι ο πρώτος που θα προσπαθήσει να κάνει την προσέγγιση παραδέχεται σιωπηρά την ενοχή του. Εγώ προσωπικά εύχομαι να δούμε τους ενδιαφερόμενους να συμφιλιώνονται και δεν θα το θεωρήσω απόδειξη ενοχής κανενός.
6η Σκέψη: Ελπίζω να μην ακούγομαι σαν δικαστής ή, ακόμα χειρότερα, παπάς!