καλησπερα απο εναν ΝΟΟΒΑ

Ξεκίνησε από sarissa, 30 Απριλίου, 2012, 00:53:59

« προηγούμενο - επόμενο »

sarissa

ξερω  τι σκεφτεστε "αλλος  ενας  νεος που θα μας πρηξει" αλλα θελω να  ασχοληθω με το airsoft κ εχω καποιες  αποριες  κ αμα  μπορειτε να με βοηθησετε  για να δω τι οπλο  να παρω
καταρχην  αν δεν κανω λαθος  το οριο  fps  ειναι  400.οποτε  να  ψαξω  για  ενα οπλο  μεχρι 400 fps(για  sniper  αν  εμαθα καλα  ειναι 500fps).πλαστικο  η μεταλλικο θα αποφασισω τελευταια  στιγμη αν κ κοιταζω για  μεταλλικο γιατι  δεν ξερεις  καμια  φορα  μπορει να σκοταψεις κ να  παθει ζημια.εχω  διαβασει οτι τα κινεζικα  δεν ειναι κ πολυ αξιοπιστα.αληθευει??
η  διαφορα  μεταξυ ελατηριου,αεριου κ  οπλου μπαταριας  ποια  ειναι??? ειναι  ισως το βασικο κολλημα που εχω για να  διαλεξω οπλο(εκτος  απο το οικονομικο  εννοειτε).δεν μπορεσα  να βρω καπου  να μαθω ποια  ειναι  η διαφορα τους.
ευχαριστω πολυ  για οποια  βοηθεια  δωσετε


υ.γ.   αλεξανδρος  το ονομα μου κ ειμαι  απο θεσσαλονικη



spyros1989

Καλος ηρθες αρχικα.
Επιδει ειμαι και εγω νεος στον χωρο και κρινοντας απο την συμπεριρορα τις κοινοτιτας του airsoft και του forum κανενας δεν θα σκεφτει ετσι. (εκτος και αν δοσεις εσυ πατημα)
Πρεπει να εισαι πανω απο 18.
Με 400 fps ΔΕΝ θα παιξεις και σε πολλα παιχνιδια.
Για τα κινεζικα εχω ακουσει και λα λογια αναλογα. Οσο για τις διαφορες ψανχωντας στο forum θα βρεις και θα λυσεις πολλες αποριες. (καλητερα AEG ηλεκτιρικο θα ελεγα).
Για το οικονομικο οτι πληρωσεις περνεις.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Horus

καλησπερα φιλε Αλεξανδρε,

Παράθεση από: sarissa στις 30 Απριλίου, 2012, 00:53:59
ξερω  τι σκεφτεστε "αλλος  ενας  νεος που θα μας πρηξει"

δεν νομιζω να σκεφτεται κανενας ετσι, αφου ολοι καποτε ειμασταν newbies.

απο εκει και περα, για τα ορια των fps θα πρεπει να ρωτησεις την τοπικη κοινοτητα. το μονο που ξερω ειναι οτι τα ορια εκει ειναι υψηλοτερα απο οτι στην Αθηνα.
ξερω οτι η τεχνικη πληροφορια που μπορει να δεχεσαι ειναι πολυ μεγαλη και ενδεχομενως να σε μπερδευει λιγο. οσο το ψαχνεις ομως τα πραγματα θα ξεκαθαριζουν σιγα σιγα.

πλαστικο ή μεταλικο: το πλαστικο ειναι πιο ελαφρυ αλλα ενδεχομενως να σπασει ευκολοτερα απο ενα μεταλικο σε περιπτωση τουμπας. το μεταλικο ειναι καπως πιο ρεαλιστικο.

αυτο που λες για τα κινεζικα δεν ισχυει. ή τουλαχιστον δεν ισχυει 100%.  ειχα 3 κινεζικα, το 1 ηταν και πλαστικο. γενικα ειναι φτηνιαρικες κατασκευες, ειδικα σε επιπεδο φινιρισματος αλλα καποια κινεζικα μετα απο καποιες μικροβελτιωσεις εχουν αποδειχθει "σκυλια" απο θεμα μηχανισμου και αξιοπιστιας.

αεριο, ελατηριο ή μπαταρια; η επιλογη ειναι μια για νεο παιχτη: μπαταρια, δηλαδη AEG. τα AEG ειναι πιο ευκολα στη χρηση και χρειαζονται ελαχιστη συντηρηση σε σχεση τα αντιστοιχα αεριου. επιπλεον ειναι πιο αξιοπιστα σε εναλλαγές θερμοκρασιας (χειμωνα - καλοκαιρι) και εχουν πολυ φτηνους γεμηστηρες. τα ελατηριου ρεαλιστικα αφορουν μονο τυφεκια ελ.σκοπευτη (ειναι ομως ενας ρολος που θα σου προτεινα να μην ασχοληθεις αμεσως).

κατι ακομα, μην "κολας" με τα fps. οπως θα διαπιστωσεις σε λιγο καιρο, τα πολλα fps δεν κανουν αυτοματα το οπλο σου πιο ευστοχο ή να ριχνει πιο μακρυα. αυτο ειναι μια συνισταμενη πολλων παραγοντων που θα τα ανακαλυψεις σιγα σιγα. θα δεις ποιοτικες κατασκευες με λιγοτερα fps να ριχουν πιο μακρυα και πιο ευστοχα απο κινεζικα κανονια των 400 fps πχ. 



στον προυπολογισμο σου μην ξεχασεις να βαλεις και ενα ζευγαρι καλα γυαλια ή μασκα, γιατι η ασφαλεια σου ειναι πανω απο ολα.

ελπιζω να σε βοηθησα λιγο. καλη συνεχεια και καλα και ασφαλη παιχνιδια :)

VagBlack

Παράθεση από: spyros1989 στις 30 Απριλίου, 2012, 15:25:45
Καλος ηρθες αρχικα.
...
Με 400 fps ΔΕΝ θα παιξεις και σε πολλα παιχνιδια.
...
Για αν μη σου λέει ο κάθε ένας ότι θέλει για όρια fps κλπ, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιο από τα φόρα της Θεσσαλονίκης.
Δώσ' μοι παν στω και ταν γαν κινάσω.
http://www.erepublik.com/en/referrer/VagBlack

spyros1989

Παράθεση από: VagBlack στις 30 Απριλίου, 2012, 16:50:37
Παράθεση από: spyros1989 στις 30 Απριλίου, 2012, 15:25:45
Καλος ηρθες αρχικα.
...
Με 400 fps ΔΕΝ θα παιξεις και σε πολλα παιχνιδια.
...
Για αν μη σου λέει ο κάθε ένας ότι θέλει για όρια fps κλπ, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιο από τα φόρα της Θεσσαλονίκης.
Σωστος. Σωστοτερος απο εμενα θα ελεγα!

sarissa

ευχαριστω για  τις απαντησεις..καταρχην  ειμαι 35  οποτε  το οριο  το  φτανει για  2 ατομα(σε κατι μηνες) :P ..πηγα  κ ρωτησα  σε μαγαζι στην θεσσαλονικη  κ  με ειπαν  οτι  ξεχναμε  για οπλο  ελατηριο κ αεριο.παμε μονο σε μπαταρια.οσο  για τα  fps  με  350  που εχουν  τα οπλα που  ρωτησα ειπε  οτι ειμαι  μια  χαρα..

κ εχεις  δικιο  φιλε κ το  ειχα  πρωτο στην λιστα  μασκα κ γυαλια γιατι καλος ο χαβαλες αλλα  πανω απο ολα η ασφαλεια.το παλικαρι  ειπε  παιζει 4 χρονια  οποτε  κατι θα ξερει παραπανω απο εμενα

πραγματι πολλες  τεχνικες πληροφοριες μαζεμενες  μου ηρθες κ χαζεψα  λιγο.η τουμπα  που  δεν πιστευω να  την γλυτωνεις  ειναι ο βασικος λογος  για να διαλεψω μεταλλικο οπλο

2pac

καλωσηρθες στην παρεα καλες μαχες να εχεις.
και με 300fps οπλο αν φας μπιλακι στο προσωπο απο τα 20μ θα τη νιωσεις
πολυ καλα πιστεψε με!
    φιλε μου πρωτα πρωτα πανω απο ολα η ασφαλεια
καλη συνεχεια

sarissa

χαχα  μαλλον μιλας εκ πειρας....

φυσικα πανω απο ολα η ασφαλεια

Crimsonhell

Κααααλος ηρθες στη παρεα μας. Λοιπον. για της απορίες μην το σκέφτεσαι. εγω παίζω 2 χρόνια και ακόμα ρωτάω. Αλλοτε για να σιγουρεύω αυτα που ξερω και άλλοτε για να μαθω καινούργια.

Λοιπον. Υπάρχουν τρεις Πλατφόρμες ας της πούμε στο αιρσοφτ.

Αερίου. GBB (gas blow back) είτε πιστόλι ειτε τυφέκιο μάχης. Παιζει σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 15-20+ (και αυτο αν εχεις ΠΟΛΛΗ καλές γεμιστήρες και κάποια αλλα παρεμφερή.) Για να ξεκινήσεις ΔΕΝ θα στο συνιστούσα καθώς θα μπεις σε ενα  χώρο περίεργο και με πολλά έξοδα.

AEG/p (auto-electric-gun/pistol) η ιδανική πλατφόρμα για να ξεκινήσεις μπορεις να παρεις 1 aeg 1 hi-cap γεμιστήρα και να είσαι άρχοντας για αρχή. Λίγη συντήρηση λίγα έξοδα - εύκολη λειτουργιά.

Spring ελατηριο. Μονο για οπλα ελευθερου σκοπευτη. Οταν θα ερθει η ωρα θα καταλαβεις γιατι.


Στην Θεσσ τα ορια ειναι λιγο περίεργα αυτο το διάστημα. Επειδη παίζουμε σε μεγαλα και ανοιχτά πεδια συνήθως οριο ειναι τα 400Fps με μια κάποια ανοχή +-5%.
Στα νυχτερινά που κανουμε το οριο ειναι 350 με καμιά ανοχή.
Αλλα υπάρχει ενα ρευμα που θελει να ριξει αυτα τα ορια λιγο γιατι εχει παρα γινει το κακο.

Οταν με το καλο αποφασίσεις τη Aeg θες να παρεις. (m4 - g36 g3 mp5 μπλα μπλα μπλα) θα βαλεις καποια λεφτα στην ακρη. ξεκινα με ενα μετριο aeg. Γιατι με κατι εντελος φτηνό δεν θα βγάλεις ακρη. Εκτός και αν εισαι τυχερος και πετύχεις κάνα καλό Jing Gong.

Αυτα. Υπολόγισε οτι θα πρέπει να πάρεις ενα ζευγάρι βαλλιστικά γυαλιά ΚΑΛΗΣ ποιότητας ενα γιλέκο και  οπωσδήποτε αρβύλες (τους αστραγάλους σου τους θες φαντάζομαι) και μια παραλλαγή .

Ozymandias

Επίσης, ρωτά τι γίνεται στην περιοχή που θα θέλεις να παίξεις......πχ στην Αθήνα τα περισσότερα σενάρια απαιτούν γεμιστήρες μέσης χωρητικότητας οπότε υπολόγισε στα έξοδα σου τουλάχιστον 4 midcaps, αν οχι περισσότερους

sarissa

ευχαριστω παιδια.οι πληροφοριες  σας  ειναι πολυτιμες

sarissa

σημερα το πρωι  πηρα  αυτο


http://www.vasilikos.com.gr/index.php?MDL=pages&Branch=N_N0000000002_N0000002001_N0000002002_N0000002003_N0000002564_P0000004438

δυστυχως δεν προλαβε  να γεμιση η μπαταρια  του ( η οποια ειναι  9,6 v  1300  mA) κ λιγο που το δοκιμασα  ηταν πολυ ευθυβολο.να  πω την αληθεια  ηθελα μεγαλυτερα  mA αλλα  καλη ειναι για την ωρα

το αν ειναι  καλη επιλογη θα φανει  στην πραξη....συντομα  θα σας  δω στο πεδιο 

spyros1989

Περιπου σαν το δικο μου . Αυτο: http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2610 Για  τα λεφτα του πολυ καλο!

sarissa

ναι..λιγο πολυ  το ιδιο  ειναι