Αποστολέας Θέμα: Νεούδι ζητά συμβουλές (ως συνήθως)..  (Αναγνώστηκε 53284 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Baron Samedi

• Λοχίας
  • *
Απ: Νεούδι ζητά συμβουλές (ως συνήθως)..
« Απάντηση #15 στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2012, 03:29:51 »
Αγαπητέ Λευτέρη, η ρεαλιστικότητα δεν είναι αυτοσκοπός. Θέλω να παίξω αυτό το 'παιχνίδι' σύμφωνα με τους κανόνες του, απλά μου είναι δύσκολο επειδή είμαι πιο 'ρομαντικός' απ' την πλειοψηφία, αν θες. Δεν είναι μόνο οι ταινίες, στην ουσία μεγάλωσα μ' ένα αεροβόλο παραμάσχαλα.
(συγκεκριμένα το RWS Diana Model 27 του παππού μου)
Κάθε φορά που ξύλινο κοντάκι ακουμπά στο μάγουλο, μου 'ρχονται θύμησες δεκαπενταετίας, δεν είν' απλά ένας ενθουσιασμός παροδικός.
Όντας αργός και ράθυμος κι έχοντας συνηθίσει στη χαλαρότητα του αεροβόλου κι όχι στην ταχύτητα του paintball, μου είναι δύσκολο ν' αφομοιώσω αυτό το κουμπάκι, το full-auto. Γι' αυτό ακριβώς και σκεφτόμουν μια τέτοια ιδέα, μια θέση στα μετόπισθεν και βολές καλά μετρημένες, κι όχι κατά ριπάς και τάμα στην Αγία-Βαρβάρα.
Όπως και να 'χει, τα παιδιά ήδη με βοηθούν με τα όσα έχουν γράψει. Η εμπειρία είναι ολοφάνερη, άλλωστε!
Συνεχίζω να μελετώ παρουσιάσεις και βίντεο τυφεκίων aeg, στοχεύοντας όσο μπορώ σε battle κι όχι assault rifles, αν και δε νομίζω ότι θα καταφέρω να τα αποφύγω..

Gio και Queef, αναφέρατε το VFC SCAR-H SSR, έτσι; Το τσέκαρα στο ίντερνετ και τα specs του δείχνουν μια χαρά.. Η μισό μέτρο κάννη του με βοηθά σ' αυτό που σκέφτομαι και το βάρος δείχνει επίσης σωστό. Θα μου πάρει λιγάκι να συνηθίσω το πλαστικό (νάιλον, τι είναι..) κοντάκι, αλλά αυτό θα γίνει με τον καιρό.
Σ' ένα βίντεο που είδα έβγαζαν ότι έριχνε περίπου στα 440 fps. Η μέτρηση γίνεται συνήθως με 0.20g bbs, έτσι; Τι βάρος bb θα προτείνατε για ένα τέτοιο όπλο; Γιατί για να πιάσω το όριο των 344 fps φαντάζομαι θα πρέπει να χρησιμοποιήσω 0.35g ή και πιο βαριά, έτσι;
Δεύτερον, υποθέτω ότι το έχετε πιάσει στα χέρια σας, έτσι; Θα το χαρακτηρίζατε στιβαρό; Διαβάζω ότι η ποιότητα κατασκευής του είναι πολύ καλή αλλά το χοντρό μου το κεφάλι δε λέει να χωνέψει το ότι το συνθετικό stock του δεν είναι απ' το ίδιο υλικό που κατασκεύαζαν τα ψεύτικα αεροβόλα με τα οποία παίζαμε ως παιδιά!
Είναι καλό γι' αρχή right out of the box, ή θα πρέπει να μπω σε καινούρια έξοδα με το που το πάρω; Γιατί άλλο είναι να χρειαστώ τρία, κι άλλο πέντε κατοστάρικα με το καλημέρα (είμαι και φοιτητής, πανάθεμα!). Καταλαβαίνω προφανώς ότι το airsoft δεν είναι φθηνό σπορ, κι έχω όλη την καλή διάθεση να δώσω όσα χρειαστούν, αλλά θέλω να το κάνω σιγά σιγά κι όχι να πάρω 'δάνειο αεροσφαίρισης'!
Τέλος, καταλαβαίνω ότι οι διόπτρες δεν είναι και τόσο νόμιμες στη χώρα μας. Δεν ξέρω όμως αν χρησιμοποιούνται, πάραυτα. Η νομοθεσία ισχύει μόνο γι' αυτές, ή για κάθε είδους σκοπευτικά (red dot, anyone?);

Σας ευχαριστώ πραγματικά για τη βοήθειά σας, δεν περίμενα ότι θα είχε τέτοια κίνηση το thread..

Αποσυνδεδεμένος WhiskeyX-ray

• Ανθυπολοχαγός
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #16 στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2012, 14:29:45 »
Η νομοθεσία απαγορεύει όλα τα σκοπευτικά βοηθήματα, είτε αυτά λέγονται διόπτρες είτε red dot είτε φακός πάνω στο όπλο...
Τώρα για τα fps, το σκέφτεσαι λιγάκι λάθος. Δεν βάζουμε ποτέ βαρύτερες μπίλιες για να φέρουμε τα fps εντός ορίων. Οι μετρήσεις γίνονται πάντα με bb 0.20g, ανεξάρτητα με το τι θα χρησιμοποιήσεις στο παιχνίδι.  Ο σκοπός της χρήσης βαρύτερων bb είναι η βελτίωση της ευθυβολίας και μόνο, καθώς επηρεάζονται λιγότερο από τον αέρα.

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • OPERATOR OPERATING OPERATIONALLY
« Απάντηση #17 στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2012, 15:02:07 »
Αρχικά μεγάλο λάθος αυτό που λες για τό βάρος ΒΒ και να πέσεις στα 344.Οι μετρήσεις γίνονται ΠΑΝΤΑ με 0,2 ΒΒ από τον κατασκευαστή και σε αυτό ανταποκρίνονται τα fps.Τώρα αν βάζεις μεγαλύτερο βάρος,το κάνεις για καλύτερη βολή όχι για να πέσεις στην ταχύτητα.

Στα δημόσια παιχνίδια το σύνηθες όριο είναι 1J,με 2% ανοχή.Αυτό ανταποκρίνεται στο 328(1) και 344 (1+2%) που διάβασες.Άρα το να πας να παίξεις με το mama ssr απο και κλείεται.

Κάθε βοήθημα που φωτίζει ή βοηθά στη σκόπευση του στόχου απαγορεύεται ρητά από το νόμο.Σε αυτό ειπόκεινται όλα τα σκοπευτικά βοηθήματα,λέηζερ και φακοι.

Το ναυλον του κοντακιού είναι μια χαρά,το δικό μου το έχω πάνω από 2,5 χρόνια και δεν έχει κανει κιχ.Το μόνο αρνητικό είναι ένα ελαφρύ wobble μεταξύ σταθερού και κινητού μέρους του κοντακιού.

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #18 στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2012, 16:35:18 »
Χμμ, έξοχα...
Αν τα όρια στα δημόσια παιχνίδια είναι τόσο χαμηλά, τότε οι επιλογές λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο.
Αποκλείεται το SCAR, φεύγει και το ICS SG551 MRS που χάζευα μόλις τώρα.
Μήπως να σταματήσω να ψάχνω συγκεκριμένες πλατφόρμες όπλων και να ξεκινήσω να ψάχνω εταιρίες; Στην Ιαπωνία έχουν κι αυτοί χαμηλότατο μέγιστο-όριο-fps, λες να χαζεύω μόνο τζαπανίζ προϊόντα;

Αποσυνδεδεμένος powerplantmaster

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #19 στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2012, 16:52:50 »
Φίλτατε ξεκίνα να πηγαίνεις σε παιχνίδια σαν θεατής. Με όλον τον σεβασμό προς τους συνχομπίστες και χωρίς καμία διάθεση διάκρισης καλού-κακού πέρα από όπλο δες και τι παιχνίδια θες να συμμετέχεις. Αν αυτά που λες ισχύουν (όχι ότι λες ψέμματα αλλά αν δεις κάτι από κοντά μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη) τότε να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις και αυτό που περιγράφεις είναι "δύσκολο" να ακολουθηθεί (αν και σου δίνει τρομερή ικανοποίηση). Όπως και να το κάνεις εξομείωση στρατιωτικής επιχείρησης πρωί, με ωράριο επίθεσης, 1+1=2, με hi-cap και κορδελίτσες δεν γίνεται.

Για εμένα αν θες να κάνεις αυτό που λες, ξεχνάς και τα public και ψάχνεις για real mil-sim και hard-core mil-sim ομάδες οπότε και τα όπλα της κατηγορίας που λες παίζουν κανονικά και σε ομάδες πραγματικά mil-sim έχουν και ρόλους. Tώρα μεταξύ μας τα "Ελλαδίτσας" κτλ. δεν μου αρέσουν γιατί συμπαίκτες έχουν στήσει τρομερά σενάρια με προσωπικό κόστος (χωρίς σπόνσορες και χωρίς εισιτήρια) και σετ κανόνων που δεν έχω δει σε fora του εξωτερικού αλλά δεν ήταν για πολλούς. Και όχι από άποψη ελιτισμού αλλά γιατί καποιοι δεν σέβονται τον κόπο του άλλου και είτε μας αρέσει δεν είναι όλοι για όλα. Τώρα αν κάποιοι θέλουν για δικούς τους λογους να παρουσιάζουν το airsoft στην Ελλάδα όπως τους βολεύει είναι άλλο θέμα. Πριν λοιπόν κάνεις οτιδήποτε ψάξε και σύγκρινε.
Φθονέεσθαι κρέσσον εστίν ή οικτείρεσθαι.

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #20 στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2012, 17:09:17 »
Χμμ, έξοχα...
Αν τα όρια στα δημόσια παιχνίδια είναι τόσο χαμηλά, τότε οι επιλογές λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο.
Αποκλείεται το SCAR, φεύγει και το ICS SG551 MRS που χάζευα μόλις τώρα.
Μήπως να σταματήσω να ψάχνω συγκεκριμένες πλατφόρμες όπλων και να ξεκινήσω να ψάχνω εταιρίες; Στην Ιαπωνία έχουν κι αυτοί χαμηλότατο μέγιστο-όριο-fps, λες να χαζεύω μόνο τζαπανίζ προϊόντα;

Αν και συμφωνώ απόλυτα με τα όσα είπε ο προλαλήσας,οφείλω να σε ενημερώσω ότι όλα τα όπλα μπορούν να αλλάξουν την ταχύτητά τους με μια απλή αλλαγή ελατηρίου και ένα κόστος ~30€,οπότε διαλέγεις μάρκα και πλατφόρμα που θες,και αν είαι πολύ δυνατό αλλάζεις ελατήριο.simple as that.

Αποσυνδεδεμένος leyteris

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #21 στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2012, 20:26:09 »
Φιλε μου συγνωμη αλλα ,αργος και ραθυμος σε παιχνιδι airsoft ? ( ποσο αργος και ποσο ραθυμος ? )
Προβλημα αφομοιωσης του κουμπιου full-auto ? ( γιατι να το αφομοιωσης ? ).
Θεση στα μετοπισθεν με καλα μετρημενες βολες ? (αν εχεις τον αερα κοντρα η καλυτερη βολη θα ειναι σαν τα φαουλ μπανανα του
Μεσι ).
Συγνωμη και παλι αλλα μηπως να κοιταξεις καλυτερα για σκοπευτηρια ?

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #22 στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2012, 21:18:01 »
Φίλτατε ξεκίνα να πηγαίνεις σε παιχνίδια σαν θεατής. Με όλον τον σεβασμό προς τους συνχομπίστες και χωρίς καμία διάθεση διάκρισης καλού-κακού πέρα από όπλο δες και τι παιχνίδια θες να συμμετέχεις. Αν αυτά που λες ισχύουν (όχι ότι λες ψέμματα αλλά αν δεις κάτι από κοντά μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη) τότε να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις και αυτό που περιγράφεις είναι "δύσκολο" να ακολουθηθεί (αν και σου δίνει τρομερή ικανοποίηση).
Κοίταξε να δεις αγαπητέ, η κατάσταση στην οποία βρίσκομαι είναι σχετικά απλή. Θέλω ν' ασχοληθώ με το airsoft αλλά δε μένω κοντά σε κάποια πίστα. Σαφώς το να παρακολουθήσω παιχνίδια ως θεατής θα μου κάνει μεγάλο καλό, θα δω από κοντά τα όπλα, θα μιλήσω με τους παίκτες και σίγουρα θα μάθω πράγματα τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να βρω γραμμένα κάπου στο ίντερνετ. Ήδη έχω έρθει σ' επαφή με μια ομάδα airsofters που ανακάλυψα ότι εδρεύουν στη Χαλκίδα, και θα κανονίσουμε να βρεθούμε εντός των ημερών για να συζητήσουμε.
Είναι αρκετά δύσκολο όμως το να παρακολουθήσω παιχνίδια (θα τονίσω τον πληθυντικό εδώ), από τη στιγμή που το κοντινότερο σ' εμένα πεδίο είναι αυτό της Μαλακάσας (κι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα κοντά). Προφανώς και θα το κάνω, αλλά δεν είμαι σε θέση να πετάγομαι κάθε τρεις και λίγο Μαλακάσα και να παρακολουθώ παιχνίδια για να μαθαίνω, ούτε μου είναι εύκολο το να πάω τρεις-τέσσερις φορές σε κάποιο κατάστημα που εμπορεύεται είδη airsoft για να τα δω από κοντά και να μάθω περισσότερες πληροφορίες για το χόμπυ αυτό.
Αυτό που μπορώ να κάνω εύκολα είναι το να διαβάσω και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ μέσω ίντερνετ, ώστε να ξέρω δυο-τρία βασικά πραγματάκια όταν θα παρακολουθήσω το πρώτο μου παιχνίδι, γι' αυτό και δημιούργησα το τοπίκιο εδώ, γι' αυτό και σας πρήζω.

Tώρα μεταξύ μας τα "Ελλαδίτσας" κτλ. δεν μου αρέσουν γιατί συμπαίκτες έχουν στήσει τρομερά σενάρια με προσωπικό κόστος (χωρίς σπόνσορες και χωρίς εισιτήρια) και σετ κανόνων που δεν έχω δει σε fora του εξωτερικού αλλά δεν ήταν για πολλούς.
Τον όρο "Ελλαδίτσα" το χρησιμοποίησα μονάχα αναφερόμενος στη σχετική νομοθεσία, δεν ήταν στόχος μου το να θίξω τυχόντα πρόσωπα και τη δουλειά που έχουν ρίξει! Σέβομαι εσάς και αυτό που έχετε στήσει, και αναγνωρίζω τη δυσκολία του να ευδοκιμήσει και ν' αναπτυχθεί ένα τέτοιο χόμπυ στη χώρα μας.

Πριν λοιπόν κάνεις οτιδήποτε ψάξε και σύγκρινε.
Αυτό ακριβώς κάνω. Δε θα προβώ σε βιαστικές αγορές, δε θα προσπαθήσω να το παίξω έξυπνος. Ίσα ίσα που κάνω εδώ τις ερωτήσεις μου γιατί προσπαθώ να μάθω πώς δουλεύει το χόμπυ, τι ισχύει από πλευράς νομοθεσίας και τι συμβουλές έχετε εσείς οι έμπειροι για έναν πρωτάρη.

Φιλε μου συγνωμη αλλα ,αργος και ραθυμος σε παιχνιδι airsoft ? ( ποσο αργος και ποσο ραθυμος ? )
Προβλημα αφομοιωσης του κουμπιου full-auto ? ( γιατι να το αφομοιωσης ? ).
Θεση στα μετοπισθεν με καλα μετρημενες βολες ? (αν εχεις τον αερα κοντρα η καλυτερη βολη θα ειναι σαν τα φαουλ μπανανα του
Μεσι ).
Συγνωμη και παλι αλλα μηπως να κοιταξεις καλυτερα για σκοπευτηρια ?
Νομίζω το παράκανα με την υπερβολή μου...
Δεν είμαι ΤΟΣΟ αργός και ράθυμος, πια. Αν ήταν έτσι θα έπαιζα πολεμικά παιχνίδια στον υπολογιστή μου και δε θα σας έπρηζα εδώ.
Απλά δε με ψήνει το να τρέχω συνεχώς σαν πεντάχρονο, κι απ' όσα βίντεο έχω δει κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα ανέφικτο.
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι μ' ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η ευστοχία ενός όπλου και όχι τόσο η ταχυβολία του. Δε θα μπορούσα να έχω ένα SAW και να κάνω τον support gunner, ρε παιδάκι μου!
Από τη στιγμή που υπάρχει τέτοια πληθώρα όπλων και διαφορετικές θέσεις και ρόλοι στο παιχνίδι αυτό, δε νομίζω ότι είναι τόσο παράξενη η από μέρους μου εξειδικευμένη έρευνα.
Τώρα αν έχω τον αέρα κόντρα, όλες οι βολές θα 'ναι σα φάουλ μπανάνα, οπότε το να έχω φουλ αυτόματο όπλο με hi-cap γεμιστήρα δε θα με σώσει. Το ν' αλλάξω θέση όμως θα βοηθήσει.
Και όσον αφορά τα σκοπευτήρια, στα σκαριά είναι κι αυτό. Δεν τα συγχέω όμως, μην το βλέπεις έτσι.
Δεν έχω τη σκοποβολή κατά νου όταν σκέφτομαι το airsoft, αλλά ούτε και Τσετσένους αυτονομιστές που τρέχουν αλαλάζοντας και κρατώντας πατημένη τη σκανδάλη μέχρι να τελειώσει ο γεμιστήρας. Η ακρίβεια είναι αυτό που ψάχνω.

Queef, για κάποιον ηλίθιο λόγο είχα ξεχάσει το ότι για να βάλεις πιο μαλακό ελατήριο δε χρειάζεται ν' αλλάξεις και τα bushings. Άρα το θέμα του ανώτατου ορίου fps διαγράφεται.

Αποσυνδεδεμένος leyteris

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #23 στις: 29 Σεπτεμβρίου, 2012, 01:02:00 »
Φιλε μου ευχαριστω για τη διευκρινηση, ουτε και εγω εννοουσα να γινεις ο ελληνας Γιουσειν Μπολτ, αλλα οσες φορες και να το διαβασα μου δινοταν η εντυπωση του "τεμπελη" και για αυτο και οι υπολοιπες παρατηρησεις..Οσο για το full auto αν καταληξεις σε κατι που το εχει απλα κανε πως δεν υπαρχει.Σου ευχομαι να καταφερεις να βρεθεις σε οσο δυνατον περισσοτερα παιχνιδια, καλη συνεχεια.

Αποσυνδεδεμένος gio

• Ανθυπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #24 στις: 30 Σεπτεμβρίου, 2012, 11:49:09 »
Ως προς τα πεδία , ακόμα και στη Μαλακάσα να μένεις θα το βαρεθείς κάποια στιγμή το παιχνίδι στο ίδιο μέρος οπότε θα πρέπει να έχεις κατα νου οτι κάποια χιλίομετρα θα πρέπει να τα κάνεις, το πόσα εξαρτώνται απο το - όπως λέμε στη δική μας αργκό- πόσο "καμμένος" είσαι ;) 8).
"From now until the end of the world, we and it shall be remembered.
We few, we Band of Brothers.
For he who sheds his blood with me shall be my brother."

Αποσυνδεδεμένος Sierraxray

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #25 στις: 14 Οκτωβρίου, 2012, 17:06:35 »
Φίλε Samedi τα περι ρεαλισμού είναι μεγάλη κουβέντα που δεν συζητιέται άν δεν έχεις τουλάχιστον δοκιμάσει ένα παιχνίδι. Θα δείς ότι κάποια πράγματα ΔΕΝ γίνεται να εξομοιωθούν παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, και μπορεί να βρείς λίγες ομάδες που να θέλουν να αποδεχτούν τέτοιο βαθμό εξομοίωσης.
Και πίστεψέ με, δεν είναι τόσο θέμα όρεξης αλλά ίσως περισσότερο θέμα οικονομικών και προτεραιοτήτων στη ζωή.
-Ο ρεαλισμός στο βάρος εξοπλισμού προϋποθέτει ότι αυτό είναι η δουλειά σου, και ότι τη δευτέρα δεν θα πρέπει να πας σε άλλη δουλειά με γυρισμένο ποδι ή πονο στη μέση.
-Ο ρεαλισμός στις αποστολές είναι πάλι το ίδιο. Τα έξοδα για να διοργανωθεί ένα σενάριο εντυπωσιακό είναι πολλά (μπορεί να ξεπεράσουν τα 200€) τα οποία κάποιοι θα πρέπει να τα πληρώσουν. Αν είναι να βγεί με 0-30€ τότε είναι πολύ πιθανό να είναι απλό και με μεγάλα ρίσκα να μην πάει και τέλεια το storyline. Πάλι το οικονομικό είναι στη μέση. Οσο για το αν θέλουμε και πολύ ρεαλισμό.... ωραίος είναι να τον κυνηγάς,... αλλά αν αρχίσουμε να μπλέκουμε με υπεραυστηρά dress codes, επιλογή μόνο έμπειρων παικτών, ακριβά συστήματα επικοινωνίας, high end AEGs, υψηλά όρια FPS, μονιμοποίηση ρόλων και λοιπά.... άστα. εγώ θα το έκανα μόνο αν με πλήρωνε σαν χορηγός η Red Bull ή η Monster Energy. Μιλάμε για χιλιάρικα σε λεφτά, και φοβερός χρόνος χαμένος.
-Υπάρχει τόσο το tactical gaming όσο και το Milsim Gaming. Κανονικά είναι εν μέρει επικαλυπτόμενα, ενίοτε όμως το ένα πολεμά το άλλο. Μπορεί να μην καταλαβαίνεις τώρα για ποιό λόγο μια ομάδα MILSIM να μην μπορεί να κάνει και tactical gaming αλλά θα το καταλάβεις όταν θα δείς πως ένα σενάριο μαζεύει περισσότερο κόσμο όταν είναι κυρίως tactical και όχι τοσο αυστηρό Milsim (πάλι λόγω οικονομικής δυνατότητας των παικτών των περισσοτέρων ομάδων).
-Το ότι δεν βλέπεις και πολλά σοβαρά taktical προφίλ ομάδας δεν είναι γιατί δεν υπάρχουν καλοί παικτες. Υπάρχουν ομάδες που πληρούν άριστα τις προυποθέσεις Tac-Sim και ομάδες που δεν τις πληρούν όχι γιατί δεν έχουν όυτε έναν έμπειρο μέσα αλλά πολύ απλά γιατί έχουν και κάμποσους άπειρους παίκτες. Και ευτυχώς που ακόμα στο χόμπυ δίνεται χώρος στον άπειρο παικτη και ας ρίχνει λίγο τα standards.
-Επιστρέφοντας στο θέμα του όπλου: η κοινή λογική και η πειρα όσων έχουν μπεί στο χομπυ θα πει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις  το πρώτο όπλο ενός παικτη είναι ένα κανονικό rifle εντός ορίων Urban παιχνιδιού(optional το αν μπορεί αργότερα να μετατραπεί σε DMR). Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αυτό είναι το κύριο όπλο ενός παικτη, και ο μόνος λόγος ν'ανέβει σε FPS είναι να έχω προμηθευτεί άλλο στη θέση του. Με κατοχή 2 όπλων και άνω, σου δίνεται η δυνατότητα το ένα να το κάνεις Ο,ΤΙ θέλεις.

Πάνω απ'όλα σκέψου. Είναι ένα hobby. Προσπαθούμε να μην ελεγχόμαστε και να μη χορηγούμαστε. Αυτό και μόνο μας περιορίζει στο να γινόμαστε πολύ δύσκολα παικτες επιπέδου "Pro". Γιαυτό λοιπόν επέλεξε κάτι απλό και δες το και λίγο περισσότερο χαλαρά σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του όπλου-εξοπλισμού-ρεαλισμού.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου, 2012, 17:20:41 από Sierraxray »
"O ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα"  - Goya

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #26 στις: 15 Οκτωβρίου, 2012, 16:11:29 »
Φίλε Samedi τα περι ρεαλισμού είναι μεγάλη κουβέντα που δεν συζητιέται άν δεν έχεις τουλάχιστον δοκιμάσει ένα παιχνίδι. Θα δείς ότι κάποια πράγματα ΔΕΝ γίνεται να εξομοιωθούν παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, και μπορεί να βρείς λίγες ομάδες που να θέλουν να αποδεχτούν τέτοιο βαθμό εξομοίωσης.
Και πίστεψέ με, δεν είναι τόσο θέμα όρεξης αλλά ίσως περισσότερο θέμα οικονομικών και προτεραιοτήτων στη ζωή.
-Ο ρεαλισμός στο βάρος εξοπλισμού προϋποθέτει ότι αυτό είναι η δουλειά σου, και ότι τη δευτέρα δεν θα πρέπει να πας σε άλλη δουλειά με γυρισμένο ποδι ή πονο στη μέση.
-Ο ρεαλισμός στις αποστολές είναι πάλι το ίδιο. Τα έξοδα για να διοργανωθεί ένα σενάριο εντυπωσιακό είναι πολλά (μπορεί να ξεπεράσουν τα 200€) τα οποία κάποιοι θα πρέπει να τα πληρώσουν. Αν είναι να βγεί με 0-30€ τότε είναι πολύ πιθανό να είναι απλό και με μεγάλα ρίσκα να μην πάει και τέλεια το storyline. Πάλι το οικονομικό είναι στη μέση. Οσο για το αν θέλουμε και πολύ ρεαλισμό.... ωραίος είναι να τον κυνηγάς,... αλλά αν αρχίσουμε να μπλέκουμε με υπεραυστηρά dress codes, επιλογή μόνο έμπειρων παικτών, ακριβά συστήματα επικοινωνίας, high end AEGs, υψηλά όρια FPS, μονιμοποίηση ρόλων και λοιπά.... άστα. εγώ θα το έκανα μόνο αν με πλήρωνε σαν χορηγός η Red Bull ή η Monster Energy. Μιλάμε για χιλιάρικα σε λεφτά, και φοβερός χρόνος χαμένος.
-Υπάρχει τόσο το tactical gaming όσο και το Milsim Gaming. Κανονικά είναι εν μέρει επικαλυπτόμενα, ενίοτε όμως το ένα πολεμά το άλλο. Μπορεί να μην καταλαβαίνεις τώρα για ποιό λόγο μια ομάδα MILSIM να μην μπορεί να κάνει και tactical gaming αλλά θα το καταλάβεις όταν θα δείς πως ένα σενάριο μαζεύει περισσότερο κόσμο όταν είναι κυρίως tactical και όχι τοσο αυστηρό Milsim (πάλι λόγω οικονομικής δυνατότητας των παικτών των περισσοτέρων ομάδων).
-Το ότι δεν βλέπεις και πολλά σοβαρά taktical προφίλ ομάδας δεν είναι γιατί δεν υπάρχουν καλοί παικτες. Υπάρχουν ομάδες που πληρούν άριστα τις προυποθέσεις Tac-Sim και ομάδες που δεν τις πληρούν όχι γιατί δεν έχουν όυτε έναν έμπειρο μέσα αλλά πολύ απλά γιατί έχουν και κάμποσους άπειρους παίκτες. Και ευτυχώς που ακόμα στο χόμπυ δίνεται χώρος στον άπειρο παικτη και ας ρίχνει λίγο τα standards.
-Επιστρέφοντας στο θέμα του όπλου: η κοινή λογική και η πειρα όσων έχουν μπεί στο χομπυ θα πει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις  το πρώτο όπλο ενός παικτη είναι ένα κανονικό rifle εντός ορίων Urban παιχνιδιού(optional το αν μπορεί αργότερα να μετατραπεί σε DMR). Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αυτό είναι το κύριο όπλο ενός παικτη, και ο μόνος λόγος ν'ανέβει σε FPS είναι να έχω προμηθευτεί άλλο στη θέση του. Με κατοχή 2 όπλων και άνω, σου δίνεται η δυνατότητα το ένα να το κάνεις Ο,ΤΙ θέλεις.

Πάνω απ'όλα σκέψου. Είναι ένα hobby. Προσπαθούμε να μην ελεγχόμαστε και να μη χορηγούμαστε. Αυτό και μόνο μας περιορίζει στο να γινόμαστε πολύ δύσκολα παικτες επιπέδου "Pro". Γιαυτό λοιπόν επέλεξε κάτι απλό και δες το και λίγο περισσότερο χαλαρά σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του όπλου-εξοπλισμού-ρεαλισμού.

Οφείλω να διαφωνίσω,έστω και εν μέρει.Υπάρχουν ομάδες που έχουν όλα όσα αναφέρεις παραπάνω και ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού σε αριθμό.Απλά,επειδή θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις,όπως μερικές που περιέγραψες,αποφεύγουν τα κοινά,τους διατυμπανισμόυς και τις κωδωνοκρουσίες.

Αποσυνδεδεμένος Sierraxray

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #27 στις: 15 Οκτωβρίου, 2012, 17:48:14 »
@Queef
Παράθεση
Quote από τα δικά μου λεγόμενα--> Το ότι δεν βλέπεις και πολλά σοβαρά taktical προφίλ ομάδας δεν είναι γιατί δεν υπάρχουν καλοί παικτες. Υπάρχουν ομάδες που πληρούν άριστα τις προυποθέσεις Tac-Sim και ομάδες που δεν τις πληρούν όχι γιατί δεν έχουν όυτε έναν έμπειρο μέσα αλλά πολύ απλά γιατί έχουν και κάμποσους άπειρους παίκτες. Και ευτυχώς που ακόμα στο χόμπυ δίνεται χώρος στον άπειρο παικτη και ας ρίχνει λίγο τα standards.

Βασικά αυτό έλεγα και γώ απλά δεν εξηγήθηκα σωστά. Εννοούσα ότι υπάρχουν τέτοιες ομάδες αλλά δεν φαίνονται εύκολα, αλλά και υπάρχουν και τέτοιοι παίκτες σε ομάδες που δέν πληρούν αυτές τις προυποθέσεις οπως και πολλοί lonewolves. Ανθρωποι δηλαδή που να γνωρίζουν τί είναι το hardcore MILSIM-ΤACSIM  και ενίοτε καταφέρνουν με την ομάδα να το στηρίξουν, σε πολλές όμως περιπτώσεις έχουν επιλέξει με την ομάδα ή μονοι τους να μην το στηρίζουν και τόσο.... για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτοί οι λόγοι είναι σημαντικοί (πολλές φορές οικονομικοί) οπότε δεν μπορούν να κατακριθούν ώς "βαρεμάρα", ως "έλλειψη γνώσης του αντικειμένου", "ελληνική νοοτροπία σε αντιδιαστολή με την ευρωπαική".

Τεσπα. Ηταν παρενθετική συζήση που είχε να κάνει με το ζήτημα του ρεαλισμού, και σε ποιό επίπεδο το επιδιώκουμε στην ελλάδα.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Οκτωβρίου, 2012, 19:12:50 από Sierraxray »
"O ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα"  - Goya

Αποσυνδεδεμένος gio

• Ανθυπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #28 στις: 15 Οκτωβρίου, 2012, 18:48:09 »

Οφείλω να διαφωνίσω,έστω και εν μέρει.Υπάρχουν ομάδες που έχουν όλα όσα αναφέρεις παραπάνω και ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού σε αριθμό.Απλά,επειδή θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις,όπως μερικές που περιέγραψες,αποφεύγουν τα κοινά,τους διατυμπανισμόυς και τις κωδωνοκρουσίες.
+1 συν οτι ευτυχώς ή δυστυχώς δεν κάνουν όλοι για όλα.
"From now until the end of the world, we and it shall be remembered.
We few, we Band of Brothers.
For he who sheds his blood with me shall be my brother."

Αποσυνδεδεμένος wrangler

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #29 στις: 15 Οκτωβρίου, 2012, 21:32:46 »
Προσπαθούμε να μην ελεγχόμαστε και να μη χορηγούμαστε. Αυτό και μόνο μας περιορίζει στο να γινόμαστε πολύ δύσκολα παικτες επιπέδου "Pro". Γιαυτό λοιπόν επέλεξε κάτι απλό και δες το και λίγο περισσότερο χαλαρά σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του όπλου-εξοπλισμού-ρεαλισμού.
αν και διαφωνω σε πολλα απο τα οποια εγραψες.. θα επικεντρωθω στη τελευταια παραγραφο...

ειναι ευχης εργο που δε χορηγουμαστε!!! και δεν εχουμε νταβατζηδες στο κεφαλι μας οπως στο paintball!!!
ειδαμε και στο pb που καταντησαν οι χορηγιες το milsim . ..  να το περιορισουν μεσα στα πεδια με στημενες διαιτησιες και κλικα στη κλικα....
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Οκτωβρίου, 2012, 21:34:27 από wrangler »
ΛΟΓΧΗ-TAC-MILSIM-SQUAD