Φίλτατε ξεκίνα να πηγαίνεις σε παιχνίδια σαν θεατής. Με όλον τον σεβασμό προς τους συνχομπίστες και χωρίς καμία διάθεση διάκρισης καλού-κακού πέρα από όπλο δες και τι παιχνίδια θες να συμμετέχεις. Αν αυτά που λες ισχύουν (όχι ότι λες ψέμματα αλλά αν δεις κάτι από κοντά μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη) τότε να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις και αυτό που περιγράφεις είναι "δύσκολο" να ακολουθηθεί (αν και σου δίνει τρομερή ικανοποίηση).
Κοίταξε να δεις αγαπητέ, η κατάσταση στην οποία βρίσκομαι είναι σχετικά απλή. Θέλω ν' ασχοληθώ με το airsoft αλλά δε μένω κοντά σε κάποια πίστα. Σαφώς το να παρακολουθήσω παιχνίδια ως θεατής θα μου κάνει μεγάλο καλό, θα δω από κοντά τα όπλα, θα μιλήσω με τους παίκτες και σίγουρα θα μάθω πράγματα τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να βρω γραμμένα κάπου στο ίντερνετ. Ήδη έχω έρθει σ' επαφή με μια ομάδα airsofters που ανακάλυψα ότι εδρεύουν στη Χαλκίδα, και θα κανονίσουμε να βρεθούμε εντός των ημερών για να συζητήσουμε.
Είναι αρκετά δύσκολο όμως το να παρακολουθήσω παιχνίδια (θα τονίσω τον πληθυντικό εδώ), από τη στιγμή που το κοντινότερο σ' εμένα πεδίο είναι αυτό της Μαλακάσας (κι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα κοντά). Προφανώς και θα το κάνω, αλλά δεν είμαι σε θέση να πετάγομαι κάθε τρεις και λίγο Μαλακάσα και να παρακολουθώ παιχνίδια για να μαθαίνω, ούτε μου είναι εύκολο το να πάω τρεις-τέσσερις φορές σε κάποιο κατάστημα που εμπορεύεται είδη airsoft για να τα δω από κοντά και να μάθω περισσότερες πληροφορίες για το χόμπυ αυτό.
Αυτό που μπορώ να κάνω εύκολα είναι το να διαβάσω και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ μέσω ίντερνετ, ώστε να ξέρω δυο-τρία βασικά πραγματάκια όταν θα παρακολουθήσω το πρώτο μου παιχνίδι, γι' αυτό και δημιούργησα το τοπίκιο εδώ, γι' αυτό και σας πρήζω.
Tώρα μεταξύ μας τα "Ελλαδίτσας" κτλ. δεν μου αρέσουν γιατί συμπαίκτες έχουν στήσει τρομερά σενάρια με προσωπικό κόστος (χωρίς σπόνσορες και χωρίς εισιτήρια) και σετ κανόνων που δεν έχω δει σε fora του εξωτερικού αλλά δεν ήταν για πολλούς.
Τον όρο "Ελλαδίτσα" το χρησιμοποίησα μονάχα αναφερόμενος στη σχετική νομοθεσία, δεν ήταν στόχος μου το να θίξω τυχόντα πρόσωπα και τη δουλειά που έχουν ρίξει! Σέβομαι εσάς και αυτό που έχετε στήσει, και αναγνωρίζω τη δυσκολία του να ευδοκιμήσει και ν' αναπτυχθεί ένα τέτοιο χόμπυ στη χώρα μας.
Πριν λοιπόν κάνεις οτιδήποτε ψάξε και σύγκρινε.
Αυτό ακριβώς κάνω. Δε θα προβώ σε βιαστικές αγορές, δε θα προσπαθήσω να το παίξω έξυπνος. Ίσα ίσα που κάνω εδώ τις ερωτήσεις μου γιατί προσπαθώ να μάθω πώς δουλεύει το χόμπυ, τι ισχύει από πλευράς νομοθεσίας και τι συμβουλές έχετε εσείς οι έμπειροι για έναν πρωτάρη.
Φιλε μου συγνωμη αλλα ,αργος και ραθυμος σε παιχνιδι airsoft ? ( ποσο αργος και ποσο ραθυμος ? )
Προβλημα αφομοιωσης του κουμπιου full-auto ? ( γιατι να το αφομοιωσης ? ).
Θεση στα μετοπισθεν με καλα μετρημενες βολες ? (αν εχεις τον αερα κοντρα η καλυτερη βολη θα ειναι σαν τα φαουλ μπανανα του
Μεσι ).
Συγνωμη και παλι αλλα μηπως να κοιταξεις καλυτερα για σκοπευτηρια ?
Νομίζω το παράκανα με την υπερβολή μου...
Δεν είμαι ΤΟΣΟ αργός και ράθυμος, πια. Αν ήταν έτσι θα έπαιζα πολεμικά παιχνίδια στον υπολογιστή μου και δε θα σας έπρηζα εδώ.
Απλά δε με ψήνει το να τρέχω συνεχώς σαν πεντάχρονο, κι απ' όσα βίντεο έχω δει κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα ανέφικτο.
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι μ' ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η ευστοχία ενός όπλου και όχι τόσο η ταχυβολία του. Δε θα μπορούσα να έχω ένα SAW και να κάνω τον support gunner, ρε παιδάκι μου!
Από τη στιγμή που υπάρχει τέτοια πληθώρα όπλων και διαφορετικές θέσεις και ρόλοι στο παιχνίδι αυτό, δε νομίζω ότι είναι τόσο παράξενη η από μέρους μου εξειδικευμένη έρευνα.
Τώρα αν έχω τον αέρα κόντρα, όλες οι βολές θα 'ναι σα φάουλ μπανάνα, οπότε το να έχω φουλ αυτόματο όπλο με hi-cap γεμιστήρα δε θα με σώσει. Το ν' αλλάξω θέση όμως θα βοηθήσει.
Και όσον αφορά τα σκοπευτήρια, στα σκαριά είναι κι αυτό. Δεν τα συγχέω όμως, μην το βλέπεις έτσι.
Δεν έχω τη σκοποβολή κατά νου όταν σκέφτομαι το airsoft, αλλά ούτε και Τσετσένους αυτονομιστές που τρέχουν αλαλάζοντας και κρατώντας πατημένη τη σκανδάλη μέχρι να τελειώσει ο γεμιστήρας. Η ακρίβεια είναι αυτό που ψάχνω.
Queef, για κάποιον ηλίθιο λόγο είχα ξεχάσει το ότι για να βάλεις πιο μαλακό ελατήριο δε χρειάζεται ν' αλλάξεις και τα bushings. Άρα το θέμα του ανώτατου ορίου fps διαγράφεται.