Σας χαιρετίζω κι εγώ, με τη σειρά μου.
Κάποιες μέρες πριν, έμαθα πως υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί πίστα airsoft κοντά στη Χαλκίδα (όπου και μένω) κι ενθουσιάστηκα, να πω την αλήθεια. Το airsoft το κυνηγούσα αρκετά χρόνια τώρα, αλλά μια και ποτέ δεν είχα πίστα ή άτομα κοντά μου, δεν είχα και κίνητρο να επενδύσω σε αυτό. Πήρα λοιπόν τη μεγάλη απόφαση ν' αρχίσω ν' ασχολούμαι κούτσα κούτσα, κι αν όντως μου αρέσει τόσο όσο φαντάζομαι, πολύ πιθανό να βρίσκομαι ανάμεσά σας σε κάμποσο καιρό.
Το budget δυστυχώς είναι περιορισμένο για τώρα (συχνό φαινόμενο στους νέους παίκτες πλέον, κρίση..), και οι παραξενιές μου δε μου αφήνουν και πολλές επιλογές. Να πω την αλήθεια δε μεγάλωσα με πρότυπο το Ράμπο, μα με το θεό το Λη Βαν Κληφ, το Φράνκο Νέρο και τους υπόλοιπους μεγάλους πρωταγωνιστές των σπαγγέτι γουέστερν.
Δεν έχω σκοπό να ντύνομαι καουμπόης στα skirmishes ξέρω 'γω, αλλά το modern warfare δε μου είναι και τόσο αρεστό.
Δε μ' αρέσουν τα assault rifles, ούτε και τα snipers. ΛΑΤΡΕΥΩ όμως τα battle rifles, ειδικά τα παλαιότερου τύπου.
Και ο ρόλος τον οποίο θα γούσταρα να έχω είναι αυτός του Dedicated Marksman, οπότε θα χρειαστώ ένα DMR.
Ψάχνοντας εδώ και κάτι μέρες στο ιντερνέτι για τα όπλα που κυκλοφορούν, κατέληξα στο πιστό κι αγαπημένο M14. (πριν καταλήξω, έψαξα όλα τα M1 , M1 carbines και Mauser Kar98, έχω μεγάλη λόξα με τα ξύλινα stocks, δυστυχώς όμως κανένα δε μου έκανε) Τσέκαρα reviews για τις διάφορες μάρκες που το παράγουν, είδα και καμμιά πενηνταρού βίντεο και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα καταλήξω στο CYMA M14 SOCOM, το οποίο έχει πιο κοντή κάννη απ' το κανονικό M14 και άρα θα είναι πιο πρακτικό. Ως άσχετος όμως στο άθλημα, δε θα κάνω βιαστικές κινήσεις πριν μου δώσετε τα φώτα σας εσείς οι γνώστες. Θα σας παραθέσω τις απορίες μου λοιπόν, κι ελπίζω οι απόψεις σας να με βοηθήσουν στην επιλογή μου.
1) Έχει κανείς σας το συγκεκριμένο μοντέλο; Έχει κανείς σας M14 γενικότερα; Ξέρω ότι η Cyma δεν είναι και Tokyo Marui, αλλά όπου κι αν κοιτάξω βλέπω πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο μοντέλο της (κι ας είναι τόσο φθηνό). Έχετε κάποια προσωπική εμπειρία με αυτό;
2) Η θέση του DM ξέρω καλά τι ρόλο έχει στο σύγχρονο στρατό, αλλά δεν έχω ιδέα για τις διαστάσεις των γηπέδων airsoft που έχουμε στη χώρα μας. Μήπως η κοντύτερη κάννη του SOCOM είναι κακή επιλογή (όχι ότι έχουν και ιδιαίτερη διαφορά στο βεληνεκές..); Προτείνετε διόπτρα ή red dot; Αν μιλάμε για διόπτρα, για τι μεγέθυνση μιλάμε; Χρησιμοποιεί κανείς σας δίποδο;
3) O high-capacity γεμιστήρας του εν λόγω όπλου χωράει περί τα 400 bbs. Πόσους ακόμα πιστεύετε ότι θα πρέπει να προμηθευτώ για να μπορώ να παίξω ένα φυσιολογικό παιχνίδι; (υπενθυμίζω ότι δεν πρόκειται να το έχω γυρισμένο στο full-auto και να βρέχω μπίλιες, αυτό το αφήνω σ' αυτούς με το minigun)
4) Υποθέτω ότι αυτή η ερώτηση δεν είναι στο σωστό topic, αλλά οφείλω να ρωτήσω: Το Cyma M14 Socom υπάρχει μεν στο e-shop του σάιτ σας, αλλά είναι out of stock. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να μάθω αν θα έρθουν καινούρια κομμάτια ή αν μπορώ να το παραγγείλω, ή θα πρέπει να τηλεφωνήσω στο μαγαζί και να συννενοηθώ με τους αρμόδιους; (ας βρω γι' αρχή το όπλο, και μετά βλέπω και για μπαταρίες και για γρανάζια και πιστόνια και τα συναφή..)
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, και οφείλω να σας συγχαρώ και για το περιποιημένο φόρουμ και την τόσο πρακτική ιστοσελίδα σας!
Αχέμ, κι ελπίζω να μη σας κούρασα με την "πολυλογία" μου.