Αποστολέας Θέμα: Νεούδι ζητά συμβουλές (ως συνήθως)..  (Αναγνώστηκε 53286 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Baron Samedi

• Λοχίας
  • *
Νεούδι ζητά συμβουλές (ως συνήθως)..
« στις: 22 Σεπτεμβρίου, 2012, 07:06:45 »
Σας χαιρετίζω κι εγώ, με τη σειρά μου.
    Κάποιες μέρες πριν, έμαθα πως υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί πίστα airsoft κοντά στη Χαλκίδα (όπου και μένω) κι ενθουσιάστηκα, να πω την αλήθεια. Το airsoft το κυνηγούσα αρκετά χρόνια τώρα, αλλά μια και ποτέ δεν είχα πίστα ή άτομα κοντά μου, δεν είχα και κίνητρο να επενδύσω σε αυτό. Πήρα λοιπόν τη μεγάλη απόφαση ν' αρχίσω ν' ασχολούμαι κούτσα κούτσα, κι αν όντως μου αρέσει τόσο όσο φαντάζομαι, πολύ πιθανό να βρίσκομαι ανάμεσά σας σε κάμποσο καιρό.
   Το budget δυστυχώς είναι περιορισμένο για τώρα (συχνό φαινόμενο στους νέους παίκτες πλέον, κρίση..), και οι παραξενιές μου δε μου αφήνουν και πολλές επιλογές. Να πω την αλήθεια δε μεγάλωσα με πρότυπο το Ράμπο, μα με το θεό το Λη Βαν Κληφ, το Φράνκο Νέρο και τους υπόλοιπους μεγάλους πρωταγωνιστές των σπαγγέτι γουέστερν.
Δεν έχω σκοπό να ντύνομαι καουμπόης στα skirmishes ξέρω 'γω, αλλά το modern warfare δε μου είναι και τόσο αρεστό.
Δε μ' αρέσουν τα assault rifles, ούτε και τα snipers. ΛΑΤΡΕΥΩ όμως τα battle rifles, ειδικά τα παλαιότερου τύπου.
Και ο ρόλος τον οποίο θα γούσταρα να έχω είναι αυτός του Dedicated Marksman, οπότε θα χρειαστώ ένα DMR.
    Ψάχνοντας εδώ και κάτι μέρες στο ιντερνέτι για τα όπλα που κυκλοφορούν, κατέληξα στο πιστό κι αγαπημένο M14. (πριν καταλήξω, έψαξα όλα τα M1 , M1 carbines και Mauser Kar98, έχω μεγάλη λόξα με τα ξύλινα stocks, δυστυχώς όμως κανένα δε μου έκανε) Τσέκαρα reviews για τις διάφορες μάρκες που το παράγουν, είδα και καμμιά πενηνταρού βίντεο και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα καταλήξω στο CYMA M14 SOCOM, το οποίο έχει πιο κοντή κάννη απ' το κανονικό M14 και άρα θα είναι πιο πρακτικό. Ως άσχετος όμως στο άθλημα, δε θα κάνω βιαστικές κινήσεις πριν μου δώσετε τα φώτα σας εσείς οι γνώστες. Θα σας παραθέσω τις απορίες μου λοιπόν, κι ελπίζω οι απόψεις σας να με βοηθήσουν στην επιλογή μου.

1) Έχει κανείς σας το συγκεκριμένο μοντέλο; Έχει κανείς σας M14 γενικότερα; Ξέρω ότι η Cyma δεν είναι και Tokyo Marui, αλλά όπου κι αν κοιτάξω βλέπω πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο μοντέλο της (κι ας είναι τόσο φθηνό). Έχετε κάποια προσωπική εμπειρία με αυτό;

2) Η θέση του DM ξέρω καλά τι ρόλο έχει στο σύγχρονο στρατό, αλλά δεν έχω ιδέα για τις διαστάσεις των γηπέδων airsoft που έχουμε στη χώρα μας. Μήπως η κοντύτερη κάννη του SOCOM είναι κακή επιλογή (όχι ότι έχουν και ιδιαίτερη διαφορά στο βεληνεκές..); Προτείνετε διόπτρα ή red dot; Αν μιλάμε για διόπτρα, για τι μεγέθυνση μιλάμε; Χρησιμοποιεί κανείς σας δίποδο;

3) O high-capacity γεμιστήρας του εν λόγω όπλου χωράει περί τα 400 bbs. Πόσους ακόμα πιστεύετε ότι θα πρέπει να προμηθευτώ για να μπορώ να παίξω ένα φυσιολογικό παιχνίδι; (υπενθυμίζω ότι δεν πρόκειται να το έχω γυρισμένο στο full-auto και να βρέχω μπίλιες, αυτό το αφήνω σ' αυτούς με το minigun)

4) Υποθέτω ότι αυτή η ερώτηση δεν είναι στο σωστό topic, αλλά οφείλω να ρωτήσω: Το Cyma M14 Socom υπάρχει μεν στο e-shop του σάιτ σας, αλλά είναι out of stock. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να μάθω αν θα έρθουν καινούρια κομμάτια ή αν μπορώ να το παραγγείλω, ή θα πρέπει να τηλεφωνήσω στο μαγαζί και να συννενοηθώ με τους αρμόδιους; (ας βρω γι' αρχή το όπλο, και μετά βλέπω και για μπαταρίες και για γρανάζια και πιστόνια και τα συναφή..)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, και οφείλω να σας συγχαρώ και για το περιποιημένο φόρουμ και την τόσο πρακτική ιστοσελίδα σας!
Αχέμ, κι ελπίζω να μη σας κούρασα με την "πολυλογία" μου.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Σεπτεμβρίου, 2012, 07:09:09 από Baron Samedi »

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • OPERATOR OPERATING OPERATIONALLY
Απ: Νεούδι ζητά συμβουλές (ως συνήθως)..
« Απάντηση #1 στις: 22 Σεπτεμβρίου, 2012, 19:20:19 »
Καλωσήρθες.

Μήπως έπαιζες paintball πριν; ;D Ο όρος πίστα μόνο εκεί χρησιμοποιείται..Εδώ υπάρχουν πεδία που απλά πάμε και παίζουμε,ένα εκ των οποίων είναι ιδιωτικό αλλά δεν έχω ιδέα για τους εκεί κανόνες και κόστη.Γενικότερα φαντάσου ότι δεν υπάρχει κόστος εκτός από τις μπίλιες που θα ρίξεις στο παιχνίδι και,προφανώς,τον εξοπλισμό που θες να αγοράσεις.

Αν είσαι φαν πρότερων εποχών μπορείς απλά να παίζεις μόνο παιχνίδια Β΄ΠΠ με αγορά αντίστοιχου εξοπλισμού και να περιοριστείς μόνο σε αυτόν τον τομέα.

Στα άλλα θέματα τώρα,υπολόγισε ότι η μέγιστη εμβέλεια ενός πολύ καλά σεταρισμένου DMR δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 80μ,οπότε η χρήση του είναι μάλλον περιορισμένη.
Γεμιστήρες..Μην πάρεις μεγάλης χωρητικότητας,κουδουνίζουν,θέλουν κάθε τρεις και λίγο κούρδισμα και δεν ταίζουν τόσο καλά όσο αυτές με το ελατήριο(mid cap,low cap).
Τέλος, προτού αγοράσεις κάτι καθαρά και μόνο για αισθητικούς λόγους,πήγαινε πιάσε το και δες αν σου κάθεται καλά.Μην βιαστείς να πάρεις κάτι και το μετανιώσεις.

Αποσυνδεδεμένος powerplantmaster

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #2 στις: 22 Σεπτεμβρίου, 2012, 23:43:49 »
+1 στα ανωτέρω λεγόμενα του Queef.

Δες το θέμα με το Β' ΠΠ γιατί υπάρχει μια υγιής κοινότητα που πιστεύω μια παρουσία σαν επισκέπτης σε ένα παιχνίδι τους θα ήταν ενδιαφέρουσα και μια κουβέντα με τα παιδιά εκεί θα σου έδινε νέες παραμέτρους αφού και εξοπλισμούς θα έβλεπες αλλά και η συζήτηση θα σου έδινε πολλές πληροφορίες και θα σου έλυνε περισσότερες απορίες από όσες θα μπορούσαμε μέσα από ένα forum.

Τώρα για τα υπόλοιπα, το μόνο που μπορώ να παραθέσω από προσωπική εμπειρία στην προσπάθεια στησίματος μιας ρεπλικας για ρόλο marksman, είναι ότι εφόσον πας σε ένα project με Μ14 πάρε μια ΜΗ φωτιζόμενη διόπτρα με μεγέθυνση. Προσωπικά την χ4 μεγέθυνση την θεωρώ μια χρυσή τομή αφού σου δίνει και καλή μεγέθυνση για τα βεληνεκή που παίζουμε αλλά και δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να σε ζορίζει για μια ταχεία εμπλοκή "στόχου" έτσι δεν θα περιορίζεις το παιχνίδι σου. Το red-dot απέφυγε το γιατί δεν έχει κανένα τακτικό πλεονέκτημα σε αυτό το ρόλο που θες αλλά πάρα πολλά ελλατώματα.

Φθονέεσθαι κρέσσον εστίν ή οικτείρεσθαι.

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #3 στις: 23 Σεπτεμβρίου, 2012, 04:06:57 »
Queef, η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές έπαιξα paintball, ναι. Αλλά ο όρος "πίστα" ήταν απλά η πρώτη σκέψη που έκανα, δεν είχαν σχέση.

Θέτεις ως μέγιστη εμβέλεια ενός σεταρισμένου DMR τα 80 μέτρα. Εννοείς ότι δεν υπάρχει τρόπος τα όπλα αυτά να την ξεπεράσουν, ότι τα 'πεδία' δεν είναι πιο μεγάλα από εξίμισι στρέμματα ή ότι το ανώτατο όριο των fps ΚΑΘΕ όπλου είναι κάτι του στυλ 350 και ότι ακόμα και τα DMR και τα sniper rifles απαγορεύεται να ξεπερνούν το όριο αυτό κι ας έχουν ελάχιστη απόσταση βολής;
Η απάντησή σου σ' αυτό θα είναι καθοριστική γιατί η πρώτη εκδοχή με ψιλοχαλάει, η δεύτερη δε μ' αρέσει καθόλου και την τρίτη τη σιχαίνομαι...
Επίσης, σημαντικότατο κι αυτό, ποιοι είναι οι συνήθεις ρόλοι που έχετε στις ομάδες - πεδία - κοινότητές σας; Υπάρχουν DMs, ή μόνο Riflemen και Snipers; (να ξέρω, αν ο ρόλος του DM είναι τόσο υποτιμημένος στην Ελλάδα, ν' αρχίσω να σκέφτομαι κάτι άλλο..)

Για γεμιστήρες κακώς έθιξα το θέμα, αυτοί και οι μπαταρίες θα έρθουν αργότερα, αφού επιλέξω όπλο και το πιάσω στα χέρια μου (που μ' αυτή τη σειρά θα γίνει, γιατί αυτό που με ψήνει τώρα να πάρω είναι out of stock). Πλάκα πλάκα, είναι καλή ιδέα να περάσω κάποια μέρα απ' το μαγαζί να δω πώς είναι γενικά τα όπλα στο χέρι μου (κι ας μην έχουν στο στοκ αυτό που θέλω), ή θα είναι τσάμπα κόπος (μένω Χαλκίδα, όχι Φάληρο);

Όσον αφορά την πρόταση και των δυο σας, θα ήθελα όντως να μάθω περισσότερα γι' αυτή την 'κοινότητα', αν και οι παγκόσμιοι δεν είναι το φόρτε μου. Αν θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες σε κάποιο προσωπικό μήνυμα, θα του ήμουν υπόχρεος.
Πάντως αν υπήρχε κοινότητα αμερικανικού εμφυλίου ή αν υπήρχε 'flintsoft' με Ναπολεόντιους, θα έδινα το σπίτι μου για να παίξω!

Σας ευχαριστώ και τους δυο για τη βοήθειά σας.

Αποσυνδεδεμένος Ozymandias

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #4 στις: 23 Σεπτεμβρίου, 2012, 10:47:36 »
Aν κανεις υπομονη μια-δυο εβδομαδες θα ανοιξει το νεο καταστημα οπου θα υπαρχουν προς εκθεση ολα τα διαθεσιμα οπλα, μαζι με καποιες νεες παραγγελιες που ερχονται οσονουπω

Oσον αφορα τον ρολο του DM, ο κυριος λογος που δεν ειναι τοσο γνωστος ειναι αφενος η ελλειπης γνωση τοσο οσον αφορα τους πραγματικους ρολους, τα βαλλιστικα χαρακτηριστικα του airsoft τις δυνατοτητες των οπλων και αφεταιρου η ελλειψη οργανωσης σε πολλες ομαδες οι οποιες περισσοτερο ειναι παρεες που παιζουν μαζι και λιγοτερο ομαδες "μαχης" με συγκεκριμενους ρολους στους οποιους προπονουνται και  "εκπαιδευονται"

Κατ'εμε, δεν μπορει να υπαρξει ρολος sniper στο Airsoft, τουλαχιστον οχι οπως τον γνωριζουμε απο ταινιες και ντοκιμαντερ. Λογω του συγκρισιμου βεληνεκους των διαφορων οπλων (ακομα και των sniper rifles) το πλησιεστερο που μπορουμε να επιτυχουμε ειναι ο ρολος του ακροβολιστη, ασχετως αν παιζει καποιος με bolt action, ή με AEG. Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλοι αγοραστες sniper rifles γρηγορα απογοητευονται και σε χρονο dt πουλανε τα οπλα τους.

Το κακο της υποθεσης ειναι οτι κανενα οπλο απο μονο του δεν μπορει να σου παρεχει την αποδοση που απαιτεις για τον ρολο του ακροβολιστη. Αναφερομαι βεβαια στην συγκεντρωση βολων, και λιγοτερο στο βεληνεκες. Αν θελησεις να παιξεις το ρολο αυτο θα πρεπει να εχεις στο μυαλο σου και να προγραμματισεις επιπλεον εξοδα μετα την αγορα του οπλου, ητη ενα γενικοτερο tune-up, ελεγχο, σφραγισμα τυχον διαρροων και αγορα μιας κανης ακριβειας.

Με αυτα υποψιν, θα σου προτεινα να σκεφτεις σοβαρα αν αυτος ειναι ο ρολος που θελεις να παιξεις, και μονο αν εισαι 100% σιγουρος, να προχωρισεις στην αγορα.

ΥΓ....Προσωπικα θα επελεγα το μακρυ Μ14 το οποιο ειναι ενα απο τα κλασσικα οπλα DM

Αποσυνδεδεμένος spyros1989

• free fire zone with my m-16 vendetta burns inside
  • Ταγματάρχης
  • *
  • Παιξτε battlefield 3 κανει καλο...στην καρδια σας
« Απάντηση #5 στις: 23 Σεπτεμβρίου, 2012, 15:19:52 »
+1 στα ανωτέρω λεγόμενα του Queef.

Δες το θέμα με το Β' ΠΠ γιατί υπάρχει μια υγιής κοινότητα που πιστεύω μια παρουσία σαν επισκέπτης σε ένα παιχνίδι τους θα ήταν ενδιαφέρουσα και μια κουβέντα με τα παιδιά εκεί θα σου έδινε νέες παραμέτρους αφού και εξοπλισμούς θα έβλεπες αλλά και η συζήτηση θα σου έδινε πολλές πληροφορίες και θα σου έλυνε περισσότερες απορίες από όσες θα μπορούσαμε μέσα από ένα forum.

Τώρα για τα υπόλοιπα, το μόνο που μπορώ να παραθέσω από προσωπική εμπειρία στην προσπάθεια στησίματος μιας ρεπλικας για ρόλο marksman, είναι ότι εφόσον πας σε ένα project με Μ14 πάρε μια ΜΗ φωτιζόμενη διόπτρα με μεγέθυνση. Προσωπικά την χ4 μεγέθυνση την θεωρώ μια χρυσή τομή αφού σου δίνει και καλή μεγέθυνση για τα βεληνεκή που παίζουμε αλλά και δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να σε ζορίζει για μια ταχεία εμπλοκή "στόχου" έτσι δεν θα περιορίζεις το παιχνίδι σου. Το red-dot απέφυγε το γιατί δεν έχει κανένα τακτικό πλεονέκτημα σε αυτό το ρόλο που θες αλλά πάρα πολλά ελλατώματα.
Αυτο ειχα σκοπο να πω εαν σου αρεσει το θεματικο airsoft ελα σε ενα απο τα παιχνιδια που κανουμε για ΒΠΠ εκει θα μπορεσουμε να τα πουμε καλητερα.
Τωρα εαν θελισεις να παιξεις μαζι μας για να δεις πως ειναι πες μου να σου στηλω το site ωστε να συνενοηθουμε και να δουμε πως μπορεις να ντυθεις
μιας και το dress code ειναι ΑΥΣΤΗΡΑ BΠΠ.
Μπορεις να παιξεις ΣΑΝ: ΒΡΕΤΑΝΟΣ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ-ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Οτι θες απο αυτα πεζικο, αντιαρματιστης, αλεξιπτωτιστης.

Αποσυνδεδεμένος gio

• Ανθυπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #6 στις: 23 Σεπτεμβρίου, 2012, 19:43:48 »
Οι προλαλήσαντες θα πρέπει να σε έχουν καλύψει.
Αναφορικά με το θεματικό , αμερικάνικος εμφύλιος και flintsoft, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν στις παρούσες συνθήκες , ήδη εγώ θεωρώ ήρωες όσους ασχολούνται με το Β'ΠΠ αν και αρκετοί μας θεωρούν γραφικούς!
Αναφορικά με το flintsoft- Ναπολεόντιους πολέμους, υπάρχουν ελάχιστοι στη Μεγ. Βρεττανία που τώρα ξεκινάνε με custom όπλα και στολές, για αμερικάνικο εμφύλιο παγκοσμίως σχεδόν μόνο στην αμερική και δυστυχώς μόνο σε επίπεδο reenactment ακόμα.
"From now until the end of the world, we and it shall be remembered.
We few, we Band of Brothers.
For he who sheds his blood with me shall be my brother."

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #7 στις: 24 Σεπτεμβρίου, 2012, 20:06:49 »

Θέτεις ως μέγιστη εμβέλεια ενός σεταρισμένου DMR τα 80 μέτρα. Εννοείς ότι δεν υπάρχει τρόπος τα όπλα αυτά να την ξεπεράσουν, ότι τα 'πεδία' δεν είναι πιο μεγάλα από εξίμισι στρέμματα ή ότι το ανώτατο όριο των fps ΚΑΘΕ όπλου είναι κάτι του στυλ 350 και ότι ακόμα και τα DMR και τα sniper rifles απαγορεύεται να ξεπερνούν το όριο αυτό κι ας έχουν ελάχιστη απόσταση βολής;
Η απάντησή σου σ' αυτό θα είναι καθοριστική γιατί η πρώτη εκδοχή με ψιλοχαλάει, η δεύτερη δε μ' αρέσει καθόλου και την τρίτη τη σιχαίνομαι...

Δεν έχω δει μεγαλύτερη εμβέλεια με αξιοπρεπή ακρίβεια ούτε με 550,όριο που αναφέρεται σε κινητού ουραίου όπλα και όχι ηλεκτρικά.Φαντάσου ότι για τα δημόσια παιχνίδια πας στα 344 ΜΑΧ και σε άλλα 450.Άρα και τα 80 μάλλον είναι υπερβολή.Γενικότερα οι κανόνες και τα όραι αλλάζουν τόσο από πεδίο σε πεδίο όσο από παρέα σε παρέα.

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #8 στις: 25 Σεπτεμβρίου, 2012, 01:59:34 »
Ozymandias, καταλαβαίνω προφανώς ότι δε μπορεί ουσιαστικά να υπάρξει ρόλος αντίστοιχος μ' αυτόν του sniper στο airsoft, μια και τα βεληνεκή των όπλων είναι πάνω - κάτω τα ίδια (Πόσο μάλλον με τα ταπεινά επιτρεπτά όρια fps της Ελλαδίτσας!). Αλλά γιατί όχι;
Θέλω να πω, κυκλοφορούν τόσες και τόσες αξιοπρεπέστατες ρέπλικες όπλων, κάποιες απ' αυτές δείχνουν ρεαλιστικές ακόμα και στην εκπυρσοκρότηση, κι όλα αυτά γιατί; Αν η ποζεριά και η (παρακαλώ όπως με συγχωρέσετε για τα βρώμικα ακροδάχτυλά μου) κάβλα δεν έπαιζαν κανένα ρόλο στο παιχνίδι, τότε τα όπλα θα ήταν uniform και δε θα υπήρχε η έννοια της τακτικής, μόνο θα ξεχύνονταν όλοι στο πεδίο ωσάν τους Πετσενέγους, ουρλιάζοντας την πολεμική ιαχή της Ζήνας και βρέχοντας πλαστικά σφαιρίδια!
Δε θα τολμήσω να υπαινιχθώ ότι ξέρω πράγματα σχετικά με την ασχολία αυτή, την τελευταία εβδομάδα όμως που χαζεύω στο ίντερνετ έχω βρει αρκετές ομάδες του εξωτερικού με σαφείς διαχωρισμούς των ρόλων και λεπτομερείς τακτικές μάχης.
Προφανώς και δεν είχα κατά νου ν' αγοράσω κάποιο bolt-action rifle, μια κι αυτό θα ήταν απαγορευτικό στην περίπτωση που θα στηνόταν κάποιο cqb παιχνίδι, στόχευα μόνο σε κάποιο semi-auto με λειτουργία full-automatic για τις δύσκολες ώρες.
Το M14 ήταν και είναι από τ' αγαπημένα μου όπλα, και το θεώρησα καλή ιδέα. Καλύτερη ιδέα (αν και είμαι λιγάκι διστακτικός ακόμα) είναι το M14 EBR, που έχει τις ράγες RIS και θα μπορούσα να το φορτώσω χρήσιμα καλούδια, αλλά τα όσα γράφω δεν έχουν ισχύ, και δε θα έχουν μέχρι να μιλήσω από κοντά με κάποιον που ασχολείται με την αεροσφαίριση και να πιάσω στα χέρια μου όπλο.
Έριξα μια γρήγορη ματιά στους χάρτες του site σας και βρήκα μια ομάδα που εδρεύει στη Χαλκίδα, οπότε θα κυνηγήσω να βρεθώ με κάποιον από αυτούς και να μάθω περισσότερες πληροφορίες.
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και τις συμβουλές σας, για μια ακόμη φορά. Ελπίζω να βρεθώ σύντομα από κοντά με κάποιον airsofter για να σταματήσω να σας πρήζω εδώ.
Αχά, ξέχασα, και όσον αφορά τον Β' ΠΠ, θα συνεχίσω να ψάχνω να βρω τι ακριβώς θέλω, κι αν δω ότι συνεχίζει να με τραβά η θεματολογία του, να είστε σίγουροι ότι θα ψάξω να σας βρω.

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #9 στις: 25 Σεπτεμβρίου, 2012, 17:50:28 »
M14 EBR.Rails και λοιποί εκμοντερνισμοί σε μια πλατφόρμα που ήταν για κάτι άλλο.Βαρύ και με εντελώς χάλια κέντρο βάρους.Αν προτίθεσαι να βάζεις αντίβαρα στο κοντάκι ή αλλού για να το συνεφέρεις οκ..

Αποσυνδεδεμένος gio

• Ανθυπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #10 στις: 25 Σεπτεμβρίου, 2012, 18:32:43 »
M14 EBR.Rails και λοιποί εκμοντερνισμοί σε μια πλατφόρμα που ήταν για κάτι άλλο.Βαρύ και με εντελώς χάλια κέντρο βάρους.Αν προτίθεσαι να βάζεις αντίβαρα στο κοντάκι ή αλλού για να το συνεφέρεις οκ..
Έλα πες το μην ντρέπεσαι... :D
Scar Mk 17 SSR!
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Σεπτεμβρίου, 2012, 18:46:15 από gio »

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #11 στις: 25 Σεπτεμβρίου, 2012, 19:18:45 »

Σε μια πλατφόρμα που ήταν για τι άλλο; Απ' ότι θυμάμαι, και το M14, και το M14 EBR αλλά και το M39 EMR χρησιμοποιούνται από ένοπλες δυνάμεις. Τι ακριβώς δε σε βρίσκει σύμφωνο;
Το βάρος του (τεσσεράμισι κιλά) δεν είναι πολύ, και ίσα ίσα που από τη στιγμή που θέλω ν' αγοράσω μια ρέπλικα όπλου, θέλω να είναι όσο πιο πιστή γίνεται στο real steel counterpart! Το κέντρο βάρους, τώρα, είναι άλλο θέμα. Αν έχεις πιάσει στα χέρια σου το μοντέλο της Kart ή της Echo 1, δεν έχεις άδικο. Τα της Cyma, G&G και WE όμως δείχνουν μια χαρά ζυγοσταθμισμένα στο κέντρο του όπλου. Συγκεκριμένα σ' ένα απ' τα βίντεο που κυκλοφορούν, ένας τύπος παίνευε το κέντρο βάρος του μοντέλου της Cyma (η οποία όσο κινέζικη κι αν είναι, στα M14 της χρησιμοποιεί τα insides της Tokyo Marui).
Queef, γιατί τέτοιο μίσος, ρε συ; Δε σ' αρέσουν γενικότερα τα M14 ή έκανες κάποια κακή αγορά ebr και το μετάνιωσες;
Να τολμήσω να ρωτήσω ποια είναι η αγαπημένη σου πλατφόρμα και ποιο ρόλο έχεις στα skirmishes; Ίσως έτσι να μπορέσω να καταλάβω το σκεπτικό σου.

Scar Mk 17 SSR!

Το δεκαεπτάρι δε με συγκινεί. Το εικοσάρι απ' την άλλη, μακάρι ν' αξιωνόμουν να το πιάσω στα χέρια μου..
http://world.guns.ru/sniper/sniper-rifles/usa/fn-scar-ssr-mk20-mod0-e.html

Αποσυνδεδεμένος gio

• Ανθυπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #12 στις: 25 Σεπτεμβρίου, 2012, 19:35:27 »
Να τολμήσω να ρωτήσω ποια είναι η αγαπημένη σου πλατφόρμα και ποιο ρόλο έχεις στα skirmishes; Ίσως έτσι να μπορέσω να καταλάβω το σκεπτικό σου.

Scar Mk 17 SSR!
Αχεμ... ;)

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #13 στις: 25 Σεπτεμβρίου, 2012, 20:53:33 »
Σε μένα πήγαινε to ssr ;D Σε μια αντίστοιχη συζήτηση αυτό πρότεινα..

Έχω παραπάνω από μια πλατφόρμες αναλόγως πεδίου,παιχνιδιού κλπ άρα είμαι ο πλεόν αναξιόπιστος για ένα all around rifle.

To M14 πράγματι χρησιμοποιείται από ΕΔ αλλά η σχεδίασή του ήταν με ξύλινα απάρτια.Όταν τοποθετείς μεταλλικά μεγαλύτερα και κατά μήκος της κάνης του όπλου,γίνεται μπροστόβαρο.

Αυτό που λες για τις εταιρείες και την κατανομή βάρους τα είδες στο ιντερνετ;Ο καθένας γράφει και υποστηρίζει ότι θέλει,included me.

Αν τελικά θες τη γνώμη μου θα σου πω το εξής.Δεν υπάρχει ιδανική πλατφόρμα.Ο πιο ουσιαστικός λόγος είναι ο σωματότυπος.Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.Τώρα αν θες να σου πω πράγματα που μπορεί να κάνουν τη διαφορά..θα σου απαριθμήσω μερικά, με όποια κατά μπορεί να έχουν.

Bullpup rifles.Μεγάλη κάνη για το μέγεθός τους.Πρόβλημα το gearbox που χτυπάει στο αυτί σου.
Μ4,ΑΚ πλατφόρμες.Τονοι ανταλλακτικών και εξαρτημάτων που βρίσκεις και σε περίπτερο,πολλά μοντέλα να διαλέξεις όποιο σου ταιριάζει.Προτίμηση στα ΑΚ λόγω hop up&v3 gearbox.
Αμφιδέξια χειριστήρια.Μεγάλο προσόν αν μπορείς να παίζεις και με τα 2 χέρια.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Σεπτεμβρίου, 2012, 07:08:18 από queef »

Αποσυνδεδεμένος leyteris

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #14 στις: 26 Σεπτεμβρίου, 2012, 00:50:45 »
Παροτι ο τιτλος του θεματος σε προδιαθετει για μια σαπουνοπερα, οφειλω να ομολογησω οτι τα γραφομενα ολων οσων συμμετεχουν ειναι ακριβως το αντιθετο και ακρως ενδιαφεροντα και αξιζει ενα μπραβο σε ολους.Φιλε Baron Samedi απο τα γραφομενα σου διακρινω μια ταση προς την ρεαλιστικοτητα του χομπυ και νομιζω οτι σου απαντησαν οι καταλληλοι χομπιστες.Ο ρολος που σου αρεσει ειναι δυσκολος αλλα και δελεαστικος (δεν σου κρυβω οτι και εγω θα ηθελα να συμμετεχω σε ρεαλιστικο παιχνιδι) και θα σου προτεινα να παρακολουθησεις τουλαχιστον ενα παιχνιδι προτου κανεις οτιδηποτε.
Σχετικα με το οπλο που αναφερεις και οτι θες να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στο πραγματικο (αναφερεις βαρος 4,5 κιλα) σιγουρα υπαρχει το follow your heart αλλα μηπως σε δυσκολεψει ? Ενα απλο κυριακατικο παιχνιδι κραταει περιπου 4 ωρες, ποσο μαλλον αν παρεις μερος σε πιο απαιτητικα-ρεαλιστικα σεναρια.Οσο αφορα τα ορια fps που αναφερεις προσωπικα πιστευω οτι καλως υπαρχουν, ο βασικος μας σκοπος νομιζω οταν παμε σε ενα παιχνιδι ειναι να φυγουμε οπως ηρθαμε και στη συνεχεια να περασουμε καλα, θα μου πεις οτι εσυ προσεχεις αλλα ο απεναντι ? Απλα θα αναφερω σε σχετικα προσφατο παιχνιδι παιχτης εριξε σε αντιπαλο ριπη εντος κτηριου απο αποσταση 1 μετρου δικαιολογουμενος "μηπως και καταλαβει".
Ενα ειναι σιγουρο, δεν θα περασει πολυς καιρος που θα κοιτας για το δευτερο σου οπλο.Καλα παιχνιδια.