Αποστολέας Θέμα: Νομοθεσία  (Αναγνώστηκε 43191 φορές)

Αποσυνδεδεμένος xaris_kalan

• Λοχίας
  • *
Νομοθεσία
« στις: 31 Μαΐου, 2013, 19:06:47 »
Σύμφωνα με την Γενική ασφάλεια με την οποία ήρθα σε επαφή, τα εν λόγω αεροβόλα θεωρούνται όπλα και απαγορεύεται η εισαγωγή τους ή η κατοχή τους χωρίς άδεια. Σύμφωνα με εσάς(όπως με πληροφορήσατε τηλεφωνικά) δεν ισχύει κάτι τέτοιο(ως προς την άδεια). Θα μπορούσε κάποιος σας παρακαλώ, γιατί όσο κι αν διαβάζω τον νόμο δεν βγάζω άκρη, να μου υποδείξει τα σημεία στα οποία αναγράφεται(ξεκάθαρα) ότι δεν χρειάζεται κάποια ειδική άδεια για την εισαγωγή, την αγορά και κατοχή των αεροβόλων;

Αν δεν χρειάζεται ειδική άδεια, η μεταφορά του μέσα σε βαλίτσα μέσω θαλάσσης ή αεροπορικώς επιτρέπεται ή θα έχω πρόβλημα αν βρεθεί στην βαλίτσα μου στο καράβι ή στο αεροδρόμιο όταν θα πάω να παραδώσω βαλίτσες και θα το δουν στον έλεγχο; Και αν βρεθεί, ποια είναι η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσω ώστε να μην αντιμετωπίσω κανένα νομικό πρόβλημα; Όπως είναι φυσικό δεν γίνεται να φύγω για κανα δύο μήνες για διακοπές από την πόλη στην οποία μένω και σπουδάζω και να μην το πάρω μαζί μου(πολλά γίνονται και δεν έχω καμία απολύτως όρεξη να έχω τρεχάματα αν κάποιος επιτήδειος το κλέψει και κάνει κατάχρηση αυτού).

Επίσης, αν όντως χρειάζεται ειδική άδεια, τι παραστατικά απαιτούνται;
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαΐου, 2013, 19:14:59 από xaris_kalan »

Αποσυνδεδεμένος Dimitrios

• Διαχειριστής
  • Αντισυνταγματάρχης
  • Φύλο: Άντρας
    • Greek Airsoft
Απ: Νομοθεσία
« Απάντηση #1 στις: 31 Μαΐου, 2013, 19:37:56 »
Η πληροφορία που ψάχνεις είναι στο Άθρο 7 παράγραφος 3 του νόμου περί όπλων
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαΐου, 2013, 19:43:06 από Dimitrios »
Ουδεις Επικινδυνότερος εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #2 στις: 31 Μαΐου, 2013, 22:42:31 »
Ωραία, ως προς την άδεια καλύφθηκα, ως προς όλα τα υπόλοιπα(μεταφορά με το καράβι ή το αεροπλάνο);

Αποσυνδεδεμένος vampiros

• Ταξίαρχος
  • *
« Απάντηση #3 στις: 31 Μαΐου, 2013, 22:55:01 »
... what we do in life ,
 echoes in eternity ...

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #4 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 00:04:58 »
Άρθρο 11
Μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών Χρήση εκρηκτικών υλών
2. Επίσης απαγορεύεται η μεταφορά των λοιπών ειδών που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής. Κατ' εξαίρεση, δεν απαιτείται άδεια για τη μεταφορά κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων, μερών, ανταλλακτικών και φυσιγγίων αυτών, καλύκων και καψυλλίων κυνηγιού, ως και των ειδών που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1, παράγραφοι 2 και 3 περιπτ. ε'.

Ωραία, δεν απαιτείται άδεια για την μεταφορά, λογικότατο από τη στιγμή που δεν απαγορεύεται η κατοχή. Ο νόμος δεν απαντάει πουθενά(ή εγώ δεν το βλέπω) στο τι ακριβώς γίνεται αν το δουν στο αεροδρόμιο ή στο καράβι!!! Το να μου λες να διαβάσω τον νόμο δεν με βοηθάει, χίλιες φορές να μου έλεγες άρθρο και παράγραφο που αναφέρει την εν λόγω διαδικασία παρά να με βάζεις να ψάχνω σε ένα κατεβατό στο οποίο χάνεσαι!!! Η ερώτησή μου είναι ξεκάθαρη, όταν θα το δουν στο αεροδρόμιο στον έλεγχο(δεν μιλάμε ποτέ για χειραποσκευή!!!) τότε τι γίνεται; Βγάζω έξω το όπλο και τους δείχνω ότι είναι αεροβόλο; Και τι; Θα με πιστέψουν; Με ξέρουν και από χτες; Αντίστοιχα με το καράβι!!

Αποσυνδεδεμένος powerplantmaster

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #5 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 00:36:59 »
α. Διόρθωσε τον τόνο σου. Αν δεν θες να διαβάσεις τον νόμο που αφορά το θέμα μην πάρεις αεροβόλο. Καλό σου κάνει.
β. Εξαιτίας του παραπάνω, θα σου πω ότι ο νόμος λέει "Σε όλες τις περιπτώσεις μεταφοράς και διαμετακόμισης πρέπει να πληρούνται, με μέριμνα του ενδιαφερόμενου, οι όροι συσκευασίας και ασφαλούς μεταφοράς, που προβλέπονται από τους ισχύοντες οικείους κανονισμούς, περί ασφαλούς μεταφοράς επικίνδυνων υλών. ". Θα σου έλεγα που αλλά σου είπα δεν μου αρέσει ο τρόπος που απαντάς σε όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν.
γ. Στο αεροδρόμιο όταν το δούν, βγάλε το όπλο και σημάδεψε τους φωνάζοντας "Αλα ακμπάρ". Θα σου πουν επιτόπου τι πρέπει να γίνει.  (mooning)
δ. Αν μίλαγες ευγενικά θα σου έλεγα να πάρεις τηλέφωνο την εταιρεία που θα ταξιδέψεις αν αφορά αεροπορική ή το λιμεναρχείο αν ταξιδέψεις με καράβι. Θα σου πουν ακριβώς πως να το συσκευάσεις και από που θα ελεγχθείς για να μην έχεις πρόβλημα.

Ούτε τα νύχια μας μπορούμε να μυρίσουμε πως θα έχεις το όπλο εσύ μαζί σου, ούτε με τι θα ταξιδέψεις, σε ποιον επάνω θα πέσεις ,τι θα σου πει και τι θα τους πεις και αν θα σε πιστέψουν. Για μελλοντολογία πάρε σε κάποια γραμμή μέντιουμ.

Διάβασε τον νόμο, τύπωσε τον να τον έχεις μαζί, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που θα σου δοθούν από τον μεταφορέα, να είσαι ευγενικός σε κάθε έλεγχο και να δείξεις κοινή λογική και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Φθονέεσθαι κρέσσον εστίν ή οικτείρεσθαι.

Αποσυνδεδεμένος sarge

• ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ!
  • Συνταγματάρχης
  • *
  • I'm right behind you....that's a promise!
« Απάντηση #6 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 00:55:47 »
"Στο αεροδρόμιο όταν το δούν, βγάλε το όπλο και σημάδεψε τους φωνάζοντας "Αλα ακμπάρ". Θα σου πουν επιτόπου τι πρέπει να γίνει."!!!!
Αδερφέ, να 'σαι καλά, έχω δακρύσει απ' τα γέλια!!!    :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #7 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 01:28:17 »
Sorry man, έτσι είναι ο τρόπος που γράφω, ζητώ λοιπόν συγνώμη αν φάνηκε κάπως αλλά δεν είχα τέτοιο σκοπό. Η μεταφορά θα γίνεται όπως(όπως γνωρίζω ότι γίνεται) γίνεται και η μεταφορά κανονικών όπλων(λυμένο στο βαλιτσάκι του). Από την πλευρά μου τουλάχιστον αυτό έχω στο μυαλό μου. Θες να μου πεις που ακριβώς το γράφει αυτό γιατί δεν το βρίσκω;

Παράθεση
Διάβασε τον νόμο, τύπωσε τον να τον έχεις μαζί
Τα έχω κάνει ήδη, αλλά όπως είπα(και το εννοούσα) ο νόμος είναι ένα κατεβατό στο οποίο χάνομαι, γι αυτό και έχω μαρκάρει τα άρθρα και τις παραγράφους που με αφορούν. Το συγκεκριμένο όμως για την μεταφορά δεν το βρήκα. Σαφώς η επικοινωνία με την αεροπορική είναι μία λύση αλλά γιατί να μπω σε διαδικασία αν υπάρχει η απλή λύση( πχ η υπόδειξη της απόδειξης αγοράς); Ως προς το λιμεναρχείο(αν ξέρει κάποιος), θα ζητήσουν τίποτα χαρτιά, άδειες ή οτιδήποτε άλλο;

Παράθεση
γ. Στο αεροδρόμιο όταν το δούν, βγάλε το όπλο και σημάδεψε τους φωνάζοντας "Αλα ακμπάρ". Θα σου πουν επιτόπου τι πρέπει να γίνει. 
χαχαχαχαχαχααχα

Αποσυνδεδεμένος vampiros

• Ταξίαρχος
  • *
« Απάντηση #8 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 02:15:30 »
.... Το να μου λες να διαβάσω τον νόμο δεν με βοηθάει, χίλιες φορές να μου έλεγες άρθρο και παράγραφο που αναφέρει την εν λόγω διαδικασία παρά να με βάζεις να ψάχνω σε ένα κατεβατό στο οποίο χάνεσαι!!! Η ερώτησή μου είναι ξεκάθαρη, όταν θα το δουν στο αεροδρόμιο στον έλεγχο(δεν μιλάμε ποτέ για χειραποσκευή!!!) τότε τι γίνεται; Βγάζω έξω το όπλο και τους δείχνω ότι είναι αεροβόλο; Και τι; Θα με πιστέψουν; Με ξέρουν και από χτες; Αντίστοιχα με το καράβι!!

τωρα θα σου ελεγα τιποτα....εγω γιατι το διαβασα ολο κι εσυ τα θελεισ ολα ετοιμα ?
τελος παντων .
παρε τα ετοιμα αλλα καισε και να τον διαβασεις γιατι αυτα που σου δινω παρακατω δεν ειναι ολοκληρη η ιστορια....
...σημειωση...η μεταφορα του οπλου δεν ειναι παρανομη αλλα ουτε και νομιμη.
δεν χρειαζεσαι αδεια για το αεροβολο αλλα εκτος αυτου δεν μπορεις να το μεταφερεις χωρις αδεια.
δεν χρειαζεσαι αδεια για το αεροβολο αλλα αν το χρησιμοποιεις ειναι οπλοχρησια .
τι ειναι νομιμο ? να το αγορασεις και να το εχεις να το βλεπεις ... χαχααα
αναλογως το πως το βλεπει ο καθενας.
ο Α αστυνομος θα καταλαβει αλλα ο Β θα σε θεωρησει υποπτο.
αυτο σε οδηγει σε καποιο Αστυνομικο Τμημα.
επειδη εχω πολλα παρε-δωσε με Αστυνομικους ακου αυτο :
αυτος που εχει την εξουσια θα στραβωσει απο τον τροπο που μιλας.
αν ξερεις την "ιστορια" (δηλαδη ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον νομο αυτο -αλλα και πολλους αλλους...-) ισως μπορεις να κανεις κουβεντα μαζι του .ισως,...
αν ομως εισαι αδιαβαστος....φαντασου τι μπορει να γινει...

2. 'Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα

1. Απαγορεύεται η εισαγωγή από το εξωτερικό όπλων και λοιπών αντικειμένων

2. Με άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιτρέπεται η εισαγωγή από το εξωτερικό:
ε. 'Οπλών σκοποβολής

4. Η διαμετακόμιση των ειδών της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου με αεροσκάφη (πολιτικά ή στρατιωτικά) επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις:
α. Του ν. 1815/1988 "Περί κυρώσεως του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου".
β. Του ν. 211/1947 "Περί κυρώσεως της εν Σικάγω την 7.12.1944 υπογραφείσης συμβάσεως διεθνούς πολιτικής αεροπορίας".
γ. Του α.ν. 2597/1940 "Περί κινήσεως αεροσκαφών υπεράνω της Ελληνικής Επικρατείας". Η διαδικασία και οι λοιπές λεπτομέρειες ρυθμίζονται με απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών.
5. Εξαιρούνται της διαδικασίας της διαμετακόμισης οι υπερπτήσεις και οι αναγκαστικές προσγειώσεις πολιτικών αεροσκαφών, που μεταφέρουν τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου είδη. Στις περιπτώσεις αυτές, η άδεια χορηγείται από το Υπουργείο Εξωτερικών, με σύμφωνη γνώμη του Γ.Ε.Ε.Θ.Α. και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
(τα ιδια ισχυουν και για πλοια)

3. Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
4. Η κατοχή λογχών, ξιφών, ξιφιδίων και ξιφολογχών, απομιμήσεων πυροβόλων όπλων, ως και μη λειτουργούντων πυροβόλων όπλων επιτρέπεται:
α. Σε πρόσωπα που έχουν άδεια κατοχής όπλων προοριζομένων για συλλογές.  (fubar)

6. Απαγορεύεται να φέρονται εντός των αεροσκαφών όπλα και πυρομαχικά για οποιονδήποτε λόγο, εκτός των περιπτώσεων που οι αερομεταφορείς χρησιμοποιούν σε πτήσεις αυξημένου κινδύνου οπλισμένους συνοδούς.

11. Απαγορεύεται να φέρουν αεροβόλα όπλα και τουφέκια αλιείας άτομα που δεν συμπλήρωσαν το 18ο και 16ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα. Η μεταφορά αυτών επιτρέπεται μόνο από τον τόπο κατοικίας στο χώρο άσκησης στη σκοποβολή και αλιεία και αντίστροφα. Η χρήση των όπλων αυτών έξω από τους ειδικούς χώρους που προορίζονται για την άσκηση στη σκοποβολή ή την αλιεία απαγορεύεται.
(τα "πεδια" που παιζουμε δεν θεωρουνται ειδικοι χωροι για σκοποβολη...)

μην μου πεις οτι σε μπερδεψα. εγω σου ειπα να το διαβασεις ολο.....  ;)
... what we do in life ,
 echoes in eternity ...

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #9 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 02:35:25 »
Παράθεση
παρε τα ετοιμα αλλα καισε και να τον διαβασεις γιατι αυτα που σου δινω παρακατω δεν ειναι ολοκληρη η ιστορια....
Τον έχω διαβάσει, απλά χάνομαι και δεν μπορώ να βγάλω και ιδιαίτερη άκρη.

Παράθεση
4. Η διαμετακόμιση των ειδών της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου με αεροσκάφη (πολιτικά ή στρατιωτικά) επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις:
α. Του ν. 1815/1988 "Περί κυρώσεως του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου".
β. Του ν. 211/1947 "Περί κυρώσεως της εν Σικάγω την 7.12.1944 υπογραφείσης συμβάσεως διεθνούς πολιτικής αεροπορίας".
γ. Του α.ν. 2597/1940 "Περί κινήσεως αεροσκαφών υπεράνω της Ελληνικής Επικρατείας". Η διαδικασία και οι λοιπές λεπτομέρειες ρυθμίζονται με απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών.
5. Εξαιρούνται της διαδικασίας της διαμετακόμισης οι υπερπτήσεις και οι αναγκαστικές προσγειώσεις πολιτικών αεροσκαφών, που μεταφέρουν τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου είδη. Στις περιπτώσεις αυτές, η άδεια χορηγείται από το Υπουργείο Εξωτερικών, με σύμφωνη γνώμη του Γ.Ε.Ε.Θ.Α. και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
(τα ιδια ισχυουν και για πλοια)
Σύμφωνα με τον νόμο ως διαμετακόμιση ορίζεται η μεταφορά του όπλου στο εξωτερικό και όχι στο εσωτερικό(εκτός αν διαβάζω κάτι λάθος).

Όπως είπα και πιο πάνω, έχω διαβάσει τον νόμο απλά χάνομαι, σύμφωνα λοιπόν με αυτό:
Παράθεση
Άρθρο 11: Μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών. Χρήση εκρηκτικών υλών.
2. Επίσης απαγορεύεται η μεταφορά των λοιπών ειδών που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής. Κατ’ εξαίρεση, δεν απαιτείται άδεια για τη μεταφορά κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων, μερών, ανταλλακτικών και φυσιγγίων αυτών, καλύκων και καψυλλίων κυνηγιού, ως και των ειδών που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1, παράγραφοι 2 και 3 περιπτ. ε’.
μπορώ κανονικά να το μεταφέρω, δεν υπάρχει πρόβλημα και μιας και το άρθρο που αναφέρεις παραπάνω ορίζει ως διαμετακόμιση:
Παράθεση
Άρθρο 4: Διαμετακόμιση.
1. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου, ως διαμετακόμιση θεωρείται οποιαδήποτε μεταφορά των ειδών που αναφέρονται στον παρόντα νόμο μέσω της Ελληνικής Επικράτειας με προορισμό άλλη χώρα.
είμαστε πάλι σε αδιέξοδο καθώς μιλάμε πάντα για μεταφορά στο εσωτερικό(αν έχω σκοπό να φύγω στο εξωτερικό απλά θα το δώσω σε κάποιον εμπιστοσύνης να το προσέχει(φυσικά λυμένο για λόγους ασφαλείας)). Από τη μία μου λες ότι χρειάζεται άδεια και από την άλλη άλλο διαβάζω στον νόμο. Τι ακριβώς ισχύει τελικά(τώρα καταλαβαίνεις νομίζω γιατί χάνομαι  :tongue: ); Δεν έχει δοκιμάσει κανένας σας να το περάσει στην βαλίτσα που παραδίδει ως αποσκευή; Αντίστοιχα στο καράβι(1 στο εκατομμύριο να το βρουν στο καράβι μιας και δεν γίνεται έλεγχος κατά την επιβίβαση ή αποβίβαση).
« Τελευταία τροποποίηση: 01 Ιουνίου, 2013, 02:37:07 από xaris_kalan »

Αποσυνδεδεμένος vampiros

• Ταξίαρχος
  • *
« Απάντηση #10 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 10:07:48 »
ο.τι κι αν λεει ο νομος δεν προκειται να περασει οπλο απο το αεροδρομιο. στο καραβι το περνας στο ντουκου.
εμενα μου απαγορευσαν να περασω στο αεροδρομιο κουτι μεταλικα σφαιρακια 4,5 mm κι ασ μην ειναι εκρηκτικα.
κι ασ μην χρειαζεται αδεια για 200 γραμμαρια μολυβι... δεν βγαζεις ακρη φιλε...
ισως καταλαβαινεις τωρα γιατι συζητειται στην βουλη τοσο καιρο ενα νομοσχεδιο και στο τελος ειναι κουλουβαχατα.
... what we do in life ,
 echoes in eternity ...

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #11 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 10:57:58 »
Αυτό είναι, με κάλυψες πλήρως!!! Thanks!!
Κάτι ακόμα, με ταχυδρομείο μπορώ να μου το στείλω από την μία πόλη στην άλλη ή θα έχω θέμα(γιατί κατά 99% μία εταιρία courier δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κάνει την μεταφορά);

Αποσυνδεδεμένος vampiros

• Ταξίαρχος
  • *
« Απάντηση #12 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 12:31:48 »
 ταχυδρομειο θα ειναι ενταξει αλλα προτιμησε courier για σιγουρια
... what we do in life ,
 echoes in eternity ...

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #13 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 12:33:34 »
Τέλεια!! Ευχαριστώ!!

Αποσυνδεδεμένος vampiros

• Ταξίαρχος
  • *
« Απάντηση #14 στις: 01 Ιουνίου, 2013, 13:04:17 »
οσο κι αν εισαι νομιμος σε κατι η Αστυνομια παντα θα σε αποτρεπει και θα λεει οτι ειναι παρανομο για να μην "παρουμε αερα" ...
τοτε εσυ θα εισαι συζητησιμος χωρις να λες οτι ξερεις περισσοτερα απο αυτους και "κανοντας την παπια" παραδεχομενος οτι δεν το ηξερες και στο εξης θα συμορφωθεις...
κανενας δεν εμπλεξε κανοντας τον βλακα / αντιθετα αν κανεις τον εξυπνος ισως να μην κερδισεις τιποτα...  ;)
νομιζω οτι τωρα καταλαβες τι παιζει ...
« Τελευταία τροποποίηση: 01 Ιουνίου, 2013, 13:06:59 από vampiros »
... what we do in life ,
 echoes in eternity ...