Καλημέρα σε όλους,
Το θέμα είναι αρκετά σημαντικό, άλλα από ότι διαπιστώνω τελικά ο καθένας έχει και από μια διαφορετική άποψη για το τι τελικά συνιστά "τυφλή βολή".
Υποψιάζομαι όμως ότι όση συζήτηση και αν γίνει... δεν θα μπορέσει να βρεθεί ποτέ μια κοινά αποδεκτή λύση.
Τώρα στο δια ταύτα:
Από την μεριά μου θα παραθέσω την δικιά μου άποψη:
Κατά την ταπεινή άποψη, "τυφλή" θεωρείται η βολή που πραγματοποιείται χωρίς πρώτα να έχει προηγηθεί πλήρης επωμισμός του όπλου.
Αυτό σημαίνει ότι το όπλο πριν την βολή θα πρέπει να βρίσκεται στο ύψος του ώμου και τα μάτια του χειριστή να σημαδεύουν τον στόχο χρησιμοποιώντας τα σκοπευτικά του όπλου ή το οποιοδήποτε βοήθημα σκόπευσης.
Βολές που πραγματοποιούνται χωρίς πρώτα να έχει γίνει αναγνώριση, επωμισμός & σκόπευση χρησιμοποιώντας τα σκοπευτικά, είναι βολές που γίνονται κατά προσέγγιση! και όταν πραγματοποιήσεις "βολές στο "περίπου" έστω και αν στην συνεχεία βλέποντας την τροχιά των βολίδων προβείς σε τροποποίηση βολής, δεν παύει να είναι μια "τυχαία" βολή.
Και όπως είναι απόλυτα λογικό, σε μια "τυχαία" βολή υπάρχει πάντα υψηλό ρίσκο οι πρώτες βολές να καταλήξουν στο πρόσωπο του αντιπάλου, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Τώρα κάποιος θα μου πει τι γίνεται με τους χείριστες όπλων υποστήριξης. Θα πρέπει να επωμίσουν ένα όπλο 6-10kg προκείμενου να βάλουν κατά του στόχου; Η απάντηση είναι θετική.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο κάθε διοργανωτής θα πρέπει να εξηγεί κατά την ανακοίνωση του σεναρίου τι αποδέχεται σαν "τυφλή βολή" και τι όχι (αναλυτική διατύπωση που δεν θα επιδέχεται παρερμηνείας). Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο ο κάθε παίκτης με το που θα υποβάλει δήλωση συμμετοχής αυτό θα συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των κανόνων που έχει θέσει η διοργάνωση.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.