Αποστολέας Θέμα: Famas f1/g2  (Αναγνώστηκε 47402 φορές)

Αποσυνδεδεμένος bill_izer

• Λοχίας
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Famas f1/g2
« στις: 24 Ιουλίου, 2010, 17:53:57 »
Καλησπέρα. Είμαστε μια παρέα απο την Κατερίνη (5-6 άτομα) και σε λίγο καιρό θα αγοράσουμε όπλα. Έχω φαγωθεί με το Famas και έχω κανα δύο ερωτήσεις.
Θέλω να μάθω τι διαφορές έχει το Famas f1 με το g2, αν και g2 δεν έχω δεί στην αγορά.
Τι μέγεθος μπίλιες παίρνει;
Αν και έχω δεί μπόλικα reviews στο ιντερνετ θα ήθελα μια άποψη απο κάποιον Έλληνα που το έχει, να μου τα πεί ισα και σταράτα.  ;)
"We are not retreating -- we are advancing in another direction. "

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
Απ: Famas f1/g2
« Απάντηση #1 στις: 24 Ιουλίου, 2010, 21:29:13 »
Αναλόγως με τη μάρκα. Ένας φίλος σαν όπλο του αρέσει και είναι καλό λέει αλλά προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει.
Μπίλιες 6 χιλιοστών όπως και τα άλλα!
Για το G2 δεν ξέρω...
Αλλά αν θέλεις κοίταξε το SV, δεν ξέρω, μου φάνηκε να μοιάζει.
Με αυτό ( To SV ) οι διαφορές που βλέπω εξωτερικά είναι δίποδο και δεν-ξερω-πως-το-λεν-αυτο-στην-σκανδαλη. ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος bill_izer

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #2 στις: 25 Ιουλίου, 2010, 15:45:12 »
Ναι, το SV το ξέρω. εξ' αρχής αυτό θα έπαιρνα απλά ήθελα να μάθω για το G2. νομίζω ότι είναι "finger protection" και καλά. Όπως και να έχει το SV είναι πιο ωραίο και τι να τον κανεις τον τρίποδα; δεν νομίζω ότι είναι τόσο απαραίτητος. πιο πολύ για "παπάντζα νίντζα" ("εφέ" για όσους δεν ξέρουν την έκφραση). ευχαριστώ πάντως.
"We are not retreating -- we are advancing in another direction. "

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #3 στις: 25 Ιουλίου, 2010, 18:11:22 »
Παρακαλώ φίλε μου! Καλές αγορές και καλές βολές! ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος kaliostro

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #4 στις: 05 Οκτωβρίου, 2010, 00:08:37 »
Επειδή κ εγώ το σκέφτομε σοβαρα για να πάρω ένα famas,θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει...έχω βρει σε Ελλάδα μόνο 2 μοντέλα (tokyo marui,cybergun).Αυτό που με φοβήζει είναι το gearbox v1 επειδή λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να το "πειράξεις"...
Λοιπόν αίζει ένα τέτοιο όπλο???
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!
S.W.A.T. crew member

Αποσυνδεδεμένος Dtq

• Ταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #5 στις: 05 Οκτωβρίου, 2010, 11:02:14 »
Εχει ενας φιλος μου... Μαρουλι συγκεκριμένα...
Δεν το έχω συμπαθησει καθόλου.
Δεν μου αρέσουν τα πλαστικά του, μου φαίνεται δυσκολο στην σκοπευση και μου φαίνεται πως όταν το αγγιξω θα διαλυθεί σε κομματια!

Αποσυνδεδεμένος Kallistos

• Ταγματάρχης
  • *
  • Umbrella Corp: Our business is life itself.
« Απάντηση #6 στις: 13 Οκτωβρίου, 2010, 10:45:07 »
Παράθεση
Επειδή κ εγώ το σκέφτομε σοβαρα για να πάρω ένα famas,θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει...έχω βρει σε Ελλάδα μόνο 2 μοντέλα (tokyo marui,cybergun).Αυτό που με φοβήζει είναι το gearbox v1 επειδή λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να το "πειράξεις"...
Λοιπόν αίζει ένα τέτοιο όπλο???

Αν πάρεις ένα ΤΜ Famas (Cypergun δεν εχω εμπειρία) γιατι να μπεις στη διαδικασία να πειράξεις το Gearbox?
Ρίνει μακρυά, ταχύβολα, οπως είναι, και επιπρόσθετα το απειραχτο gearbox εχει και εγγύηση.
Το οπλο είναι πολύ καλό και βολικό (ΤΜ παντα). Αυτό που υποθέτω βέβαια στην κατερίνη δεν έχετε τον περιορισμό των FPS της Αθήνας, και ένα ΤΜ στα 300 fps θα μειονεκτεί.
Για εμένα πάρε αυτό που σου αρέσει εξωτερικά, και παει στο γουστο σου.

Καλή επιλογή!
Φιλικά,
Κάλλιστος

Αποσυνδεδεμένος Myrmidon

• Υπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #7 στις: 15 Οκτωβρίου, 2010, 00:01:12 »
Εχει ενας φιλος μου... Μαρουλι συγκεκριμένα...
Δεν το έχω συμπαθησει καθόλου.
Δεν μου αρέσουν τα πλαστικά του, μου φαίνεται δυσκολο στην σκοπευση και μου φαίνεται πως όταν το αγγιξω θα διαλυθεί σε κομματια!

To μαρούι συγκεκριμένα το έχω πιασει στα χερια μου που το έχει ένα φιλαράκι και μια χαρα στοιβαρό είναι. Δεν με βόλεψε πολύ στο κράτημα αλλά αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αν έχεις τη δυνατότητα θα σου πρότεινα μαρούι εκτος αν έχεις σκοπο να τυ κανεις τη πατεντα της ζωής του. Κρίμα είναι να πειράξεις ένα μαρούι
ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Ζήνων ο Κιτιεύς
336 - 264 π.Χ.

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #8 στις: 16 Οκτωβρίου, 2010, 18:52:52 »
Δελεασμένος απο την τιμή του cybergun έψαξα λίγο σε ξένα σίτε για διάφορα review του μοντέλου.
Αυτά που θα πώ τα βρήκα σε μερικά σίτε (δυσκολεύομε να τα πιστέψω) λένε οτι έχει απο μαμά 6.04 κάνη,επείσης λένε για μεταλικά bushings (το μαρούι έχει πλαστικά),δεν έχει καλό μοτέρ (1000 ΒΒ/λεπτό το μαρούι - 700 ΒΒ/λεπτό το cybergun)τώρα απο εκεί κ πέρα ο μόνος που μπορεί να μας πεί τί έχει στα σωθικά του το cybergun είναι το κατάστημα... :)
S.W.A.T. crew member

Αποσυνδεδεμένος Vangelis

• Λοχαγός
  • *
    • SWAT Airsoft Team
« Απάντηση #9 στις: 17 Οκτωβρίου, 2010, 02:41:08 »
Δελεασμένος απο την τιμή του cybergun έψαξα λίγο σε ξένα σίτε για διάφορα review του μοντέλου.
Αυτά που θα πώ τα βρήκα σε μερικά σίτε (δυσκολεύομε να τα πιστέψω) λένε οτι έχει απο μαμά 6.04 κάνη,επείσης λένε για μεταλικά bushings (το μαρούι έχει πλαστικά),δεν έχει καλό μοτέρ (1000 ΒΒ/λεπτό το μαρούι - 700 ΒΒ/λεπτό το cybergun)τώρα απο εκεί κ πέρα ο μόνος που μπορεί να μας πεί τί έχει στα σωθικά του το cybergun είναι το κατάστημα... :)

Καλημερα και από έμενα,

Σαν κάτοχος ενός Cybergun FAMAS, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ταχυβολία του αεροβόλου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του  αντίστοιχου TM.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω κάποια πράγματα που μου έκαναν αρνητική εντύπωση.

1ον - Η μέτρια ποιότητα των πλαστικών.  Δεν γνωρίζω πως ονομάζεται το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των  πλαστικών μέρων του όπλου, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε AEG!   :(

2ον – Η στιβαρότητα του όπλου δεν είναι πολύ καλή.  Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή.

3ον – Τα πλαστικά μέρη είναι υπερβολικά ευαίσθητα στις γρατσουνιές και τα γδαρσίματα.

4ον – Ο γεμιστήρας «κλειδώνει» πάνω  στο όπλο με ένα τρόπο αρκετά παράξενο (θυμίζει AK αλλά με ανάποδη φορά), ενώ για κάποιον μυστήριο λόγο σου  δίνει την εντύπωση πως δεν έχει μπει σωστά!

5ον – Αν ελέγξεις  προσεκτικά τον γεμιστήρα όταν είναι πάνω στο όπλο , θα διαπιστώσεις έναν ελαφρύ «τζόγο» που εμένα προσωπικά με ενοχλεί.

Σε γενικές γραμμές δεν είναι κακή επιλογή, ειδικά  αν κάποιος αναζητά κάτι το διαφορετικό σε μια ποιο οικονομική τιμή.

Ελπίζω να βοήθησα!
Vangelis

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #10 στις: 17 Οκτωβρίου, 2010, 12:35:10 »
Vangelis μπορώ να πώ οτι με έψισες άσχημα τώρα...
έχω πιάσει το ΤΜ κ όλα αυτά που είπες (πλύν των πλαστικών) τα έχει κ το ΤΜ.
Δυστηχώς η ΤΜ παρόλο που έχει κάνει τρελές δουλειές σε άλλα παιχνιδάκια της δεν έπιασε ποτέ να εξελίξη λίγο το πρώτο της ηλεκτρικό.Όπως γινόταν η κατασκευή του πριν απο 9-10 (ούτε κ εγώ ξέρω πόσα) πάλι έτσι γίνετε...πλαστικό κ τρίζει.
Η ερώτηση μου είναι η εξής...απο εμβέλεια κ ευθυβολία είσαι ικανοποιημένος?πόσα μέτρα περίπου πάει το ΒΒ?(η ταχυβολία δεν με καίει...αν τον πετυχένεις με την 2-3 βολή οι άλλες είναι απλά χαμένα ΒΒ)
S.W.A.T. crew member

Αποσυνδεδεμένος Vangelis

• Λοχαγός
  • *
    • SWAT Airsoft Team
« Απάντηση #11 στις: 17 Οκτωβρίου, 2010, 16:17:26 »
Vangelis μπορώ να πώ οτι με έψισες άσχημα τώρα...
έχω πιάσει το ΤΜ κ όλα αυτά που είπες (πλύν των πλαστικών) τα έχει κ το ΤΜ.
Δυστηχώς η ΤΜ παρόλο που έχει κάνει τρελές δουλειές σε άλλα παιχνιδάκια της δεν έπιασε ποτέ να εξελίξη λίγο το πρώτο της ηλεκτρικό.Όπως γινόταν η κατασκευή του πριν απο 9-10 (ούτε κ εγώ ξέρω πόσα) πάλι έτσι γίνετε...πλαστικό κ τρίζει.
Η ερώτηση μου είναι η εξής...απο εμβέλεια κ ευθυβολία είσαι ικανοποιημένος?πόσα μέτρα περίπου πάει το ΒΒ?(η ταχυβολία δεν με καίει...αν τον πετυχένεις με την 2-3 βολή οι άλλες είναι απλά χαμένα ΒΒ)

Καλησπέρα kaliostro,

Δεν ήθελα να σε απογοητεύσω απλά ήθελα να σε ενημερώσω, τουλάχιστον έτσι δεν θα ξαφνιαστείς αλλά ούτε και θα βρεθείς προ εκπλήξεως!
Για να είμαι ειλικρινής από θέμα απόστασης και συγκέντρωσης βολών, το όπλο έχει καλή απόδοση έως τα 20-30m ΜΟΝΟ αν χρησιμοποιείς μονή βολή. Σε full auto η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη.

Παρόλο που το χρησιμοποιώ για CQB λόγο μεγέθους, οφείλω ομολογήσω ότι η κάνη είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας αφού είναι πάνω από 50cm (ο κατασκευαστής αναφέρει 76cm!!!)

Κατασκευαστής:
http://www.cybergun.com/en/products/product-line/softair/famas/aeg-softair-series/3122-famas-f1.html

- Μην δοκιμάσεις να τοποθετήσεις M203 στο Rail που βρίσκεται στον χειροφυλακτήρα γιατί θα το καταπονήσεις πολύ και δεν ξέρω αν θα αντέξει την πίεση λόγο του βάρους!

Για την ιστορία στο δικό μου του έβαλα ένα Madbull XM203L και το έβγαλα σχεδόν αμέσως!

Για να μην λέω μόνα τα αρνητικά θα αναφέρω και κάποια από τα θετικά.  ;)

1ον – Η ποιο εύκολη ρύθμιση hop-up που έχω δει σε AEG!

2ον – Λόγο της μεγάλης ραχιαίας λαβής αν βάλεις το rail (κατά προτίμηση της TM) και χρησιμοποιήσεις red-dot, τότε θα δεις πόσο βολικό είναι
στην σκόπευση, ειδικά αν χρησιμοποιείς full face Mask.

3ον – Η κατασκευαστική σχεδίαση του  χειροφυλακτήρα βοήθα στο να μπορείς να συνδέεις και να αποσυνδέεις εύκολα την μπαταρία.

4ον – Είναι πραγματικά πολύ καλό για CQB παιχνίδια.

5ον – Ο σχεδιασμός του είναι μοναδικός και χαρακτηριστικός….. Τουλάχιστον αποτελεί μια άλλη πρόταση που το κάνει να διαφέρει.

Έχει καταντήσει βαρετό να βλέπεις συνέχεια M4 σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς!

Vangelis

EDIT: Διόρθωση το 76cm πηγαίνει στο συνολικό μήκος του όπλου.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου, 2010, 18:19:31 από Vangelis »

Αποσυνδεδεμένος mamos

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #12 στις: 24 Οκτωβρίου, 2010, 00:15:24 »
καλησπερα.μολις εχω παρει το famas f1.εχει μια ρυθμιση στο κοντακι αναλογα τι μπιλιες ριχνεις 0,20gr 0.12gr η καποιο αλλο βαρος το ριθμιζεις αναλογα.ποσο μεγαλο ρολο παιζει και για μπιλιες 0,20gr που χρησιμοποιο που πρεπει να ρυθμιστει? αν ξερει καποιος.ευχαριστω.

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #13 στις: 24 Οκτωβρίου, 2010, 00:21:59 »
Αυτή η ρύθμιση ΑΝ είναι αυτό το κομβίο κάτω απο το μαξιλαράκι είναι το λεγόμενο hopup.Το ρυθμίζεις για να δίνει στην μπίλια μια "τροχιά" (ας πούμε) για να πηγαίνει όσο ποιο ίσια γίνετε...αν δεν βάλεις καθόλου η μπίλια θα πεύτει μετά απο 10-15 μέτρα αν βάλεις πολύ η μπίλια στα 10 μέτρα θα πέρνει ύψος...πρέπει να βρείς σε ποιό σημείο πάει ποιο ευθεία...10-15 μπίλιες να ρίξεις θα το βρείς.Δεν έχει καμιά σχέση με το βάρος της μπίλιας... ;)
S.W.A.T. crew member

Αποσυνδεδεμένος mamos

• Λοχίας
  • *
« Απάντηση #14 στις: 24 Οκτωβρίου, 2010, 00:41:42 »
χιλια ευχαριστω ;D