Αποστολέας Θέμα: Νέος και Άπειρος (Εντελώς)  (Αναγνώστηκε 29657 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Gunny

• Επιλοχίας
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Νέος και Άπειρος (Εντελώς)
« στις: 27 Ιουνίου, 2012, 13:15:43 »
Καλησπέρα σε ολόκληρη την κοινότητα.

Με λένε Στέλιο, ετών 27, διαμένω στην Αθήνα (Ν. Κόσμο) και αντιλήφθηκα την ύπαρξη του airsoft πριν από 4 μέρες. Από την στιγμή της "ανακάλυψης" ξεκίνησα την αναζήτηση πληροφοριών, διαβάζω όσες περισσότερες μπορώ αλλά το άγχος μου είναι στην επιλογή του σωστού εξοπλισμού για τον οποίο με έχουν πονέσει τα μάτια μου μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και οι παράδες λίγοι.

Εκτός του όπλου, το οποίο θα επιλέξω αφού μεταβώ στο κατάστημα για να δω τι μου ταιριάζει και μετά την παρακολούθηση μερικών παιχνιδιών, πρόβλημα αντιμετωπίζω στην επιλογή στολής. Ποια είδη χρησιμοποιούνται πιο πολύ ή τουλάχιστον ποια είναι τα "βασικά" για έναν νέο παίκτη. Γνωρίζω ότι πρέπει να υπάρχει προστασία κατά την διάρκεια των παιχνιδιών είτε συμμετέχεις είτε παρακολουθείς.

Έρχομαι στην δεύτερη μου ερώτηση, θα υπάρξει κάποιο game στο προσεχές διάστημα για να μπορέσω να το παρακολουθήσω; Γνωρίζοντάς και άλλα μέλη από κοντά πιστεύω πως θα είναι πιο εύκολο να με βοηθήσουν γιατί παρατήρησα την "δυσπιστία" (την οποία θα είχα και εγώ) λόγω της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Ελπίζω να μη σας κούρασα, ανυπομονώ για τις απόψεις σας και την γνωριμία μαζί σας.

Φιλικά,
Στέλιος.
You've got to ask yourself one question:
Do you feel lucky? Well do ya punk?!

Αποσυνδεδεμένος agent 47

• Αρχιλοχίας
  • *
Απ: Νέος και Άπειρος (Εντελώς)
« Απάντηση #1 στις: 27 Ιουνίου, 2012, 14:16:39 »
Τα βασικότερα για να λάβεις  μέρος σε ένα παιχνίδι airsoft έιναι να έχεις απαραιτήτως γυαλιά που πληρούν τις προδιαγραφές προστασίας (τουλάχιστον ANSI Z87.1 ή  EN-166F), και να είσαι 18+........
Πολύ σημαντικό είναι να μην τσιγκουνευτείς για την προστασία σου!!!!!!!!!!!!

Καλό είναι για την επιλογή του όπλου όπως ανέφερες και εσύ να πάς σε ένα κατάστημα να τα δείς από κοντά, γιατί ότι και να σου πεί ο καθένας, στο τέλος εσύ θα επιλέξεις και θα είναι άσχημο τελικά να μην σου αρέσει.....
Τώρα για στολή μπορείς να κινηθείς στην κλασική ελληνική παραλλαγή καθότι είναι και φθηνή σε σχέση με τις άλλες αλλα καί την βρίσκεις έυκολα.....
Απο εκεί και πέρα αν θες να επιλέξεις κάποια άλλη παραλλαγή, το ποια θα πάρεις είναι καθαρά θέμα γούστου....

Και τέλος  το airsoft είναι ένα hobby κυρίως χειμώνα και όχι καλοκαιριού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που κάνει γενικά κάνει  οποιαδήποτε δραστηριότητα πιο δύσκολη, και επίσης είναι και η περίοδος δασοπροστασίας που περιορίζει την δημιουργία παιχνιδιών σε woodland πεδία....
Λίγο υπομονή και απο σεπτέμβρη που θα πεσουν και οι ζέστες θα γίνονται αρκετά παιχνίδια......
If you can't beat them
DIE TRYING!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • OPERATOR OPERATING OPERATIONALLY
« Απάντηση #2 στις: 27 Ιουνίου, 2012, 15:06:53 »
Τα βασικότερα για να λάβεις  μέρος σε ένα παιχνίδι airsoft έιναι να έχεις απαραιτήτως γυαλιά που πληρούν τις προδιαγραφές προστασίας (τουλάχιστον ANSI Z87.1 ή  EN-166F), και να είσαι 18+........
Πολύ σημαντικό είναι να μην τσιγκουνευτείς για την προστασία σου!!!!!!!!!!!!

Καλό είναι για την επιλογή του όπλου όπως ανέφερες και εσύ να πάς σε ένα κατάστημα να τα δείς από κοντά, γιατί ότι και να σου πεί ο καθένας, στο τέλος εσύ θα επιλέξεις και θα είναι άσχημο τελικά να μην σου αρέσει.....
+1

Για την παραλλαγή αν σκοπεύεις να μπεις σε κάποια ομάδα περίμενε,γιατί τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις το dresscode της ομάδας που θα μπεις,εκτός κι αν τα χρήματα δεν είναι θέμα οπότε πάρε όποια σου αρέσει.Σε κάθε περίπτωση μην αγχώνεσαι με αυτό γιατί οι περισσότεροι έχουμε τουλάχιστον 3-4 διαφορετικές..

Αποσυνδεδεμένος Gunny

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #3 στις: 27 Ιουνίου, 2012, 15:40:00 »
Παιδιά ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα! Agent47 είπες και κάτι το οποίο δε το φανταζόμουν, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές!! Θα τσεκάρω καλά τι θα αγοράσω μιας και όπως ανέφερα η τσέπη είναι άδεια!!!

Όσον αφορά το ηλικιακό μέρος, δυστυχώς, έχω υπερβεί κατά πολύ το 18ο έτος και λέω δυστυχώς για 2 λόγους,
1) γερνάω  ;D
2) Δεν σας είχα ανακαλύψει πιο πριν!  :(

Queef θα με ενδιέφερε να μπω σε ομάδα, οπότε η συμβουλή σου μου είναι πολύτιμη, αφενός γιατί με παρέα το hobby είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και αφετέρου πρέπει να δρας ομαδικά!

Φιλικά,
Στέλιος.

Αποσυνδεδεμένος Ozymandias

• Συνταγματάρχης
  • *
« Απάντηση #4 στις: 27 Ιουνίου, 2012, 19:06:54 »
Φιλε, αν η τσεπη ειναι αδεια, θα σε συμβουλευα να αφησεις το airsoft για αργοτερα........  ;)

Αποσυνδεδεμένος Gunny

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #5 στις: 27 Ιουνίου, 2012, 19:22:14 »
Όχι ότι είμαι για να με πιάσει το ΣΔΟΕ ( ;D ) αλλά ξέρεις είναι δύσκολες εποχές!!!
Γι' αυτό ρωτάω τι και πως εσάς που παίζετε και γνωρίζετε για να έχω μια εικόνα, να αγοράσω κάτι σωστό. Το κύριο μέλημά μου είναι να παρακολουθήσω μερικά games για να αποκτήσω μια 1η ιδέα τι επικρατεί πριν αρχίσω την αγορά εξοπλισμού!

Είδα μερικά όπλα που με ενδιαφέρουν αλλά δε ξέρω αν δε τα πιάσω στο χέρι μου (π.χ. αυτό: http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=1363 & κάτι πιο οικονομικό http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2544) Αλήθεια είναι αξιόλογα τα προηγούμενα;

Δυστυχώς όμως δεν βλέπω κάποιο event μιας και όπως είπε και ο agent47 το airsoft είναι κυρίως χειμερινό "άθλημα".

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Στέλιος.

Αποσυνδεδεμένος queef

• Αντισυνταγματάρχης
  • *
  • OPERATOR OPERATING OPERATIONALLY
« Απάντηση #6 στις: 27 Ιουνίου, 2012, 20:19:41 »
Με αυτό το budget δεν κοιτάς για κανένα μεταχειρισμένο;Μέχρι 200€ βρίσκεις πολύ πιο ποιοτικά,άσε που μπορεί να έχει και προίκα :laugh:

Αποσυνδεδεμένος Dulas

• Λοχαγός
  • *
« Απάντηση #7 στις: 27 Ιουνίου, 2012, 21:33:20 »
Με αυτό το budget δεν κοιτάς για κανένα μεταχειρισμένο;Μέχρι 200€ βρίσκεις πολύ πιο ποιοτικά,άσε που μπορεί να έχει και προίκα :laugh:

+1000
The strong AEG/GBB/GBBR/NBB/SPRING... come with great responsibility---> Airsoft player rules

The best things come to those who wait--->Sniping rules

ΟΙ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ---> HELL RECKIES RULES

Αποσυνδεδεμένος Vangelis

• Λοχαγός
  • *
    • SWAT Airsoft Team
« Απάντηση #8 στις: 27 Ιουνίου, 2012, 23:08:11 »
Καλησπέρα Gunny,

Στο θέμα επιλογής οπλισμού και προκείμενου να αποφύγεις κάποια "λανθασμένη" επιλογή, καλό θα είναι να έχεις ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ψάχνεις !.

Μια σειρά προτεραιότητας θα μπορούσε να είναι ως εξής:

1ον - Καθορισμός ανώτατου χρηματικού ορίου για αγορά όπλου.
2ον - Να είναι κάποιας επώνυμης μάρκας (προέλευσης Taiwan) ή κάποιας Κινέζικης εταιρίας που όμως θα είναι ποιο οικονομική?
3ον - Το όπλο θα είναι πλαστικό ή μεταλλικό.
4ον - Θα είναι μικρών διαστάσεων (προοριζόμενο για CQB) ή τυφέκιο μεγάλων διαστάσεων (πχ. Μ16, G3A3, MASADA, AK74, XM8, M14 κλπ.)
5ον - Αν το όπλο θα έρχεται σε συσκευασία "πλήρες πακέτου" που θα περιλαμβάνει μαζί μπαταρία και φορτιστή.
Και όμως... κάποιοι κάνουν επιλογή όπλου με βάση αυτό το κριτήριο, ειδικά όταν υπάρχει πολύ χαμηλός προϋπολογισμός που δεν τους επιτρέπει να διαθέσουν τα επιπλέον 40-60euro που απαιτούνται για την αγορά μιας μπαταρίας και ενός καλού φορτιστή!

Ας μας πεις τουλάχιστον μέχρι ποιο χρηματικό ποσό είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις για την αγορά βασικού οπλισμού.
Έτσι θα είμαστε και εμείς σε θέση να σου κάνουμε προτάσεις που θα είναι κοντά στον οικονομικό προϋπολογισμό σου.

Καλή συνέχεια,
Vangelis
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουνίου, 2012, 23:13:16 από Vangelis »

Αποσυνδεδεμένος Gunny

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #9 στις: 27 Ιουνίου, 2012, 23:51:52 »
Θα με ενδιέφερε κάτι ρεαλιστικό αλλά και ποιοτικό πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν αρκετά χρήματα γι' αυτή την επιλογή.

Το σημαντικότερο που θέλω είναι ένα όπλο "σκυλί" και να μη δημιουργεί πρόβλημα στο παιχνίδι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε θέλω να κρεμάω την ομάδα μου επειδή π.χ. το όπλο δε μπορεί να πυροβολήσει σωστά ή σε ικανή απόσταση, έχοντας ως αποτέλεσμα να μη μπορούν οι teammates μου να βασίζονται σ' εμένα. Ακόμα θα ήθελα να είναι και λιγάκι ανθεκτικό.

Να πάω όμως μετά την εισαγωγή και στο ψητό:
1. Περίπου 150€ είμαι διατεθειμένος να δώσω.
2. Μπορώ να διαλέξω κάτι ενδιάμεσο;
3. Κατά προτίμηση μεταλλικό αλλά δεν είναι και αυτοσκοπός.
4. Κάτι σε μέγεθος Μ4 θα με ενδιέφερε πολύ.
5. Πιστεύω ότι ένα πακέτο είναι καλό για αρχή, λόγο του προϋπολογισμού αλλά και λόγο απειρίας στο hobby.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου η οποία με βοήθησε να βάλω μία τάξη στις σκέψεις μου!

Φιλικά,
Στέλιος.

Θα ήθελα και τα φώτα σας όσον αφορά gas vs electric.
• Διαφορά στο κόστος αγοράς - συντήρησης.
• Διαφορά στη συντήρηση - χρήση.
• Διαφορά στο ρεαλισμό.
• Ότι άλλη πληροφορία νομίζεται ότι είναι χρήσιμη.
edit: προσθήκη τελευταίου εδαφίου.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου, 2012, 01:12:43 από Gunny »

Αποσυνδεδεμένος Gunny

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #10 στις: 28 Ιουνίου, 2012, 01:13:53 »

Θα με ενδιέφερε κάτι ρεαλιστικό αλλά και ποιοτικό πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν αρκετά χρήματα γι' αυτή την επιλογή.

Το σημαντικότερο που θέλω είναι ένα όπλο "σκυλί" και να μη δημιουργεί πρόβλημα στο παιχνίδι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε θέλω να κρεμάω την ομάδα μου επειδή π.χ. το όπλο δε μπορεί να πυροβολήσει σωστά ή σε ικανή απόσταση, έχοντας ως αποτέλεσμα να μη μπορούν οι teammates μου να βασίζονται σ' εμένα. Ακόμα θα ήθελα να είναι και λιγάκι ανθεκτικό.

Να πάω όμως μετά την εισαγωγή και στο ψητό:
1. Περίπου 150€ είμαι διατεθειμένος να δώσω.
2. Μπορώ να διαλέξω κάτι ενδιάμεσο;
3. Κατά προτίμηση μεταλλικό αλλά δεν είναι και αυτοσκοπός.
4. Κάτι σε μέγεθος Μ4 θα με ενδιέφερε πολύ.
5. Πιστεύω ότι ένα πακέτο είναι καλό για αρχή, λόγο του προϋπολογισμού αλλά και λόγο απειρίας στο hobby.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου η οποία με βοήθησε να βάλω μία τάξη στις σκέψεις μου!

Φιλικά,
Στέλιος.

Θα ήθελα και τα φώτα σας όσον αφορά gas vs electric.
• Διαφορά στο κόστος αγοράς - συντήρησης.
• Διαφορά στη συντήρηση - χρήση.
• Διαφορά στο ρεαλισμό.
• Ότι άλλη πληροφορία νομίζεται ότι είναι χρήσιμη.

Παιδιά συγνώμη για το πρήξιμο αλλά έχω πάθει "κοκομπλόκο".
edit: προσθήκη τελευταίου εδαφίου.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου, 2012, 01:32:12 από Gunny »

Αποσυνδεδεμένος Vangelis

• Λοχαγός
  • *
    • SWAT Airsoft Team
« Απάντηση #11 στις: 28 Ιουνίου, 2012, 01:14:58 »
Στέλιο,

Δυστυχώς όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ζητάς είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν.. σε ένα όπλο των 150-200euro!

Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλα τα αεροβόλα κάποια στιγμή παρουσιάζουν προβλήματα, όσο καλά και να θεωρούνται.
Επίσης το θέμα της ευθυβολίας είναι κάτι που λύνεται εύκολα με την αντικατάσταση της εσωτερικής κάνης του όπλου με μια κάνη ακρίβειας. Το ίδιο ισχύει και για το hop-up.

Θα προσπαθήσω να τεκμηριώσω τα λεγόμενα μου... χωρίς να σε μπερδέψω.

1. Με βάση αυτό το Budget θα πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις ή θα περιμένεις να αγοράσεις κάποιο μεταχειρισμένο.
2. Ναι υπάρχει το Hong Kong.
3. Κάθε όπλο που έχει μεταλλικό σώμα έχει και πολύ υψηλότερη τιμή από το αντίστοιχο πλαστικό.
Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αφού για παράδειγμα μια από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής αεροβόλων τύπου Airsoft, η Tokyo Marui, λόγο νομοθεσίας επιτρέπεται να κατασκευάζει μόνο πλαστικά όπλα. Το κακό είναι ότι είναι ακριβή. Να σκεφτείς ότι μόνο στην Ελλάδα τα πιστόλια της ξεκινούν από τα 170euro.

Τώρα, από πλαστικά μοντέλα που δεν είναι Κινέζικα και που είναι οικονομικά:
- G&G
- Classic Army (μόνο σε SportLine/SLV)
- ICS
Από τις παραπάνω μάρκες αν επιλέξεις όπλο με μεταλλικό σώμα... τότε οι τιμές πραγματικά εκτοξεύονται!

Από κινέζικα υπάρχουν αρκετές "αξιοπρεπείς μάρκες", όπου μπορείς να βρείς ακόμα και με μεταλλικό σώμα, κοντά στα 250euro

4. Σε M4 από Hong Kong / Taiwan και πάντα σε πλαστικά όπλα, υπάρχουν κάποιες καλές & οικονομικές επιλογές, σαν αυτές που ακολουθούν:
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2199
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=253
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=252
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2610
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=660
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=645
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2905 (full metal)

Ενώ σε Μ4 από Κίνα: (προτεινόμενο για τον προϋπολογισμό που διαθέτεις) Cybergun, JG, D-BOYS, AGM
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2078
http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2612
(Αποφεύγω να σου δίνω links από όπλα που είναι "Out of stock")

Αποσυνδεδεμένος Condor

• Ανθυπολοχαγός
  • *
« Απάντηση #12 στις: 28 Ιουνίου, 2012, 02:30:02 »
Πολύ καλά και περιεκτικά όλα αυτά που σου έγραψε ο κ. vagelis...
Εγώ σου επισυνάπτω απάντηση που είχα δώσει (όχι και τόσο εμπεριστατωμένη όσο του ανωτέρω) πριν μια μέρα σε πάλι νέο παίκτη:
http://www.greekairsoft.gr/forum/index.php?topic=4056.15
Ήταν η δικιά μου επιλογή όταν ήμουν νέος (καλά, ακόμα νέος είμαι, 1 χρόνος δν είναι και πολύ, απλά στα πρώτα μου βήματα)
Ότι άλλο θέλεις να ρωτήσεις, εδώ ήμαστε (και μάλιστα και άλλοι, πρόθυμοι να βοηθήσουν, πάρα πολύ πιο έμπειροι από εμένα)
Καλή Αρχή!
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες
  Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες

Αποσυνδεδεμένος Gunny

• Επιλοχίας
  • *
« Απάντηση #13 στις: 28 Ιουνίου, 2012, 09:37:14 »
Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέτετε προς βοήθειά μου!

Παραμένοντας στο budget και ψάχνοντας για μεταλλικό όπλο βρήκα αυτό (http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=2230) το οποίο είναι από Hong Kong (δλδ όπως μου είπε και ο vaggelis κάτι ενδιάμεσο από China & Tawain). Μπορώ να έχω τη γνώμη σας παρακαλώ;

Έψαξα και για μεταχειρισμένο αλλά δε κατάφερα να εντοπίσω κάτι που να μου αρέσει αρκετά ή αν βρήκα, ήταν τσουχτερή η τιμή του.

Φιλικά,
Στέλιος.

Αποσυνδεδεμένος agent 47

• Αρχιλοχίας
  • *
« Απάντηση #14 στις: 28 Ιουνίου, 2012, 10:18:32 »
Βασικα επειδη το  budget  σου ειναι περιορισμενο καλο ειναι να κινηθεις  σε κατι πιο οικονομικο καθως θα πρεπει εκτος του οπλου να παρεις και καμποσες γεμηστηρες....Αν φας ολα σου τα λεφτα στο οπλο και δεν παρεις γεμηστηρες πιστεψε με θα ταλαιπωρηθεις........

Οι μονες επιλογες ειναι να περιμενεις μεχρι να αυξηθει το budget σου ή να παρεις κατι πιο φθηνο αλλα σιγουρα οχι το ιδιο αποτελεσματικο.....
If you can't beat them
DIE TRYING!!!!!!!!!